Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

čekalo se 20 godina na naslov, pa ovih 6 i nije tako puno
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ti baš znaš da utješiš!

:D
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a čuj...što misliš kako je bilo ljudima koji su živjeli u to doba gledat crvene dolje nisko u poretku? kako je bilo ljudima koji su radili u momčadi i koji bi sklepali sasvim dobar bolid da bi dolaskom na stazu vidjeli da su McLaren, Williams, Lotus i Benetton napravili još sekudnu-dvije-tri bolji?

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

btw jedna potvrda, ako prije nije bilo...od 1.9. Allison u crvenom
Ferrari confirms Allison's return to Maranello

Following his departure from Lotus as Technical Director and rumours that he may be on his way to Ferrari, the Scuderia have now finally confirmed that James Allison will return to Maranello in September.

A statement from the team reads: "As from this coming 1st September, James Allison will join the Scuderia in the role of Chassis Technical Director. At the same time, Pat Fry will take on the new position of Director of Engineering. Both men will report directly to the Team Principal of the Gestione Sportiva, Stefano Domenicali."

The September start date also means that Ferrari has managed to resolve the contractual issues with Lotus which would normally require Allison to complete his gardening leave, making it unable for him to commence work at a team before the start of 2014. One source suggested that Ferrari has bought out Allison's Lotus contract, an unsurprising turn of events knowing that the Enstone team is on the back foot with its payments, including Kimi Raikkonen's salary.

Allison is a highly respected engineer in F1 and has helped design several successful cars at Renault F1 and later Lotus. Before that time, he was at Ferrari between 2000 and 2005, during which the Scuderia recorded 4 driver's championships in the hands of Michael Schumacher.
IZVOR

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la nikolaf1 »

Cuky je napisao/la:btw jedna potvrda, ako prije nije bilo...od 1.9. Allison u crvenom
Ferrari confirms Allison's return to Maranello

Following his departure from Lotus as Technical Director and rumours that he may be on his way to Ferrari, the Scuderia have now finally confirmed that James Allison will return to Maranello in September.

A statement from the team reads: "As from this coming 1st September, James Allison will join the Scuderia in the role of Chassis Technical Director. At the same time, Pat Fry will take on the new position of Director of Engineering. Both men will report directly to the Team Principal of the Gestione Sportiva, Stefano Domenicali."

The September start date also means that Ferrari has managed to resolve the contractual issues with Lotus which would normally require Allison to complete his gardening leave, making it unable for him to commence work at a team before the start of 2014. One source suggested that Ferrari has bought out Allison's Lotus contract, an unsurprising turn of events knowing that the Enstone team is on the back foot with its payments, including Kimi Raikkonen's salary.

Allison is a highly respected engineer in F1 and has helped design several successful cars at Renault F1 and later Lotus. Before that time, he was at Ferrari between 2000 and 2005, during which the Scuderia recorded 4 driver's championships in the hands of Michael Schumacher.
IZVOR
Dakle, Allison prakticno dolazi na mjesto tehnickog direktora, a Fry ide na mjesto sefa inzinjeringa.. Po meni dobro rjesenje, jer Fry nije dokazao menadzerske sposobnosti koje su uz tehnicko znanje potrebne za mjesto tehnickog direktora ( nije uspio da deklarira prioritete, dugorocni koncept bolida i sl. ), dok je Allison to pokazao u Lotusu ( inicirao je koncept bolida koji stedi gume, te na taj nacin prvi dio sezone je momcad iskoristila za sjajne rezultate, iako je novca manje bilo u odnosu na top 3 momcadi ).. Mislim da je Allison kockica koja je falila Ferrari-ju u tehnickom smislu.. Samo kad bih vidio nekog umjesto Domenicalli-ja na poziciji sefa momcadi, sve bi bilo sasvim drugacije...
FORZA FERRARI !!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Interesantno je staviti u odnos F138 i novi bolid za odnosom Simone Resta i Tombazis.
Resta je zamjenik Tombazisov i on je bio na čelu projekta F138, on je radio na razvoju F138, vjerovatno je tu učestvovao i Tombazis na početku ali sada sigurno ne a i vidimo da izajave oko unapređenje i razvoja F138 daje Resta a ne Tomabazis.
Vjerujem da Tomabazis sa grupom inžinjera potpomognuti Byrnom već odavno radi samo na projektu bolida za 2014 a da će im se 01.09 priključiti i Allison. Bez obzira što mnogi kritikuju Tomazisa ja i dalje vjerujem u njega i misilim da on i njegov tim zajedno sa Byrnom i sada pridošlim Allisonom mogu odradit dobar posao što se tiče bolida za 2014. Mene brine zračni tunel, kada će on proraditi, vrijeme koje je potrebno da se savladaju novi alati u tom novom zračnom tunelu, kakve će on rezultate dati itd.
Takođe pojavile su se informacije da je Alonso bio za dolazak Symondsa u Ferrari ali Ferrari nije bio za to.
Ferrari treba i mora otpustit Domenicalija.
Ali koga dovesti umjesto njega, Briatorea, Browna, neko je ovdje na forumu spominjao Massima Rivolu ali on meni liči na Domenicalija 2.
nikolaf1
Početnik
Početnik

