Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ferrari je bar u nečemu najbolji...

Srušili su RB-ov rekord u najbržem zaustavljanju u boksu. Tako je zaustavljanje Fernanda u Suzuki trajalo 1,95 sekundi

http://www.gp1.hr/ferrari-postavio-novi ... op-rekord/" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ovo je impresivno!
Netko je rekao, neznam tko, mislim da Izbacivač Sam da je moguće da ćemo vidjeti pit stop ispod 2sec, ali da onda sve mora biti savršeno.
Evo ga, izgleda da su oni uspjeli.

Kakva su pravila u vezi pit stopova za sljedeću sezonu?
Jer ako se neće mijenjati ništa ovo je jako dobra vijest za tifose.
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

speedy56 je napisao/la:Kakva su pravila u vezi pit stopova za sljedeću sezonu?
...ja dosta pratim te promjene i za pitove nisam baš naišao da će se nešto mijenjati...vjerojatno sve ostaje kao i do sad...čestitke na rekordu, no sad, sumnjam da je to "jako dobra vijest" - baš kao što je i rečeno za ovaj rezultat, koji je impresivan, se treba stvarno sve poklopiti i teško da će se baš svaku trku to događati (ne samo ferrariju)...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

najbrzi pitstop

slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

a bas da nesto znaci pol sekunde za utrku i ne znaci :)

il ajd, ako su 3 stopa - neka i sekundu i pol budu brzi, opet zanemarivo..
rFactor F1 HR server Info
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

pa naravno da je zanemarivo kad fetalj u svom nelegalnom bolidu nadoknadi 2 sec u jednom krugu :biggrin:
ali svejedno čestitka za mehaničare.
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Armanini je napisao/la:il ajd, ako su 3 stopa - neka i sekundu i pol budu brzi, opet zanemarivo..
Niste me dobro shvatili.
Da se pojasnim - ovakve stvari se ne događaju slučajno, ništa se ne događa slučajno.

2011. Ferrari je bio tek 5. najbolja momčad što se ovoga tiče (čak jeForce India bila bolja - to dovoljno govori o kvaliteti te godine, a RB je bio 0,5sec ispred).
2012. su se popravili i to se je vidjelo. Nisu postavljali nikakve rekorde, ali su bili organizirani i nisu radili greške, te ono najvažnije, bili su konstantni. McLaren je recimo bio ultra brz (za standarde te godine), ali su imali problema kao u priči.
Ferrari je sada, 2 godine poslije, brži od Red Bulla, odn. u 2 godini su našli 6 desetinke.
I zato mi je drago, ako se pravila neće mijenjati, što ulazimo u 2014. s najboljom ekipom u boksevima, a vjerojatno i što se tiče strategije.

Niti ovo za mizernu prednost ostvarenu stopovima baš ne stoji.
Istina, u pit stopovim se neće pobijediti bolid 0,5sec brži, ali te 2 ili 3 desetinke puno znače kada recimo treba izaći ispred nekog auta i ne gubiti vrijeme iza njega 2 ili 3 kruga. Onda to više nije samo 3 desetinke, nego 2 sekunde, i dulje trajanje gume (čisti zrak), tako recimo 2 puta u utrci i to je 10 sec.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a što je također važno, Ferrarijevi stopovi su jako konstantni...ako sam dobro zapamtio iz članka kojeg sam gore linkao, zadnjih 10 stopova je bilo brže od 2,5 sekundi. Kao što je kolega speedy spomenuo, nemaju jedan bljesak pa onda nekoliko utrka užasno u boksevima nego konstantno drže to na visokoj razini već skoro pune 2 sezone.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Niti ovo za mizernu prednost ostvarenu stopovima baš ne stoji.
Istina, u pit stopovim se neće pobijediti bolid 0,5sec brži, ali te 2 ili 3 desetinke puno znače kada recimo treba izaći ispred nekog auta i ne gubiti vrijeme iza njega 2 ili 3 kruga. Onda to više nije samo 3 desetinke, nego 2 sekunde, i dulje trajanje gume (čisti zrak), tako recimo 2 puta u utrci i to je 10 sec.
eto dosli smo i do 10 sekundi :)

