Utrke 2014 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
-
- Legenda
Re: VN Australije - Albert Park, Melbourne 14/15/16. ožujka
Najvažnija pitanja: može li Red Bull stići do kraja. I drugo: odnos bolida u utrci.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
@zonelsk
Nije to na Sky-u režiser nego FOM-ov (Mladenov) momak. Ali mene nije smetalo što je pokazivao kako se ovaj razbio jer je to moglo nabaciti žutu zastavu na jednom od bržih djelova staze i pokvariti završnicu kvalifikacija doslovno svima. Sreća pa su djelovi ostali izvan trkaće linije, a Daniil uspio nastaviti.
Nije to na Sky-u režiser nego FOM-ov (Mladenov) momak. Ali mene nije smetalo što je pokazivao kako se ovaj razbio jer je to moglo nabaciti žutu zastavu na jednom od bržih djelova staze i pokvariti završnicu kvalifikacija doslovno svima. Sreća pa su djelovi ostali izvan trkaće linije, a Daniil uspio nastaviti.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Sad kad su pokazali na sky hamiltonov krug bas i nije bilo po tracnicamadmarijon je napisao/la:Molim da se na ovom forumu ne spominje gledanje na max tv-u. Nije fer prema onima koji nemaju.
Dobre kvale! I novajlije su dokazale da su s razlogom tu gdje jesu. Kevin odličan. mali rus ne loš.
Ferrari preslikava prošlu godinu. Merc i po suhom i po mokrom po tračnicama-
Darkness rises when silence dies
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
U k**** i ferrari -.- bit ce to jos jedna zivceparajuca sezona

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Najjače mi kak slušamo priče će hairpine i šikane derati u 3. brzini i sad Lujo u predzadnjem zavoju po kiši ide u 2...
Isto kak i one priče da će Australija biti katastofa za Renault, a na kraju imaju 1 auto u top 2 i 3 u top 8.
Hamilton očekivano, daj e bilo suho bih prije rekao da će Rosberg to dobiti. Ricciardo oduševio, zanima me jesu ti intermadiji ipak bili bolji malo bolji izbor (čak bih rekao da ne jer ak se dobro sjećam oba Williamsa su bili na njima i zadnji su u Q3). Zanimljivo da je i Vergne bio jako dobar
Ja Ferrari ne bih baš krivio. Nešto su probali drugačije, nisu se razbili, to nije funkcioniralo i priča gotova. Stvar je da to nije funkcioniralo zbog brzine bolida, a ne same kocke s gumama. Slično kao u Silverstonu 2012. kad je Alonso s polea krenuo na tvrdim i na kraju mu je soft otišao nakon par krugova. Strategija je onda na papiru bila bolja (i u početku u praksi), ali su gume bile šrot. Raikkonen razočarao i razočarava cijeli vikend. Sad se fakat pitam jel Alonso takva superduper klasa da dere i Massu i Raikkonena ili se Raikkonenu neda voziti. Alonso usput na razini bolida, možda je mogao još tu desetinku za K-Maga naći, ali puno bolje nije moglo.
Williams i Button razočarali, posebno Button u bolidu koji je u top 5, a on slovi ko neko kome kiša odgovara. Massa ga je fino lovio cijeli vikenda, ali vjerojatno je bolid ipak iza top 3. Fino ga je lovio, pogotovo ono što je Brundle komentirao. Zaheban je Albert park po kiši zbog onih linija koje farbaju u crno, ne znam ak se sjačate, ali prošle sezone su se isto s tim mučili i to je razlog Massine sambe.
Lotus..... treba opće kaj komentirati?
Kobayashi majstor
Nakon Bottasove kazne starta 14.
Sutra očekujem Hamiltonovu pobjedu i Roseberga i Alonsa na postolju. Mislim da će se osjetiti taj Renault u RB-u i da će zato pasti. Probijanju Raikkonena, Vettela i Buttona će velki problem biti Massa i Hulkenberg. Bit će zanimljivo to vidjeti i nadam se nekim finim dvobojima.
Isto kak i one priče da će Australija biti katastofa za Renault, a na kraju imaju 1 auto u top 2 i 3 u top 8.
Hamilton očekivano, daj e bilo suho bih prije rekao da će Rosberg to dobiti. Ricciardo oduševio, zanima me jesu ti intermadiji ipak bili bolji malo bolji izbor (čak bih rekao da ne jer ak se dobro sjećam oba Williamsa su bili na njima i zadnji su u Q3). Zanimljivo da je i Vergne bio jako dobar
Ja Ferrari ne bih baš krivio. Nešto su probali drugačije, nisu se razbili, to nije funkcioniralo i priča gotova. Stvar je da to nije funkcioniralo zbog brzine bolida, a ne same kocke s gumama. Slično kao u Silverstonu 2012. kad je Alonso s polea krenuo na tvrdim i na kraju mu je soft otišao nakon par krugova. Strategija je onda na papiru bila bolja (i u početku u praksi), ali su gume bile šrot. Raikkonen razočarao i razočarava cijeli vikend. Sad se fakat pitam jel Alonso takva superduper klasa da dere i Massu i Raikkonena ili se Raikkonenu neda voziti. Alonso usput na razini bolida, možda je mogao još tu desetinku za K-Maga naći, ali puno bolje nije moglo.
Williams i Button razočarali, posebno Button u bolidu koji je u top 5, a on slovi ko neko kome kiša odgovara. Massa ga je fino lovio cijeli vikenda, ali vjerojatno je bolid ipak iza top 3. Fino ga je lovio, pogotovo ono što je Brundle komentirao. Zaheban je Albert park po kiši zbog onih linija koje farbaju u crno, ne znam ak se sjačate, ali prošle sezone su se isto s tim mučili i to je razlog Massine sambe.
Lotus..... treba opće kaj komentirati?
Kobayashi majstor