F2004_the_best_ever je napisao/la:Interesantno je staviti u odnos F138 i novi bolid za odnosom Simone Resta i Tombazis.
Resta je zamjenik Tombazisov i on je bio na čelu projekta F138, on je radio na razvoju F138, vjerovatno je tu učestvovao i Tombazis na početku ali sada sigurno ne a i vidimo da izajave oko unapređenje i razvoja F138 daje Resta a ne Tomabazis.
Vjerujem da Tomabazis sa grupom inžinjera potpomognuti Byrnom već odavno radi samo na projektu bolida za 2014 a da će im se 01.09 priključiti i Allison. Bez obzira što mnogi kritikuju Tomazisa ja i dalje vjerujem u njega i misilim da on i njegov tim zajedno sa Byrnom i sada pridošlim Allisonom mogu odradit dobar posao što se tiče bolida za 2014. Mene brine zračni tunel, kada će on proraditi, vrijeme koje je potrebno da se savladaju novi alati u tom novom zračnom tunelu, kakve će on rezultate dati itd.
Takođe pojavile su se informacije da je Alonso bio za dolazak Symondsa u Ferrari ali Ferrari nije bio za to.
Ferrari treba i mora otpustit Domenicalija.
Ali koga dovesti umjesto njega, Briatorea, Browna, neko je ovdje na forumu spominjao Massima Rivolu ali on meni liči na Domenicalija 2.
Pa i ne bas. Massimo Rivola je bio u Toro Rossu do sezone 2009, na funkciji team manager-a. Dok je on bio tu, Toro Rosso je stalno napredovao iz sezone u sezonu, medjutim kada je otisao tada je Toro Rosso poceo da tapka u mjestu. Covjek ima velike organizacione moci, sto je bitno za poziciju sefa momcadi.
Brawn se ne moze dovesti jer je on punom snagom u Mercedesu i gradnji pobjednicke momcadi. Briatore je izjavio da se u F1 nece nikad vratiti. Dakle, preostaje da se postavi na to mjesto covjek iz momcadi. A najbolje bi bilo da Todt napusti FIA-u i vrati se u Ferrari. :D
FORZA FERRARI !!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@nikolaf1
kakvo je tvoje viđenje odnosa snaga Ferrari-Mecedes-Renault što se tiče motora V6?
Koliko sam je upoznat Renult F1 odjeljenje za motore vodi Rob White.
Šef Mercedesovog odjeljenja za motore je Andy Cowell.
Za Ferrari znamo što se tiče motora i elektronike je zadužen Luca Marmorini i pomoći će mu i Paolo Martinelli.
Objektivno, ako je to muguće, koje je tvoje mišljenje ko će najbolje odratiti posao što se tiče V6 motora. :?:
Kakva su pravila što se tiče mapiranja motora za 2014, znamo da je Red Bull to mapiranje motora doveo do savršenstva. Koliko sam je upoznat biće samo jedan ispuh i on će biti centralno postavljen i pozicioniran negdje ispred monkey seat, beam wing će biti zabranjen sljedeće godine, tako da bi uticaj ispuha na perfomase bolida sljedeće godine trebao biti manji nego ove godine.

