Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Formula 1 team - McLaren
Meni je bilo tragikomično gledati onaj natpis 4g internet, a svi ih prolaze.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Očekivao sam (kišu i) puno bolju slavljeničku trku. Opet "we were hitting the rev-limiter" na startno ciljnoj ravnini!? Ne volim ponavljanje istih pogrešaka!

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
McLaren runs simplest front wing of the year
[ http://f1tcdn.net/images/development/20 ... ren-fw.jpg ]
The McLaren MP4-28 hasn't been the greatest car of the year, particularly because of the change to a pull rod front suspension. The team admitted earlier that this is one of the reasons why the car is underperforming, as the aerodynamic effects of this change affected the entire car. McLaren largely underestimated the effort if would take, and consequently started changing the front wing early in the season to try to get the car back on track.
The result is a fairly simple front wing, especially compared to that of Red Bull or Ferrari, designs that famously feature a record 6 slots and 7 elements just ahead of the front wheels. McLaren took a more conservative route that is even more obvious on the Monza wing after the team removed the cascades. The upper flap was also considerably slimmed down for obvious drag reduction.
IZVOR
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Dani
- Legenda
Konačno vide da ovo nema smisla:
McLaren: Button and Perez not guaranteed 2015 drive

- gringo73
Pa da vide onda bi ih zamijenili već ove godine. Na kraju krajeva nikome na F1 gridu nije garantirano mjesto 2015. ukoliko nije pod ugovorom, a čak ni to nije garancija (pitati KimijaDani je napisao/la:Konačno vide da ovo nema smisla:

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Možda ipak vide da nema smisla http://www.autosport.com/news/report.php/id/109944" onclick="window.open(this.href);return false;gringo73 je napisao/la:Pa da vide onda bi ih zamijenili već ove godine. Na kraju krajeva nikome na F1 gridu nije garantirano mjesto 2015. ukoliko nije pod ugovorom, a čak ni to nije garancija (pitati KimijaDani je napisao/la:Konačno vide da ovo nema smisla:
McLaren: Button and Perez not guaranteed 2015 drive) tako da je naslov malo...bezvezan.
Juče sam na autosportu pročitao da je Button izjavio da je potpisivanje ugovora samo formalnost

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- mrd
- Profesionalni vozač
Breaking news: @JensonButton confirms to @RachelBrookesTV that his deal with McLaren for 2014 is now done #SkyF1
a to je i perez rekao:
sto je po meni ok, nisu vozaci krivi za ovakvu formu. zna se cije glave treba da padnu.Perez on his future at McLaren: "The contract is done.... just finalising the dots"
[EDIT]
Fernando Alonso: McLaren target Ferrari driver for next season
mslio sam da je silly season prosao.

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Koja jebena sramota! Bolje da sam prespaval ovo blamiranje.
Nadam se da će se malo opametit pa za sljedeću sezonu uzet Hulka. Ja sam još od prošle godine bio za da njega uzmu

- mrd
- Profesionalni vozač
ja sam za to i prespavao 
ma sennu da dignu iz groba i neweya da vrate sa ovakvim autom i upravom ne bi dalje stigli.

ma sennu da dignu iz groba i neweya da vrate sa ovakvim autom i upravom ne bi dalje stigli.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Nisu vozaci krivi, vidis da su obojici vremena razlike svega par tisucinki, dakle maximum je izvucen iz autaKing iCool je napisao/la:Koja jebena sramota! Bolje da sam prespaval ovo blamiranje.Nadam se da će se malo opametit pa za sljedeću sezonu uzet Hulka. Ja sam još od prošle godine bio za da njega uzmu
McLaren u <3
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Ma neznam baš. Lewis je Buttona često peglao u kvalama a Button sad pegla Pereza. Znam, nije niti bolid za pohvaliti ali svejedno. Nije me Perez uvjerio da je materjal z amomčad poput Mclarena. Bolid će opet biti brz i onda treba imati 2 kvalitetna vozača a trenutno je od dostupnih Hulkenberg najbolji.McLewis je napisao/la:Nisu vozaci krivi, vidis da su obojici vremena razlike svega par tisucinki, dakle maximum je izvucen iz autaKing iCool je napisao/la:Koja jebena sramota! Bolje da sam prespaval ovo blamiranje.Nadam se da će se malo opametit pa za sljedeću sezonu uzet Hulka. Ja sam još od prošle godine bio za da njega uzmu
-
- Legenda
Slažem se s obje teze. hulk bi sigurno bio bolji, ali ostaje pitanje da li su financijski dovoljno neovisni da otkantaju Perezov novac. Koliko god ludo zvučalo, možda zato Pereza ostavit, a Buttona zamijenit Hulkom?
. Ne znam kako je s ugovorima...
I da, to što su dva vozača blizu po vremenima nipošto ne znači da je to maksimum bolida.
Ali vozač Mclarenu može samo djelomično pomoći. Ono što njima treba je jedna prava (sponzorska) financijska injekcija.