Sutra očekujem Hamiltonovu pobjedu i Roseberga i Alonsa na postolju. Mislim da će se osjetiti taj Renault u RB-u i da će zato pasti. Probijanju Raikkonena, Vettela i Buttona će velki problem biti Massa i Hulkenberg. Bit će zanimljivo to vidjeti i nadam se nekim finim dvobojima.

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
odlične kvale
ja sam zadovoljan iz više stvari ali prvenstveno zbog Kevina (za kojeg tipujem ove sezone) i njegovo 4 vrijeme zatim zbog publike koja je na jako ružan
način ispratila vettela i naravno Hamiltona koji je osvojio pole.
ja sam zadovoljan iz više stvari ali prvenstveno zbog Kevina (za kojeg tipujem ove sezone) i njegovo 4 vrijeme zatim zbog publike koja je na jako ružan

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
pozornost obratili na 0.42 do 0.47 sec.
koja kontrola bolida.

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
ahahaha dobar..Cuky je napisao/la:@zonelsk
Slazem se da je zbog zanimljivosti trebao to napraviti, no ak se ne varam stavio je istu snimku (ne iz drugog kuta ili snimku di je bolid) nego istu, sto nije dalo nikakve nove info, a bas je mogao ulovit npr neki boldi koji treba proc kroz sto i stavit onboard ili nesto. Ali nije samo to kaj me razivciralo...puno detalja i infa nisam mogao vidjet a mislim da su bili bitni.
Npr kad je alonso radio brzi krug kamerman i reziser su ga lovili po stazi i nikak da se dogovore (bilo je i za druge ne samo alonsa tak ali sam za njega posebno zapamtio).
Nadam se da bude bolje sutra, mozda se samo zagrijavaju jos..

I like to race, not to do laps alone.
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
da rezimiram:
jenson
kimi
sebastian
(sami stavite koliko mislite da treba)
jenson

kimi

sebastian

"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ovaj Merc je beštija. Koliko mirnije izgleda bolid od recimo Ferrarija i RB ...

