Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la dmarijon »

Ironija je očita :).
Nego, činilo mi se dosta velika razlika u vožnji između njih dvoje. Webber je vozio žestoko i onako-atraktivno vozački, s dosta proklizavanja. A i primjetio sam i dvije ne-idealne putanje. NA sky-u su komentirali da po vožnji djeluje kao da nije još za penziju.
Vettel je vozio nevjerojatno čisto, funkcionalno. Na syk-u su lijepo analizirali njegov krug nakon kvala.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

dmarijon je napisao/la:Webber je vozio žestoko i onako-atraktivno vozački, s dosta proklizavanja. A i primjetio sam i dvije ne-idealne putanje. NA sky-u su komentirali da po vožnji djeluje kao da nije još za penziju.

Pa i ne ide u penziju. Ide iz F1, ali će i dalje voziti
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Znamo. U penziju u smislu da odlazi iz F1.
p.s. još nešto, sad mi je palo na pamet. Vettel nije puno sjekao zavoje s unutarnje strane. Ali je na izlascima jako puno koristio vanjske linije kod ubrazanja, tj. išao preko njih ali bez bočnih proklizavanja. Možda tu leži dio tog njegovog ranijeg ubrzavanja na izlascima.
Zadnja izmjena: dmarijon, dana/u 05 lis 2013, 12:00, ukupno mijenjano 1 put.
Samo neka se trkaju.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

ne bi se baš složio sa kolegom dmarijon.
naime,gledao sam 1 slobodnjake u petak ujutro i 30 minuta prije kraja istih camera na bolidu webbera je pokazivala koliko se taj čovjek muči sa proklizavanjima na zadnjim zavojima staze u koreji.
poslije toga na drugom slobonjaku istu situaciju su pokazali sa vettelom.mirnoća bolida je bila impresivna,nikakvih podupravljanja,nikakvih proklizavanja ama baš ništa.čak se nije vidjela ono trzanje volanom kao što je radio jadni webber.
ne voze iste bolide i to je očito a nikakva vozačko umijeće kod njih dvojice nije izraženo kad imaju ovakav dominantan bolid,pogotovo vettel.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

A opet- slažeš se što se tiče načina vožnje, šta ne? Samo smatraš neobjašnjivim razliku u načinu vožnje. Da li su bolidi različiti ili samo vozači, neću u to ulazit. Ne znam :).
Samo neka se trkaju.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Sa svojim dramatičnim team radiom u kojima izmišljaju probleme će navući još više zviždanja.
Rb je toliko brži od ostatka da je ovo nezanimljivo,imam dojam da voze na limitu da bi malo ko ostao u istom krugu
...put u raj nije posut ružama...
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Ma da,u RB odvrcu slavinu samo onoliko koliko treba.Da je bilo potrebe bilo bi kao u Singapuru.
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

senamozart je napisao/la:ne bi se baš složio sa kolegom dmarijon.
naime,gledao sam 1 slobodnjake u petak ujutro i 30 minuta prije kraja istih camera na bolidu webbera je pokazivala koliko se taj čovjek muči sa proklizavanjima na zadnjim zavojima staze u koreji.
poslije toga na drugom slobonjaku istu situaciju su pokazali sa vettelom.mirnoća bolida je bila impresivna,nikakvih podupravljanja,nikakvih proklizavanja ama baš ništa.čak se nije vidjela ono trzanje volanom kao što je radio jadni webber.
ne voze iste bolide i to je očito a nikakva vozačko umijeće kod njih dvojice nije izraženo kad imaju ovakav dominantan bolid,pogotovo vettel.
Voze isti bolid ali on je konstruiran prema Vettelovim preferencama.
Znam da je Bourdais jednom rekao da kada bi probao Vettelov set-up jednostavno nije mogao normalno upravljati bolidom.
Webber vjerojatno ima svoj način i stil ali bolid ne "odgovara" na njegov set-up kao na Vettelov.
Sličan problem,samo ne u tolikoj mjeri ima Massa u Ferrariju....bolid mu puno više proklizava nego kod Fernanda.
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Super sve napisano ali to su male razlike odnosu na 2.5 sec u utrci, znaci da ga nagazi VET max. kao i svi sto gaze non-stop i muce se za njim
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
maric
Početnik
Početnik

