Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi i Frijns

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la K1M1 »

od svih onih rekorda koje vettel drži, od danas više ne drži jedan... više nije najlmađi osvajač bodova u povijesti f1. :)
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Hamilton and Vettel, however, both of whom suffered misfiring cylinders that saw them missing pace from the start.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

dmarijon je napisao/la:Obično nisam na strani Vidca, ali mislim da ste mu (njavjerojatnije) dužni ispriku. Očito je bilo DO BOLIDA. Toliko ste ga ismijavali a ispalo je da je u pravu :).
Znam da će sad neki govoriti da "im je to samo isprika za njegovu lošu vožnju", ali upravo to - baš nije uvjerljivo. Jednostavno, ono nije bio vettel. Prenestabilno da bi bilo sve u redu s bolidom.
Upravo OBRNUTO, Vidc se nama mora ispirčat jer ipak ne drži vodu da vozač 'pokriva' nedostatke bolida nego odličan bolid pokriva slabijeg vozača ;)

Dali to bio kvar na bolidu ili loše podešen setup jednostavno rečeno koliko god si dobar ako se ne desi kaos u utrci podij ti se ne piše. Bolidi su danas prespori i preograničeni da bi jedan vozač radio čudo i vozio sekundu brže, osim ako isti bolid nema nešto (vjerojatno ilegalno kad otkrije FIA) što nemaju drugi još.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

da je to istina onda bi konačni vozački poredak trebao pratiti konstruktorski, odnosno vozači iz istog tima bi trebali biti jedan iza drugog u ukupnom poretku. a dobro znamo da to nije tako,u većini slučajeva
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:da je to istina onda bi konačni vozački poredak trebao pratiti konstruktorski, odnosno vozači iz istog tima bi trebali biti jedan iza drugog u ukupnom poretku. a dobro znamo da to nije tako,u većini slučajeva
sad tražiš previše, svi bi morali imati pouzdan i brz bolid kao RB lani i da ko Vettel imaš sreće da u svakom kaosu i sudaru na stazi proletiš neokrznut. Prvi startni red ima i najmanje šansi da vidi kaos na stazi, kad si najbrži i sreća te mazi :)
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
vidc je napisao/la:da je to istina onda bi konačni vozački poredak trebao pratiti konstruktorski, odnosno vozači iz istog tima bi trebali biti jedan iza drugog u ukupnom poretku. a dobro znamo da to nije tako,u većini slučajeva
sad tražiš previše, svi bi morali imati pouzdan i brz bolid kao RB lani i da ko Vettel imaš sreće da u svakom kaosu i sudaru na stazi proletiš neokrznut. Prvi startni red ima i najmanje šansi da vidi kaos na stazi, kad si najbrži i sreća te mazi :)
pa dobro...prvi startni red je i drugo mjesto koje je webber komotno mogao osvajati sto bi mu s najboljim i najpouzdanijim bolidom trebalo omoguciti kamaru osvojenih drugih mjesta. nije webber imao toliko vise problema s bolidom pa da je to bilo opravdanje za kriminalno losije rezultate. da ne navodim primjer alonsa i masse itd.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

neosporavam ja brzinu Vettela u odnosu na Webbera ali je tome i bolid prilično zaslužan. To je i glavna priča svega, ako bolid ne ide šansi za borbu oko prvog mjesta nema bez čuda. Ja znam da će Vettel ove sezone biti brži od ovog novog krastavca, već kroz dve tri utrke ovaj će novi krastavac ući u kategoriju 'vječite druge lige' gdje su već ovi tvoji spomenuti Webber, Massa itd...

