Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
Da,bice ipak da je Vettel 2-3 sekunde brzi od konkurencije.
-
- Legenda
Ovo nisam znao. Ako je tako, to daje puno odgovora. To se da izvesti na ovoj stazi.Domi je napisao/la:Ja ovdje nisam vidio nikakvu uber dominaciju RBR-a kao bolida. Da, bolid je najbrži i to stoji no jedino u rukama Vettela imali smo priliku vidjeti dominaciju. Gdje je u istom bolidu završio Webber počevši od kvalifikacija pa do utrke ?
Jučer nakon kvalifikacija na Skyu su analizirali krugove Webbera, Rosberga i Vettela i lijepo se uspjelo vidjeti gdje je napravio razliku u vremenu - na mjestima gdje su drugi oklijevali i uzimali konzervativnije linije dok je on ušao kirurškom preciznošću i potpuno zasluženo napravio PP.
Bez obzira, dojam je da je Vettelu gotovo neugodno koliko je brži (kao da i on i Horner to malo žele sakriti). Da nije bilo Safety cara, i uspjeli bi - ne bi bilo toliko očito koliko su brži. Ne ulazim sada u to da li više njegovom zaslugom ili zalsugom bolida. Makar.. bolid je i dalje najbrži, bez obzira na njegove "savršene linije".
Ubojita kombinacija.
p.s. hvala na konkretnom postu.
Samo neka se trkaju.
- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Ovo je sramota za F1 da jedan RB bolid napravi poslije SC 25 sec. u 10tak krugova. Neka se preispitaju ostale momcadi sta je to kod RB , jer nemoguce je po pravilniku da toliko odstupa od ostalih
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Svaki dominantni bolid ima nešto što je na granici ili preko granice legalnosti ( mclarenova kočnica, mass dumper,blown difuzor, ddd, ferrarijeva podnica i sl.). Na drugima je da to ili primjete i zabrane ili kopiraju. Veći je problem nemogućnost testiranja tokom sezone. Jer se vidjelo, tko ima prednost na početku sezone teško je dostižan. Iako Rb uvijek nakon ljetne pauze napravi skok unatoč zabrani rada u tvornicama. Zanimljivo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Pa normalno da je Vettel brži vozač od Webbera to ja valjda svima jasno pa uspoređivati njih dvojicu mi i nema smisla,pogotovo Webber ove godine koji vozi očajno.dmarijon je napisao/la:Ovo nisam znao. Ako je tako, to daje puno odgovora. To se da izvesti na ovoj stazi.Domi je napisao/la:Ja ovdje nisam vidio nikakvu uber dominaciju RBR-a kao bolida. Da, bolid je najbrži i to stoji no jedino u rukama Vettela imali smo priliku vidjeti dominaciju. Gdje je u istom bolidu završio Webber počevši od kvalifikacija pa do utrke ?
Jučer nakon kvalifikacija na Skyu su analizirali krugove Webbera, Rosberga i Vettela i lijepo se uspjelo vidjeti gdje je napravio razliku u vremenu - na mjestima gdje su drugi oklijevali i uzimali konzervativnije linije dok je on ušao kirurškom preciznošću i potpuno zasluženo napravio PP.
Bez obzira, dojam je da je Vettelu gotovo neugodno koliko je brži (kao da i on i Horner to malo žele sakriti). Da nije bilo Safety cara, i uspjeli bi - ne bi bilo toliko očito koliko su brži. Ne ulazim sada u to da li više njegovom zaslugom ili zalsugom bolida. Makar.. bolid je i dalje najbrži, bez obzira na njegove "savršene linije".
Ubojita kombinacija.
Po meni je ovo Vettelova najbolja utrka ove godine jer napokon je morao voziti bolid do same granice,iako samo nekih 15 krugova,i to je odlično uradio.Zamislite da tako vozi bolid cijelu utrku ne bi niko završio u istom krugu
...put u raj nije posut ružama...
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
po meni je njemačka najbolja ali i ova je majstorski odvožena. iako je bolid nabio blago rečeno brutalan, pogotovo u utrci... čak više nisu ni u kvalifikacijama toliko brzi kao što su na utrci.
- F1NAC
- Moderator
pogledajte samo q3 krug od vettela. uopce se ne priblizava toliko zidu koliko i drugi.dok drugi koriste limit staze on ni nemora toliko vozit kad mu je bolid uber brzidmarijon je napisao/la:Ovo nisam znao. Ako je tako, to daje puno odgovora. To se da izvesti na ovoj stazi.Domi je napisao/la:Ja ovdje nisam vidio nikakvu uber dominaciju RBR-a kao bolida. Da, bolid je najbrži i to stoji no jedino u rukama Vettela imali smo priliku vidjeti dominaciju. Gdje je u istom bolidu završio Webber počevši od kvalifikacija pa do utrke ?