kuzim sto pricas da.. i stoji to naravno, ustvari stajalo bi kad bi se bolidi i trkali medjusobno pa da je bitna pozicija na stazi..
a obzirom da do prvog stopa svatko vozi svoju utrku, zadnjih 2 kruga stisnu, obave pit i opet cekanje do drugog pita, nema neke fajde.. jos tim manje sto se sljedece godine ocekuje jos vise sparanja i voznje ispod mogucnosti pa ce bit jos manje jurnjave za nekim..

mislim.. svakako da je pozitivno sto su ko stroj, tim vise sto je to ferrari, samo je to sve minimalno bitno da se previse veselim :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonsova soft guma nakon tri kruga

slika
Alonsista hasta la muerte..
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Hoce li Smedley biti Kimijev inžinjer? To ce biti zabavno.

Ovakvo Kimijevo ponašanje morati ce se promijeniti ili ce opet zavrsiti karijeru u Ferrariju prerano. Ovo na kraju s Grojeanom bilo je neodgovorno i glupo.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dero je napisao/la:Hoce li Smedley biti Kimijev inžinjer? To ce biti zabavno.

Ovakvo Kimijevo ponašanje morati ce se promijeniti ili ce opet zavrsiti karijeru u Ferrariju prerano. Ovo na kraju s Grojeanom bilo je neodgovorno i glupo.
Smedley ide u Williams ..
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Što se tiče konstruktora Ferrari ide polako na mjesto koje mu i pripada, Ferrari je 4 tim, Lotus ima šanse, kada se pogleda brzina bolida, da u naredne 3 utrke pretekne Ferrari, naravno ako ne budu pravili gluposti.
Pokazalo se da je taktika Ferrarija pogrešna, kao što sam ja i juče govorio, jedno je simulator a realni uslovi ipak nešto drugo.
Ali meni i dalje nije jasno šta su oni htjeli sa ovom taktikom za Alonsa da postignu, može li mi ko reći šta je bio cilj ove taktike.
Vidjeli su da Alonso ima brzinu da na kvalifikacijama realno završi iza Red Bulla-Vettela, s obzirom na start Ferrari-ja i dobar management na soft gumama Alonso je imao priliku da kontroliše bolide iza sebe i stvori prednost do boksova i vjerujem da bi na mediumu uspio da ostane ispred ovih drugih bolida. Red Bull, Vettel njih zaboraviti niko se ne može utrkivati sa njima oni su neka druga serija bolida. Ako su u Ferrariju mislili da će ovom taktikom uspjeti pobjediti Red Bull onda su oni budale i treba ih komplet poslati u ludnicu na čelu sa Fryom i Martinom.
speedy56
Legenda
Legenda

Ja mislim da bi Ferrari još uvijek mogao uzeti drugo mjesto u WCC-u (iako ga baš i nisu zaslužili).
Zašto? Ovdje su imali brzine meni se činilo i više od Mercedesa, odn. mislim da bi Alonso imao. Konstantno je bio desetinku-dvije brži od Masse iako je kasnije rekao da bolid nije bio u redu od onog sudara s Buttonom. Danas je mogao do drugog mjesta, da mu se to nije desilo.
"It was damaged in the front because the steering was very heavy in the right corners and very light to the left."
Tako, da mu se nije desilo - šbbkbb.
Ovo mu je druga utrka ove sezone bez bodova i moram reći, znao sam da će to kad-tad doći.
Uvijek je tako - on sam je lani počeo raditi niz kad su mu se desila 2 odustajanja, isto i s Kimijem ove sezone, Hamilton (mislim) je također ove sezone 2 puta ostao bez boda. Drugim riječima - uvijek se desi neko shanje i moralo se desiti i Alonsu.

