Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Welcome home Kimi

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Službena potvrda da je Antonio Spagnolo novi Kimijev trkaći inžinjer.
http://formula1.ferrari.com/news/friend-santas-north" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
On je Antonio Spagnolo
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

sutra je navodno predstavljanje motora !!! :biggrin:
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Tako je. Sutra u 2
slika
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

According to Italian media, Ferrari are so protective over their newest creation that select journalists were only shown a 3D render.....

... & they were only allowed to hear a sound clip. No technical journalists allowed, no cameras or recorders. Not even SKY or BBC permitted

The rumours say the engine is fabricated using "exotic" and "lightweight" material, and that Ferrari banned anyone who would ask questions..

In fact, the only detail we have is the name, 059/3
znamo ime, Ferrari type059/3
slika
speedy56
Legenda
Legenda

The rumours say the engine is fabricated using "exotic" and "lightweight" material,
Ovo me najviše zanima... :doubt:
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

3d prezentacija
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Montezemolo se raspričao u zadnje vrijeme...

... o skupu timova u Maranellu
"I have the intention to invite [all teams] to Maranello, not to discuss a single point that maybe can give an advantage to one team or another, but to talk about the overall approach to Formula 1," he revealed during a lunch with selected media including AUTOSPORT.

"I think the people do not have enough opportunities outside of the tough weekend of races - where you have to prepare the car for the races, the sponsors, the television, the public - to have one day peaceful talking each other to look ahead."
-------------------
"I would like it to be in a very constructive way, without discussing anything relating to competitiveness, to discuss the nature of F1 with the teams.
Izvor
(vjerojatno bi jedna od većih tema bila ova iz sljedeće vijesti)

... o duplim bodovima
"It looks too much artificial. We will see.

"I remember when they did three points [for winning] in soccer to avoid all the teams going for 0-0, 0-0 [draws]. But this was from the first to the last match."
Izvor

...o Alonsu i Vettelu (klasična priča)
Alonso kann nicht weg", stellt Montezemolo klar. "Er hat mit uns einen Vertrag bis Ende 2016." [nemože otići do 2016]

"Wenn ich alles zusammenzähle, Speed, Rennintelligenz und Fehlerquote, dann ist Fernando der beste Fahrer, den ich je gesehen habe. Ich sage das bei allem Respekt vor Michael Schumacher."
[kad se sve uzme u obzir. brzina, inteligencija i količina pogrešaka, on je najbolji vozač kojeg sam vidio, uz svo poštovanje prema Schumacheru]
Izvor

... o Raikkonenu
"What about [the comments that] putting them together - Alonso and Raikkonen - could be dangerous?" said di Montezemolo.

"In F1 I accept the attitude to equalise everything, sometimes too much, but everything provides potential dangers.

"I think Fernando knows that he drives not for himself but for Ferrari, and Raikkonen knows that he is in the second half of his career, and [there are] two very important years for him in front. Experience, responsibilities."

"I think that the main reason why I am positive is because Kimi in particular in the races is very strong, so will be in condition to get points off even some of Fernando's competitors to get points for the team.

"And he is a very correct guy. Since he has been with us we have not got even one moment of problems.

"They are responsible and I think the presence of Kimi will be extremely important and useful to not leave Fernando alone at the front of the grid to fight from the first lap to the end.

"Every driver while I have been here knows that he has to drive not for himself but for the team.

"If some driver wants to drive for himself there are many possibilities, they can do their own team, they can go in a different team, but in Ferrari these are the rules - and that is very clear."
Izvor
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

speedy56 je napisao/la:
The rumours say the engine is fabricated using "exotic" and "lightweight" material,
Ovo me najviše zanima... :doubt:
Pravilima su regulirani materijali koji se smiju koristiti u izradi motora tako da je ovo ništa nego privlačenje pozornosti

I naletjeh na ovo
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Allison praises Ferrari engine approach

James Allison has praised Ferrari's approach at the presentation of their new 2014 engine. Allison said it is an absolute advantage to have everything under one roof while also saying he's happy to have the blown diffusers banned.

“Being able to build the engine and chassis together is definitely a nice advantage for Ferrari,” said Technical Director, James Allison at the presentation of the 059/3. “Other teams cannot do the same and this year, like never before, installing the new power unit in the car’s chassis will be a complex operation. I’ve got direct experience of that from my time at Lotus: it’s true the engine supplier tries to meet your demands, but it’s never the same thing as happens here, where there is a historical culture relating to a common task of defining and developing the design of the new car.”