Ubojita kombinacija.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- FerrariF1
- Početnik
Slzem se , a milsim osobno da je njegov auto ( ne WEB ) brzi 2-3 sec po krugu. Vecinom to kriju pa se prave jednaki da su ,a kad treba onda pritisne VET do kraja kao jučeF1NAC je napisao/la:pogledajte samo q3 krug od vettela. uopce se ne priblizava toliko zidu koliko i drugi.dok drugi koriste limit staze on ni nemora toliko vozit kad mu je bolid uber brzidmarijon je napisao/la:Ovo nisam znao. Ako je tako, to daje puno odgovora. To se da izvesti na ovoj stazi.Domi je napisao/la:Ja ovdje nisam vidio nikakvu uber dominaciju RBR-a kao bolida. Da, bolid je najbrži i to stoji no jedino u rukama Vettela imali smo priliku vidjeti dominaciju. Gdje je u istom bolidu završio Webber počevši od kvalifikacija pa do utrke ?
Ubojita kombinacija.
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Teško je vjerovati da će se neko u narednih nekoliko godina dokopati naslova sem Red Bulla. Suludo brz auto i tačka.
Avanti FER, Avanti!!!
- Dani
- Legenda
Usporedi mclaren 2005. i 2006. Dizajner je isti.

- The Greatest
- Profesionalni vozač
McLaren je tih godina bio fragilan. Red Bull nije.
Avanti FER, Avanti!!!
- Dani
- Legenda
Nisi me shvatio. Uporedi ta dva bolida međusobno. Prvi brz ko sam vrag uz dosta kvarova, a drugi daleko sporiji i isto sa gomilom kvarova. Dizajner je isti.

- The Greatest
- Profesionalni vozač
Mislim da Newey nije u potpunosti vodio dizajn za 2006. Već je na početku 2005. bio u okršaju s McLarenom. Nije čovjek imao interes više.
Avanti FER, Avanti!!!
- Dani
- Legenda
Je, on ga je dizajnirao skupa sa Tim Gossom. A interesantno je iako off topic ovdje da je mp4-22 dizajnirao Pat Fry koji je sada sa Alonsom u ferrariju, , a mp4-23, pobjednički bolid Paddy Lowe koji je sa Hamiltonom u Mercedesu.
http://en.wikipedia.org/wiki/McLaren_MP4-21" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/McLaren_MP4-21" onclick="window.open(this.href);return false;

- nikolaf1
- Početnik
Da. MP4-21 je bio treci bolid po brzini, 2006-te, iza Renault-a i Ferrari-ja, a po pouzdanosti jedan od najgorih na gridu. MP4-22 i MP4-23 su bili jako brzi i pouzdani bolidi. Fry-ov MP4-22, primjerice je osvojio 8 pobjeda tijekom sezone.Dani je napisao/la:Je, on ga je dizajnirao skupa sa Tim Gossom. A interesantno je iako off topic ovdje da je mp4-22 dizajnirao Pat Fry koji je sada sa Alonsom u ferrariju, , a mp4-23, pobjednički bolid Paddy Lowe koji je sa Hamiltonom u Mercedesu.
FORZA FERRARI !!!
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Minardi questions legality of Vettel's RB9
Saturday 28th September 2013, 16:18 by TF1T Staff
© Red Bull Racing, Getty Images
Former Formula 1 team-owner Giancarlo Minardi has questioned why Sebastian Vettel was so dominant in Singapore and just how he managed to outpace team-mate Mark Webber in a supposedly identical car.
The German, who won the race with ease, was often two seconds faster than any other car during the race - not on just a few laps, but consistently.
Minardi, who was present at the race, described what he witnessed and made a comment relating to traction control which will surely fire up the conspiracy theorists.
"From my suite, I chose some mainstays as a reference point in order to monitor and compare the drivers' way of driving," he wrote in a column for Pitpass. "I was impressed by Vettel's neat way of driving on that stretch of the track. He was able to drive all that stretch without making any corrections, unlike all his rivals (also his team-mate).
"On the same stretch, Sebastian was able to [accelerate] 50 metres before any other driver, Webber included. The thing that surprised me the most was the engine's output sound. Besides speeding up 50m before any other driver, the Renault engine of the German's car grinded like no other French engines on track, neither like Mark's.