Jedna stvar koja me cijeloga vikenda muči je Ferrarijev top speed.
Jučer su na speed trapu bili tek 10. i 11. Za prvim Hulkenbergim su kasnili 6kph, a čak su i Vettel i Webber bili brži od njih.
Zašto? Ako je F138 u nečemu dobar onda je to max brzina (i bilo je čuvanje guma... i race pace)

I za kraj - Massa je danas imao najbrži prolaz kroz pit lane - 23.3. Neznam koliko je bilo zaustavljanje, ali eto, barem smo negdje bili najbolji.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mala novost na F138
slika

Ferrari za FIA-u testira pokretnu kameru. Ona kamera koja se na Ferrariju nalazi sa lijeve strane malo iza vozača i koja gleda pored njega prema naprijed je zamijenjena kamerom koja se može rotirati u 180°, od naprijed ulijevo pa da gleda skroz iza

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

problem Ferrarija cijele sezone. Zrak koji putuje oko sidepodova uopce ne dolazi do područja gdje je auspuh i jednostavno efektivnost difuzora je loša posto nema zraka prema gornjoj strani uopce

slika

slika

Ferrari, coanda = FAIL ove sezone
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Otvorili su onaj zračni tunel
Ferrari encouraged by early results of re-opened F1 windtunnel

Još rade fine kalibracije
In order to assess the effectiveness of the Maranello windtunnel, Ferrari has been conducting some tests specifically to ensure it is generating the same results as the Toyota.

"Some of the things we've done at Toyota, we are also doing - step changes trying to check it has got the same trends - and so far so good."
Koliko sam skužio, više ne koriste onaj Toyotin za razvijanje bolida.
Nije mi samo jasno što je s bolidim za 2014. Gdje su njega do sada razvijali? Pretpostavljam da su počeli u Kolnu, a da će nadalje u ovom novom-starom.
Neznam koliko im je to idealno, ali što je tu je.
slika
f1 champs

Post Postao/la f1 champs »

http://edition.pagesuite-professional.c ... e06f859f98" onclick="window.open(this.href);return false;

Na stranici 24 - 28 navedeni su Ferrari-evi problemi ove godine ,a čini mi se da ništa ni slijedeće godine neće biti bolje.....
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Pojavile su se špekulacije da je Ferrari-jev V6 motor lakši od konkurencije, takođe Ferrari možda neće predstaviti svoj V6 motor javnosti.
Lightness of Ferrari engine puts fear in opponents

November 14, 2013 - On September 16, the Finnish newspaper Turon Sanomat, reported the news that Ferrari had made an engine underweight. What initially was reported as a problem, now appears to be a strong point for the Red and competition seems worried.

Ferrari-Maranello-entryThe news in September in fact was evidently not complete and perhaps lacked the necessary elements to provide a proper analysis of the situation in Maranello. Although the warhead Finnish had described this as a problem, obviously something true nell'indiscrezione tackle. It appeared that the lightness of the fast break V6 Ferrari had taken the frame builders who would have had difficulty rebalance a frame designed for a different weight from the engine.

But in reality, according to the findings at this time, Ferrari would be able to achieve a very light engine through the use of innovative materials and cutting edge. The lower weight would be seen from the competition with major concern, so much so that already in past, some Renault powered teams have asked the Federation from increasing in the minimum weight of the car by about 5 kg Raising to which you would be the opposite (rightly note) own Ferrari.

It seems then re-enter the alarmism popular among fans of the Red Army who were worried dall'insistenti rumors that Ferrari motorists in trouble. Concerns that were increased by the fact that Ferrari was not willing to present to the public its new Turbo engine, as done instead by Renault and Mercedes (albeit with "dummies"). In fact, this was a no-show, the choice of Ferrari itself, that maybe wants to hide his jewel "light" to the last. From the pages of Autosprint this week it Ing. Marbles, head of engines at Maranello responded this way to Alberto Antonini: " When you present this new V6? "Answer" Never ... "
http://www.f1sport.it/2013/11/14/f1-la- ... avversari/" onclick="window.open(this.href);return false;
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Pojavile su se špekulacije da je Ferrari-jev V6 motor lakši od konkurencije, takođe Ferrari možda neće predstaviti svoj V6 motor javnosti.
Lightness of Ferrari engine puts fear in opponents

November 14, 2013 - On September 16, the Finnish newspaper Turon Sanomat, reported the news that Ferrari had made an engine underweight. What initially was reported as a problem, now appears to be a strong point for the Red and competition seems worried.

