MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la gringo73 »

Mene je iznenadilo ono s Marquezom i stvarno sam mislio da su oni s pit-boardom zeznuli nešto. Ali ostalo mi je u sjećanju da su par puta prikazali gdje se vidi da bi on i JL trebali skupa ući. Onda slušam izjavu nakon trke: The communication with the pitboard was good, it was in our plan. Our plan was not the best one as we thought, with the team, that it was possible to make that lap. It was a big confusion. The communication with the board was perfect." Mislim, svi na netu pišu ili 9. ili 10. krug, i onda oni jedini pametni 11. Ako radi ovog izgubi titulu, onda je to teška blamaža!
A sjećate li se Motegija prošle godine, Moto2? MM drugi na gridu, usere start i prvi zavoj uđe skoro kao zadnji, i onda pojede cijeli grid i pobjedi!
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

@speedy
Kako misliš Lorenzo dobio pobjedu. Za razliku od ovih drugih on ju je izborio, pa i laktarenjem. Da je yamaha kokurentnija prvenstvo bi bilo riješeno puno prije. A u bodovnu križaljku nemoj zaboraviti staviti Bradla u Crutchlowa. Oni su sposobni ugurati se u prva 3. Iako i dalje razlika u motorima izlgeda ogromna , a naslov za Lorenza kao SF.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ma "dobio"... Tako mi je pasalo s Marquezovom crnom zastavom pa sam to stavio.
A čuj, ja sam prvi koji bi Lorenzu dao bolji motor i gledao kako pada gledanost MotoGP-a. Za svaku pobjedu je trebao vuči velike rizike, posebno u prvim krugovima koje je doveo do savršenstva, čini mi se da je čak ovdje u prvih par negdje skoro produžio. Nije niti bitno, kuži se što želim reći. Zato mi je na 2012. bilo jako drago da je bio prvak jer je radio iste stvari kao sada. Honda je bila bolja od Yamahe, ali su si krali bodove, a kad se Stoner u Indianapolisu slomio (gležanj?) Pedrosa je već bio zaostao jer su si krali bodove na početku sezone dok je Lorenzo iskorištavao sve što je iskoristiti mogao i držao korak, ond. i vodio
Slično kao s Alonsom u Ferrariju. Iako motor/aut nije takav kakav bi trebao biti oni su tu.
Možda je i Marquez takva vozačina, ali nećemo znati dok ne sjedne na neku slabiju mašinu.

A ovo za Hondu... Baš idiotski.
Još bih razumio da su oni u Yamahinoj/Lorenzovoj poziciji da moraju loviti, riskirati i na sve moguće načine pokušati završiti što bolje, ali s onom prednošću sve što je Marquez trebao napraviti je biti u cruise modu do Valencije i mirno to završiti (kao Lorenzo lani). Sad su u velikim g*vnima.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ma nisu baš u prevelikim govnima. Drže oni konce.
Iskreno, bilo mi je drago kad ga je Lorenzo tucnuo i gurnuo. Em je zaslužio, em je on sam išao na njega
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Marquezova guma na motoru broj 1.

slika
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Sad sam gledao snimku (LINK) na MotoGP, i došao sam do zaključka da je Marquez kriv što nije ušao. U desetom krugu (kad ulazi i Lorenzo) na pit wallu ga čeka tip s malom tablom "93, koji je okrenut prema pit lane, i onda primječuje gdje je MM projurio na stazi, zbunjeno diže ruku i okreće se prema boksu, tamo svi zbunjeni pored upaljenog motora. Ona izjava je samo prebacivanje odgovornosti s MM-a na momčad, tj. jednako smo krivi, taktika, bla, bla.
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

ako mi može netko pojasniti, pošto ne pratim baš MotoGP...što je to sa tim promjenama motora?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Cuky je napisao/la:ako mi može netko pojasniti, pošto ne pratim baš MotoGP...što je to sa tim promjenama motora?
Mah, ovo u Australiji spada u posebne okolnosti. Zbog sigurnosti trka je skraćena sa 27 na 19 krugova s tim da ni jedan motor ne smije proći više od 10 krugova. To znači da su morali mijenjati motor (jer se same gume ne mijenju) ili 9. ili 10. krug. Razlog ovog zbrkanog vikenda je da najtvrđa komponenta guma (i BS i Dunlop) nije mogla izdržati puno trajanje. Legla je nova podloga, gumari nisu imali testiranje. Moto2 (Dunlop gume) je prepolovljena, a ova skraćena uz obavezu promjene. Inače, motori se mogu mjenjati samo kad dodje do promjene uvjeta na stazi: suha trka i padne kiša, ili obrnuto. Bijelom zastavom se signalizira da je moguća promjena motora (tj.guma). Tada, ako si ušao u boks s gumama za mokro možeš izać samo sa slickovima, i obrnuto, tj. ne možeš uć s wet i sjest na drugi motor i izać s novim wet gumama. To je pravilo od 2005., prije bi se trka prekidala i nastavljala nakon promjena guma, set-upa itd. Motori nisu F1 i ostali 4točkaši, pa je ovo sve zbog sigurnosti.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

hvala na detaljnom pojašnjenju. Ja se već pobojao da je to neko pravilo koje vrijedi za sve utrke