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Ne znam, kvalifikacije po svemu očekivane osim po brzini RB. Prva reakcija, bez obzira na Vettela mi je bila: Ne, ne opet.
Ako s ovakvim autom koji nije vjerojatno još ni do pola uštiman kak treba pucaju na 1. red, kad ga poslože do kraja (znači do sljedeće utrke ili max. Bahreina) ide repriza kraja 2013. Nadam se da sam u krivu.
Ako s ovakvim autom koji nije vjerojatno još ni do pola uštiman kak treba pucaju na 1. red, kad ga poslože do kraja (znači do sljedeće utrke ili max. Bahreina) ide repriza kraja 2013. Nadam se da sam u krivu.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Legenda
Upravo to i ja kažem za merc, pa mi kažu da nije tako jer "je i merc dosta bježao". Naravno da je bježao, ali po kiši. Po suhom je po tračnicama. Za red bull nisam toliko siguran, nisam toliko pratio, jučer su na skyju govorili da jer nemiran - kao čista spurotnost od prošle godineF1NAC je napisao/la:ovaj Merc je beštija. Koliko mirnije izgleda bolid od recimo Ferrarija i RB ...
Zizi - nisam skužio ovo za Vettela? Šta nije njega zeznula samo žuta zastava?
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
A može mi netko objasniti kako je to Vettela zeznula žuta zastava, 10-ak sekundi nakon što je Vettel prošao ciljem i nije uspio proć Vergne prolazi ciljem i skače sa 13. na 7. mjesto...nije li možda vjerojatnije da su Vettela zeznuli promašeni zavoji 9, 11, 12 i posljedično tome slaba brzina na pravcu do zavoja 13? A pošto znamo da se Kimi razbio prije nego je Vettel prošao pored njega i tamo bio parkiran nakon što je Vettel prošao ciljem (jer je i dalje bila žuta zastava istaknuta) onda je bio tamo i dok je Vergne prolazio...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Definitivno ga je zeznuo promašeni zavoj, no kolege žele reć da do toga vjerojatno ne bi došlo da nije morao usporiti pod žutom i pokušat nadoknadit to vrijeme što ga je i odvelo u grešku.
(slično tome su i na SKY-u rekli)

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
- Legenda
Ja ne želim ništa reći, taj dio sam gledao na mahove pa nisam dobro popratio. Zato sam i postavio upitnik.
Ok, to nisam znao.
Onda je to dosta netipično za Vettela i znak (pre)velike nervoze.
Ok, to nisam znao.
Onda je to dosta netipično za Vettela i znak (pre)velike nervoze.
Samo neka se trkaju.
- zonelsk
- Veteran
vettel je uvijek nervozan kad je pod pritiskom (bolje reci kad nije sve po "špagi", po njegovom odnosno ustimao do krajnje mjere po njegovom uskusu) , a imam osjecaj da ce pored svog novog momcadskog kolege (ako natavi ovako) biti jos vise. S tim da je ricciardo puno bolji vozac od Webbera (barem po meni) i da ce namucit postano vettela ako ne i bit bolji ove sezone. Jer mislim da on nema sto izgubit a radit svom snagom da dokaze da moze vozit ko i vette.
Da, nije mu bas pomogla zuta zastava, ali nije ona kriva kaj nije usao u q3. Zastava mu nije donijela tolki zaostatak. A i nije cijele kvale bas vozio, a ricciardo je odradil tocno sve kako je trebalo.
Da, nije mu bas pomogla zuta zastava, ali nije ona kriva kaj nije usao u q3. Zastava mu nije donijela tolki zaostatak. A i nije cijele kvale bas vozio, a ricciardo je odradil tocno sve kako je trebalo.
- Barry
- Test vozač
kad su zavrsila kvale, prva pomisao mi je bila, zamisli da je RB vozio barem upola kilometraze na testiranjima kao mercedes i ferrari.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
zonelsk je napisao/la:vettel je uvijek nervozan kad je pod pritiskom (bolje reci kad nije sve po "špagi", po njegovom odnosno ustimao do krajnje mjere po njegovom uskusu)
Da, to je najbolje dokazao 2012. u Abu Dhabiju i Brazilu