Ferrari-Maranello-entryThe news in September in fact was evidently not complete and perhaps lacked the necessary elements to provide a proper analysis of the situation in Maranello. Although the warhead Finnish had described this as a problem, obviously something true nell'indiscrezione tackle. It appeared that the lightness of the fast break V6 Ferrari had taken the frame builders who would have had difficulty rebalance a frame designed for a different weight from the engine.

But in reality, according to the findings at this time, Ferrari would be able to achieve a very light engine through the use of innovative materials and cutting edge. The lower weight would be seen from the competition with major concern, so much so that already in past, some Renault powered teams have asked the Federation from increasing in the minimum weight of the car by about 5 kg Raising to which you would be the opposite (rightly note) own Ferrari.

It seems then re-enter the alarmism popular among fans of the Red Army who were worried dall'insistenti rumors that Ferrari motorists in trouble. Concerns that were increased by the fact that Ferrari was not willing to present to the public its new Turbo engine, as done instead by Renault and Mercedes (albeit with "dummies"). In fact, this was a no-show, the choice of Ferrari itself, that maybe wants to hide his jewel "light" to the last. From the pages of Autosprint this week it Ing. Marbles, head of engines at Maranello responded this way to Alberto Antonini: " When you present this new V6? "Answer" Never ... "
http://www.f1sport.it/2013/11/14/f1-la- ... avversari/" onclick="window.open(this.href);return false;
isto kao sto je mercedesov jaci 80ks od konkurencije... to su sve price... najbolje ce se vidjet na prvim testovima...
McLaren u <3
speedy56
Legenda
Legenda

Vjerujem samo izvorima MJ-a, ne nikakvim uglednim talijanskim novinama [-X

Ove špekulacije imaju dvije svrhe:
prva je punjenje naslovnica, a druga je zabavljanje nas čitatelja.
Jedan kaže da je Mercedes Golijat za ostale, drugi kaže da je Ferrari pero za ostale, treći kaže da je Renault najšparniji, svi na kraju napišu da je Honda bolja od svih skupa...
Dok nemamo nikakvu potvrdu, u vidu neke analize s testa ili nečeg sličnog ovo je sve žutilo (iako mi se ovo zadnje prilično sviđa :) )
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

James Allison i Luca Marmorini su takođe na utrci u SAD-u, Allisonu od kad je došao u Ferrari je ovo druga utrka na koju ide, bio je još samo u Monzi, na ostale utrke nije išao, bio je u Maranellu.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Novi sponzor, Oakley motorsport
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Nisu oni do sada bili Alonsov sponzor?
Sjećam se da je znao staviti par slika njihovih džozla na Twitteru :)
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

Nikako ne mogu da nadjem link Allisonove izjave koju je jucer dao za Sky. Uglavnom, on je rekao kako je Ferrari napravio velike promjene koje ce biti dovoljne da se Ferrari vec iduce sezone vrati u sampionsku formu. Dodao je da je imao srece sto se vratio u Ferrari kad se na svim projektima radi punom parom, pa je mogao i ucestvuje aktivno u projektima. Takodje, rekao je da je Fry odradio odlican posao i da ce se svi njegovi napori u protekle 2 sezone isplatiti sljedece.
Eto, to je nesto u kratkim crtama, sto sam zapamtio da je izjavio kada su ga pitali o Ferrari-ju i projektu za 2014.
FORZA FERRARI !!!
Odgovori