Utrke 2014 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- McLewis
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Re: VN Australije - Albert Park, Melbourne 14/15/16. ožujka
i sta je sad sa ricciardom?
McLaren u <3
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
pa izgleda da donose granje za lomaču..spalit će gaMcLewis je napisao/la:i sta je sad sa ricciardom?

šala ali izgleda da su varali koliko sam skužio po nekim drugim forumima odnosno našao sam ovo:
greška nekog senzora,softvera na FIA-inom uređaju ili se netko u red bullu zanio i bio je svjestan te svoje greške.

- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Kobayashi nije kažnjen - otkazale su mu stražnje kočnice prije sudara.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Cuky mi je dao ideju da se poigram malo s emulatorima i dobio sam nekoliko korisnih slikica
Najbolji sektori:

Prvi ja manje više isti kod svih, desetinka +/-. osim kod Merca-a. RB gubi u drugom, McLaren i Willimas su dobri tamo, pretpostavljam zbog motora. U ovome 3. sektoru vidim neki tračak nade za Ferrari, to je stani-kreni dio i tamo ih taj manjak konja ne bi treba tolko smetati, a do izražaja dolaze promjene smjera i tu je Alonso najbri (de facto je opet Merc, ali to se podrazumijeva). Isto se vidi i u drugom, Alonso je opet dosta blizu, ali fali neka desetinka, a mislim da te desetinka dolazi od manje snage na pravu prema 11. zavoju. Moguće da je Ferrari bolji u zavojima, nego na ravnom
Strategija:

Najbolji sektori:

Prvi ja manje više isti kod svih, desetinka +/-. osim kod Merca-a. RB gubi u drugom, McLaren i Willimas su dobri tamo, pretpostavljam zbog motora. U ovome 3. sektoru vidim neki tračak nade za Ferrari, to je stani-kreni dio i tamo ih taj manjak konja ne bi treba tolko smetati, a do izražaja dolaze promjene smjera i tu je Alonso najbri (de facto je opet Merc, ali to se podrazumijeva). Isto se vidi i u drugom, Alonso je opet dosta blizu, ali fali neka desetinka, a mislim da te desetinka dolazi od manje snage na pravu prema 11. zavoju. Moguće da je Ferrari bolji u zavojima, nego na ravnom
Strategija:

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Otkud ti to sve speedy
?
Mislim ta vremena sva po sektorima i to kad su ukinuli LT.

Mislim ta vremena sva po sektorima i to kad su ukinuli LT.
Zadnja izmjena: Slash, dana/u 16 ožu 2014, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Ricciardo excluded from Australian GP! - službeno

- senamozart
- Rezervni vozač
znači tacnu je dobio i button 
ekzekutor je bio Jo Bauer a to je onaj što odavno ima pik na red bull.
A statement released by FIA technical delegate Jo Bauer read that Ricciardo's RB10 had "exceeded consistently the maximum allowed fuel flow of 100kg/h."

ekzekutor je bio Jo Bauer a to je onaj što odavno ima pik na red bull.
A statement released by FIA technical delegate Jo Bauer read that Ricciardo's RB10 had "exceeded consistently the maximum allowed fuel flow of 100kg/h."

- speedy56
- Legenda
Ne kužim što misliš pod "što odavno ima pik na red bull". Jo Bauer je tehnički delegat FIA-e i zadužen je za ovakve stvari to mu je posao (a sad, to što je RB malo češće u sivim situacijama je druga stvar).
DSQ je ok. Prekršili su pravilo. crno na bijelo
@slash
Onaj app za Android, samo sam ga stavio na emulator na pc.
Fakat je bezveze da za najobičniji live timing treba plačati (ajde, ovo ima još funkcija i cijena je opravdana, ali mi je glupo da su maknuli onaj najobičniji na F1.com i stavili one točke)
@slash
Onaj app za Android, samo sam ga stavio na emulator na pc.
Fakat je bezveze da za najobičniji live timing treba plačati (ajde, ovo ima još funkcija i cijena je opravdana, ali mi je glupo da su maknuli onaj najobičniji na F1.com i stavili one točke)