"That sound was similar to the sound made by the engine when the traction control system got into action in the past seasons," he added.
The 66-year-old can understand a small advantage, but says answers are needed as to how the three-time champion could pull away from his rivals by such a large amount each and every lap.
"It's not my intention to devalue Sebastian Vettel, who always manages his Red Bull the best way and I don't want even to jab at anyone, I just want to tell what I personally saw and heard during that three-day-event.
"According to my experience, I think that a 2.5 second advantage each lap is really too much. It's like a three-generation development gap, it's a huge gap.
"There are some aspects, Vettel's very neat way of driving, Vettel's speed-up 50m before the other drivers, the abnormal sound of the Renault engine and Vettel's more than 2 second advantage over his rivals that make me think and I would like to have some answers."
- See more at: http://www.f1times.co.uk/news/display/0 ... PZmje.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
Saturday 28th September 2013, 16:18 by TF1T Staff
© Red Bull Racing, Getty Images
Former Formula 1 team-owner Giancarlo Minardi has questioned why Sebastian Vettel was so dominant in Singapore and just how he managed to outpace team-mate Mark Webber in a supposedly identical car.
The German, who won the race with ease, was often two seconds faster than any other car during the race - not on just a few laps, but consistently.
Minardi, who was present at the race, described what he witnessed and made a comment relating to traction control which will surely fire up the conspiracy theorists.
"From my suite, I chose some mainstays as a reference point in order to monitor and compare the drivers' way of driving," he wrote in a column for Pitpass. "I was impressed by Vettel's neat way of driving on that stretch of the track. He was able to drive all that stretch without making any corrections, unlike all his rivals (also his team-mate).
"On the same stretch, Sebastian was able to [accelerate] 50 metres before any other driver, Webber included. The thing that surprised me the most was the engine's output sound. Besides speeding up 50m before any other driver, the Renault engine of the German's car grinded like no other French engines on track, neither like Mark's.
"That sound was similar to the sound made by the engine when the traction control system got into action in the past seasons," he added.
The 66-year-old can understand a small advantage, but says answers are needed as to how the three-time champion could pull away from his rivals by such a large amount each and every lap.
"It's not my intention to devalue Sebastian Vettel, who always manages his Red Bull the best way and I don't want even to jab at anyone, I just want to tell what I personally saw and heard during that three-day-event.
"According to my experience, I think that a 2.5 second advantage each lap is really too much. It's like a three-generation development gap, it's a huge gap.
"There are some aspects, Vettel's very neat way of driving, Vettel's speed-up 50m before the other drivers, the abnormal sound of the Renault engine and Vettel's more than 2 second advantage over his rivals that make me think and I would like to have some answers."
- See more at: http://www.f1times.co.uk/news/display/0 ... PZmje.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
- FerrariF1
- Početnik
Normalno kad je VET auto poseban i sa naravno nekim zabranjenim sustavom tipa kao TC
- ivancina
- Početnik
- Navijam za: McLaren
bilo bi zanimljivo vidit neku tv analizu i cut misljenja strucnih ljudi, jer 2 sekunde su stvarno previse
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Najaci dio
Besides speeding up 50m before any other driver, the Renault engine of the German's car grinded like no other French engines on track, neither like Mark's.
Alonsista hasta la muerte..
- vidc
- Veteran
o bože... ispada da je on primjetio nešto što nitko iz ostalih ekipa nije. kakav traction control pobogu, pa nisu u red bullu tolki debili da na ionako odličnom bolidu nešto muljaju pa da umjesto pola sekunde imaju 2,5 sekunde prednosti. njegova pogrešna pretpostavka je da je Webber jednako brz i dobar vozač kao i Vettel, a lik je barem jednu klasu lošiji vozač.
al dobro, mora se svake sezone preispitat legalnost red bull-a. kad su već i protivnici odustali nađe se netko da pametuje
al dobro, mora se svake sezone preispitat legalnost red bull-a. kad su već i protivnici odustali nađe se netko da pametuje
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Pa to i nije toliko čudno kad pogledaš malo ovih par godina...2010. su imali prefleksibilno prednje krilo, ali FIA nije ništa poduzela jer da TV snimke (korištene kad je Ferrari morao 2006. modificirati svoje prednje krilo) nisu mjerodavne. 2011. je to bilo još više izraženo, a koraci za spriječavanje toga su poduzeti tek kad je Ferrari stvarno pretjerao i postavio pticu umjesto krila na VN Indije. 2012. muljaže sa podnicom sve do VN Monaka i iako je bila kontra pravila nisu diskvalificirani (dok se neke druge momčadi za kršenje tehničkog pravilnika uredno kažnjavalo (Sauber zbog stražnjeg krila, McLaren i Lewis zbog goriva u Barceloni...) i sad ove godine odjednom iz ničega 2 sekunde po krugu brži od svih.vidc je napisao/la:al dobro, mora se svake sezone preispitat legalnost red bull-a
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Minardi nikad nije prezalio i oprostio Red Bullu sto nisu ostavili ime Minardi nego su tim preimenovali Torro Rosso. Od njega nikad nije dosla ni jedna pozitivna stvar na racun niti jednog Red Bullovog tima tako da i ovo je opet njegovo tamburanje...