Ako budu završavali utrku i vozili kvale jedan do drugog onda sredina tog rezultata bi bila neka realna forma novog bolida, opet tu igra toliko faktora pogotovo u utrci da ih razdvoji tako da nije opet skroz relevantno. Pogotovo ako mali skuži ili mu prebrzo nametnu da je u drugoj lizi.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pa da...eto ti dokaza da koliko god dobar bolid bio, vozač može napraviti razliku na kraju takvu da jedan osvoji naslov a drugi završi na 6. mjestu u poretku (2012. godina)
naravno da je taj bolid bio jako zaslužan za osvajanje naslova, ali činjenica je da je kojim slučajem umjesto vettela vozio još jedan webber, red bull se ne bi borio za naslov. dobar vozač ne može voziti brže nego što bolid ide, ali može izvuć više od prosječnog vozača.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Bolidi su danas prespori i preograničeni da bi jedan vozač radio čudo i vozio sekundu brže
:? dakle u svim serijama koje su sporije od f1 (a to su sve :) ) vozač nema skoro nikakvu ulogu??
Ćale od Lewisa je napisao/la:da bi jedan vozač radio čudo i vozio sekundu brže
sekundu brže od koga? od drugog najboljeg vozača ili od ikoga na gridu? pa naravno da alonso i vettel nisu sekundu brži od npr. rosberga ili hulka, al od npr. chiltona i ericssona sigurno jesu... il ti misliš da bi npr. red bull sa postavom pic, van der garde isto bio tako nadmoćan i osvajao naslove?
pa da je u red bullu ovih zadnjih par godina uz webbera bio još netko poput njega (recimo sutil), alonso bi sad sigurno imao barem 2 naslova više... ;)
previše podcijenjujes ulogu vozača...
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

K1M1 je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:Bolidi su danas prespori i preograničeni da bi jedan vozač radio čudo i vozio sekundu brže
:? dakle u svim serijama koje su sporije od f1 (a to su sve :) ) vozač nema skoro nikakvu ulogu??
Ćale od Lewisa je napisao/la:da bi jedan vozač radio čudo i vozio sekundu brže
sekundu brže od koga? od drugog najboljeg vozača ili od ikoga na gridu? pa naravno da alonso i vettel nisu sekundu brži od npr. rosberga ili hulka, al od npr. chiltona i ericssona sigurno jesu... il ti misliš da bi npr. red bull sa postavom pic, van der garde isto bio tako nadmoćan i osvajao naslove?
pa da je u red bullu ovih zadnjih par godina uz webbera bio još netko poput njega (recimo sutil), alonso bi sad sigurno imao barem 2 naslova više... ;)
previše podcijenjujes ulogu vozača...
izgleda da moram nacrtat svakome posebno...ne pričam o Gp-u i ostalim serijama. Kupuju se ulazci u svjet utrkivanja tako da nisu svi sami talenti ni tamo....

Da bi netko bio sekudnu brži od ostalih mora imat extra bolid....ako je brži sekundu od svog kolega iz kruga u krug to je već zabrinjavajuće. Može bit zbog svog talenta da je brži do 0.300 po krugu al sekundu nikako.

Kako bi bilo da je još jedan Webber bio u RB-u to sigurno neznam ni ja ni ti, Webber je pokazivao jasno nezadovoljstvo jer je vozač druge lige dok recimo Massa koji je bio u istoj ligi se manje njurgao na stazi i izvan kad je morao popustit ili usporit.
Da si ti broj dva u momčadi, bi li vozio istom željom i žarom te se nadao naslovu kao prva violina za koja je to postavljena i kojoj treba čuvat leđa ili bi s vremenom otupio na to kao Massa pa vozio samo zbog plaće i dok te drže, drže?
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Ćale od Lewisa je napisao/la: Da bi netko bio sekudnu brži od ostalih mora imat extra bolid....ako je brži sekundu od svog kolega iz kruga u krug to je već zabrinjavajuće. Može bit zbog svog talenta da je brži do 0.300 po krugu al sekundu nikako.
pa jasno, al to je zato jer su ovo najbolji vozači na svijetu, i samim time ne može bit neke ogromne razlike među njima, a ne zato jer su bolidi 'prespori i preograničeni'... i uvijek je bilo tako kroz povijest, nema to veze sa kako ti kažeš današnjim bolidima...

al to se lijepo vidi kad dodju neki pay driveri sa strane, poput onog kineza prije 2 godine u hrt-u ili onog gonzaleza u marussiji, ti likovi vjerojatno uopce nisu losi i netalentirani vozači, al nisu ni blizu f1 vozačima, tu se vidi razlika izmedju f1 vozaca i nekog samo solidnog... tog gonzaleza i chilton ostavlja sekundu po krugu, a onog kineza je de la rosa prao po 2 sec...