Pojavile su se glasine da je Ferrari doveo još jednog aerodinamičara Vagelis Arvanitakis.
Antonios Sakalis @hellasf1

Rumors that #Ferrari signed another aerodynamist! Vaggelis Arvanitakis from Greece, worked in the past w/ Brawn GP, Mercedes & Red Bull! #f1
Prema Gazzetta dello Sport, Ferrari će odraditi na Magny Cours sa Pedrom de la Rosom trodnevni test sa bolidom iz 2011 ali to neće biti pirelli test.
nikolaf1
Početnik
Početnik

F2004_the_best_ever je napisao/la:@nikolaf1
kakvo je tvoje viđenje odnosa snaga Ferrari-Mecedes-Renault što se tiče motora V6?
Za Ferrari znamo što se tiče motora i elektronike je zadužen Luca Marmorini i pomoći će mu i Paolo Martinelli.
Objektivno, ako je to muguće, koje je tvoje mišljenje ko će najbolje odratiti posao što se tiče V6 motora. :?:
Kakva su pravila što se tiče mapiranja motora za 2014, znamo da je Red Bull to mapiranje motora doveo do savršenstva. Koliko sam je upoznat biće samo jedan ispuh i on će biti centralno postavljen i pozicioniran negdje ispred monkey seat, beam wing će biti zabranjen sljedeće godine, tako da bi uticaj ispuha na perfomase bolida sljedeće godine trebao biti manji nego ove godine.

Pojavile su se glasine da je Ferrari doveo još jednog aerodinamičara Vagelis Arvanitakis.

Rumors that #Ferrari signed another aerodynamist! Vaggelis Arvanitakis from Greece, worked in the past w/ Brawn GP, Mercedes & Red Bull! #f1

Prema Gazzetta dello Sport, Ferrari će odraditi na Magny Cours sa Pedrom de la Rosom trodnevni test sa bolidom iz 2011 ali to neće biti pirelli test.
Glede V6 jedinice, po mom misljenju, situacija ce biti slicna kao i sa V8. Nece tu biti ogromnih razlika. Vazno ce biti pogoditi krivulju snage ( tacnije obrtnog momenta ) sa ugradjenom turbinom, tako da se maksimalna snaga isporucuje na pogonske kotace, odnosno na stazu u zavisnosti od potrebe. Dakle, opet ce mapiranje biti bitno, kako se god okrene samo zbog drugog cilja. :-) To ce biti najbitnije uraditi, jer maksimalna snaga i maksimalni okretaji su ograniceni. Druga bitna stavka jeste potrosnja goriva, koja ce takodje biti bitan faktor u prestojecoj sezonu. Sva 3 konstruktora imaju jake ljude, tako da ce svi napraviti, uopste, dobre motore. Tacno, White je u Renault-u, a Cowel je u Mercedesu. Oba su odlicni strucnjaci. U Ferrari-ju, Luca Marmorini nije poznat kao veliki strucnjak za downsize motore. On je svoje znanje pokazao na V12 i V10. Toyota V8 koju je on konstruisao 2006. godine je bio takodje dobar motor, samo sto oni nisu imali sovoljno "satelitskih" momcadi koje bi poboljsale razvoj tog motora prije zamrzavanja razvoja krajem te sezone. Ferrari-jev Type 056 Paola Martinelli-ja je bio tata mata, zajedno sa Renault-om. Mercedes je tada bio iza ova dva. Ali s obzirom da je Martinelli tu, mislim da ce opet Ferrari imati zvijer od motora ( mislim da ce to biti Type 057 ). Uglavnom, gledano uopste, Renault i Ferrari bi trebali biti malo bolji, ako se pogleda tradicija, a ljudi u tim odjelima kod sva tri konstruktora se nisu bitno promijenili. Renault i Ferrari su uspijevali za kraci period kreirati izvrsne motore, dok Merc kroz malo duzi period i brojne zahvate.
FORZA FERRARI !!!
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

