Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la Dero »

Igor18 je napisao/la:
Dero je napisao/la:Volim ova zavaravanja ljudi koji misle da je Lotus imao neke šanse za pobjedu. Da nije bilo SC ovo bi bilo standardno krstarenje Vettela do pobjede.
krstarenje? A do SC-a prednost mu se iz kruga u krug topila
Pokaži mi u kojem trenutku Vettel nije imao totalnu kontrolu nad utrkom

Usporedba vremena s Grojeanom ( ostatak grida je lošiji )

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ovu utrku sam spoznao da je svaka šansa da netko drugi bude prva (Alonso..) praktički zanemariva. Sve se više manje zna. Vettel juriša.
I mislim da je nedolična usporedba Vettela sa Schumacherom :). Bojim se da bi bolja usporedba mogla biti s jednim drugim Sebastianom - Loebom.
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Sebastian Loeb? Tko je taj? :)
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

speedy56 je napisao/la:Sebastian Loeb? Tko je taj? :)
Najbolji vozac danasnjice :) Kad su dva sebastiana jedan pokraj drugoga ja bi vise pital ko je Vettel nek ko je Loeb :)
Darkness rises when silence dies
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

dmarijon je napisao/la: I mislim da je nedolična usporedba Vettela sa Schumacherom :). Bojim se da bi bolja usporedba mogla biti s jednim drugim Sebastianom - Loebom.

sry, al stavit vettla i loeba u istu recenicu je blasfemija (jel to rijec? :)

samo da budem posten.. jedna je stvar koja razlikuje gore spomenuti trojac, a to je sto je zapravo jedini vettel imao/ima pravu konkurenciju.. samo on je imao i ima konkurenciju samo sa vozacke strane, a obzirom da to nije rally gdje je 70% do vozaca, ta konkurencija je samo na papiru jer konkurencije od bolida nije bas imao..

loeb je nesto drugo.. loeb je "potjero" i timove iz natjecanja jer su polako padali interesi i za sudjelovanjem jer dok taj covjek vozi, nitko drugi nema sanse za naslovom.. njemu nije bilo na kugli zemaljskog ravnog cijelo desetljece..
rFactor F1 HR server Info
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

blasfemija, da.
E pa ne slažem se :). Nisam mislio da je Vettel danas to.
I Loeb je nakon prva tri naslova imao "konkurenciju". Tek nakon 6, 7 je postao - Loeb. Kažem, nije mi nezamislivo da tako nešto vidimo za 6 godina sa Vettelom i Red Bullom.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Armanini je napisao/la:
dmarijon je napisao/la: I mislim da je nedolična usporedba Vettela sa Schumacherom :). Bojim se da bi bolja usporedba mogla biti s jednim drugim Sebastianom - Loebom.

sry, al stavit vettla i loeba u istu recenicu je blasfemija (jel to rijec? :)

samo da budem posten.. jedna je stvar koja razlikuje gore spomenuti trojac, a to je sto je zapravo jedini vettel imao/ima pravu konkurenciju.. samo on je imao i ima konkurenciju samo sa vozacke strane, a obzirom da to nije rally gdje je 70% do vozaca, ta konkurencija je samo na papiru jer konkurencije od bolida nije bas imao..

loeb je nesto drugo.. loeb je "potjero" i timove iz natjecanja jer su polako padali interesi i za sudjelovanjem jer dok taj covjek vozi, nitko drugi nema sanse za naslovom.. njemu nije bilo na kugli zemaljskog ravnog cijelo desetljece..
Solberg ga je pobjedio u Subaruu. I zato jedva čekam hyundai u wrc-u , da malo rasturi poredak, jer ovaj vw mi je sav nekako umjetan tim. trebali su ostaviti škodu koja je i bila pokusni kunić ili vratiti legendarno ime audi u reli.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Audi uživa u Le mansu i danima slave. VW je i meni "umjetan", ali i njemu treba neka reklama.
Ali... sad će nas moderator dobro ušpotati! :D
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ma jok.. nije se rodio takav da mu bude konkurencija :P

naravno da nije nezamislivo, dapace ako ga bude i dalje "volja" i ako bude i dalje u top timu gdje moze osvajat, lako nabere jos par.. jer ce mu trebat samo jos jedan dva.. (ovaj ima)..

