Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Toon
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren

Re: NOVOSTI - Studeni 2013.

Post Postao/la Toon »

Stoji Cuky da bi bilo skandalozno no svaka nas godina "oduševi" sa par takvih skandala pa ne bi bilo ništa čudno ono Danijevo ili neka promjena...ali poduprijeti ću tvoje razmišljanje da nije bitan izgled već pobjeda...
off topic - kada sam vidio tvoj avatar sinulo mi je na koga me je to jučer u podsvjesti asocirao taj "kljun" :)
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

pa nije ni meni bitan izgled koliko preformanse al opet samo se divim ruznim nosevima
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

za te ružne noseve djelomično je kriva i FIA...naime, dopušteno je da šasija i dalje bude visoka punih 625mm od referentne ravnine, ali prednji dio na koji se nadovezuje nos može biti na maksimalno 525mm visine. Mnogo ljudi misli da će momčadi i dalje preferirati punu visinu šasije i onda naglo (još strmije nego dosadašnje grbe na nosevima) spustiti vrh šasije za tih 100mm. FIA je to predvidjela i ostavila mogućnost korištenja onih pokrova koje su ove godine uveli za grbe na nosu. I onda momčadi upravo taj pokrov koriste kako bi nos spustili skroz dolje gdje treba biti vrh po pravilima, a da strukturni dio koji mora proći crash test i koji drži prednje krilo pričvršćeno na bolid bude gore visoko kako bi što više zraka prošlo ispod nosa.

Ali koliko smo i mi zapravo "promjenjivi" zajedno sa vjetrom kad je izgled bitan. Svi su se veselili kad su najavljene promjene pravila za 2009. jer će "napokon biti uklonjena sva krilca sa bokova i kokpita i bolidi će izgledati čisto i predivno". Onda su predstavljeni prvi bolidi i kad su viđena krila više nitko nije bio sretan nego su to bili "najružniji bolidi ikada". Onda se promijenilo pravilo o nosevima za prošlu sezonu i svima su grbavi nosevi bili odvratni, ali čitam neke komentare uokolo npr. za Lotusov E21 da mu grbaci nos baš stoji i da bi bila šteta da su ga zamaskirali. Sad se svima gade ova nagađanja, a za koju godinu ako bude opet dolazilo do promjene svi će plakati zbog nečeg novog ružnog...

Kao što sam rekao, izgled je bitan (iako ni ti više ne toliko po onome što primjećujem) na izborima za miss. U F1, gdje u odluci o ishodu utrke i kasnije prvenstva gotovo najvažniju ulogu imaju performanse bolida inžinjera nije briga hoće li bolid biti ljepotan ili ružan, dok god rezultati budu onakvi kakve su šefovi od njega tražili i dok god bude siguran da zahvaljujući svom razmišljanju i radu momčad ima novaca, a on siguran posao
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Tilke to design new Moscow circuit

Race track designer Hermann Tilke has been assigned to design a new circuit in the neighbourhood of Russian capital Moscow. The Russian sport news agency, R Sport reported earlier that the site is located near the city's Vnukovo airport.

“It is planned to open a race track that will be able to host competitions of the very highest level, right up to F1,” city planning official Vladimir Zhidkin said in a statement Tuesday.

“The design of the race track in Vnukovo will be carried out by the renowned German company Tilke GmbH.”

Contrary to the recently opened Moscow Raceway, the new circuit is intended to be suitable for F1 races, whereas the Moscow Raceway is only approved to hold Formula One testing and races in other categories. The MR was also designed by Tilke's design firm and has already hosted a DTM, WTCC and World Superbike event.

Meanwhile, Russia is set to enter the F1 calendar in October 2014 at the Sochi circuit near the Black Sea, also designed by Tilke.
IZVOR

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nije vezano za F1, al Dario Franchitti nakon onog sudara mora u mirovinu, ne smije se više trkati
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Dani je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:[ https://fbcdn-photos-e-a.akamaihd.net/h ... 1990_n.jpg ]
izgled noseva 2014,fuj

,
Lako fia nadoda uvjet da širina nosa ne smije biti manja od.....
Da, ali ček nakon prvih par utrka ako neće ići Red Bullu, onda promjene. U Silverstoneu će bolidi odletjeti u zrak, pa od onda nadalje će nosevi biti puni jer prema Horneru, bolidi su prošle godine bili sigurniji.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

i vratit će V8 jer se Adrianu nije V6 poklapao s njegovim dimenzijama bolida.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

još nekoliko mogućih dizajna noseva dogodine
slika

slika

slika

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

sljedece godine ce biti vjerovatno samo 19 trka bez mexica,new jerseya i koree. i jos je jedan zajeb. kraj sezone je u abudhabiju :(
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