Nisam navijac Red Bulla ali brate ako se mogao skinuti Ferrari i Schumacher, mogu se skinuti i oni...treba zapeti i igrati po njihovim pravilima, kao sto je Renault uradio 2005 i 2006.. Svi mi navijaci Ferrarija, ovaj jedan navijac McLarena (Toon javi se prije gringa pa cemo i tebe ubrojati
) i ostalih timova, mozemo se zaliti i kukati koliko nam volja, sve dok ne napravimo bolid koji ce biti brzi or RedBulla a da se ta brzina ne ogleda samo u cuvanju guma necemo ih skinuti. Ako neko napravi brzi bolid i pocne da ih pobjedjuje pridobit ce Berniea jer ce to biti spektakl, samaranje nedodirivih, kao i u doba duela MS-Alonso kada su se starkelje druzile...to se poslije samo nastavilo u vidu druzenja Starkelje i Hornera po Lijepoj vasoj i sire
Nisam navijac Red Bulla ali brate ako se mogao skinuti Ferrari i Schumacher, mogu se skinuti i oni...treba zapeti i igrati po njihovim pravilima, kao sto je Renault uradio 2005 i 2006.. Svi mi navijaci Ferrarija, ovaj jedan navijac McLarena (Toon javi se prije gringa pa cemo i tebe ubrojati

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
primeceno je to vec i pre ali je gurnuto u stranuvidc je napisao/la:o bože... ispada da je on primjetio nešto što nitko iz ostalih ekipa nije. kakav traction control pobogu, pa nisu u red bullu tolki debili da na ionako odličnom bolidu nešto muljaju pa da umjesto pola sekunde imaju 2,5 sekunde prednosti. njegova pogrešna pretpostavka je da je Webber jednako brz i dobar vozač kao i Vettel, a lik je barem jednu klasu lošiji vozač.
canada ove godine

-
- Legenda
Uopće nije nemoguće da su izigrali pravila. ne bi bilo prvi put. Moguće da to uspije i kod raznih momčadi, ali ako je tako Red Bull je tu najuspješniji. Mi znamo samo ono što se otkrije.
Samo neka se trkaju.
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
moje mišljenje je da se nešto opet valja iza brda.
ok svi znamo da je vettelov bolid nelegalan i nije to nova stvar nego jako stara.tu nema dileme.
ali ono što ja stalno naglašavam da su utrke nezanimljive i dosadne proizilazi iz toga da je red bull (pogotovo onaj u fetaljovoj ruci) NELEGALAN.
e sad kad su vidjeli da sezona ide u lagani Q..ac idemo se malo osvrnuti na njihovu legalnost pa čemo pustiti izjavi od nekog minardia pa čemo otvoriti neku istragu a ne bi se čudio kad bi opet lijepili naljepnice po crvenom biku i tako te igre kako bi nešto na kraju sezone ispalo i kako bi bernie i ostalo društvo učinili sezonu zanimljivom.jer ovo ne vodi ničemu.
možda je ovo neka moja teorija malo blesava ali kad ubacite novac+profit nije teško izračunati.
ok svi znamo da je vettelov bolid nelegalan i nije to nova stvar nego jako stara.tu nema dileme.
ali ono što ja stalno naglašavam da su utrke nezanimljive i dosadne proizilazi iz toga da je red bull (pogotovo onaj u fetaljovoj ruci) NELEGALAN.
e sad kad su vidjeli da sezona ide u lagani Q..ac idemo se malo osvrnuti na njihovu legalnost pa čemo pustiti izjavi od nekog minardia pa čemo otvoriti neku istragu a ne bi se čudio kad bi opet lijepili naljepnice po crvenom biku i tako te igre kako bi nešto na kraju sezone ispalo i kako bi bernie i ostalo društvo učinili sezonu zanimljivom.jer ovo ne vodi ničemu.
možda je ovo neka moja teorija malo blesava ali kad ubacite novac+profit nije teško izračunati.