nikolaf1 je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:@nikolaf1

Glede V6 jedinice, po mom misljenju, situacija ce biti slicna kao i sa V8. Nece tu biti ogromnih razlika. Vazno ce biti pogoditi krivulju snage ( tacnije obrtnog momenta ) sa ugradjenom turbinom, tako da se maksimalna snaga isporucuje na pogonske kotace, odnosno na stazu u zavisnosti od potrebe. Dakle, opet ce mapiranje biti bitno, kako se god okrene samo zbog drugog cilja. :-) To ce biti najbitnije uraditi, jer maksimalna snaga i maksimalni okretaji su ograniceni. Druga bitna stavka jeste potrosnja goriva, koja ce takodje biti bitan faktor u prestojecoj sezonu. Sva 3 konstruktora imaju jake ljude, tako da ce svi napraviti, uopste, dobre motore. Tacno, White je u Renault-u, a Cowel je u Mercedesu. Oba su odlicni strucnjaci. U Ferrari-ju, Luca Marmorini nije poznat kao veliki strucnjak za downsize motore. On je svoje znanje pokazao na V12 i V10. Toyota V8 koju je on konstruisao 2006. godine je bio takodje dobar motor, samo sto oni nisu imali sovoljno "satelitskih" momcadi koje bi poboljsale razvoj tog motora prije zamrzavanja razvoja krajem te sezone. Ferrari-jev Type 056 Paola Martinelli-ja je bio tata mata, zajedno sa Renault-om. Mercedes je tada bio iza ova dva. Ali s obzirom da je Martinelli tu, mislim da ce opet Ferrari imati zvijer od motora ( mislim da ce to biti Type 057 ). Uglavnom, gledano uopste, Renault i Ferrari bi trebali biti malo bolji, ako se pogleda tradicija, a ljudi u tim odjelima kod sva tri konstruktora se nisu bitno promijenili. Renault i Ferrari su uspijevali za kraci period kreirati izvrsne motore, dok Merc kroz malo duzi period i brojne zahvate.

istini za volju, obrtaji jesu ograničeni na 15000, ali nigdje u pravilniku nisam našao izrijekom ograničenje snage. posredno, snaga će biti ograničena ograničenjem protoka goriva (100 kg/h), te ukupnom količinom goriva
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
nikolaf1
Početnik
Početnik

zizi je napisao/la:

istini za volju, obrtaji jesu ograničeni na 15000, ali nigdje u pravilniku nisam našao izrijekom ograničenje snage. posredno, snaga će biti ograničena ograničenjem protoka goriva (100 kg/h), te ukupnom količinom goriva
Upravo tako. ;)
FORZA FERRARI !!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

U krivu si za Mercedesov v8. On je imao dvije verzije od kojih su se na kraju odlučili za snažniju ali i sklonu kvarovima. problem mercedesa je bio upravo u nepouzdanosti. Kasnijom doradom je postao najbolji motor. Imaš članaka o tome koliko želiš.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Dani je napisao/la:U krivu si za Mercedesov v8. On je imao dvije verzije od kojih su se na kraju odlučili za snažniju ali i sklonu kvarovima. problem mercedesa je bio upravo u nepouzdanosti. Kasnijom doradom je postao najbolji motor. Imaš članaka o tome koliko želiš.
Pa sta sam ja drugo napisao. Oni su u startu imali dosta problema, a tek dodatnim zahvatima uredili taj V8. Nista drugo ja nisam napisao. Citajte postove sa vise razumijevanja.

A da li je Mercedes najbolji V8 motor u F1 ili ne, sve zavisi sa koje se strane gleda. Renault je najmanji potrosac, najlakse ga je mapirati.. Po meni Renault-ova V8-ica je trenutno najbolja, samo i izuzetno skupa. Ferrari-jev i Mercedes-ov motor su u milimetrima razlike. Na slicnim principima su konstruirani.

V6 turbo je izazov za inzinjere. Doduse, oni se vec nalaze na stolovima za testiranje i u zavrsnoj su fazi razvoja. Po tradiciji White i Martinelli iz prve prave odlican motor, dok Mercedes to po tradiciji nije uspijevao ( namjerno sam i u prethodnom postu napisao po TRADICIJI, jer niko sa sigurnoscu ne moze znati ko ce ovaj put pogoditi pravu kombinaciju glede motora; Renault ima uspjesnu istoriju sa turbacima, ali to nista ne znaci sada; po imenima koja tu rade, svi su odlicni ).
FORZA FERRARI !!!
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