I da, to što su dva vozača blizu po vremenima nipošto ne znači da je to maksimum bolida.
Ali vozač Mclarenu može samo djelomično pomoći. Ono što njima treba je jedna prava (sponzorska) financijska injekcija.
Samo neka se trkaju.
- gringo73
Bolid jest loš, ali s ovom vozačkom postavom to djeluje još gore. Pogotovo u kvalama, tu su obojica loši. Tako da o izvlačenju maksimuma iz bolida nema ni riječi. I da smo imali bolji bolid teško da bi mogli napraviti išta ozbiljnije ove godine. Ali poklopilo se, i bolid i vozači - promašena godina! 
McLaren hints at major technical personnel signing amid F1 struggle - nešto što miriše na dobre vijesti.

McLaren hints at major technical personnel signing amid F1 struggle - nešto što miriše na dobre vijesti.

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
spominja se nešto da bi Gillette mogao naslijediti Vodafne kao glavni sponzor na kraju sezone...dmarijon je napisao/la:Slažem se s obje teze. hulk bi sigurno bio bolji, ali ostaje pitanje da li su financijski dovoljno neovisni da otkantaju Perezov novac. Koliko god ludo zvučalo, možda zato Pereza ostavit, a Buttona zamijenit Hulkom?. Ne znam kako je s ugovorima...
- Dani
- Legenda

- Cuky
- Moderator
gringo73 je napisao/la:McLaren hints at major technical personnel signing amid F1 struggle - nešto što miriše na dobre vijesti.
Evo kažu na Sky-u sad da iz AMuS-a kažu da je vjerojatno da će biti objavljeno da Peter Prodromou prelazi iz RB-a u McLaren
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Dani
- Legenda
U pravu si cuky
McLaren sign Red Bull aerodynamicist Prodromou
Konačno par dobrih vijesti za McLaren. Prvo Honda, pa ovaj Pero. Još da nađu vozače kako spada.
McLaren sign Red Bull aerodynamicist Prodromou
Konačno par dobrih vijesti za McLaren. Prvo Honda, pa ovaj Pero. Još da nađu vozače kako spada.

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Pa čekaj, malo..... gdin. Prodromou je već bio u McLarenu, zar ne? Ako sam u pravu, to je onda njegov povratak u McLaren.Cuky je napisao/la:gringo73 je napisao/la:McLaren hints at major technical personnel signing amid F1 struggle - nešto što miriše na dobre vijesti.
Evo kažu na Sky-u sad da iz AMuS-a kažu da je vjerojatno da će biti objavljeno da Peter Prodromou prelazi iz RB-a u McLaren
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Jesi, u pravu si:
Ajde da i oni skupe neko osoblje. Za sada ta njihova 2015. na nešto liči.London-born Prodromou was McLaren's head of aerodynamics until 2006, having joined in 1991, when he followed Newey to Red Bull. Together, they have produced the cars that have won the last three drivers' and constructors' titles.

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
sad sam malo na netu gledao tko je Peter Prodromou
pa sam vidio da je isti desna ruka Newey I da newey ne bio što sada jest da nije ovog gore petera.
I kako sam razumio nakon Adriana I nekog marchala ovaj peter je bio 3 po hijerarhiji u red bullu.
radujem se njegovom dolasku u McLaren a pogotovo što je napustio red bull.jeli to početak raspada red bull sistema.
pa sam vidio da je isti desna ruka Newey I da newey ne bio što sada jest da nije ovog gore petera.
I kako sam razumio nakon Adriana I nekog marchala ovaj peter je bio 3 po hijerarhiji u red bullu.
radujem se njegovom dolasku u McLaren a pogotovo što je napustio red bull.jeli to početak raspada red bull sistema.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Na koga mislišspeedy56 je napisao/la:Kako znaš da već nisu?

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Još da za 2015. dovedu Fernanda, i to je to..... Naravno, podrazumjeva se, da Japanci naprave pravu stvar. Vjerovatno bi tek od 2016. bili sposobni za pobjede i titule.speedy56 je napisao/la:Jesi, u pravu si:Ajde da i oni skupe neko osoblje. Za sada ta njihova 2015. na nešto liči.London-born Prodromou was McLaren's head of aerodynamics until 2006, having joined in 1991, when he followed Newey to Red Bull. Together, they have produced the cars that have won the last three drivers' and constructors' titles.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Meni je malo i smiješno što mnogi smatraju da će Honda imati najbolji motor, sačekajmo da vidimo prvo kakve će motore napraviti Mercedes, Reno i Ferrari pa tek onda da vidimo kakav će Honda napraviti motor. 

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
pojavio se zvuk motora na jubitou
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4l4Gk8J5vL0#t=10[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4l4Gk8J5vL0#t=10[/youtube]

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011