Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: Formula 1 team - Lotus F1 Team

Post Postao/la speedy56 »

McLaren se je žalio FIA-i na Lotusov ovjes.

Evo i novo prednje krilo (gore, dolje je krilo iz Kanade)
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Alonso Fernando je napisao/la:Di Resta dobije kaznu da ide nazad skroz dok Lotus to treba srediti za sljedecu utrku????
Oba bolida su protiv pravila ,cemu razlicite kazne.
Kad to napravi netko iz vrha (Ferrari, Lotus, RB, Merc, McLaren) onda je kazna: Sredite do iduće utrke.

Kad po pravilima nije FI, Sauber ili HRT onda je kazna: diskvalifikacija jer je prekršen tehnički pravilnik
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Žalosna odluka s ne ulaženjem u box, ode Kimiju 2. mjesto.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
speedy56
Legenda
Legenda

U Njemačkoj potpuno obrnuta situacija nego u Silverstoneu - Romain s otvorenim, Kimi s zatvorenim ušima:
Grosjean Kimi

EDIT:
I Grosjean je sada na 3. treningu bez DRD-a, dakle vjerojatno su odustali o njega i koristit će ga samo u Spa i Monzi.
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Hülkenberg und di Resta als Plan B für Lotus
Nadaju se ( vise mi to izgleda, voljeli, no dobro ) da ce Kimi ostati, u slucaju da napusti ekipu, Hulk i di Resta se spominju kao zamjene.

Ako bi doslo do transfera Hulka, Sauber ne bi nista rekao, cak stovise, dali su zeleno svjetlo.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Hulkenberg nakon svake sezone mjenja tim
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Koliko vidim, sad je već velika vjerojatnost (tj. najvjerojatnije) da Kimi ide u Red Bull, a Hulk dolazi u Sauber. To je bilo i logično. Ali što onda s Ferrarijem? S Massom još njednu godinu? ...
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda

dmarijon je napisao/la: a Hulk dolazi u Sauber. (gemišt? :biggrin: )
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

speedy56 je napisao/la:
dmarijon je napisao/la: a Hulk dolazi u Sauber. (gemišt? :biggrin: )
:biggrin: (ops, i did it again)
Samo neka se trkaju.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Malo lijepe povijesti :)

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Samo kaj ova ekipa nema nikakve veze sa legendarnim lotusom. Samo je ime sponzora.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Dani je napisao/la:Samo kaj ova ekipa nema nikakve veze sa legendarnim lotusom. Samo je ime sponzora.
Upravo tako. Čak i da dovedu Adriana Neweya, ne bi se mogli "pretvoriti" u Lotus koji je desetljećima stvarao Colin Chapman i njegovi vozači. Posljednje pravo doba, pravog Lotusa, je ono, kada je Ayrton Senna sjedio za volanom njihovih bolida. :driver:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Normalno da nema nikakve veze sa onim Lotusom kada je ovo nastalo od Tolemana, Benettona, Renaulta, Lotus Renault GP i sada je Lotus F1 Team, dok je Colinov bio Team Lotus i tog Lotusa nema od 94 na stazama
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ako ćemo cjepidlačit: momčad koja je bila originalni Team Lotus i dalje postoji, samo je nakon mnogih promjena vlasnika i sl. trenutno u IndyCar-u pod nazivom HVM Racing za koje je prošle godine vozila Simona de Silvestro, a ove godine za njih, sada satelitsku momčad Andretti Autosporta vozi E.J. Viso

