Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- McLewis
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Re: Formula 1 team - Lotus F1 Team
Šta nije pdvsa prosle god williamsa sponzorirao??? Hhahahhaaaha mene zanima najvise kakav ce se pastor sada pokazati...
McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
je dok je maldonado bio tamoo, sad je u lotusu i pdvsa istoMcLewis je napisao/la:Šta nije pdvsa prosle god williamsa sponzorirao??? Hhahahhaaaha mene zanima najvise kakav ce se pastor sada pokazati...

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Zahvaljujući PDVSA je Pastor dobio mjesto u Williamsu, a isto tako je ove godine zahvaljujući njima on dobio mjesto u Lotusu, a ne Hulk...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- McLewis
- Veteran
Pa znam zato se i sprdam... Nego znate onu, para vrta dje burgija nece.... Tako da ...
McLaren u <3
- Cuky
- Moderator
A možemo to gledati i sa malkice svijetlije strane: Grosjean ima napokon momčadskog kolegu koji se ne zove Raikkonen i kojeg može izdominirati

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ništa konkretno za sad

Preširoko prednje krilo i beam wing iza, prednje krilo bez ikakvih kaskada...
Btw:
Zašto na ovom show bolidu iz videa nema Geni i Total reklama? Kaj nije onaj Gererd Lopez sad TP?

Preširoko prednje krilo i beam wing iza, prednje krilo bez ikakvih kaskada...
Btw:
Zašto na ovom show bolidu iz videa nema Geni i Total reklama? Kaj nije onaj Gererd Lopez sad TP?

- F1NAC
- Moderator
taj bolid inace je Renault E29 jedino nos je iz 2014

- Cuky
- Moderator
finac, finac, finac...E29 nikad nije ni postojao 
Taj bolid je svašta pomalo...
Šasija i prednji ovjes je sa R27, nos je imitacija (iako ne precizna) novog za 2014., stražnje i prednje krilo su sa R29, a bokovi mogu biti sa bilo kojeg bolida u periodu između 2006-2009 jer su svi imali vrlo sličan oblik, samo je ovaj iz 2009. bio bez dodataka.

Taj bolid je svašta pomalo...
Šasija i prednji ovjes je sa R27, nos je imitacija (iako ne precizna) novog za 2014., stražnje i prednje krilo su sa R29, a bokovi mogu biti sa bilo kojeg bolida u periodu između 2006-2009 jer su svi imali vrlo sličan oblik, samo je ovaj iz 2009. bio bez dodataka.

- Vuksa_KC
- Veteran
Cuks, E je kraj slova R na tipokovnici, pa i Finac je možda pripit:D, ti si isto neki dan fulao crticu pa bilo 2025 krugovaCuky je napisao/la:finac, finac, finac...E29 nikad nije ni postojao![]()

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
super im je ovaj video, a pastor nakon f1 karijere slobodno može u glumce, odličan je
da mi je znat kako bi kimi ovo odglumio da je morao.
pastor je vrlo brz vozač, jedino što je sklon greškama i glupostima, ali i grosjean je takav...

da mi je znat kako bi kimi ovo odglumio da je morao.

hm, nebih ja baš tako podcjenjivao pastora, mislim da tu nece bit neke velike razlike izmedju njega i grosjeana a kamo li dominacije...Cuky je napisao/la:A možemo to gledati i sa malkice svijetlije strane: Grosjean ima napokon momčadskog kolegu koji se ne zove Raikkonen i kojeg može izdominirati
pastor je vrlo brz vozač, jedino što je sklon greškama i glupostima, ali i grosjean je takav...

- Cuky
- Moderator
Valid pointVuksa_KC je napisao/la:Cuks, E je kraj slova R na tipokovnici, pa i Finac je možda pripit:D, ti si isto neki dan fulao crticu pa bilo 2025 krugovaCuky je napisao/la:finac, finac, finac...E29 nikad nije ni postojao![]()
:P

@Kimi
Svejedno, ja mislim da je Grosjean "odrasliji" vozač nego što je to Pastor. Ali bumo vidili kako će bit
I prva slika pravog E22

-
- Legenda
Da, i ja bi rekao da su baš nekako podjednaki.K1M1 je napisao/la:super im je ovaj video, a pastor nakon f1 karijere slobodno može u glumce, odličan je![]()
da mi je znat kako bi kimi ovo odglumio da je morao.![]()
hm, nebih ja baš tako podcjenjivao pastora, mislim da tu nece bit neke velike razlike izmedju njega i grosjeana a kamo li dominacije...Cuky je napisao/la:A možemo to gledati i sa malkice svijetlije strane: Grosjean ima napokon momčadskog kolegu koji se ne zove Raikkonen i kojeg može izdominirati
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
zanimljiva je ona cijevcica koja izlazi iz engine covera, topao zrak u zadnje krilo?

- Cuky
- Moderator
i šta dobije sa tim toplim zrakom? baš ništa...
Kod EBD-a nije ulogu igrala toplina zraka iz ispušnih cijevi nego njegova brzina
Kod EBD-a nije ulogu igrala toplina zraka iz ispušnih cijevi nego njegova brzina

- F1NAC
- Moderator
za EBD znam, ovo je cisto nagađanje zasto onda tu pri vrhuCuky je napisao/la:i šta dobije sa tim toplim zrakom? baš ništa...