Ferrari is the only team which, since 1950, has year after year been able to make the most of this situation, which only occasionally has it shared with other constructors.

“We have worked side by side with our chassis colleagues over the years,” added Head of Engines and Electronics, Luca Marmorini. “Precisely because we know there is no point in we engine engineers pushing too much emphasis on our single project if then it doesn’t adapt to a winning car. This is the case not just as far as the engine is concerned, but also relates to all the other elements of this powertrain which, as you can understand, is much more complex than in the past.”

“All I can say is I agree with Luca,” concluded James. “That argument also holds true for an element which, in recent years has been the centre of attention, namely the exhausts. Blowing them offered interesting technical challenges, but I have to say that, personally, I am pleased they have been eliminated and that we can go back to designing exhausts aimed at getting the most out of the power of the engine.”
IZVOR

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Osim Mercedesa koji proizvodi motore i šasiju u Engleskoj. Ajde dosta ulizivanja, baci se na posao.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ime bolida za 2014 odlučit će navijači putem glasanja na webu vjerovatno
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

uhvatili se i oni trenda i počeli se glupirat :D

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Rudolf - riječ koja opisuje F138 tokom (i nakon) sezone :)

EDIT:
Ferrari je napravio još jedan LaFerrari za Alonsa ili Kimija, dobije ga onaj koji osvoji naslov
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

speedy56 je napisao/la:Rudolf - riječ koja opisuje F138 tokom (i nakon) sezone :)

EDIT:
Ferrari je napravio još jedan LaFerrari za Alonsa ili Kimija, dobije ga onaj koji osvoji naslov
A ko ga dobije ak vettel opet bude prvak?? XD
McLaren u <3
speedy56
Legenda
Legenda

Domanicali, da što brže i dalje pobjegne :D
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ovo se pojavilo na netu...nije toliko nevjerovatna solucija kao one krilate beštije pred koju sezonu, al opet...
slika

slika
speedy56
Legenda
Legenda

AMuS piše da bi Ferrari mogao imati prednost u aerodinamici jer njihovi auspuhi (ovi koji idu u turbinu) ne idu u širinu, kao kod Renaulta i Mercedesa, nego idu odmah prema gore, odn. direktno u turbinu. Tako bi mogli imati bolju protočnost zraka oko bočnih stranica, ali pitanje kako će to utjecati na motor.

U videu se vidi na što misle oko 2:15

Evo kod Reanulta
slika

Meni se kod Ferrarija to čini kompaktnije, samo kaj ovu prezentaciju ne treba uzimat ozbiljno, uopće ne mora biti da će motor tako izgledati, a i AMuS često zna pisati dosta takvih stvari pa kod njih Mercedes ima 100 konja više, Renault troši ko upaljač...

Evo taj članak http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 61352.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

speedy56 je napisao/la:AMuS piše da bi Ferrari mogao imati prednost u aerodinamici jer njihovi auspuhi (ovi koji idu u turbinu) ne idu u širinu, kao kod Renaulta i Mercedesa, nego idu odmah prema gore, odn. direktno u turbinu. Tako bi mogli imati bolju protočnost zraka oko bočnih stranica, ali pitanje kako će to utjecati na motor.

U videu se vidi na što misle oko 2:15

Evo kod Reanulta
[ http://bbctopgear.files.wordpress.com/2 ... =458&h=258 ]

Meni se kod Ferrarija to čini kompaktnije, samo kaj ovu prezentaciju ne treba uzimat ozbiljno, uopće ne mora biti da će motor tako izgledati, a i AMuS često zna pisati dosta takvih stvari pa kod njih Mercedes ima 100 konja više, Renault troši ko upaljač...

Evo taj članak http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 61352.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Oni svoje tvrdnje temelje na video prezentaciji Ferrari.jevog motora. Dakle, pitanje je koliko je ova prezentacija relevantna. Prosto ne vjerujem da bi Ferrari dozvolio da se onako prikazu detalji motora kao sto je to uradjeno u videu. Tako da je i ovo nagadjanje, kao sto je nagadjanje sa tezinom motora, Mercedesovih 100 KS vise, Renault-ovom potrosnjom ravnoj Kliju 1.5 dCi.
FORZA FERRARI !!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

neznam dal se sjećate testa s LaFerrarijem nesto vezano za 1.6 motor. Naletih na neke slike i sad pocinjen vjerovat cak da su testirali v6 ako je ova tocka odiza na sredini auspuh

slika
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

F1NAC je napisao/la:neznam dal se sjećate testa s LaFerrarijem nesto vezano za 1.6 motor. Naletih na neke slike i sad pocinjen vjerovat cak da su testirali v6 ako je ova tocka odiza na sredini auspuh

