Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: NOVOSTI - Siječanj 2014.

Post Postao/la Alonso-champ »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/112156

Ecclestone steps down from F1 mangemant board!!!
Alonsista hasta la muerte..
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Tko bi ga trebao naslijediti?
Što će sada biti s utrkama u Tajladnu, Abu Dhabiju i kod ostalih šeikova? Jel postoji mogučnost da će to mjesto dobiti netko tko će vratiti neke utrke u Europi?
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Alonso-champ je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/112156

Ecclestone steps down from F1 mangemant board!!!
pa ovo je ko u lijepoj našoj - odstupio ali i dalje obavlja sve poslove a kad mu se dokaže da stari jadničak nije ništa kriv već su ga na sve to prisilili mali zeleni vratit će mu se i titula! #-o
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

a što si mislio? godinama je bio sa našom, normalno da će naučit neke stvari od nje :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
August
Navijam za: Sve i nikoga

Post Postao/la August »

speedy56 je napisao/la:Tko bi ga trebao naslijediti?

Pa možda njegov "najbolji frend" čiji site nije baš aktivan prethodnih tjedana (sada očito znamo i zbog čega). :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

iz članka na gp1.hr
Odobrenja, potpisivanje ugovora i ostalih bitnih dokumenata će sada preuzeti Peter Brabeck Letmathe te zamjenik Donald Mackenzie
Također stoji u članku:
U priopćenju Delta Topco korporacije piše:

“Odbor Delta Topcoa se danas sastao kako bi razgovarali o odluci Munchenskog suda koji će pokrenuti postupak protiv Bernia Ecclestonea. Gospodin Ecclestone je uvjeravao odbor da je nevin te da se namjerava žestoko braniti kad počne suđenje. Gospodin Ecclestone je predložio, a odbor se složio s tim, da se trenutno povuče s mjesta direktora do kraja suđenja.”

Nego još jedna novost:
Pirelli to supply F1 tyres for next 3 years

Following a decision by the World Motor Sport Council confirming Pirelli’s status as the single supplier of tyres to the FIA Formula One World Championship, Pirelli and the FIA have renewed their Formula One tyre supply contract. The duration of the agreement is for three years, starting from the 2014 season.

In a statement released by the tyre manufacturer, the company says that negotiations with the FIA have led to a number of changes in the FIA Formula One Sporting Regulations that will ensure more tyre testing to "improve levels of safety and performance in Formula One"

Among the new rules is a specification that one of the 12 days of official pre-season testing, as prescribed in the 2014 Sporting Regulations, will be dedicated exclusively to wet tyre testing.

Secondly, each team will dedicate one of their eight days of in-season testing, as prescribed in the 2014 Sporting Regulations, exclusively to tyre testing. This means that during each of the eight days of in-season testing, at least one team – and up to a maximum of two – will be concentrating on tyre testing along with Pirelli’s engineers.

"Pirelli will continue to determine the specification of the tyres and to manage all aspects of their development, in close consultation with the FIA and the teams, and within the parameters set out in the FIA Formula One Sporting & Technical Regulations."

"In addition, Pirelli and the FIA have agreed to discuss how to go about establishing a possible partnership on the FIA Action for Road Safety campaign."
IZVOR

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:zato jer još bolidi nisu ni predstavljeni, a već se opravdava ako ne bude išlo na početku sezone...pa čisto da mu ovaj intervju ne bude uzalud te da može reć "jesam vam rekao još tamo sredinom siječnja da će bit tako"
A čuj moguće je to pogledaj utrke kakve su bile prije zamrzavanja razvoja motora da je često pola grida znalo odustati u utrci, ali opet nevjerujem da se to može desit jer ti motori moraju izdržati 3 utrke ili koliko već
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

tad kad se masovno odustajalo motori su bili dizajnirani da traju nešto sitno iznad 300km (duljina jednog GP-a). Još je bilo ponešto odustajanja kada su motori morali trajati cijeli vikend, pa cijela 2 vikenda ali kad su ih ograničili na 8 motora po vozaču za sezonu kvarovi motora su gotovo potpuno nestali iz utrka

slika
Majki-Papi

Post Postao/la Majki-Papi »

mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Mislim da je fake, ali ako je istina onda sranje.
slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

I ja mislim da je fake jer su oni najranije najavili prezentaciju bolida sto bi znacilo da bi bolid vec sad trebao biti pri kraju.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ecclestone, očekivano - "Sve će biti po starom"
http://www.bbc.com/sport/0/formula1/25773829" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Caldor je napisao/la:I ja mislim da je fake jer su oni najranije najavili prezentaciju bolida sto bi znacilo da bi bolid vec sad trebao biti pri kraju.
Pa to što je prezentacija najavljena ne mora značiti da je bolid prošao crash test...možda nos npr. nije prošao pa ga treba ojačat da bi prošao, možda stražnjica nije prošla crash test...

