Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
to je sve u sferi ŠBBKBB, a to mi nema smisla...ja sam dao "opipljive" podatke, o tome kako su završavali u kvalifikacijama i kako je očito da su im ovo (momčadski) najbolje kvale ove sezone nakon VN Kine...to što je moglo bit je čisto nagađanje i nema uopće smisla raspravljati o tome.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Armanini
- Svjetski prvak
ma svakako su trebali isfurat slipanje..
kako je dc dobro zakljucio - jedini su prakticki tim koji to mogu napravit..
skartat massin jedan krug za potencijalno 2 mjesto? mislim da je racunica cista..
pises o f1 vozacima, ne o tebi i meni
a upravo jer je to monza, i nema nekog "ritma brzog kruga" je prava i praktcki jedina prilika..
iako opet s druge strane.. tu danas kvalifikacije ne znace nis.. vettel je ionako osiguran, webber nece dugo smetat, massa vozi za tim, hulk je jedini koji je svih iznenadio, al on ce vozit prema natrag tako da u biti - isti drek gdje tko starta..
kako je dc dobro zakljucio - jedini su prakticki tim koji to mogu napravit..
skartat massin jedan krug za potencijalno 2 mjesto? mislim da je racunica cista..
međutim mislim da takve stvari samo odvlače pažnju vozaču. razmišljanje o razmaku između bolida i "gađanje" prorijeđenog zraka ispred sebe sigurno kvare koncentraciju i ritam brzog kruga
pises o f1 vozacima, ne o tebi i meni

a upravo jer je to monza, i nema nekog "ritma brzog kruga" je prava i praktcki jedina prilika..
iako opet s druge strane.. tu danas kvalifikacije ne znace nis.. vettel je ionako osiguran, webber nece dugo smetat, massa vozi za tim, hulk je jedini koji je svih iznenadio, al on ce vozit prema natrag tako da u biti - isti drek gdje tko starta..
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
I sad na osnovu toga što su najbolje mi ne možemo zaključiti da se moglo više da se nisu igrali?
Ako hoćeš opipjivo evo ti
Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:23.977 1:23.755
Mark Webber Red Bull Racing-Renault 1:24.263 1:23.968
Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1:24.305 1:24.065
Felipe Massa Ferrari 1:24.479 1:24.132
Fernando Alonso Ferrari 1:24.227 1:24.142
Od prve četvorke svi su popravili vrijeme između 0.2-0.3.Znači to nije ŠBBKBB već kako ti kažeš opipljivo,mogao je zašto nije?Moje mišljenje zbog toga što je koncentraciju usmjerio na "hvatanje slipstreama"
Ako hoćeš opipjivo evo ti
Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:23.977 1:23.755
Mark Webber Red Bull Racing-Renault 1:24.263 1:23.968
Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1:24.305 1:24.065
Felipe Massa Ferrari 1:24.479 1:24.132
Fernando Alonso Ferrari 1:24.227 1:24.142
Od prve četvorke svi su popravili vrijeme između 0.2-0.3.Znači to nije ŠBBKBB već kako ti kažeš opipljivo,mogao je zašto nije?Moje mišljenje zbog toga što je koncentraciju usmjerio na "hvatanje slipstreama"
...put u raj nije posut ružama...
- Cuky
- Moderator
po čemu znaš da je mogao? Ti znaš točno koje je najbolje vrijeme koje je F138 mogao odvoziti danas? Nemoj me nasmijavat. To što su drugi popravili više može isto tako značiti da u Q2 nisu išli do maksimuma, dok Alonso jest...
jbt. nema više smisla ni ulazit u rasprave: izneseš svoje vlastito mišljenje, ne valja. Zanemariš svoje mišljenje, daš čiste brojke, opet ne valja.
jbt. nema više smisla ni ulazit u rasprave: izneseš svoje vlastito mišljenje, ne valja. Zanemariš svoje mišljenje, daš čiste brojke, opet ne valja.