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Zašto pobojao? :) Istina da je ovo bilo malo kičasto, "amerikanizirano", ali mi je ova trka bila baš osvježenje. To je dalo dodatni začin. (ne kažem da bi trebalo nužno nastaviti s tom praksom :)
Moto2: krivo mi je skroz za Reddinga. Mislim da je najbolji i da zaslužuje naslov, a i Engleska koja toliko dugo čeka svog novog prvaka.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pobojao zato jer bi to bila debilana da moraš u određenom krugu uć u boks po motor sa novim gumama, inače DQ

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

utrka zabavna i uzbudljiva..

marquezov krug previse je toliki lol.. jos kako on kaze to im je bio i plan? pa kakvi specijalci moraju bit da se idu kockat s tako necim, kad nije ni najmanje potrebno.. a i da nisu mogli pitat suce prije utrke dal mogu u tom krugu ic.. smijesno i malo cudno..
kako god, za prvenstvo je dobro :)

dodir lorenza i marqueza u prvom zavoju - wow
rFactor F1 HR server Info
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Svi treninzi su danas otkazani jer medicinski helić nije mogao sletjeti.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/110841" onclick="window.open(this.href);return false;
VIDEO
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Ranije se vozio Motot3 QP (onaj stari, 1h - čista staza i deri :) ), a sad je MotoGP

Nikakvih treninga nije bilo.

EDIT:
Rezultati
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

A pred kraj kvalifikacija Moto2 je bilo i sunca. :)
Inače, sutra se očekuje trka po suhom. Danas su ove kvale trajale 75 minuta, Sutra će imati sve kategorije trening od 40 minuta umjesto warm up od 20. Motegi poprilično troši gume i sutra imaju samo taj trening za naći pravi set up. Očekujem dobre sve 3 trke!

Spies: "I never dreamed that I would reach the level of success that I have..., but the time has come to stop and I do so with great sadness." - Spies objavio da se povlači iz motosporta.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Stvarno šteta. Eto kada se forsira rani povratak na stazu.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Nitko ne komentira utrku?
Nisam gledao Moto2 i Moto3 (nije mi se dalo rano buditi, čuvao sam se za Skyev 6 satni maraton :) )

Lorenzo pobijedio ispred Marqueza. Pedrosa 3, Bautista 4. Ovo za Bautistu sam napisao jer je i on Španjolac što znači da je top 4 španjolski.

Lorenzo i Rossi su super krenuli i imali 1-2, ali je Rossi produžio u zavoju i pustio Honde, da bi kasnije izletio (na istom mjestu) na šljunak i pao na 11. (ili 12. - nisam siguran) mjesto.
Lorenzo je imao 1 sec prednosti koju je Marquez skinuo, ali ga nije prešao. 2 puta je pogriješio i tu dao Lorenzu malo zrakao što je ovaj iskoristio i nabildao 1,5sec prednosti. Onda je i Marquez skužio koliko je sati i samo kružio do kraja.
Pedrosa se držao na početku, ali kada su ovi dva ubrzali više nije imao šanse. Samo je padao, iz kruga u krug.

Marquez sada ima 13 bodova prednosti prije zadnje utrke u Valenciji.
Ukoliko Lorenzo pobijedi, Marquez mora biti barem 4. da bi osvojio naslov (u ovom slučaju za 1 bod).
Ako je Lorenzo 2., Marquez mora biti 8. ili bolji.
Lorenzo 3. - Marquez 12.
Lorenzo može biti i 4., ali u tom slučaju Marquez mora ili odustati ili biti izvan top 15.

Drugim riječima, Lorenzo treba čudo, ako ga dobije biti će zasluženo samo današnjom vožnjom =D>
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ja se ipak nadam da će Marqez zadržati prednost,mislim da je zaslužio

