Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la Cuky »

zato jer moraš na tom sajtu još jednom kliknuti na sliku da ti prikaže samo nju, bez ostatka stranice. Onda kopiraš taj link i radi...evo ovako ;)
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

Chuck Norris je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:Sve je vjerojatnije da Ricciardo ulazi u Red Bull. Velike se rasprave vode o tome tko je više zaslužio to mjesto - Vergne ili Ricciardo. Šta bi vi rekli? :)
p. s. sad gledam - nisam znao da je Ricciardo iz Australije. Što bi bilo jedan ide, drugi dolazi.
slika

Po meni bez ikakve dvojbe Ricciardo bolji vozač.O ricciardu imam jako dobro mišljenje dok mi je Vergne jedan od lošijih vozača na gridu,bolji samo od Chiltona i VDG,u rangu sa Picom i Gutierezom

PS
ne znam zašto mi sliku neće da prikaže

EDIT
Ispravio,hvala cuky
kažeš bez ikakve dvojbe i onda pokažeš statistiku koja govori da bi baš trebalo biti puno dvojbe :D
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Znaš šta se kaže za statistiku,kao i bikini.... :p

Splet okolnosti u utrkama i lutrija s gumama su prikrili dominaciju Riciarda,ni po čemu ne mogu reći da je Vergne brži vozač.Naravno govorim onako kako ja to vidim.Ja u Vergneu ne vidim apsolutno ništa ali zadržajem pravo na pogrešnu procjenu ipak nisam ja iskusno oko Mladen :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Pridružujem se padobrancu i glasam za Vergna. Nešto je slabiji u kvalifikacijama od Ricciarda, al je zato bolji u utrkama, što je naravno najvažnije, jer se bodovi dobivaju u utrkama a ne u kvalama.
Bila je negdje super usporeba njih dvojice, ne mogu sad naći taj članak, al uglavnom Ricciardo ima čistiji stil vožnje, nešto poput vettela, vjerujem da je to glavni razlog što će njega izabrat jer će moći koristiti sličan setup, dok vergne ima dosta različit stil vožnje.
Meni se više sviđa Vergne jer unatoč tome što je Ricciardo bolji u kvalama, Vergne uspije bit u većini slučajeva ispred njega u utrkama. Konstantniji je, u većini slučajeva ima bolji pace. I još jedan plus - odličan je po kiši.
Treba napomenut i da Ricciardo ima nešto više iskustva u f1 jer je vozio i 2011. pola sezone.
I još jedna stvar zašto mi je Vergne bolji je ta da od Ricciarda još nisam vidio neku utrku s kojom bi me oduševio, dok kod Vergna ipak jesam, Kanada ove godine je bila stvarno vrhunska vožnja, isto tako i Monako. Ricciardo je par puta znao oduševit u kvalama (bahrain ako se ne varam), ali u utrci još nisam vidio taj neki bljesak od njega...
Dani je napisao/la:skromniji je i više je na zemlji od onog napuhanog, umišljenog Francuza.
:? ne kužim baš po čemu si ovo zaključio, meni baš vergne djeluje kao skroman i ok lik... Pogotovo mi nije jasno zašto napuhan i umišljen?
Chuck Norris je napisao/la:Po meni bez ikakve dvojbe Ricciardo bolji vozač.O ricciardu imam jako dobro mišljenje dok mi je Vergne jedan od lošijih vozača na gridu
Ja prema ovoj tablici vidim samo da su izjednačeni. I da unatoč tome što je Ricciardo bolji u kvalama, Vergne ima više bodova, isto kao i lani... I sad je po tebi jedan od njih odličan, a drugi medju najlosijima na gridu? Malo nejasno...
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ja ću vam reći zašto je Ricciardo bolji. kad sam ga prvi put vidio, odmah sam vidio da ima pravu pedalonsku (vozačku) facu :D . Je, djelom zajebancija i stereotip ali i to mi je nekako ostalo. Poslije mi je odgovarao taj rasplet situacije u njegovu korist.
Nego, ako se dobro sjećam - on je malo oštriji na ulascima i izlascima iz zavoja. Mislim da to može samo odgovarati dobro izbalansiramo bolidu, kakav je Red Bull.
http://www.gp1.hr/bitka-za-opstanak-ver ... ricciardo/" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ijaooo ja sam mislio nakon abudhabija nakon sto mu je vettel mahao da nema sanse da ga helmut pusti u RB , da ga ceka sudbina alguersuarija :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Stražnje krilo na RB9
slika

A čitam da imaju i viši nos, ali nisam još vidio

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ali stvarno...kako uspjevaju voziti sa ovakvim "krilcem" otraga
slika

slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

njima ne treba DRS, doslovno su non stop sa otvorenim DRSom :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zanimljiva analiza pouzdanosti red bull-a otkad vettel i webber voze skupa:
2009
China: Vettel can only make one run in each qualifying session due to driveshaft problems.
Turkey: Vettel is given the team order not to challenge Webber for 2nd place.
Belgium: Webber had an unsafe release during his pit stop, leading to a drive-through penalty.
Europe: Vettel has to make a 2nd stop because of fuel rig problems, and then retires with an engine problem.
Singapore: Webber retires with a brake problem.
Japan: Webber has issues with his headrest, forcing him to make 2 extra pit stops.