i to ne znaci bas nis.. znacit ce ovdje nekima koji ce onda uvijek imat spremnu brojku kao odgovor..
stavi u kontrast lewisa i njegovih zadnjih 5 godina i vettlovih..

tako da broj pobjeda, naslova, pole positiona, u formuli 1 nije bas mjerilo..
rFactor F1 HR server Info
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Baš me živo zanima kakav će biti odnos snaga sljedeće sezone. Od 2009. RB se najbolje snašao. Pogotovo sa ovim lošim gumama. Ja bih se kladio na ferrari i mercedes. Ali živi bili pa vidjeli. Očito je da ovako posložen rb potpuno odgovara vettelovom stilu vožnje.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

mene isto bas zanima Vettelov stil voznje (naviknut na ebd) a sljedece godine ispusi nece ni prismrditi oko difuzora :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

F1NAC je napisao/la:mene isto bas zanima Vettelov stil voznje (naviknut na ebd) a sljedece godine ispusi nece ni prismrditi oko difuzora :D
Zbog novih pravila ili zbog drugačije koncepcije?
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

dmarijon je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:mene isto bas zanima Vettelov stil voznje (naviknut na ebd) a sljedece godine ispusi nece ni prismrditi oko difuzora :D
zbog drugacije koncepcije ispuha, i također me zanima i ucinkovitost red bulla, pogotovo ako je omjer fiksan a svi znamo da oni uvijek furaju kraće brzine. Bit ce hebeno druge godine :D
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

dmarijon je napisao/la:
Iz motora i dalje idu 2 cijevi (po jedna za svaki blok V motora) ali umjesto van one vode plinove u turbo. Iz turba onda izlazi jedna jedina cijev koja mora biti postavljena centralno iznad mjenjača, a kraj joj mora biti između 170 i 185mm IZA stražnje osovine. Također, cijev mora biti usmjerena 5° prema gore, a iza nje ne smije biti nikakvih djelova karoserije
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:
Iz motora i dalje idu 2 cijevi (po jedna za svaki blok V motora) ali umjesto van one vode plinove u turbo. Iz turba onda izlazi jedna jedina cijev koja mora biti postavljena centralno iznad mjenjača, a kraj joj mora biti između 170 i 185mm IZA stražnje osovine. Također, cijev mora biti usmjerena 5° prema gore, a iza nje ne smije biti nikakvih djelova karoserije
Pronaće već neko neku rupu u pravilu i neće puhat u prazno
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

Kenny je napisao/la:
Pronaće već neko neku rupu u pravilu i neće puhat u prazno
Pa novi pravilnik je bas precizno napisan. Ne vjerujem da je ijedan prije bio toliko konkretan. Sto se tice konkretnog problema, tu je problem sto su pravilnikom jako precizno definirali polozaj ispusne cijevi. E sad, ako ne u 2014 sezoni, onda u 2015 se vec mogu ocekivati razne solucije na tu temu koje ce zaobici pravila. Treba momcadima malo iskustva.

Takodje, veliko je pitanje ko ce to voditi glavnu rijec. 2014. je pocetak jedna znacajne ere u F1. Koliko ce se Newey snaci u novim pravilima ( npr. u pravilima koja su vrijedila od 1999. god do 2009.god se nije posve proslavio.. imao je u vecini slucajeva brze projekte, ali ne toliko kompletne kao sto je to imao Ferrari i 2005-e Renault. 2007. i 2008 nisu njegovi bolidi McLarena, pa ga tu ne pominjem. Tada je vec radio u Red Bull-u ). Ja mislim da bi Ferrari mogao biti jak ( Byrne radi na tom projektu uz jedan cijeli tim strucnjaka i kaze da ce to biti zvijer u odnosu na ovogodisnji bolid :) ). Mercedes isto.. Red Bull zavisi od Newey-a, koliko ce njegov instikt po kojem je poznat pri dizajniranju, odraditi posao u ovom novom razdoblju.
FORZA FERRARI !!!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Misliš valjda Ferrari 2002 i 2004 kada je dominiro, Alonso je osvajo sa Renaultom 2005 i 2006 i ni jednu sezonu nisu bili dominantni ni najbrži 2005 je Mclaren bio najbrži, ali se kvario, 2006e su bili najbrži dok im nisu zabranjeni mass damperi, a gledeaj ovo za njegove bolide većinom imaju probleme sa pouzdanosti, ali zato znaju biti opako brzi, prošle sezone su se najviše kvarili RBRovi bolidi, a i još jednu u kojoj su osvajali prvenstva su se dosta kvarili. Newey na tom bolidu neradi sigurno sam nego je najveća faca među njima, a ovo da Ferrari, Mercedes, Mclaren, Williams i ostali pričaju kako će imati brže bolide, neki da će se borit za prvenstva nezanima me puno jer zadnje 3 sezone osvajaju prvenstva oni koji ih najmanje najavljuju
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
nikolaf1
Početnik
Početnik