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Cuky je napisao/la:ako ćemo cjepidlačit: momčad koja je bila originalni Team Lotus i dalje postoji, samo je nakon mnogih promjena vlasnika i sl. trenutno u IndyCar-u pod nazivom HVM Racing za koje je prošle godine vozila Simona de Silvestro, a ove godine za njih, sada satelitsku momčad Andretti Autosporta vozi E.J. Viso
Ako je ikako moguće, možeš li malo pojasniti ovo da Chapmanov Lotus još uvijek postoji? I to još, u IndyCar-U!!??
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

krivo sam se izrazio...uglavnom priča teče ovako:
Lotus svoju zadnju utrku vozi 1994., a za 1995. se udružuje sa Pacific Racingom i nastaje ekipa Pacific. Na kraju 1995. ekipa se povlači iz F1 i ide u F3000, a 1998. i u Le Mansu. Nakon loših rezultata na kraju 1998 gazda Wiggins gasi ekipu. 2000. Wiggins ponovno pokreće ekipu, udružuje se sa Lolom, zatim otkupljuje Bettenhausen Motorsports i sve to zajedno preimenuje u HVM Racing te se natječe u Champ Caru. 2006. se udružuje sa Paulom Stodartom te se ekipa dvije sezone zove Minardi Team USA, a onda od 2008. i udruživanja Champ Cara i IndyCara ekipa se pod imenom HVM Racing natječe u IndyCar natjecanju

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Cuky je napisao/la:krivo sam se izrazio...uglavnom priča teče ovako:
Lotus svoju zadnju utrku vozi 1994., a za 1995. se udružuje sa Pacific Racingom i nastaje ekipa Pacific. Na kraju 1995. ekipa se povlači iz F1 i ide u F3000, a 1998. i u Le Mansu. Nakon loših rezultata na kraju 1998 gazda Wiggins gasi ekipu. 2000. Wiggins ponovno pokreće ekipu, udružuje se sa Lolom, zatim otkupljuje Bettenhausen Motorsports i sve to zajedno preimenuje u HVM Racing te se natječe u Champ Caru. 2006. se udružuje sa Paulom Stodartom te se ekipa dvije sezone zove Minardi Team USA, a onda od 2008. i udruživanja Champ Cara i IndyCara ekipa se pod imenom HVM Racing natječe u IndyCar natjecanju
Hvala na strpljenju Cuky, odlično si ovo objasnio. Samo čini mi se, da bi se ta momčad mogla smatrati nekim čudnim spojem F1 Minardija i F1 Lotusa, zar ne? :roll:
A sjećam se da su se za sezonu 1995. udružili sa Pacificom. Prilično čudno, al' da, bilo je tako.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Zboravih samo još napisati da je ta momčad (HVM Racing) trenutno sa samo jednim bolidom u IndyCar-u i to ne kao zasebna ekipa nego kao satelitska ekipa Andretti Autosporta. ;)

Inače, Lotusova šala na Mercedesov tajni test
WhereIsRoscoe?

Roscoe = Hamiltonov pas :D

slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

Hamilton im vratio sa twittom: Don't panic guys. Roscoe is here testing out some new tires. I stavio sliku(photoshopiranu) psa na gumi :)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Hehe dobro im je vratio.
slika
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Lotus testira najnovije sustave protiv ispadanje guma :)
slika

EDIT:
Sjetili su se kako smanjiti broj Grosjeanovih udesa:
slika
Testiraju nove retrovizore (gore)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

na drugim bolidima nisam primjetio al eto lijepa gesta od Lotusa, u čast poginulima u Galiciji gdje se dogodila zeljeznicka nesreća prekjucer
slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda

slika
Scuderia
Moderator
Moderator

Kaum ist das Sauber-Team dank reichlich rollender Rubel aus Russland gerettet, brennt bei Lotus der Baum – und das wohl lichterloh. Finanzielle Probleme waren schon länger bekannt, die Information eines Schuldenbergs von mehr als 120 Millionen Euro hingegen ist nicht nur neu, sondern regelrecht dramatisch.
Izgleda da su u dugovima do grla.
Navodno su duzni vise od 120 milijuna eura.

Die 2. Saisonhälfte verspricht mehr als schwierig zu werden. Räikkönen ging als schärfster WM-Konkurrent in die Sommerpause, für die kommenden Rennen besteht jedoch die berechtigte Gefahr, dass Lotus einknickt. "Wir haben für 2013 nicht mehr viel in der Pipeline", sagte Chef-Ingenieur Alan Permane 'auto motor und sport'. "Was geplant wurde, ist bereits entwickelt und wird bei den entsprechenden Rennen eingesetzt. Design und Windkanal laufen bereits voll Richtung 2014." Während bei Red Bull, Ferrari und Mercedes also weiter getüftelt und optimiert wird, müssen Räikkönen und Teamkollege Romain Grosjean mehr oder minder mit dem status quo ihres Dienstwagens auskommen.