- senamozart
- Rezervni vozač
šalim se malo ali sam jednom davno vidio Jo Bauera kad je lijepio one FIA-ine naljepnice po red bullovim bolidima u njihovoj garaži i onda su nešto varali odnosno muljali i bio mu je osmijeh od uha do uha....zato sam to napisao.speedy56 je napisao/la:Ne kužim što misliš pod "što odavno ima pik na red bull". Jo Bauer je tehnički delegat FIA-e i zadužen je za ovakve stvari to mu je posao (a sad, to što je RB malo češće u sivim situacijama je druga stvar).

- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
bili su upozoreni.
The FIA technical representative observed thought the telemetry during the race that the fuel flow was too high and contacted the team, giving them the opportunity to follow his previous instruction, and reduce the fuel flow such that it was within the limit, as measured by the homologated sensor – and thus gave the team the opportunity to be within compliance. The team chose not to make this correction
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Meni je ovo smijesno,kako je pocelo,za 5-10 godina vozice se brzinom bicikla na Giru d Italia..
Alonsista hasta la muerte..
-
OnlineVuksa_KC
- Veteran
Ma ovo lijevo su tračnice.
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Zakaj se ne mogu priključit lizi na GPprediktoru s onim kodom na onoj temi koja je zatvorena
? 

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Barry
- Test vozač
organizatori AusGP spremaju tuzbu zbbog toga sto autici nisi bili dovoljno bucni
http://en.espnf1.com/australia/motorspo ... 49751.html

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
zas je zakljucana tema o kladionici?

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- gringo73
Australian Grand Prix chief Ron Walker:
LINK
Ispada da su tiši bolidi kršenje ugovora?!"I was absolutely delighted with the whole weekend, but I was not too happy with the sound.We are resolving that with Bernie. It's clearly in breach of our contract. I was talking to him last night (Sunday) and it's not what we paid for. It's going to change. He's horrified about it. It will be an issue for all promoters all round the world. We (the Grand Prix Corporation) are an entertainment company and we have to entertain the public. Everybody was talking about it. When you take the excitement away, you have trouble selling tickets. You have to create demand, and part of that demand is people liking the noise of the race cars."
LINK

- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
sad će ugradit ogromne zvučnike na bolid i puštat zvuk v8 

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
kad vec pustaju zvuk, nek puste V12 

- gringo73
Vožnja na playback.wolfman je napisao/la:sad će ugradit ogromne zvučnike na bolid i puštat zvuk v8