pocinju trodnevni test na Magny Coursu, bolid iz 2011. navodno zele da bolje shvate razlike izmedju stvarnih uslova i zracnog tunela. http://www.motorsport.com/f1/news/ferra ... in-france/
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Koliko je znano i vidljivo iz podataka iz tih sezona, mercedes nije po ničime zaostajao 2006. za ferrarijem ni renaultom, dpače, bio je i jači. prije par godina je Haugh priznao da je tek naknadnim promjenama u procesu prozvodnje motora i kontrole kvalitete taj motor iz 2006. postao najbolji motor. Čak je 2008. bio najbolji po pitanju i snage i potrošnje. govoriti ovdje o nekakvoj tradiciji je uistinu smješno. Jer po toj tradiciji koju ti spominješ ferrari nema nikakve šanse pored renaulta. Gotovo sigurno je da će najbolji motor imati onaj koji uloži najviše novaca.
I po čemu određuješ ranault kao najskuplji i najbolji motor? Kada usporediš sekundarne timove koje ima renault i recimo ferrari tu ferrari uredno pobjeđuje. Po toj logici bi williams trebao biti bolji od saubera, a nije, ili caterham od tr-a, a nije. Mercedes ima ekipu force indie koja radi odličan posao, mclaren je priča za sebe, ali i oni se polako dižu. I sam Newey je inzistirao na Mercedesovim motorima međutim zbog tadašnjeg ograničenja jednostavno nisu mogli sklopiti taj sporazum.
Zaključak je da do sredine 2014. nećemo znati koji je motor najbolji, sve dok traje razvoj.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

I po čemu određuješ ranault kao najskuplji motor?
evo mogu ja odgovorit jer su mi bas kolege ovdje (k1m1, cuky) pred nekidan rekli kako timovi najskuplje placaju renolove motore, a najjeftiniji je ferrari..

Gotovo sigurno je da će najbolji motor imati onaj koji uloži najviše novaca.

wrong, wrong, so wrong..

kako ti to zamisljas? sto vise eura trosis toliko motoru raste snaga?
rFactor F1 HR server Info
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Pa najčešće ima istine u tome da koliko para uložiš takav ćeš imati auto. Ne skroz, ali velikim djelom. Pogotovo danas.
Čitam ovu Ferrari temu i tu je prava apokalipsa :))) Strašno ovo strašno ono, nedopustivo gube." :)
Mislim da će Ferrari u Belgiji, a vjerojatno i dalje biti dobar. Ne toliko da uzme naslov, ali ni toliko loš da se osramoti.
Samo neka se trkaju.
nikolaf1
Početnik
Početnik

Dani je napisao/la:Koliko je znano i vidljivo iz podataka iz tih sezona, mercedes nije po ničime zaostajao 2006. za ferrarijem ni renaultom, dpače, bio je i jači. prije par godina je Haugh priznao da je tek naknadnim promjenama u procesu prozvodnje motora i kontrole kvalitete taj motor iz 2006. postao najbolji motor. Čak je 2008. bio najbolji po pitanju i snage i potrošnje. govoriti ovdje o nekakvoj tradiciji je uistinu smješno. Jer po toj tradiciji koju ti spominješ ferrari nema nikakve šanse pored renaulta. Gotovo sigurno je da će najbolji motor imati onaj koji uloži najviše novaca.
I po čemu određuješ ranault kao najskuplji i najbolji motor? Kada usporediš sekundarne timove koje ima renault i recimo ferrari tu ferrari uredno pobjeđuje. Po toj logici bi williams trebao biti bolji od saubera, a nije, ili caterham od tr-a, a nije. Mercedes ima ekipu force indie koja radi odličan posao, mclaren je priča za sebe, ali i oni se polako dižu. I sam Newey je inzistirao na Mercedesovim motorima međutim zbog tadašnjeg ograničenja jednostavno nisu mogli sklopiti taj sporazum.
Zaključak je da do sredine 2014. nećemo znati koji je motor najbolji, sve dok traje razvoj.
Boze pomozi... Ja ne znam da li ti uopste citas prije nego sto komentarises. :D Pa upravo sam naglasio TRADICIJU, jer ona sustinski nema nikakve veze sa danasnjim stanjem i bas sam pomenuo Renault. To je bas u tom smislu napisano... Svasta.. #-o