Kenny je napisao/la:Misliš valjda Ferrari 2002 i 2004 kada je dominiro, Alonso je osvajo sa Renaultom 2005 i 2006 i ni jednu sezonu nisu bili dominantni ni najbrži 2005 je Mclaren bio najbrži, ali se kvario, 2006e su bili najbrži dok im nisu zabranjeni mass damperi, a gledeaj ovo za njegove bolide većinom imaju probleme sa pouzdanosti, ali zato znaju biti opako brzi, prošle sezone su se najviše kvarili RBRovi bolidi, a i još jednu u kojoj su osvajali prvenstva su se dosta kvarili. Newey na tom bolidu neradi sigurno sam nego je najveća faca među njima, a ovo da Ferrari, Mercedes, Mclaren, Williams i ostali pričaju kako će imati brže bolide, neki da će se borit za prvenstva nezanima me puno jer zadnje 3 sezone osvajaju prvenstva oni koji ih najmanje najavljuju
Pa bio sam dovoljno jasan. Rekao sam brzi projekti, ali ne kompletni ( a to podrazumijeva sve ostalo osim sirove brzine, kao npr. pouzdanost ). 1999, 2000, 2001 je dizajnirao dobre bolide, ali ne toliko dobre kao sto je to cinio Byrne. 2005 su bili najbrzi, ali ne i najkopletniji ( nepouzdani ). 2003 sta stvar kao i 2005. 2006 nisam pominjao jer McLaren nije bio u konkurenciji za prvenstvo, bolid je bio los, a i Newey je te godine i otisao. Tako da izvorno dobar njegov bolid te godine nije postojao ( jer ne treba samo posmatrati datum predstavljanja, nego i sva poboljsanja tijekom sezone, kada se posmatra jedan bolid kroz jednu sezonu ). Dakle, sve sam jasno napisao. Sustina je, da nije bio najbolji, kao sto je to sada, u ovim pravilima. Jednostavno, legla su mu vise nego pravila iz godina koje sam naveo, jer su drugi to radili bolje. A Newey je u Red Bull-u taj koji je kvaka koja njima omogucava ovakve bolide. Koncept koji je napravio 2009 se samo doradjuje, jer je taj kocept nenadmasan ostalima, u ovim pravilima. I to je sasvim normalno. Covjek je genije, i nije dzaba glavna faca. Kao sto je to bilo sa Byrne-om i Ferrari-jem. Ima tu uposlenika, ali ipak Byrne je bio dizajnerski genije i on je taj koji je govorio u kom smjeru ici pri kreiranju bolida.
E sad, ja sam samo postavio pitanje, sta ce se desiti sa najnovijim pravilnikom, za 2014, jer se ne radi samo o promjeni pravila oko difuzora ili sl. Nego se koncepcija bolida mijenja. Ko na pocetku ulovi kvaku, taj ce biti dominantna figura u predstojecim sezonama.
PS. I da, sto se tice Ferrari-ja, po nekim forumima se govorka, kako je na turbo motoru radio sa Marmorinijem i legendarni Paolo Martinelli ( tvorac aktuelnog Type 056, kog je za potrebe homologacije 2006-te doradio Gilles Simon ). Dakle, u pitanju je fina ekipa, koja vodi novi projekat. I mislim da ce biti jaki. Kao i Mercedes.