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- zonelsk
- Veteran
Kad su mu u abudabiju kompletno ustimali bolid da moze prolazit kroz grid i kad su zbog toga startali iz boxa, i k tome jos cinjenica da su ga vozaci TR propustili ko da nisu na stazi?
Na to mislis?
Ili pak brazil di je zbog promjenjihovg vremena sve islo u k..ac?
To je moje misljenje o vettelu a ti reci kaj hoces.
Na to mislis?
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
Mirnije izgleda ako ga mirnije voziš ko i svaki bolid, nema niko DDDifuzor pa da ima dupli grip u odnosu na suparnike.F1NAC je napisao/la:ovaj Merc je beštija. Koliko mirnije izgleda bolid od recimo Ferrarija i RB ...
Ako se sumnja da Mercedesov motor je nešto jači od Renulata onda ne može nikako bit i mirniji
Evo krug Hamiltona pa pogledaj jeli to baš 'mirna' vožnja

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nSa8iUeu ... e=youtu.be[/youtube]

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Da je to napravio Alonso, Hamilton, Raikkonen, ili neki drugi vozač i da su odustala 3 vozača koja nije prestigo onda bi on bio majstor, najbolji, da je imo muda da starta iz boksa....zonelsk je napisao/la:Kad su mu u abudabiju kompletno ustimali bolid da moze prolazit kroz grid i kad su zbog toga startali iz boxa, i k tome jos cinjenica da su ga vozaci TR propustili ko da nisu na stazi?
Na to mislis?

Da se vratim na temu dobre kvalifikacije Merc sam očekivo 1-2, ali tu je to RBR odakle im ova brzina sada? barem kod Ricciarda, jel možda on išao na kišni setup, ili su uspjeli pronać brzinu? Williams sam očekivao odma poslje Ferrarija, Merca i Mclarena, ali nije tako ispalo na kraju

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
Ej ekipa, zna ko neki link za gledat utrku sutra preko neta? Bio bi zahvalan
. Pozz

-
- Legenda
Pod "F1 razno".
Vozači pričaju o mogućem kaosu zbog promjenjivih vremenskih uvjeta, ja na prognozama vidim samo sunce
Vozači pričaju o mogućem kaosu zbog promjenjivih vremenskih uvjeta, ja na prognozama vidim samo sunce

Samo neka se trkaju.
- zonelsk
- Veteran
Osobno nebi. I slobodno me popljujes javino/privatno ako budem govorio drugacije za bilo kojeg vozaca.Kenny je napisao/la: Da je to napravio Alonso, Hamilton, Raikkonen, ili neki drugi vozač i da su odustala 3 vozača koja nije prestigo onda bi on bio majstor, najbolji, da je imo muda da starta iz boksa....![]()
Volim bit realan i pogledat stvari kak jesu. Bilo da je rjec o Vettelu, Alonsu ili bilo kome drugome.
Ali dosta OT.
Jedva cekam sutra..jbt radim do 1h nocas..i mislim da nejdem spavat da slucajno ne prespavam..u 5 pocinje show na skayu..a do tad ...fp ili jos jednom kvale ili malo gledat stare trke.. ionda show...jer vjerujem ce sutra bit svega, jao kako bi bilo dobro da bude promjenjivo vrijeme.
Start po suhom, prvi boxevi, i onda nakon par krugova kisa...

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Imao je Lojzek taj veliki oversteer trenutak u svom brzom krugu i lijepo je uhvatio bolid,ali sad naletih na ovo. Magnussen također drifta ko lud.
0:53 i 0:56

0:53 i 0:56