A to da je Mercedes 2006. godine kaskao za Ferrari-jem i Renault-om, to je tako i bilo. Pa sam si rekao da je 2008 godine postao bolji od potonja dva navedena. A zamrzavanje razvoja je bilo 2006, dakle citave 2 godine su im trebale da taj motor dovedu u red i budu u rangu ili malo bolji od Renault-a i Ferrari-ja ( a sasvim je drugo pitanje problem pustanja Merca u tim godinama da doradjuju motor, dok to Renault-u i Ferrari-ju nije bilo omoguceno ). Ja sam i napisao, da Mercedes iz prve nije uspio napraviti konkurentan V8, poput Ferrari-jevog i Renault-ovog koji su vec u 2006 imali odlicne jedinice. To je ono sto sam napisao i to svako ovdje vidi osim tebe, koji ne citas napisano vec komentarises neke imaginarne postove koji nemaju veze s onim sto sam ja napisao.. Ponavljam, prvo procitaj i skontaj post, pa onda komentarisi, jer bez veze stvaramo halabuku zbog obicnog nesporazuma ( odn. tvog neshvatanja mojih postova ). ;)
FORZA FERRARI !!!
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Očito ti ne čitaš sa razumijevanjem jer je 2007. već mercedes bio na razini ferrarija , pogotovo je iskorak napravljen na području pouzdanosti. Lupetaš bezveze i nadaš se da će ferrari proizvesti najbolji motor. To je vidljivo već u par tvojih postova. A kaj da ti radim? Trpi do sljedeće sezone.
Evo malo i o motoru koji je proizveo taj famozni Marmorini.
http://www.formula1.com/news/technical/2006/0/363.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A controversial engine in many ways. In previous seasons the engine has always been a strong point of the Toyota package, but this year it wasn't always so. The TF106 had weaknesses in several areas and the engine was certainly among them. It reportedly lacked top-end power, usually running lower revs than its rivals. The engine block, on the other hand, was one of the lightest - a potential advantage in terms of performance, but a potential risk in terms of reliability. This should not be considered a mistake on the part of engine designer Luca Marmorini, rather a reflection of his compliance with requests from Mike Gascoyne's chassis department to give them more freedom with weight distribution.

@arma
Količina love značiti će i veći boj dorada u svrhu pouzdanosti i snage. Najbolji primjer je coworth. Imali su 2006. Najbolji motor na startu. I vidimo gdje je završilo sve to bez novaca.

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Dani je napisao/la:Očito ti ne čitaš sa razumijevanjem jer je 2007. već mercedes bio na razini ferrarija , pogotovo je iskorak napravljen na području pouzdanosti. Lupetaš bezveze i nadaš se da će ferrari proizvesti najbolji motor. To je vidljivo već u par tvojih postova. A kaj da ti radim? Trpi do sljedeće sezone.
Evo malo i o motoru koji je proizveo taj famozni Marmorini.
http://www.formula1.com/news/technical/2006/0/363.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A controversial engine in many ways. In previous seasons the engine has always been a strong point of the Toyota package, but this year it wasn't always so. The TF106 had weaknesses in several areas and the engine was certainly among them. It reportedly lacked top-end power, usually running lower revs than its rivals. The engine block, on the other hand, was one of the lightest - a potential advantage in terms of performance, but a potential risk in terms of reliability. This should not be considered a mistake on the part of engine designer Luca Marmorini, rather a reflection of his compliance with requests from Mike Gascoyne's chassis department to give them more freedom with weight distribution.

@arma
Količina love značiti će i veći boj dorada u svrhu pouzdanosti i snage. Najbolji primjer je coworth. Imali su 2006. Najbolji motor na startu. I vidimo gdje je završilo sve to bez novaca.
Ja sam sve vrijeme spominjao 2006-tu sezonu i momenat zamrzavanja razvoja motora, a ti uporno spominjes dorade. Ja uporno govorim o sezoni 2014, a ti analogno o sezoni 2015 ( ako pretvorimo 2004 u 2014, a 2007 u 2015 ). I opet ispada ono sto sam ja sustinski rekao, a to je da je 2006 Mercedes imao nepouzdan motor i kao takvog ga homologirao, Tijekom 2007 su imali more zahvata u cilju ispravljanja gresaka, sto im je FIA omogucila. Cinjenica je, da Mercedes 2006 nije napravio dobar motor za homologiranje, kao sto je to ucinio Ferrari i Renault. Mislim da jedino ti "lupetas" , a ja to tako ovdje ne bi nikada napisao, jer mi osnovna kultura i postivanje prema clanovima foruma ne dozvoljavaju. Uporno izvrces moje postove, kako bi "kao" ispao pametan, jer tvoji postovi ne vezu sa sustinom mojih postova.