- nikolaf1
- Početnik
- Navijam za: Scuderia Ferrari
http://www.autosport.com/news/report.php/id/109738
Ferrari ce objaviti vozacku postavu nekoliko dana poslije Monze. Di Montezzemolo je izjavio da ne postoje nikakve prepreke da se Raikkonen vrati u Ferrari, ali da postoji jos nekoliko imena sa kojima se pregovara uz razgovore i sa Felipeom. Zele donijeti odluku prije Singapura i tako rasteretiti cijelu momcad dodatnog pritiska ( a i utvrditi kako posloziti setup bolida za 2014. godinu ).
Licno, moje vidjenje situacije da su uzi izbor Hulkenberg i Raikkonen. Massa ima male sanse da ostane, a Ferrari zeli da ubaci energiju u momcad u vidu jakog drugog vozaca. E sad je pitanje, da li ce ici na opciju sa izuzetno jakim vozacem ( Raikkonenom ) koji ce imati isti status kao Alonso ili ce se okrenuti njihovom provjerenom receptu i dovesti Hulkenberga koji je odlican vozac, ali koji nece raditi probleme Alonsu ( jer je ovaj ipak dugo u momcadi i uz to dvostruki sampion ) pa ce tako imati full drugog vozaca. Takodje, licno, ako vec Alonso ostaje ja bi licno na Montezzemolovom mjestu doveo Hulkenberga. Stabilnost u momcadi je trenutno potrebna, kako bi se stalo na jakim nogama iza projekta za 2014. godinu. Rosade sa vozackim postavama, unutrasnji nemiri su ono sto u ovakvim prekretnicama ne trebate i mislim da su toga u Ferrari-ju svjesni. A odnosi sa Sauberom su tradicionalno odlicni, tako da mi sve ide na to da ce Hulkenberg voziti za Ferrari sljedece sezone. Ovo sam napisao sa neke realne tocke gledanja, uzimajuci u obzir Alonsa, momcad, momcadsku filozofiju u posljednjih 17 godina ( od dolaska Schumachera '96 ).
Na kraju, da se razumijemo, ne bih imao nista protiv kombinacije Alonso-Raikkonen.
Ferrari ce objaviti vozacku postavu nekoliko dana poslije Monze. Di Montezzemolo je izjavio da ne postoje nikakve prepreke da se Raikkonen vrati u Ferrari, ali da postoji jos nekoliko imena sa kojima se pregovara uz razgovore i sa Felipeom. Zele donijeti odluku prije Singapura i tako rasteretiti cijelu momcad dodatnog pritiska ( a i utvrditi kako posloziti setup bolida za 2014. godinu ).
Licno, moje vidjenje situacije da su uzi izbor Hulkenberg i Raikkonen. Massa ima male sanse da ostane, a Ferrari zeli da ubaci energiju u momcad u vidu jakog drugog vozaca. E sad je pitanje, da li ce ici na opciju sa izuzetno jakim vozacem ( Raikkonenom ) koji ce imati isti status kao Alonso ili ce se okrenuti njihovom provjerenom receptu i dovesti Hulkenberga koji je odlican vozac, ali koji nece raditi probleme Alonsu ( jer je ovaj ipak dugo u momcadi i uz to dvostruki sampion ) pa ce tako imati full drugog vozaca. Takodje, licno, ako vec Alonso ostaje ja bi licno na Montezzemolovom mjestu doveo Hulkenberga. Stabilnost u momcadi je trenutno potrebna, kako bi se stalo na jakim nogama iza projekta za 2014. godinu. Rosade sa vozackim postavama, unutrasnji nemiri su ono sto u ovakvim prekretnicama ne trebate i mislim da su toga u Ferrari-ju svjesni. A odnosi sa Sauberom su tradicionalno odlicni, tako da mi sve ide na to da ce Hulkenberg voziti za Ferrari sljedece sezone. Ovo sam napisao sa neke realne tocke gledanja, uzimajuci u obzir Alonsa, momcad, momcadsku filozofiju u posljednjih 17 godina ( od dolaska Schumachera '96 ).
Na kraju, da se razumijemo, ne bih imao nista protiv kombinacije Alonso-Raikkonen.

FORZA FERRARI !!!
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Gdje je nestalo Alonsovih ''0.6 s'' ? Ili ih nikad nije ni bilo ... 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Veteran
A tebi ne znači ništa da staza postaje sve bržaCuky je napisao/la:po čemu znaš da je mogao? Ti znaš točno koje je najbolje vrijeme koje je F138 mogao odvoziti danas? Nemoj me nasmijavat. To što su drugi popravili više može isto tako značiti da u Q2 nisu išli do maksimuma, dok Alonso jest...