2009 score card
Sebastian Vettel: 3 issues (2 mechanical issues, 1 team order), 1 leading to a DNF
Mark Webber: 3 issues (2 mechanical issues, 1 significant pit stop issue), 1 leading to a DNF

2010
Bahrain: Vettel loses the lead due to a spark plug failure, dropping him back to 4th.
Australia: Vettel retires from the lead due to a brake failure.
Spain: Vettel has brake issues late in the race, which drop him back from second to third place.
Monaco: After Monaco, it is found that Vettel's chassis was cracked.
Turkey: Vettel loses out on pole position due to a broken anti-rollbar.
Turkey: Webber loses the lead after Vettel colides with him.
Canada: Webber had to change his gearbox, leading to a 5-place grid penalty.
Canada: Vettel has gearbox issues during the race.
Britain: After a front wing failure left the team with one new spec front wing, Webber was given the old spec.
Germany: Webber had an oil pick-up problem late in the race.
Italy: Vettel had brake issues half-way through the race.
Korea: Vettel retires from the lead due to an engine failure.

2010 score card
Sebastian Vettel: 8 issues (8 mechanical issues), 2 leading to a DNF
Mark Webber: 4 issues (2 mechanical issues, 1 team order, 1 team-mate clash), none leading to a DNF

2011
Australia: Webber had KERS issues in Q2 and Q3.
Australia: Neither Vettel or Webber could use KERS during the race.
Malaysia: Vettel had KERS issues during the race.
Spain: Vettel had KERS issues during qualifying.
Spain: Vettel had KERS issues throughout the race.
Monaco: Webber had radio issues shortly before his pit stop.
Canada: Webber had KERS issues during qualifying.
Europe: Webber had gearbox issues later in the race, dropping him from 2nd to 3rd.
Britain: A faulty wheelgun at his pit stop drops Vettel from the lead into 2nd place.
Britain: Vettel has KERS issues late in the race.
Britain: Webber was given team-orders not to challenge Vettel, who had KERS issues.
Britain: Vettel was challenged by Webber, who ignored the team orders not to.
Hungary: Webber had no KERS in Q2, which returned in Q3.
Italy: Webber had KERS issues in qualifying.
Singapore: Webber had no DRS during the race, which he believed dropped him from 2nd to 3rd.
Abu Dhabi: Vettel has a tire puncture in turn 1.
Brazil: Vettel has gearbox issues, which drops him from the lead, to finish 2nd.

2011 score card
Sebastian Vettel: 9 issues (7 mechanical issues, 1 significant pit stop issue, 1 team-mate clash), 1 leading to a DNF
Mark Webber: 9 issues (7 mechanical issues, 1 significant pit stop issue, 1 team order), none leading to a DNF

2012
Australia: Both Vettel and Webber had KERS issues in qualifying.
Malaysia: Vettel's radio stopped working shortly after the restart.
Bahrain: Webber had no KERS for the first lap.
Spain: Both Vettel and Webber had to have their front wing changed during the race.
Europe: Webber had DRS issues in qualifying, which left him at the back of the starting grid.
Europe: Vettel retires from the lead due to an alternator failure.
Germany: Webber had to change his gearbox, leading to a 5-place grid penalty.
Hungary: Webber had an issue with his differential.
Italy: Vettel retires with an alternator failure.
India: Webber's KERS issue dropped him from 2nd to 3rd.
Abu Dhabi: Vettel's fuel pump issues in qualifying sent him to the back of the starting grid.
United States: Webber retires with an alternator failure.
Brazil: Vettel's start is affected after Webber ignored instructions not to challenge him.
Brazil: Webber is issued a team order to let Vettel pass.
Brazil: Vettel's radio stops working, leading to pit stop issues.