onaj koji zaostaje sekundu za svojim timskim kolegom ni ne zasluzuje bit u f1...
Ćale od Lewisa je napisao/la:Da si ti broj dva u momčadi, bi li vozio istom željom i žarom te se nadao naslovu kao prva violina za koja je to postavljena i kojoj treba čuvat leđa ili bi s vremenom otupio na to kao Massa pa vozio samo zbog plaće i dok te drže, drže?
da, vozio bi istim žarom, ako ne i većim, jer bi me to još više potaknulo da pobijedim svog favoriziranog kolegu...
uostalom, nitko nije branio webberu da bude brži. Bez brige, da je webber pokazao da je brži okrenuli bi se njemu. Njegova uloga 2. vozača je samo posljedica toga što je vettel bolji i brži vozač, pa naravno da ce se ekipa okrenuti njemu, isto ko i u slučaju masse i alonsa...
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Točno to, normalno da se tim okreće bržem vozaču. Nema tu filozofije.
Vjerujem da će Vettel i ove godine biti odličan, ako i ne bude imao najbrži bolid (kao što je često imao). I opet će ljudi govoriti da to nije do njega neg do... ne znam čega. Vettel je klasa i to se vidi iz aviona. Kakvi god da su bolidi vozač je taj koji čini razliku i to je dobro.
I ne, ćale - Vidc je bio u pravi, a ne vi :).
Samo neka se trkaju.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

K1M1 je napisao/la: al to se lijepo vidi kad dodju neki pay driveri sa strane, poput onog kineza prije 2 godine u hrt-u ili onog gonzaleza u marussiji, ti likovi vjerojatno uopce nisu losi i netalentirani vozači, al nisu ni blizu f1 vozačima, tu se vidi razlika izmedju f1 vozaca i nekog samo solidnog... tog gonzaleza i chilton ostavlja sekundu po krugu, a onog kineza je de la rosa prao po 2 sec...

da, vozio bi istim žarom, ako ne i većim, jer bi me to još više potaknulo da pobijedim svog favoriziranog kolegu...
uostalom, nitko nije branio webberu da bude brži. Bez brige, da je webber pokazao da je brži okrenuli bi se njemu. Njegova uloga 2. vozača je samo posljedica toga što je vettel bolji i brži vozač, pa naravno da ce se ekipa okrenuti njemu, isto ko i u slučaju masse i alonsa...
Gledaj, tim se može okrenut jednom vozaču i bez njegovih prijašnjih rezultata, jednostavno mlad je talentiran i rade na njegovom uspjehu a ti kao stariji i iskusniji opet teško da šta možeš. Nekome treba dugo davat šansu i radit na tome da postane usješan. Tako i na spomenute vozače koje si naveo, em su uletili u najslabije momčadi em nisu dovoljno dugo u F1 da bi se uklopili/snašli, ne mora značit odmah da je loš.

Pa mogao je i Alonso nakon prve sezone u Minardiu isprdit iz F1 pa ne vidjet ni jednu momčad više kamoli 2 naslova

Koliko se sjećam Webberu se isto divilo i onome što je on izvlačio iz nekadašnjeg Jaguara, u kvalifikacijama je redovno bio dobar s obzirom na brzinu toga bolida.

Prije si spomenuo slabije serije i Sutila kao sporijeg vozača, 2006. u F3 je Hamilton uzeo naslov s duplim bodovima nad Sutilom koji je tada bio 2. a Vettel 5. u poredku. Kome biš naredne godine dao šansu u svojoj F1 momčadi???