Uvijek gledaš jednodimenzionalno i nisam vidio ništa zadrtije tebi štagod Ferrari napravi je super i ne daj Bože da se smije diskutirati o njihovoj taktici jer to je Ferrari i oni su nepogriješivi.Iznosiš svakakve gluposti samo da ne bude slučajno Ferrari pogriješio,čuj teorije možda je Alonso išao do maksimuma u Q2 a ostali nisu

-
- Legenda
Ne provociraj nepotrebno
. Ja se isto manje više slažem, mislim da je Alonso mogao bolje da nije razmišljao o hvatanju zavjetrine nego da se koncentrirao na završni krug. ALi opet, ne bi previše promjenilo.
Previše se toga mora poklopiti da bi ta njihova taktika uspjela. Pa nije nažalost ni sad. A opet, gunđamo kad su konzervativni, gunđamo kad su eksperimentalni, pa to ne uspije... kako god ne valja. Dobro je netko napisao. Oni barem realno pokušavaju uhvatiti nedodirljivi Red Bull, za razliku od (nažalost) ostalih timova.
Također, mislim da bi Hulk bio bolji izbor Ferraiju za same kvale (ove godine bi im sigurno dobro došao
), a Kimi za utrku.

Previše se toga mora poklopiti da bi ta njihova taktika uspjela. Pa nije nažalost ni sad. A opet, gunđamo kad su konzervativni, gunđamo kad su eksperimentalni, pa to ne uspije... kako god ne valja. Dobro je netko napisao. Oni barem realno pokušavaju uhvatiti nedodirljivi Red Bull, za razliku od (nažalost) ostalih timova.
Također, mislim da bi Hulk bio bolji izbor Ferraiju za same kvale (ove godine bi im sigurno dobro došao

Samo neka se trkaju.
-
- Početnik
- Navijam za: Alonsa
Pa imao ju je u proteklih tri godine, to sto je na ovoj trci zavrsio iza Mase, ne znaci da ne zna da vozi. Ali to je izgleda dovoljno za nekog da krenu sa provokacijama.Domi je napisao/la:Gdje je nestalo Alonsovih ''0.6 s'' ? Ili ih nikad nije ni bilo ...
U kvalama nije mogao bolje, ali se nadam da ce u trci barem pokusati ugroziti fetela. Ali uskoro cemo saznati

- Cuky
- Moderator
Chuck Norris je napisao/la:A tebi ne znači ništa da staza postaje sve bržaCuky je napisao/la:po čemu znaš da je mogao? Ti znaš točno koje je najbolje vrijeme koje je F138 mogao odvoziti danas? Nemoj me nasmijavat. To što su drugi popravili više može isto tako značiti da u Q2 nisu išli do maksimuma, dok Alonso jest...
jbt. nema više smisla ni ulazit u rasprave: izneseš svoje vlastito mišljenje, ne valja. Zanemariš svoje mišljenje, daš čiste brojke, opet ne valja.![]()
Uvijek gledaš jednodimenzionalno i nisam vidio ništa zadrtije tebi štagod Ferrari napravi je super i ne daj Bože da se smije diskutirati o njihovoj taktici jer to je Ferrari i oni su nepogriješivi.Iznosiš svakakve gluposti samo da ne bude slučajno Ferrari pogriješio,čuj teorije možda je Alonso išao do maksimuma u Q2 a ostali nisu
Ti se isto za svaku hvataš...nisam rekao da je tako, nego da može bit to...kao što može bit da je u Q2 uspio gume ugrijat i odvozit krug bez greške, dok u Q3 nije...

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Ovo sa promjenom motora je već smijurija. Veliki sam fan Ferrarija i Alonsa, ali ovo je smiješno. Ferrari i Alonso moraju se prestati nadati tuđoj nesreći i raditi ovakve stvari. Umjesto toga, neka slože dobar auto i ne prizivaju druge.
Avanti FER, Avanti!!!
- F1NAC
- Moderator
zasto je promjena motora smijurija?The Greatest je napisao/la:Ovo sa promjenom motora je već smijurija. Veliki sam fan Ferrarija i Alonsa, ali ovo je smiješno. Ferrari i Alonso moraju se prestati nadati tuđoj nesreći i raditi ovakve stvari. Umjesto toga, neka slože dobar auto i ne prizivaju druge.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- The Greatest
- Profesionalni vozač
Moja greška. Mislio sam da je Massa već mijenjao motor i da je pokupio kaznu.
Avanti FER, Avanti!!!
- The Greatest
- Profesionalni vozač
Ne vjerujem da mogu ovako da useru motku sa strategijom.
Avanti FER, Avanti!!!
- Schumy.d
- Legenda
Ovaj put izgleda da je Alonso sam usrao.The Greatest je napisao/la:Ne vjerujem da mogu ovako da useru motku sa strategijom.