A u moto 3 otvorila se šansa Vinalesu i volio bih da on tu uzme,bit će zanimljivo čak su trojica u igri
...put u raj nije posut ružama...
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ja mislim da je Lorenzo ipak više zaslužio naslov. Njegovih 7 pobjeda naspram Marcovih 6 dosta govori. Od dosta slabijeg motora do vožnje sa dan starom operacijom ramena. Upravo sada se vidi na ovom zaostatku koliko Lorenzu fali pobjeda iz Assena gdje je po svemu sudeći trebao dominirati i nastup u Njemačkoj. Marc ima sreće da ima takav motor, timskog kolegu plašljivca i da su ga zaobišle ozljede u njegovim bezbrojnim padovima.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Dani je napisao/la:Ja mislim da je Lorenzo ipak više zaslužio naslov. Od dosta slabijeg motora do vožnje sa dan starom operacijom ramena. Upravo sada se vidi na ovom zaostatku koliko Lorenzu fali pobjeda iz Assena gdje je po svemu sudeći trebao dominirati i nastup u Njemačkoj. Marc ima sreće da ima takav motor, timskog kolegu plašljivca i da su ga zaobišle ozljede u njegovim bezbrojnim padovima.
Zaboravljaš da Marquezu fale bodovi zbog prošle utrke i gluposti koji su napravili.Također Marc je debitant u ovoj klasi i relativno mlad i ne bi baš govorio o sreći,svoju sreću je sam izborio.Ali stoji činjenica da i Lorenzo ima fantastičnu sezonu
...put u raj nije posut ružama...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Budjenje u rane sate se, kao i uvijek kad je Motegi u pitanju, isplatilo. Gledao sam i warm-up, Marquez je imao dosta nezgodan pad na izlazu iz drugog tunela, ali malo toga nje smete. Moto3, nevjeorovatan rasplet trke, i završnice prvenstva. Prvo ruše Saloma na početku trke, on se vraća, a u forsiranju pada. Ostaju Vinales i Rins (+ Marquez) u trci, i onda predkraj i Rins pada. Marquezova prva pobjeda, i u zadnju trku ulaze sa mikrorazmacima: Salom-300, Vinales-298, Rins-295. Moto2 prekinuta zbog sudara u prvom zavoju (žrtve Redding, Rabat i još neki Španjolac, bez ozbiljnijih ozljeda), i skraćena na 15 krugova. P.Espargaro je to bez problema odradio i osvojio prvenstvo.
MotoGP su svi gledali, Lorenzo je vozio fantastično. Tko je više zaslužio titulu? Tko je god od njih dvojice osvoji, nije nezasluženo. Lorenzo na slabijem motoru, Marc je ipak rookie. Lorenzo (i Pedrosa) je imao i dodatni peh lomljenja, izostanka u Njemačkoj...ali MM je čudo. Svaki trening je napredovao, padovi ga nisu izbacivali iz takta, kao terijer. Zanimljivo da nisam nikog čuo da voli stazu u Valenciji. :D
slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ihihijoj jedva čekam tu 2016. Ali i dalje ostajem yamaha fan.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Opa! Aprilia se vraća. Lijepa vijest. Nekad davno vozio sam Apriliu pa ću možda biti i za njih :). Ali ipak, samo ako budu konkurentni, a bojim nije baš velika vjerojatnost.

Očekuje nas odličan vikend. Moto 3 bit će sigurno za prste polizati. Troboj za naslov :)
Moto GP. Realno, MM može izgubiti jedino ako - ne završi.
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Vijest dana - " Rossi: “It is not that I am not happy about the work of Jeremy (Burgess) but I think that next year he will not be my chief mechanic.
It was a very difficult decision for me because I have a great history with Jerry and he is not just my chief mechanic but part of the family and my father of racing.
But I decide that for next year I need to try and change something to try and find some new motivation and try to have a new boost to improve my level and my speed. I think is my last race together Jerry, yes.”

Jučer su o tome pisali talijanski mediji, ali danas je Vale potvrdio na konferenciji za medije da on i Jeremy prekidaju dugu suradnju. Burgess će najvjerojatnije u mirovinu, 60 godina je nakupio, a i loše zdravlje njegove žene će sigurno igrati ulogu u toj odluci, iako ima ugovor s Yamahom za 2014. VR još nije odlučio tko će doći na Burgessovo mjesto.

Danas je Honda predstavila svoj "production racer", to će sljedeće godine spadati u "Open" klasu jer CRT nestaje kao definicija.
The prototype machines classed as "Open" will have Magneti Marelli hardware and software, a 24 litre fuel tank and a limit of 12 engines per season.
The RCV1000R chassis is based on the current RC213V prototype bike, as is the engine - a 90º V4 producing over 235hp of power at 16,000rpm, utilising spring valves and a traditional gear box. The bike will be delivered with Öhlins suspension and Nissin brakes.
Four riders will race on the RCV1000R in 2014, Nicky Hayden and a still to be confirmed second rider in the Aspar Team, Scott Redding (Honda Gresini Team) and Karel Abraham (Cardion AB Team). HRC test rider and two-time World Champion, Casey Stoner, has already tested the RCV1000R and provided positive feedback to HRC engineers. Two machines will be available for the three day test that will begin on Monday.
slika
Odgovori