- Cuky
- Moderator
možda zato jer se otprilike točno ispod nalazi turbo...možda je tu da malo poboljša odvođenje topline sa turba izvan bolida...
Općenito taj zrak koji izlazi iz bolida je najbolje usmjerit gdje najmanje štete može napraviti...taj zrak je prošao kroz unutrašnjost bolida, vrlo vjerojatno i kroz radijatore i osim što je poprilično izgubio na brzini još i nije lijepo usmjeren nego je poprilično turbulentan...a tako spora struja zraka može samo poremetiti aerodinamiku. Ispušni plinovi su bili korisni u sporijim zavojima upravo zato što su ubrzavali struju zraka oko difuzora i onda je difuzor proizvodio veći downforce nego što bi normalno bilo pri tim brzinama bolida. Na taj način je stražnji kraj bio stabilniji u sporijim zavojima i vozači su mogli brže proći kroz njih i ranije biti na gasu.
Općenito taj zrak koji izlazi iz bolida je najbolje usmjerit gdje najmanje štete može napraviti...taj zrak je prošao kroz unutrašnjost bolida, vrlo vjerojatno i kroz radijatore i osim što je poprilično izgubio na brzini još i nije lijepo usmjeren nego je poprilično turbulentan...a tako spora struja zraka može samo poremetiti aerodinamiku. Ispušni plinovi su bili korisni u sporijim zavojima upravo zato što su ubrzavali struju zraka oko difuzora i onda je difuzor proizvodio veći downforce nego što bi normalno bilo pri tim brzinama bolida. Na taj način je stražnji kraj bio stabilniji u sporijim zavojima i vozači su mogli brže proći kroz njih i ranije biti na gasu.

- F1NAC
- Moderator
lotus se baš nije proslavio na onom filming dayu. Napravili su samo 1 krug - James Allen

- McLewis
- Veteran
- speedy56
- Legenda
Netko lupa u prazno, pitanje je tko jer je Lotus potvrdio da su odvezli 100km, a ne 1 krug 
Olivier Quesnel je najvjerojatniji Boulierov zamjenik. Osvojio je 24h Le Mansa s Peugeotom i 4 WRC naslova s Citroenom.
Ima 64god pa neki misle da je prestar (ostali u prosjeku imaju 20 god manje), ja se na slažem s time. To može samo značiti da je do sada vidio i prošao sve i svašta i vidim to kao prednost. Problem će možda biti što neće moći toliko dugo ostati.
http://www.jamesallenonf1.com/2014/02/o ... e-too-old/" onclick="window.open(this.href);return false;

Olivier Quesnel je najvjerojatniji Boulierov zamjenik. Osvojio je 24h Le Mansa s Peugeotom i 4 WRC naslova s Citroenom.
Ima 64god pa neki misle da je prestar (ostali u prosjeku imaju 20 god manje), ja se na slažem s time. To može samo značiti da je do sada vidio i prošao sve i svašta i vidim to kao prednost. Problem će možda biti što neće moći toliko dugo ostati.
http://www.jamesallenonf1.com/2014/02/o ... e-too-old/" onclick="window.open(this.href);return false;

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Ako se ne varam, prvi dan je bio samo jedan krug a onda drugi 100 km.
I like to race, not to do laps alone.
- Cuky
- Moderator
- speedy56
- Legenda
Usisnici na side podovima su, vau!
Ova bočna krilca su spojili s manokokom kao Ferrari. Šteta što je ovaj mehaničar stao da se nos ne vidi.
Ova bočna krilca su spojili s manokokom kao Ferrari. Šteta što je ovaj mehaničar stao da se nos ne vidi.

- F1NAC
- Moderator
malo o lotusovom "testu"
Lotus break the spirit of Formula 1 sporting regulations as new E22 flops at JerezMixed reports are emerging from the past weekend’s Lotus ‘promotional event’ at Jerez – which broke the spirit of the 2014 Formula 1 regulations – with the Enstone outfit claiming all went well and according to plan. However, an eye witness claims that little went on, and what did happen on track was not at racing speed.
Read more http://grandprix247.com/2014/02/10/lotu ... -at-jerez/" onclick="window.open(this.href);return false;

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Meni je glupo da takve stvari ne zahtijevaju prisustvo barem jednog "nadzornika" FIA-e.F1NAC je napisao/la:malo o lotusovom "testu"Lotus break the spirit of Formula 1 sporting regulations as new E22 flops at JerezMixed reports are emerging from the past weekend’s Lotus ‘promotional event’ at Jerez – which broke the spirit of the 2014 Formula 1 regulations – with the Enstone outfit claiming all went well and according to plan. However, an eye witness claims that little went on, and what did happen on track was not at racing speed.
Read more http://grandprix247.com/2014/02/10/lotu ... -at-jerez/" onclick="window.open(this.href);return false;

- speedy56
- Legenda