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

majki a da ohladis malo od mclarena??? ni ja ne volim ferrari pa ne izbacujem glupave clanke o njima....
McLaren u <3
Alonso-champ
Veteran
Veteran

McLewis je napisao/la:
majki a da ohladis malo od mclarena??? ni ja ne volim ferrari pa ne izbacujem glupave clanke o njima....
pa sta se ljutis?pa nije on to sam izmislio,covjek ti postao link,da procitas....lol

ne brini,popravice oni bolid ;)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

McLewis je napisao/la:
nešto.it
Kaj ti domena govori?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Cuky je napisao/la:
Caldor je napisao/la:I ja mislim da je fake jer su oni najranije najavili prezentaciju bolida sto bi znacilo da bi bolid vec sad trebao biti pri kraju.
Pa to što je prezentacija najavljena ne mora značiti da je bolid prošao crash test...možda nos npr. nije prošao pa ga treba ojačat da bi prošao, možda stražnjica nije prošla crash test...
A onda su u govnima. Jer ocvrsnuti nos ili straznjicu znaci dodati jos tezine. A sumnjam da im je to velika zelja.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Alonso-champ je napisao/la:
McLewis je napisao/la:
pa sta se ljutis?pa nije on to sam izmislio,covjek ti postao link,da procitas....lol

ne brini,popravice oni bolid ;)
sta se ljutim??? zato sto kenjaci po mcm-u na kojem god forumu i stranici stigne, pa je sad dosao i na moj omiljeni forum....
McLaren u <3
Alonso-champ
Veteran
Veteran

McLewis je napisao/la: sta se ljutim??? zato sto kenjaci po mcm-u na kojem god forumu i stranici stigne, pa je sad dosao i na moj omiljeni forum....
ahaaaa,ok,sorry,ne znam sta radi lik po drugim forumima,ne pratim.... ;)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

pa covjek je uradio sto je trebao. Mclaren nije prošao test to je malo iznenađujuća novost. mozda ni ne budu imali bolid u jerezu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la:
McLewis je napisao/la:
nešto.it
Kaj ti domena govori?
ti bis rekao .it domena al omnicorse nije sajt koji izmislja novosti.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Caldor je napisao/la:
Cuky je napisao/la:
A onda su u govnima. Jer ocvrsnuti nos ili straznjicu znaci dodati jos tezine. A sumnjam da im je to velika zelja.

Ne mora značiti...kod karbonskih vlakana različita se čvrstoća i različita absorpcija energije može dobiti i drukčijim postavljanjem jednake količine karbonskih vlakana. Bar sam tako čitao pred koju godinu kad neznam točno koja momčad nije prošla jedan od testova promijenili su smijer u kojem su vlakna postavljena na kalupu kad rade taj dio i onda su prošli test, bez ikakvog dodavanja materijala.

A ako je nos mislim da je to čak i poželjno da je više mase naprijed. Još ako je nos to je dobro jer je on novim pravilima spušten što znači da masu dodaješ dolje niže i time ne podižeš težište bolida. A bolidi se ionako rade lakši nego što pravila dopuštaju pa se minimalna masa postiže dodavanjem utega.

slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Cuky je napisao/la: Ne mora značiti...kod karbonskih vlakana različita se čvrstoća i različita absorpcija energije može dobiti i drukčijim postavljanjem jednake količine karbonskih vlakana. Bar sam tako čitao pred koju godinu kad neznam točno koja momčad nije prošla jedan od testova promijenili su smijer u kojem su vlakna postavljena na kalupu kad rade taj dio i onda su prošli test, bez ikakvog dodavanja materijala.

A ako je nos mislim da je to čak i poželjno da je više mase naprijed. Još ako je nos to je dobro jer je on novim pravilima spušten što znači da masu dodaješ dolje niže i time ne podižeš težište bolida. A bolidi se ionako rade lakši nego što pravila dopuštaju pa se minimalna masa postiže dodavanjem utega.
Neznam. Ja se toliko ne razumijem u to, ali ekipa sa f1techincal foruma vise manje prica da je sra*e ako je ovo istina.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

po meni je sra*e najviše u tome jer moraju pomaknuti planove koje imaju za razvoj novih djelova kako bi sredili taj problem. Al opet, ovisi i koji točno od testova nisu prošli, tj. koji dio bolida nije zadovoljio

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Datumi predstavljanja bolida:

Mclaren : 24th of January
Ferrari : 25th of January