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Lijevo: provjereni v10 motor pod kutom od 111 stupnjeva ( niže težište ), gume koje imaju konkuranciju pa istovremeno moraju biti i brze i dugotrajne, tc sustav.Alonso-champ je napisao/la:
Meni je ovo smijesno,kako je pocelo,za 5-10 godina vozice se brzinom bicikla na Giru d Italia..
Desno: bolid koji ima motor tek u pelenama, ers i onaj drugi sustav tek u povojima i nedovoljno istražen, gume bez konkurencije ( upitna kvaliteta ), bolid bez tc-a.
Stavi ovaj motor u taj renaultov bolid, dam se kladit da ga ovaj novi pere.
Evo uzmimo ovu godinu sa drastičnim promjenama:
2014:
1 6 Nico Rosberg Mercedes 57 1:32:58.710 3 25
1 6 Nico Rosberg Mercedes 19 17:41:08 206.436 1:32.478
2009:
1 22 Jenson Button Brawn-Mercedes 58 1:34:15.784 1 10
1 16 Nico Rosberg Williams-Toyota 48 18:20:37 217.668 1:27.706
Pazi najbrži krug je sporiji 5 sekundi, ali je 2 minute prije završila utrka.
p.s. nisam siguran koliki je utjecaj sc-a na vrijeme 2009.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
MislimDani je napisao/la:Lijevo: provjereni v10 motor pod kutom od 111 stupnjeva ( niže težište ), gume koje imaju konkuranciju pa istovremeno moraju biti i brze i dugotrajne, tc sustav.Alonso-champ je napisao/la:
Desno: bolid koji ima motor tek u pelenama, ers i onaj drugi sustav tek u povojima i nedovoljno istražen, gume bez konkurencije ( upitna kvaliteta ), bolid bez tc-a.
Stavi ovaj motor u taj renaultov bolid, dam se kladit da ga ovaj novi pere.
Evo uzmimo ovu godinu sa drastičnim promjenama:
2014:
1 6 Nico Rosberg Mercedes 57 1:32:58.710 3 25
1 6 Nico Rosberg Mercedes 19 17:41:08 206.436 1:32.478
2009:
1 22 Jenson Button Brawn-Mercedes 58 1:34:15.784 1 10
1 16 Nico Rosberg Williams-Toyota 48 18:20:37 217.668 1:27.706
Pazi najbrži krug je sporiji 5 sekundi, ali je 2 minute prije završila utrka.
p.s. nisam siguran koliki je utjecaj sc-a na vrijeme 2009.
Da je 2009. Bila kaos utrka, cak je zavrsila bod sc-om tako da nije to mjerilo...
McLaren u <3
- speedy56
- Legenda
A i jucer se vozio krug manje zbog ponavljanja inst. kruga

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
da, ovo je zanimljivo.gringo73 je napisao/la:Australian Grand Prix chief Ron Walker:Ispada da su tiši bolidi kršenje ugovora?!"I was absolutely delighted with the whole weekend, but I was not too happy with the sound.We are resolving that with Bernie. It's clearly in breach of our contract. I was talking to him last night (Sunday) and it's not what we paid for. It's going to change. He's horrified about it. It will be an issue for all promoters all round the world. We (the Grand Prix Corporation) are an entertainment company and we have to entertain the public. Everybody was talking about it. When you take the excitement away, you have trouble selling tickets. You have to create demand, and part of that demand is people liking the noise of the race cars."

nego, nema veze s temom, al sad se pitam kako to da oni dupli bodovi na zadnjoj utrci isto nisu kršenje ugovora? i kako to da se za to nisu pobunili organizatori ostalih utrka? jednostavno su se mogli pobunit da ne žele da njihova utrka vrijedi duplo manje od neke tamo utrke u abu dhabiju... a to sigurno nije u ugovoru.
Baš idealan način da se makne to odvratno pravilo. Nadam se da će još netko doć na tu ideju.

- speedy56
- Legenda
Što se tog zvuka tiče, neću više komentirat sviđa mi se/ne sviđa mi se, ali mislim da je malo žalosno da se motori kraj komentatora na startu ne čuju. Sad baš gledam snimku i malo sam zagrijao pojačalo pa znam što govorim. Trebali bi se u režiji poigrati s time i malo pojačati zvuk s utrke (recimo, ako je s V8 bio na 6/10, sad ga staviti na 9/10), nama ispred ekrana onda i ne bi bila neka razlika u buci (u zvuka naravno), jedino bi onda gledatelji na stazi čuli tišinu motora

-
- Legenda
A čuo bi glasno fijukanje i onaj čudni zvuk kod kočenja što samo buni, umjesto vrištanja motora
. Tako da... ne znam da li bi se time riješilo. Plus je barem što ove godine gume škripe kao u američkim kriminalističkim filmovima
.
edit: sad vidim da na gp1 pišu da je to zbog tiših motora. Moguće i to, a moguće da su gume i same po sebi malo glasnije.

edit: sad vidim da na gp1 pišu da je to zbog tiših motora. Moguće i to, a moguće da su gume i same po sebi malo glasnije.
Samo neka se trkaju.