2012 score card
Sebastian Vettel: 8 issues (7 mechanical issues, 1 team-mate clash), 2 leading to a DNF
Mark Webber: 9 issues (8 mechanical issues, 1 team orders), 1 leading to a DNF

2013
Australia: Webber has ECU issues for the first part of the race.
Australia: Webber returns in traffic after the front jack failed in the pit stop.
Malaysia: Vettel is given a team order not to challenge Webber half-way through the race.
Malaysia: Vettel is given a team order not to overtake Webber after the final pit stops.
Malaysia: Webber loses the lead after Vettel ignores a team order.
China: Webber lost fuel pressure in Q2.
China: Webber's wheel comes off during the race.
Britain: Vettel retires from the lead with gearbox issues.
Germany: Webber's first pit stop goes disastrous, which puts him back at the end of the field.
Germany: Vettel has KERS issues during the race.
Hungary: Webber has KERS issues during qualifying.
Hungary: Vettel has overheating and KERS issues during the race.
Belgium: Webber has clutch issues at the start of the race.

2013 half-season score card
Sebastian Vettel: 5 issues (3 mechanical issues, 2 team orders), 1 leading to a DNF
Mark Webber: 8 issues (5 mechanical issues, 2 significant pit stop issues, 1 team-mate clash), 1 leading to a DNF

4.5 year score card
Sebastian Vettel: 33 issues (27 mechanical issues, 3 team order, 2 team-mate clashes, 1 significant pit stop issue), 7 leading to a DNF
Mark Webber: 33 issues (24 mechanical issues, 3 team orders, 2 team-mate clashes, 4 significant pit stop issues), 3 leading to a DNF
toliko o tome da redbull sabotira webbera i "činjenici" da se "UVIJEK" problemi javljaju na webberovom bolidu
napomena: analizu je napravio član autusportovog foruma mnmracer
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Zanimljiva analiza, čak sam mislio da je Vettel imao više problema. Njegovi najčešće dolaze u ključnim trenucima utrke i prvenstva gdje gubi sigurne pobjede i mnoštvo bodova.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
f.alonso
Navijam za: alonso

Post Postao/la f.alonso »

Cuky je napisao/la:Ali stvarno...kako uspjevaju voziti sa ovakvim "krilcem" otraga
[ http://images.teamtalk.com/13/08/800x60 ... 991540.jpg ]
E zamislite kakvo onda prijanjanje bolid ima kad i ovoliko zadnje krilo koriste.koliko je taj bolid superioran.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

nema se tu šta zamišljat.to krilo je red bull samo testirao na slobodnim treninzima, u utrci su koristili veće krilo (iako manje od ostalih bolida, što se vidi na speed trapu). dalje, bolid ili nije superioran ili je webber totalno inferioran vozač.
malo se informirati prije donošenja zaključaka
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

čini mi se da je ovo drugo...prije mu nije išlo no otkad je objavio odlazak totalno je bezvoljan na stazi,u zadnjim krugovima spa-a je bio blizu rosbergu i hamiltonu no od tog nije bilo ništa,niti otvaranja
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

da, i ja bih rekao da je tako. ja bih išao do te mjere da on ne želi oduzimati bodove vettelovim protivnicima jer zna da on ništa ne može pa neće ni drugim smetat. mislim, vettel se poigravao i jasno je bilo da bolid radi kao sat, čak su za promjenu imali i jedan od najboljih top speeda tako da je webber mogao preticati da je htio i mislim da je imao bolid dovoljno brz da pretekne i rosberga i hamiltona i alonsa. stvarno je vrijeme da u ovakvom bolidu vidimo nekoga tko ga zaslužuje!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

to krilo je testirano za upotrebu u Monzi, a malo (ne puno) veće je korišteno u kvalama i utrci. Nije stvar o tome dali je bolid dominantan ili ne, jer jedno krilo ne odlučuje o tome (bar ne u tolikoj mjeri). Stvar je u tome da je to dokaz koliko zapravo oni downforcea izvlače iz difuzora, tj. koliko su usavršili taj dio, da čak i kad skinu masu downforcea dobivenog krilom i dalje je bolid u većini (ne svim) situacija kao na tračnicama sa vrlo malo korekcija na volanu.