Takodje sam napisao da se Marmorini nije proslavio sa downsizing-om. Svoju vjestinu je pokazao na V10 i V12. I sada si ovaj tehnicki osvrt na Toyotinu V8 jedinicu prikazao, kao da sam ja napisao da je Marmorini bas tu V8 fantasticno odradio. Dakle, sustina je da izvrces sve sto mozes, kako bi nesto dokazao, sto ne mozes dokazati jer se tacno zna sta pise u mojim postovima. Dok, intelektualni nivo svakog od nas je ocito prilicno razlicit.

A za Cosworth, npr. , je ovo zaista nevidjena neistina i neko suludo vjerovanje u nesto sto ne poznajes. Na startu 2006. sezone najbolji motor je bio Renault-ov. Zatim, kroz sredinu sezone ih je stigao Ferrari sa Type 056. Cosworth je bio na nivou Ferrari-ja na pocetku sezone, ali vec na polovici su ostali u mjestu. Tome je doprinio nedostatak novca, nemogucnost daljeg razvoja koji je bio nuzan, jer je Cosworth vec tada upao u financijske probleme. Mercedes je od predsezonskih testiranja do kraja sezone imao velikih problema sa pouzdanoscu motora i tek tijekom 2007, kada su motori bili zamrznuti, Mercedes je sustigao Renault i Ferrari, jer ponavljam, ovim konstruktorima nije bilo dozvoljeno doradjivanje motora.

A sto se tice tvog "zakljucka", Ferrari ce napraviti dobar motor. Dakle opet izvrces ili si toliko "pametan" pa ne shvatas. Napisao sam da ce sva tri konstruktora biti dobra, a ne da ce Ferrari napraviti najbolji motor. To nije nada, vec je sigurna stvar. A ja cu reci, napravice dobar motor i Mercedes i Renault. Sva tri konstruktora posjeduju novac, genijalno osoblje, infrastrukturu itd. Ocito postoji nada na tvojoj strani da ce Ferrari napraviti los motor, kako sljedece sezone ne bi bio konkurentan bez obzira ko sve radio na sasiji, a rade zvijeri od ljudi...

S obzirom koliko smo identificirali "izvrtanja" mojih postova i kontruiranja sustine istih, djeluje mi da se bavis novinarstvom. Tako oni to rade, izvlace dijelove izjava iz konteksta, dodatno ih "srede" pa sve na kraju ispadne totalno suprotno od prave istine. Ali oni su ipak ljudi koji zaradjuju svoj kruh, poslodavci takvi kakvi jesu, pa su primorani da pisu i rade onako kako ne bi nikad sami uradili, a sve u cilju tiraza. ;)
FORZA FERRARI !!!
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Nije dobro ,Mladen Jergović ima insiderske informacije :biggrin:
Tomislav
31.07.2013 u 16:24

Mladene, imate li kakva saznanja o motorima za sljedeću sezonu? Zna li se već sada tko ima najbolji paket (motor + ERS-K)?

Mladen
31.07.2013 u 23:28

Čuo sam neke vrlo mutne i nepouzdane glasine da je Mercedes OK, a da Ferrari ima dosta problema, u ovim ranim fazama.
...put u raj nije posut ružama...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Pojavile su se informacije da Ferrari neće predstaviti svoj V6 motor javnosti prije kraja sezone.
nikolaf1
Početnik
Početnik

Chuck Norris je napisao/la:Nije dobro ,Mladen Jergović ima insiderske informacije :biggrin:
Tomislav
31.07.2013 u 16:24

Mladene, imate li kakva saznanja o motorima za sljedeću sezonu? Zna li se već sada tko ima najbolji paket (motor + ERS-K)?

Mladen
31.07.2013 u 23:28

Čuo sam neke vrlo mutne i nepouzdane glasine da je Mercedes OK, a da Ferrari ima dosta problema, u ovim ranim fazama.
E onda se dobro ne pise Ferrari-ju.. Ako Jergovic tako kaze, onda je to tako. Ipak on ima svoje decke u svakoj momcadi. :biggrin:
FORZA FERRARI !!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Mada treba uzeti u obzir da su to "vrlo mutne i nepouzdane" glasine :D
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nemoj ti mutne glasine...njemu je netko od najbližih suradnika Marmorinija i Martinellija poslao SMS u kojem stoji da imaju problema...da ne mogu upaliti motor jer su zaboravili svijećice ugraditi i sad moraju iznova cijeli dizajn motora izraditi

slika
Odgovori