EDIT: e da, slabija serija s IDENTIČNIM bolidima!
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Pa mogao je i Alonso nakon prve sezone u Minardiu isprdit iz F1 pa ne vidjet ni jednu momčad više kamoli 2 naslova
pa u tome je i poanta, da je i u tom minardiju uspio pokazat da je ogroman talent, zato su ga i uzeli ovi u renaultu, jer su u njemu vidjeli budućeg svj. prvaka...
Ćale od Lewisa je napisao/la:Koliko se sjećam Webberu se isto divilo i onome što je on izvlačio iz nekadašnjeg Jaguara, u kvalifikacijama je redovno bio dobar s obzirom na brzinu toga bolida.
pa nisam ja rekao da je webber loš... Daleko od toga, webber je jako dobar vozač, nego je jednostavno vettel bolji i brži...
Ćale od Lewisa je napisao/la:Prije si spomenuo slabije serije i Sutila kao sporijeg vozača
nisam ga spomenuo kao sporijeg nego kao dobrog vozača poput webbera, recimo da su oni tu negdje... razlika je u tome što su webber i sutil dobri, a vettel, alonso, hamilton vrhunski...
Ćale od Lewisa je napisao/la:2006. u F3 je Hamilton uzeo naslov s duplim bodovima nad Sutilom koji je tada bio 2. a Vettel 5. u poredku. Kome biš naredne godine dao šansu u svojoj F1 momčadi???
ne možeš gledat tako crno-bijelo, sutil je tad imao 22 god. a vettel 17, ogromna je to razlika, isto tako sutilu je to bila 2. sezona u f3, vettelu prva...
još ako uzmemo u obzir to da je vettel prije toga osvojio naslov u formuli bmw, a sutil ništa značajno, definitivno bi uzeo vettela, bez razmišljanja...

nego, nije li to dovoljno dobar dokaz kolko su ti top f1 vozači 'vanzemaljci', kad u seriji s identičnim bolidima naprave takvu dominaciju..
evo ovo što si ti napomenuo, hamilton f3 2005. :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Formu ... ies_season" onclick="window.open(this.href);return false;
pa onda vettel u formuli bmw 2004. :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/2004_Formu ... DAC_season" onclick="window.open(this.href);return false;
bottas, formula renault, 2008 :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Formu ... NEC_season" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

pa jasno, al to je zato jer su ovo najbolji vozači na svijetu, i samim time ne može bit neke ogromne razlike među njima, a ne zato jer su bolidi 'prespori i preograničeni'... i uvijek je bilo tako kroz povijest, nema to veze sa kako ti kažeš današnjim bolidima...

hm.. citam jednu pa drugu stranu i neznam ni sam kojoj d se priklonim :) jer u jednoj i drugoj ima neke istine..

tako i ova tvoja citirana - prvi dio - apsoluto se slazem, drugi dio- nope - tu cale ima pravo..

bilo je lako upravljivih bolida i nekad.. zapravo je jedna od glavnih mudrosti kod f1 bolida napravit sto upravljiviji bolid..

al bilo je i razdoblja gdje su bolidi bili "only for man"..

i sto je tezi bolid to ce bit vece razlike medju vozacima..

znas i sam po modovima koje vozimo kako se stisce grid sto je lakse upravljiv mod..

mada je i kod super upravljivih bolida moguce da su velike razlike medju vozacima, primjerice doba tca i doba msa koji slovi kao najprecizniji vozac i upravo zbog takvih nekih karakteristika bi pojeo tad tko god da mu je timski..

a malo svjezije - ove zadnje godine.. difuzori i pizdarije - opet su tu profitirali oni sa boljim reakcijama (mladji), vecim mudima (mladji) i tako to..
a isto je bilo tesko upravljivih bolida koju sezonu.. najbolji primjer ferr gdje se alonso borio kao da se s bikom bori i bio super brz, dok se massa borio kao da se bori za drift challenge i bio super atraktivan koji put, al znamo koliko sporiji..

uglavnom ocem reci - naravno da stoji - sto tezi bolid = veca razlika u vozacima..

i ovo sto cale kaze kako su danas toliko laksi bolidi i da vozacev input nikad nije bio manji (osim u tc eri i tako to).. pa pogle ove rookie.. kevin sjedne i odvozi utrku za podij ko od sale.. kad je recimo perez vozio onaj sauber tamo negdje za 2. mjesto svi smo bili ocarani, a ovo kao da se podrazumjeva.. isto i ricciardo.. il su obojica talenti kakvi jos u f1 nisu bili, il je vozac bitan kolko je bitna boja kacige..
rFactor F1 HR server Info
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

K1M1 je napisao/la: ne možeš gledat tako crno-bijelo, sutil je tad imao 22 god. a vettel 17, ogromna je to razlika, isto tako sutilu je to bila 2. sezona u f3, vettelu prva...
još ako uzmemo u obzir to da je vettel prije toga osvojio naslov u formuli bmw, a sutil ništa značajno, definitivno bi uzeo vettela, bez razmišljanja...
Ja bi iskreno pružio šansu Sutilu kao viceprvaku.

