To nije tačno, Ferrari ima i može imati resurse, Ferrari ima novac.dmarijon je napisao/la:Ja mislim da je za Ferrarijeve neuspjehe krivo to što nemaju resusurse kao Red Bull i mercedes. Mislim da se uvijek 90% priče vrti oko toga. Službeno imaju podjednako resurse, ali brandovi kao merc ili red bull su ipak prejaki za konkurenciju, i tu curi sa svih strana. Moje mišljenje.
To što imaju Domenicalija koje ne zna da iskoristi te resurse to je druga stvar.
Domenicali koristi novac na pogrešne stvari, recimo preplaćuje vozače, mislim da je i Alonso više plaćen nego što treba o Massi kada je vozio za Ferrari ne treba ni pričati, on je trebao da bude plaćen 10 puta manje nego što je bio.
Trebalo im je 4-5 godina da shvate da moraju izvršiti temeljnu rekonstrukciju zračnog tunela, nemoj mi reći da nisu ranije to uradili jer nisu imali novca.
Mercedes je uložio najviše novca u novi motor, mogao je to uraditi i Ferrari, umjesto toga oni su trošli novac u protekle 2-3 sezone na "Sizifov posao", da u doba aero ere pobjede Neweya.
Što se tiče ograničenja budzeta, Ferrari je to trebalo da zaobiđe kao što rade i Red Bull i Mercedes. Mnoge stvari za Ferrrari mogu da urade i drugi dijelovi Fiat grupacije.