A i od tog kalendara rade gluposti....
Po meni, prvi zajeb je što je poslije Japana još barem 4 utrke, što je po meni potpuno krivo. 2010. npr., u Suzuki se je vidjelo tko ima realne šanse za naslov (Alonso i RB), a tko ne (McLaren). A kad se takav princip "zadnjeg vlaka" provede na Suzuki to može ispasti samo vrlo dobro. Danas taj "zadnji vlak" ima Indija, Koreja... Kužite što mislim ;)
Pod 2 - zadnja utrka jednostavno mora biti na nekoj stazi, a ne ovim Tilkeovim igralištima za kartove, pod staze mislim na Spa, Nurburgring, Interlagos, Silverstone.... i na mjestu gdje nikad ne znaš hoće li padati kiša ili ne. Interlagos je odlično mjesto koje ispunjava sve uvjete i 2012. se vidjelo kakav rulat može ispasti od toga. Takva utrka u Abu Dhabiju? Ne bih rekao.

Ovi nosevi....
Photoshop Ferrarija mi izgleda ok, podsjeća ne GP2, nije Picasso među bolidima, ali bih prožvakao to. Prva dva su drama, Neznam koji je gori od drugoga...
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

prvi je na tragu McLarena MP4-18 (nikad korišten) MP4-19 i MP4-21...svakako bolje nego ono što je Finac postao na prethodnoj stranici

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Pazi zvuka!!!!!!!

http://www.autosport.com/news/report.php/id/111490" onclick="window.open(this.href);return false;

Kao mlazni avion,..... podsjeca me na taj zvuk,...... podebljajte,..... :driver: .......zvuk buducnosti
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Bernie hoće Hornera za nasljednika.

http://blink.htcsense.com/web/articlewe ... d=15708431" onclick="window.open(this.href);return false;
I like to race, not to do laps alone.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

pospani gad je napisao/la:Pazi zvuka!!!!!!!

http://www.autosport.com/news/report.php/id/111490" onclick="window.open(this.href);return false;

Kao mlazni avion,..... podsjeca me na taj zvuk,...... podebljajte,..... :driver: .......zvuk buducnosti
http://youtu.be/_krCKECpzrU" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Dani je napisao/la:

http://youtu.be/_krCKECpzrU" onclick="window.open(this.href);return false;
Da. Svakako. Vuce i na ovaj zvuk,......
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

ovdje jos i dobro zvuči ovako izvana, al pogledaj onboard

:lol:
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

dobro se lik zabavlja :)

nego jel se to meni cuje il ima kao 2 brzine? il mozda baci u neki "sporiji mod" kad se zajebava?
il je 1. do 100kmh, 2. od 100 :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Koji drlog po zvuku se čini ko da će se raspast, a realno i šta očekivat od nekog sranja bez motora, nego jel to sranje uopće ima snage da napravi krofnu? :biggrin: od čega to proizvodi zvuk? jel se to čuju ležajevi ili šta?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

svaki elektro-motor proizvodi zvuk...trenje na ležajevima, vibracije, struganje četkica koje prenose napon na rotor...naravno, što je elektro-motor kvalitetnije napravljen to je i tiši.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nego jel to sranje uopće ima snage da napravi krofnu?
ako nesto ne fali tim mikserima, onda je to snaga.. tog imaju koliko oce..
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ima više brzina... uglavnom, ima brzine. Snage nema koliko hoće. kao da sam negdje pročitao da ima 200 kw? (270 ks)
ali zato ima okretnog momenta
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Najjači su u okretnom momentu.
Negdje sam gledao video one Rimčeve zvijeri protiv 458-mice. Ovaj ju odere ko ništ. Probat ću nači pa kasnije postati.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:Najjači su u okretnom momentu.
Negdje sam gledao video one Rimčeve zvijeri protiv 458-mice. Ovaj ju odere ko ništ. Probat ću nači pa kasnije postati.
cini mi se ako se ne varam da elektormotori imaju jako moćan okretni moment u pocetnim okretajima.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ali zato ima okretnog momenta
to i je snaga ;)