Dobar tajming, svaka čast. I kad imamo auto za pole uništimo ih sa glupom taktikom. Ja sam iz fotelje skužio da Alonso i Kimi nemaju šanse da prođu u zadnji krug a o slanju Masse u boks minutu prije kraja Q nemam komentara .
Oooo,kad se ukaze mala nada,kamara idiota na pitwallu usere sve,Alonso kratak par sekundi a Massu povuku u box iz samo njima znanih razloga.Ferrari je truo do bola.
Kad god pomislim da je ova ekipa ispucala sve svoje gluposti, oni me ponovno iznenade svojim glupostima. Veliko je strpljenje u Italiji kad dozvoljavaju svako malo ovakve " sjajne " takticke odluke.
Tajming jeste bio los. Ali Raikkonen i ova dvojica su ispali zrtvena jagnjad. Mada ovo se moralo desiti bar jednoj momcadi. Na pcoetku je izgledalo da je di Resta bio na pole-u, a Massa drugi i tada ste svi pomislili kako je Ferrari donio genijalnu odluku. Medjutim, odjednom se staza pocela poboljsavati na samom kraju kvalifikacija i ko se nasao na stazi u tim momentima, taj je profitirao. A nasla se vecina jer su svi ganjali di Restu i Massu, odn. pokusavali da se poredaju iza njih, ali je igrom slucaja ispalo da su napravili pravu stvar. Tako, da ni tajmin Red Bull-a i Mercedes-a uopste nije bio strogo planiran..
Ako ne znas ,poglaedaj sta rade u Red Bullu.Guraju se na celo kolone dok je Alonso na zacelju.I zasto povlacenje Masse,zasto,da cuvaju gume ili sta vec?
Ono sto treba zapaziti je forma Ferrari-ja u Q1 i Q2. Ova dva dijela kvalifikacija su pokazatelj da je F138 prilicno dobar bolid sada. Jos je bolja vijest da je bolid odlicno funkcionirao u prilicno hladnim uvjetima, sto naprosto nije bio slucaj u prvom dijelu sezone, kada je gume bilo zbog konstrukcije lakse zagrijati. Izgleda da su nasli rjesenje za taj problem, jer su imali odlican tempo i u kisnim i u suvim uvjetima na ovoj stazi, uz prilicno nisku temperaturu staze i vazduha. Ocito je stiglo puno novih dijelova na polju mehanike, radili su puno na setup-u bolida i izgleda slozili prilicno dobar paket.
Ovo su neke stvari koje bi trebalo da vesele fanove Ferrari-ja, nevezano za rezultate iz Q3.
Dobro si to napisao. Da. Prošle godine je bilo obrnutih situacija, Alonso solidno izvuče kvale, a bolid spor. Ovo mi je puno ljepše gledati. Sa svime što smo vidjeli zadnjih 3 dana (brzinu Ferrarija), morao bi se lijepo probijati naprijed.