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- nikolaf1
- Početnik
Alonso je insistirao na ovoj strategiji i ispalo je kako je ispalo.
Mislim da se moglo biti puno blize Vettel-u, ali Red Bull inace u cistom zraku je bolid kojem se ne moze nista. Ja cu samo reci svaka cast Ferrari-ju koji su bar pokusali da uhvate Red Bull kroz cijelu sezonu. Newey je jednostavno genijalan u ovim pravilima...
Mislim da se moglo biti puno blize Vettel-u, ali Red Bull inace u cistom zraku je bolid kojem se ne moze nista. Ja cu samo reci svaka cast Ferrari-ju koji su bar pokusali da uhvate Red Bull kroz cijelu sezonu. Newey je jednostavno genijalan u ovim pravilima...
FORZA FERRARI !!!
-
- Veteran
Podij pokazao šta navijači misle o Alonsu a i Alonso o Ferrariu.Valjda će sad prestati sve glasine o narušenom odnosu
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Pa jbt, ne kužim zašto nisu ušli u boks kad i vettel, ili krug kasnije. Ne, oni čekaju još 5 krugova ili koliko vec, ne kužim kako ne vide koliko vremena gube, to svaki laik vidi na live timingu. Tu je alonso izgubio 5,6 sec, taman koliko je na kraju vettel završio ispred njega. Ovo je alonso mogao pobijedit.
Nzm čija je ideja to bila, al je bila loša, i to su morali odmah skužit...

- F1NAC
- Moderator
sumnjam da bi mogao pobjedit, čak ga je i webber lovio, kamoli tek vettel da je na full power, greška je obostrana i Ferrarijeva i Alonsova

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Al vettel nije mogao ic na full jer je imao problem sa mjenjacem. Ako ništa barem bi ga alonso uspio stisnut, utjerat malo strah u kosti ako bi bio samo 1-2 sec iza njega.
A možda čak i pobijedit.
Kakso skoro uvijek mogu shebat sami sebe s taktikom, to mi nije jasno. A ovaj vikend dvaput, i na kvalama i u utrci.

Kakso skoro uvijek mogu shebat sami sebe s taktikom, to mi nije jasno. A ovaj vikend dvaput, i na kvalama i u utrci.

Zadnja izmjena: K1M1, dana/u 08 ruj 2013, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Koliko god im to nije uspjelo, nešto su morali probati i ja ih u tome podržavam.
Ovo je bilo vrijeme za rizik, a ne Kanada 12.
Ovo je bilo vrijeme za rizik, a ne Kanada 12.

- Schumy.d
- Legenda
Alonso je sam tako odlučio.K1M1 je napisao/la:Pa jbt, ne kužim zašto nisu ušli u boks kad i vettel, ili krug kasnije. Ne, oni čekaju još 5 krugova ili koliko vec, ne kužim kako ne vide koliko vremena gube, to svaki laik vidi na live timingu. Tu je alonso izgubio 5,6 sec, taman koliko je na kraju vettel završio ispred njega. Ovo je alonso mogao pobijedit.

A sumnjam da bi pobijedio jer je Vettel bio brži cijelu utrku. Mislim da je ovo 2. mjesto maksimum.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ma nema nikakve veze sa time kada je Alonso ušao u box, jednostavno on nije mogao više od drugog mjesta.
Ja da sam na mjestu poglavice LdM naredio bih da se upotpunosti prebace na bolid za 2014 a Alonsu bi naredio da naredne 2-3 utrke ne završi kako bi Vettel što prije osigurao titulu i time ostatak F1 učino nezanimljivom i negledljivom a time bi bilo manje interesa za F1 i za sponzore a to se Berniju sigurno ne bi dopalo. pa bi vjerovatno Fia moralo da preduzme još neke akcije za 2014.
Ono što meni smeta je da svi gledaju na titule i dominaciju Red Bulla i Vettela sasvim normalno a kad su Ferrari i Schumacher dominirali i uzimali titule onda je bilo drvlje i kamenje na njih i optuživali su ih kako uništavaju F1.

Ja da sam na mjestu poglavice LdM naredio bih da se upotpunosti prebace na bolid za 2014 a Alonsu bi naredio da naredne 2-3 utrke ne završi kako bi Vettel što prije osigurao titulu i time ostatak F1 učino nezanimljivom i negledljivom a time bi bilo manje interesa za F1 i za sponzore a to se Berniju sigurno ne bi dopalo. pa bi vjerovatno Fia moralo da preduzme još neke akcije za 2014.
Ono što meni smeta je da svi gledaju na titule i dominaciju Red Bulla i Vettela sasvim normalno a kad su Ferrari i Schumacher dominirali i uzimali titule onda je bilo drvlje i kamenje na njih i optuživali su ih kako uništavaju F1.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer