Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la dmarijon »

Felipe bi zbog ovog mogao i dobiti, ali i izgubiti mjesto za 2014. On je odjurio ganjat svoj krug.... ? :D
Samo neka se trkaju.
nikolaf1
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la nikolaf1 »

Svaka cast Felipeu. Napokon dobar tempo u skladu sa mogucnostima bolida.
Ferrari nista lose nije napravio. Napravili su sto su mogli u kvalifikacijama. Jednostavno F138 nije bolid za kvalifikacije i tu se izgleda nista znacajnije ne moze uciniti. Koncept bolida je takav. Medjutim, sto se tice utrke, navijaci Ferrari-ja mogu biti optimisticni. Trece, cetvrto i peto mjesto na gridu su sasvim ok. Trece mjesto jer je na njemu Hulk ( decko ocito ima motiv da se dokaze na Monzi, neki znak ili ne? :) ), sa kojim Alonso i Massa nece imati prevelikih problema. Hamilton, Raikkonen, Grosjean, Button, Perez su iza Ferrarija sto je jako bitno, jer ce Red Bull moci napasti vec u prva dva kruga, sto nazalost u Belgiji nije bio slucaj.
Alonso je takodje dao izjavu da je zadovoljan kvalifikacijama. Rekao je da su kvale bile veoma dobre za Ferrari i zahvalio se Massi na pomoci na pravcima tijekom kvalifikacija ( na opasku novinara da mu Massa nije pomogao u Q3 kako je trebalo ).
FORZA FERRARI !!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Alesi je preveo Alonsov italijanski kad je razgovaro po radio vezi:You are stupid,you are all stupi,you are ruined my quali...hahahahaha..
Alonsista hasta la muerte..
nikolaf1
Početnik
Početnik

Alonso-champ je napisao/la:Alesi je preveo Alonsov italijanski kad je razgovaro po radio vezi:You are stupid,you are all stupi,you are ruined my quali...hahahahaha..
Da, navodno... :lol: Lako se moze dogoditi da Fernando ode iz Ferrari-ja na kraju sezone, ako se ovi navodi potvrde..
FORZA FERRARI !!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Ja mislim da je to istina,jer ne vjerum da bi Alesi nesto izmislio..i da,poznavajuci (preko TV)Lucu,Alonso moze letit iz Ferrarija...
nikolaf1
Početnik
Početnik

Alonso-champ je napisao/la:Ja mislim da je to istina,jer ne vjerum da bi Alesi nesto izmislio..i da,poznavajuci (preko TV)Lucu,Alonso moze letit iz Ferrarija...
Mislim da je ovo sve mozda posljedica raznih frustracija. Nitko od nas ne zna sta se dogadja iza kulisa. Moze se desiti i da Ferrari totalno izmijeni vozacku postavu, dovede Raikkonena i Hulkenberga, pa je mozda i to sve s tim skopcano.

Ono sto je sustina, da Alonsu ovo nije trebalo u ovom trenutku. Di Montezzemolo ce tesko preci preko ovoga ( ponavljam, ako se ispostavi da je istina ), tako da mu se ne pise dobro. U krajnjoj liniji, Red Bull je potvrdio vozace.. Sada vec ni Fernando nema puno kvalitetnih opcija kada bi, ne daj Boze morao otici iz Ferrari-ja ( McLaren ima vozace, Mercedes ima vozace, Lotus nema para ). Nzm...
FORZA FERRARI !!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Gledao sam prijenos na Sky-u, i ako ja dobro kužim: mislim da ste zabrijali. Da nema ničeg. Samo zajebancija.
Samo neka se trkaju.
nikolaf1
Početnik
Početnik

dmarijon je napisao/la:Gledao sam prijenos na Sky-u, i ako ja dobro kužim: mislim da ste zabrijali. Da nema ničeg. Samo zajebancija.
Pa i ja sam gledao na Sky, a eto i postoji snimak na temi Fernando Alonso u kojem je potvrda onog sto su ovi na Sky prevodili uz pomoc Alessi-ja.
FORZA FERRARI !!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Svašta... aj hvala. Idem vidjet.
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

nikolaf1 je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:Gledao sam prijenos na Sky-u, i ako ja dobro kužim: mislim da ste zabrijali. Da nema ničeg. Samo zajebancija.
Pa i ja sam gledao na Sky, a eto i postoji snimak na temi Fernando Alonso u kojem je potvrda onog sto su ovi na Sky prevodili uz pomoc Alessi-ja.
ok,ovo je blaza verzijo onoga sto je Alessi preveo,al opet..hmmm...jedva cekam sto ce biti iz ovoga...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

kolega @nikolaf1
ne bih se složio sa tobom da je Ferrari u dobroj situaciji. Takođe ako svi znamo da kvalifikacije nisu jača strana Ferrari-ja poslednjih godina zaostatak Ferrarija u Mađarskoj a i u Spa ( da je bilo suho) nije veliki ali tempo Ferrari-ja u utrci još od Kanade je skandalozan oni su uvijek u utrci spori od Red Bulla, ono što je najgore taj zaostatk u tempu po krugu u utrci je između 0.5-1s spori u odnosu na Vettela.
Nema se tu šta kukat, Ferrari nema bolid za prvo mjesto ni u kvalifikacijama ni u utrci u Monzi, ako ćemo da žalimo onda trebamo da žalimo za propuštenom prilikom prošle godine kada je vjerujem Ferrari imao tempo za za prvo mjesto i u kvalifikacijama i u utrci.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:ako ćemo da žalimo onda trebamo da žalimo za propuštenom prilikom prošle godine kada je vjerujem Ferrari imao tempo za za prvo mjesto i u kvalifikacijama i u utrci.
Ne bih rekao propuštenom prilikom, prije bih rekao pehom.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nema tu nikakvih glupana ili nesuglasica
Luca Di Montezemolo, Ferrari president
“ Fernando is a great driver, who has done a lot for Ferrari and he is right to be unhappy at not securing better results: from that point of view, I am more unhappy than he is, but in a great family, you win and lose together and now I’m expecting the team to do their very best.”
Fernando Alonso: The radio messages have been misunderstood, as is often the case when you don’t experience something first hand: the word ‘genius’ refers to the fact that we could have got out before Rosberg had gone by on his quick lap, but this should not raise any doubts about the impeccable job from the whole team.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
nikolaf1
Početnik
Početnik

F2004_the_best_ever je napisao/la:kolega @nikolaf1
ne bih se složio sa tobom da je Ferrari u dobroj situaciji. Takođe ako svi znamo da kvalifikacije nisu jača strana Ferrari-ja poslednjih godina zaostatak Ferrarija u Mađarskoj a i u Spa ( da je bilo suho) nije veliki ali tempo Ferrari-ja u utrci još od Kanade je skandalozan oni su uvijek u utrci spori od Red Bulla, ono što je najgore taj zaostatk u tempu po krugu u utrci je između 0.5-1s spori u odnosu na Vettela.
Nema se tu šta kukat, Ferrari nema bolid za prvo mjesto ni u kvalifikacijama ni u utrci u Monzi, ako ćemo da žalimo onda trebamo da žalimo za propuštenom prilikom prošle godine kada je vjerujem Ferrari imao tempo za za prvo mjesto i u kvalifikacijama i u utrci.
Treba sacekati sutrasnju utrku. Ferrari je bio prilicno dobar u race pace rezimu na treninzima. Ne znam sada da li si gledao treninge. Ja sam ih gledao, sva tri i Ferrari je bio prilicno dobar. Pricekajmo utrku. ;)
FORZA FERRARI !!!
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Što nam znači da smo vrlo dobri/jedni od najboljih (izrazite se kako hoćete) kad je Vettel bio liga za sebe?
slika
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la canzve »

Treba sacekati sutrasnju utrku. Ferrari je bio prilicno dobar u race pace rezimu na treninzima. Ne znam sada da li si gledao treninge. Ja sam ih gledao, sva tri i Ferrari je bio prilicno dobar. Pricekajmo utrku. ;)[/quote]

Pa imao je prilicno dobar,kao sto kazes,trkacki tempo. Ali ne verujem da moze ugroziti fetela, i Fetelov tempo je bio odlican. Osim toga ima tri auta isped sebe, i koliko god "lako" bude obilazio Masu i Hulkenberga, ne verujem da ce to biti dosta lako i sa Veberom. A, do tada,fetel ce da odleti ispred,kao sto to uvek radi.
nikolaf1
Početnik
Početnik

@canzve

Treba racunati i Weberov kiks na startu, kao mogucnost. Precesto mu se dogadja.. :D
FORZA FERRARI !!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran

nikolaf1 je napisao/la:@canzve

Treba racunati i Weberov kiks na startu, kao mogucnost. Precesto mu se dogadja.. :D
a sutra ko namjerno nece mu se desiti :doubt:
dmarijon
Legenda
Legenda

Cijelu sezonu Ferrari je odličan prvih nekoliko krugova, i ubrzo sve više gubi. Da su našli foru kako da u kvalama budu super brzi (kao Merc, npr.) i da osvajaju startne pozicije - i trke bi na ovaj način bile dobre za njih.
Jedino što kod Monze ne volim je onaj grdi prvi zavoj. ... vidjet ćemo sutra tko će kroz njega ravno.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:Uvijek neki k izmišljaju,da su se posvetili normalno kvalifikacijama imali bi obojica drugi startni red a možda i više,a ovako zaseru kad god imaju dobar bolid

Izmišljaju? Napokon pogledah kompletnu snimku kvalifikacija i na tu temu Brundle kaže:

"We all try to do this: in Le Mans, in single-seaters...It sort of dominates proceedings and clutters your difficult task as it is, but clearly Ferrari are satisfied that it works."
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Ni prošle godine ni ove to hvatanje zavjetrine im ništa dobro nije donijelo
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kako nije?
Prošle godine Felipe 3., Fernando je imao kvar pa nije mogao iskoristiti povlačenje
Ove godine 4. i 5. Zadnji put kad je jedan od Ferrarija bio 4. ili bolji je bilo na VN Bahraina kad je Fernando bio 3., a zadnji put kad su oboje bili u top 5 je bilo na VN Kine kada su bili 3. (Fernando) i 5. (Felipe)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Usporedi Alonsovo vrijeme iz Q2 i Q3 staza se sve više ubrzava on brži za samo 0.080.Da su bili i on i ekipa normalno skoncetrirani mogli su do trećeg mjesta sigurno a ako ne i do drugoga
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ideja gledano s aerodinamičke strane je dobra...međutim mislim da takve stvari samo odvlače pažnju vozaču. razmišljanje o razmaku između bolida i "gađanje" prorijeđenog zraka ispred sebe sigurno kvare koncentraciju i ritam brzog kruga. na kraju Massa završi ispred Alonsa...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Napokon da se i ja slažem s tobom

Uz dužno poštovanje Massi ako je on mogao ovo vrijeme postići Alonso da je se skoncentrirao na normalan krug mogao je sigurno brže
Odgovori