Post Postao/la maric »

malo se smirio kolega vidc, izgleda da je i on napokon shvatio da nemaju iste bolide
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

sad više nije red bull najbolji bolid, nego vettelov bolid je najbolji...haha,pa dokle više...
maric
Početnik
Početnik

Post Postao/la maric »

evo njega opet po starom, svi koji i malo prate formulu i imaju barem 10% vida mogu bez problema uociti da njih dvojica ne voze isti bolid, kod tebe nesta ne stima, za tvoje dobro nadam se da je ovo prvo u pitanju
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

kolega maric
pa naravno da je svima jasno da ne voze isti bolid mada su u istoj momčadi.
pa tko bi zdrave pameti sada davao npr. u ovoj red bull situaciji jako dobar bolid vozaču koji odlazi iz momčadi.to ni lud čovjek ne bi napravio pogotovo kad su konstruktorski naslov praktički osvojili. a svi znamo kako se vole webber i vettel.
dvije utrke webber odustaje zaredom.to se fettalju ne može desiti ni pod točkom razno jer su fokusirani na njega a webberu ostaje ovih par utrka da odradi u drugom i drugačijem bolidu koji eto ne završava utrke.
zato i jesam u jednom postu napisao (nažalost to ne mogu naći) da je vožnja bolida sada u koreji puno teža bila za webbera (podupravljanje,izlasci iz zavoja,trakcija itd) nego vettelu koji je to NEvozačkom umijeću dobro odrađivao jer mu je to adrian omogučio.sve drugo je fantazija.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Oni sjednu za stol, kažu aj može: slušaj za fetlja napravite naaaaaaaaajbrži bolid. A za Webbera, dajte nako, stavite ga na 70 posto snage. Nek se malo muči, ne dobivamo mi plaću da bi napravili najbolje što znamo...
A možda su otkupili jednu Marrusiu i stavili preko nje naljepnicu red bull, i dali je Webberu.
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ne postoje 2 ista bolida na gridu..
rFactor F1 HR server Info
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

dmarijon je napisao/la:Oni sjednu za stol, kažu aj može: slušaj za fetlja napravite naaaaaaaaajbrži bolid. A za Webbera, dajte nako, stavite ga na 70 posto snage. Nek se malo muči, ne dobivamo mi plaću da bi napravili najbolje što znamo...
A možda su otkupili jednu Marrusiu i stavili preko nje naljepnicu red bull, i dali je Webberu.
Zašto Marussiu pa za to imaju Toro Rosso :p
...put u raj nije posut ružama...
dmarijon
Legenda
Legenda

Mogao bi Webber u lažnom Torro rossu zaprijetiti Vettelu. Nikad ne znaš ...
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

dajte uozbiljite se, doći će netko tko tek počinje pratit sport i pročitat svašta i dobit potpuno pogrešnu sliku situacije
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

opet?

#-o
rFactor F1 HR server Info
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:dajte uozbiljite se, doći će netko tko tek počinje pratit sport i pročitat svašta i dobit potpuno pogrešnu sliku situacije
Čemu se zamaraš s tim, malo se nasmi na takve komentare i to je to, da Alonso, ili Hamilton oderu Massu i Rosberga onda bi to bila vozačka vještina. Niko neće reć da je Vettel odličan dok nebude vozio za Mekljaren, ili Ferrari
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Niko neće reć da je Vettel odličan dok nebude vozio za Mekljaren, ili Ferrari
pa ni tad :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Da se ne zaboravi samo

slika
Alonsista hasta la muerte..
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

"From a safety point of view I was not really worried because Mark got out of the car uninjured, which is the main thing," he said. "It's just frustrating to see the car there becoming a bigger and bigger inferno in what seemed to take an age to get some fire extinguishers to it, but thankfully they got to it in the end.
"We need to get the car back and see what the damage is. Obviously we carry a spare chassis and all the spare components that go with it, but first of all we need to see what the damage is and whether the car is badly wounded or whether it's repairable."
Ma ko je.e Webbera, krivo mu je zbog šasije. Vjerujem da bi rado mijenjao Webbera za šasiju.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Za one koji ne znaju kako se pravi pobjednički F1 auto. ;)

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonsista hasta la muerte..
Odgovori