Auch der Verkauf von 35 Prozent der Team-Anteile an Infinity-Racing soll bislang kein Geld in die leeren Kassen gespült haben. Laut ‚Motorsport Total.com‘ soll der Deal nicht einmal zustande gekommen sein. Teamchef Eric Boullier hatte Infinity im Juni noch als „ starken Investor“ bezeichnet, der es möglich mache, "das Team zu stärken und in der Zukunft zu pushen". Im Moment scheint offen, wie lange Lotus ohne zahlungskräftigen Sponsor noch so weitermachen kann – und ob der Kampf um Edel-Pilot Räikkönen, der mit einem Wechsel zu Red Bull liebäugelt, angesichts der aktuellen Lage nicht ein Kampf gegen Windmühlen ist.

/quote]

Navodno ce im biti jako gusto u drugom dijelu sezone, jer love nema. Sto se tice novih dijelova, nece ih praviti vise, sve sto sto su zamislili, to su i napravili, ostalo su prebacili na iducu sezonu.

Trebali su prodati 35% udjela ekipenfinity-Racingu, no deal je propao, nemaju jakog sponzora, te je pitanje dokad mogu ovako funkcionirati bez da placaju vozace i obveze koje imaju.
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

Kaum ist das Sauber-Team dank reichlich rollender Rubel aus Russland gerettet, brennt bei Lotus der Baum – und das wohl lichterloh. Finanzielle Probleme waren schon länger bekannt, die Information eines Schuldenbergs von mehr als 120 Millionen Euro hingegen ist nicht nur neu, sondern regelrecht dramatisch.
Izgleda da su u dugovima do grla.
Navodno su duzni vise od 120 milijuna eura.

Die 2. Saisonhälfte verspricht mehr als schwierig zu werden. Räikkönen ging als schärfster WM-Konkurrent in die Sommerpause, für die kommenden Rennen besteht jedoch die berechtigte Gefahr, dass Lotus einknickt. "Wir haben für 2013 nicht mehr viel in der Pipeline", sagte Chef-Ingenieur Alan Permane 'auto motor und sport'. "Was geplant wurde, ist bereits entwickelt und wird bei den entsprechenden Rennen eingesetzt. Design und Windkanal laufen bereits voll Richtung 2014." Während bei Red Bull, Ferrari und Mercedes also weiter getüftelt und optimiert wird, müssen Räikkönen und Teamkollege Romain Grosjean mehr oder minder mit dem status quo ihres Dienstwagens auskommen.

Auch der Verkauf von 35 Prozent der Team-Anteile an Infinity-Racing soll bislang kein Geld in die leeren Kassen gespült haben. Laut ‚Motorsport Total.com‘ soll der Deal nicht einmal zustande gekommen sein. Teamchef Eric Boullier hatte Infinity im Juni noch als „ starken Investor“ bezeichnet, der es möglich mache, "das Team zu stärken und in der Zukunft zu pushen". Im Moment scheint offen, wie lange Lotus ohne zahlungskräftigen Sponsor noch so weitermachen kann – und ob der Kampf um Edel-Pilot Räikkönen, der mit einem Wechsel zu Red Bull liebäugelt, angesichts der aktuellen Lage nicht ein Kampf gegen Windmühlen ist.
Navodno ce im biti jako gusto u drugom dijelu sezone, jer love nema. Sto se tice novih dijelova, nece ih praviti vise, sve sto sto su zamislili, to su i napravili, ostalo su prebacili na iducu sezonu.

Trebali su prodati 35% udjela ekipenfinity-Racingu, no deal je propao, nemaju jakog sponzora, te je pitanje dokad mogu ovako funkcionirati bez da placaju vozace i obveze koje imaju.
slika
Odgovori