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

Cuky je napisao/la:to krilo je testirano za upotrebu u Monzi, a malo (ne puno) veće je korišteno u kvalama i utrci. Nije stvar o tome dali je bolid dominantan ili ne, jer jedno krilo ne odlučuje o tome (bar ne u tolikoj mjeri). Stvar je u tome da je to dokaz koliko zapravo oni downforcea izvlače iz difuzora, tj. koliko su usavršili taj dio, da čak i kad skinu masu downforcea dobivenog krilom i dalje je bolid u većini (ne svim) situacija kao na tračnicama sa vrlo malo korekcija na volanu.
Upravo tako. Red Bull je zaista napravio cudo od tog difuzora i jedino oni uspijevaju izvuci toliko downforce-a iz njega. Jednostavno, imaju Newey-a i imaju sjajne aerodinamicare. To je kljuc Red Bull-ovog uspjeha u ovom periodu kada je aerodinamika zaista dobila kljucnu ulogu. Ostale momcadi, prvenstveno mislim na McLaren i Ferrari koji su uvijek pri vrhu se nisu uspjele snaci u ovom razdoblju.
Ono sto je neko pomenuo da bi Vettel mogao pretjecati da je morao, to apsolutno nije tocno. Red Bull ima ozbiljan problem pracenja bolida ispred sebe ( vjerojatno zbog slozene koncepcije aerodinamike prednjeg kraja, podnice i naposlijetku difuzora ). Ocito bolid funkcionira u idealnim uvjetima, medjutim u prljavom zraku je situacija izuzetno losa. To se dalo zamijetiti na Weberu koji kada je stigao Rosberga, u drugom sektoru od njega gubio i po sekundu, dok je do stizanja bio u ravni s njim u drugom sektoru. To je sektor sa puno zavoja i ocito dolazi do kolapsa aerodinamike u prljavom zraku. Tako da Vettel nije napravio onaj manevar nad Hamiltonom, ova utrka sigurno ne bi tekla tijekom kojim je tekla, pogotovo da je Vettel bio iza Hamiltona nekoliko krugova koliko je trebalo Alonsu da sve ispred sebe ispretjece.
Primjer ovakve aerodinamike bolida je Ferrari F2008. Imao je isti problem, dok npr. s McLarenom to nije bio slucaj iste godine.
FORZA FERRARI !!!
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ne bih se složio. sigurno da ima utjecaja ako si neznatno brži od bolida ispred pa aerodinamika pati i ne možeš prić bliže. primjer vettel vs. button u mađarskoj. vettel nije baš imao problema s praćenjem buttona ali je morao napraviti razmak zbog hlađenja motora.
Alonso je s lošijim bolidom od red bulla bez problema riješio i webbera i oba mercedesa. webber je morao doći barem do 3. mjesta jer je imao strašan bolid u rukama koji je imao 10kmh bolji top speed od mercedesa. od izlaza iz stavelota do bus stop šikane je sve manje više ravnica (blanchimont je flat out i u prljavom zraku,čini mi se da je vettel buttona bez problema pretekao na tom dijelu staze), u šikani aerodinamika i nema baš neki utjecaj...u prvom zavoju također. vettelovo preticanje hamiltona pokazuje da red bull nije imao problema s praćenje bolida kroz eau rouge, čak štoviše tu su bili fantastični i nakon eau rouge-a opet pravac gdje je red bull imao prednost. pa i da je gubio jednu sekundu u srednjem sektoru, imao je dovoljno prostora da to nadoknadi na ostale dvije trećine staze.
a webber završio čak 4 sekunde iza rosberga. žalosno. da je završio sekundu-dvije iza, to bi možda držalo,vodu... ovako je očigledno da se nije baš slomio od pokušavanja.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Na ovoj slici se lijepo vidi koliko je novi Red Bullov nos iz Spa ravniji od staroga.
slika

Izvor - AMuS - ima još slika.
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Danas u 21:15 Helmut Marko ce objaviti Webberovu zamjenu.

live stream

http://www.servustv.com/cs/Satellite/Ar ... 9523423336" onclick="window.open(this.href);return false;
speedy56
Legenda
Legenda

Ako je na Servusu (RB je vlasnik) imate na satelitu FTA (čini mi se da na Astri 19E)
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Ricci je novi vozač.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Kakvo iznenađenje...To uopće nismo očekivali. Ne znam čemu su to tako dugo tajili.
speedy56
Legenda
Legenda

Meni je iznenađenje bila samo Helmutova namrgođena faca tokom showa. Imam osječaj da mu Ricciardo nije bio prvi izbor.
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

speedy56 je napisao/la:Meni je iznenađenje bila samo Helmutova namrgođena faca tokom showa. Imam osječaj da mu Ricciardo nije bio prvi izbor.
ne vjerujem, pa nije to njemu palo s neba večeras pa da je namrgodjen zbog toga, znaju oni to vec duže vremena, plus velika je to mustra da bi mu se moglo bilo šta interno očitati sa lica. čestitke ricciardu, ali po meni sasvim očekivan ziheraški potez koji baš liči na helmuta. ricciardo je bio poslušan i u toro rossu, tako da će biti dobar vodonoša i u red bullu.
slika
Odgovori