PLUS: Ono sto je krucijalno, a to je da ispuh nece biti toliko bitan, kao sto je bio do kraja ove sezone. Naime, energija koja se oslobadja kroz ispuh se koristi za pokretanje turbo-punjaca. Inzinjeri ce biti koncentrirani na sto bolju iskoristivost turbo-punjaca u okviru zacrtanog pritiska, tako da ispuh vise nece biti tako "snazan" kao sto je sada. Vjerojatno ce se negdje drugdje zaobilaziti pravila kako bi se doslo do viska performansi. ;)
Zadnja izmjena: nikolaf1, dana/u 10 srp 2013, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA FERRARI !!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ovo što kažeš za motore sve lijepo zvuči, ali treba primjetiti da je od svih spomenutih u Ferrariju trenutno samo Luca Marmorini. Paolo Martinelli je izvršni direktor u Fiatu, a Gilles Simon je tehnički savjetnik u FIA-i

Što se Vettela i RB-a kaže...oni su 2009. postavili temelje ovih uspjeha...bolid je već tada imao ispuh koji se igrao sa difuzorom (iako ne tako snažno kao 2010. i posebno 2011.), pullrod ovjes otraga, visok prednji dio šasije i visok nos, složeno prednje krilo...kasnije su samo te stvari fino dorađivane...2010. je nos proširen i još malo podignut, a ispuh spušten. 2011. stražnjica je još kompaktnija, a ispuh izvučen van i usmjeren u difuzor, 2012. rampa preko koje ispuh neometano ide u difuzor...a da ne govorimo o fleksibilnim krilima, nosu, posebnim mapama motora...sve su to fine dorade baze postavljene 2009.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Cuky je napisao/la:ovo što kažeš za motore sve lijepo zvuči, ali treba primjetiti da je od svih spomenutih u Ferrariju trenutno samo Luca Marmorini. Paolo Martinelli je izvršni direktor u Fiatu, a Gilles Simon je tehnički savjetnik u FIA-i

Što se Vettela i RB-a kaže...oni su 2009. postavili temelje ovih uspjeha...bolid je već tada imao ispuh koji se igrao sa difuzorom (iako ne tako snažno kao 2010. i posebno 2011.), pullrod ovjes otraga, visok prednji dio šasije i visok nos, složeno prednje krilo...kasnije su samo te stvari fino dorađivane...2010. je nos proširen i još malo podignut, a ispuh spušten. 2011. stražnjica je još kompaktnija, a ispuh izvučen van i usmjeren u difuzor, 2012. rampa preko koje ispuh neometano ide u difuzor...a da ne govorimo o fleksibilnim krilima, nosu, posebnim mapama motora...sve su to fine dorade baze postavljene 2009.
Po forumima je zapoceta prica, da je on ucestvovao i da ucestvuje na izradi novog motora. On je na celu FIAT Powertrain odjeljenja, odnosno odjeljenja za motore ( njegovo djelo, odnosno tima na cijem je celu su ovi novi FIAT-ovi turbobenzinci, od 0.9 l i 1.4 l, kao i turbodizeli 1.6 MJT i 2.0 MJT ). Ali izgleda da ga je FIAT ( koncern u okviru kojeg je Ferrari ) prebacio na ovaj projekat privremeno, dok se osnovna verzija motora ne zavrsi.

A za Vettela i Red Bull... upravo sam to i pisao. Jednostavno, Newey je napravio odlicnu bazu 2009-te, snasao se najbolje od svih u novim pravilima i to je kasnije doradjivano. I to je sve ok i tako cesto i ide u F1.
FORZA FERRARI !!!
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Vettelu je za 30 pobjeda bilo potrebno 110 utrka, bolji je jedino Schumi

Schumacher 30 109 Gp
Vettel 30 110 Gp
Senna 30 114 Gp
Prost 30 124 Gp
Mansell 30 179 Gp
Alonso 30 186 Gp
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

I to baš u crvenom bolidu (autiću)...i sve u organizaciji RB...takav gaf da bi glave trebale padati :D ...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

od svih "faca" u formuli 1(izuzevši vozače mercedesa), jedino Vettel otišao testirat sa svojim timom... koji razmaženko
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:od svih "faca" u formuli 1(izuzevši vozače mercedesa), jedino Vettel otišao testirat sa svojim timom... koji razmaženko
Poanta ovog posta je ... ? :biggrin: , pa i Massa je testirao za Ferrari
slika
Odgovori