[ https://pbs.twimg.com/media/BcRNR6qCQAAQRtk.jpg ]
Pa sad je ovo jos interesantnije. Na onoj snimci testiranja smo mogli vidjeti samo bocnu stranu auta u prolazu i cuti da to nije V8 i da motor koji je u autu ima turbo. E sad, na ovoj slici se vide standardni ispusni otvori i jedna dodatna rupa koja takodje moze biti ispuh, sto ce reci da je lako moguce da je Ferrari doista testirao V6 turbo, tacnije Type O59/3.
Jos jedna stvar, na slici se vidi, na bocnoj strani auta mala attention naljepnica koja upucuje da se u autu nalazi KERS sistem ( ako je bilo u pitanju testiranje F1 motora, onda je ERS ).
FORZA FERRARI !!!
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ovo meni vise lici na prototype za Le Mans a ne na La Ferrari i čisto sumnjam da ima veze sa F1.

A buduci da je i službeno da se Ferrari vraća u Le Mans 2015-2016 bilo bi i vrijeme da imaju svoj prototype. Mislim da i motor 1.6 V6 odgovara pravilima LMPa a mogu koristiti i ERS
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nikolaf1 je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:neznam dal se sjećate testa s LaFerrarijem nesto vezano za 1.6 motor. Naletih na neke slike i sad pocinjen vjerovat cak da su testirali v6 ako je ova tocka odiza na sredini auspuh

[ https://pbs.twimg.com/media/BcRNR6qCQAAQRtk.jpg ]
Pa sad je ovo jos interesantnije. Na onoj snimci testiranja smo mogli vidjeti samo bocnu stranu auta u prolazu i cuti da to nije V8 i da motor koji je u autu ima turbo. E sad, na ovoj slici se vide standardni ispusni otvori i jedna dodatna rupa koja takodje moze biti ispuh, sto ce reci da je lako moguce da je Ferrari doista testirao V6 turbo, tacnije Type O59/3.
Jos jedna stvar, na slici se vidi, na bocnoj strani auta mala attention naljepnica koja upucuje da se u autu nalazi KERS sistem ( ako je bilo u pitanju testiranje F1 motora, onda je ERS ).
bas sam gledao te bocne ispuhe i sad gledam malo da nisu mozda oni fake.Tj da mozda nisu u upotrebi posto se oni sjaje a svi znamo da se auspusi zbog ispusnih plinova i plamena znaju zacrnit ovi bas sjaje
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Mene su isto jučer mučili ti ispusi i siguran sam da su tu samo kao krinka, jer čemu bi služili kad imaju ovaj gore (F1) ispuh.
Čini mi se i da je cijeli zadnji dio auto dosta manji, kompaktniji od "serijskog" LaFerrarija.

Izrezao sam sliku da se vidu za lakšu usporedbu
slika

Neznam kakva su točno pravila za LMP1 pa sam na brzinu prolistao i tamo se spominju Exhaust pipe outlets

"The only openings permitted are:
- air intakes for the engine (cf. Article 3.4.4.c),
- air intakes for the brakes,
- exhaust pipe outlets."

Dok u teh. pravilniku za F1 jasno piše
"Engine exhaust systems must have only a single tailpipe exit which must be rearward facing
and through which all exhaust gases must pass."

Dakle, koliko sam je skužio, u LMP1 ne trebaju imati samo jedan ispuh, pa bi mi bilo čudno da testiraju (ako testiraju LMP1 prototip) s jednim ispuhom.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dero je napisao/la:Ovo meni vise lici na prototype za Le Mans a ne na La Ferrari i čisto sumnjam da ima veze sa F1.

A buduci da je i službeno da se Ferrari vraća u Le Mans 2015-2016 bilo bi i vrijeme da imaju svoj prototype. Mislim da i motor 1.6 V6 odgovara pravilima LMPa a mogu koristiti i ERS

Prototip za LeMans, odnosno za cijelu sezonu WEC prvenstva, biti će po najavama baziran na cestovnom La Ferrari modelu, dok novi F1 motor uz jako male preinake zadovoljava i WEC pravila od 2014. na dalje.

slika
Odgovori