Znam da je Vettel uzeo naslov u Formuli BMW ali ista BMW škola nije prepoznala njegov talent već su ga držali kao test vozača skoro 3 godine te jedanput je vozio u SAD-u, startao 6. završio 9. pa su ga negdje na polovici sezone otpustili.

Da ga tada nije uzeo torro roso odnosno da se za njega nije zauzeo glavešina RedBulla D. Mateschitz koji je vjerovao u njegov uspjeh vjerojatno nebi ni došao do 4 naslova isto kao navedeni prije. Vozio je dobre 3 godine za njih prije prvog naslova.

Zato kažem đabe talent i sve ako ne dobiješ priliku sjest u pravi stroj ili ako ga ne uspiješ dočekat, neznaš ni da imaš talent.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

K1M1 je napisao/la: ne možeš gledat tako crno-bijelo, sutil je tad imao 22 god. a vettel 17, ogromna je to razlika, isto tako sutilu je to bila 2. sezona u f3, vettelu prva...
Ja bi iskreno pružio šansu Sutilu kao viceprvaku.

Znam da je Vettel uzeo naslov u Formuli BMW ali ista BMW škola nije prepoznala njegov talent već su ga držali kao test vozača skoro 3 godine te jedanput je vozio u SAD-u, startao 6. završio 9. pa su ga negdje na polovici sezone otpustili.

Da ga tada nije uzeo torro roso odnosno da se za njega nije zauzeo glavešina RedBulla D. Mateschitz koji je vjerovao u njegov uspjeh vjerojatno nebi ni došao do 4 naslova isto kao navedeni prije. Vozio je dobre 3 godine za njih prije prvog naslova.

Zato kažem đabe talent i sve ako ne dobiješ priliku sjest u pravi stroj ili ako ga ne uspiješ dočekat, neznaš ni da imaš talent.
BMW nije otpustio Vettela nego ga je Torro Rosso uzeo da vozi do kraja sezone. On je tad bio testni vozač za bmw i uletio je da zamijeni Kubicu za VN USA 2007. godine. Naravno,već narednu utrku Kubica se vratio na stazu i to je to. on je nastavio biti testni vozač dok ga torro rosso nije uzeo da vozi jer je on svakako red bull-ovo dijete.
po tvom ispade da je on napravio loš posao na toj utrci i da su ga otpustili...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

eto razloga zasto je Ricciardo diskvalificiran :D

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

F1NAC je napisao/la:eto razloga zasto je Ricciardo diskvalificiran :D

[ https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hph ... 1584_n.jpg ]

sledgehammer :biggrin:
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Armanini je napisao/la: i ovo sto cale kaze kako su danas toliko laksi bolidi i da vozacev input nikad nije bio manji (osim u tc eri i tako to)
a otkud to vama da su ovi bolidi laki za vozit, kako znate da su ovogodišnji bolidi lakši za vozit od onih iz 90-ih, 70-ih, 80-ih?
ovogodišnji bolidi su dosta teži za vozit od onih prethodne generacije, pa samo pogledaj onboard pa vidi kolko se vozači muče i griješe ove godine... na izlascima iz zavoja nema više pun gas bez straha kao lani, sad treba pipkat i imat muda dat što prije gas a da te ne okrene zadnji kraj... kolko manje imaju downforce, pa torque...
ajd još da ste rekli za prošlogodišnje da su laki za vozit (a nisu ni oni, daleko od toga), al za ovogodišnje.. :?
Armanini je napisao/la: pa pogle ove rookie.. kevin sjedne i odvozi utrku za podij ko od sale.. kad je recimo perez vozio onaj sauber tamo negdje za 2. mjesto svi smo bili ocarani, a ovo kao da se podrazumjeva.. isto i ricciardo.. il su obojica talenti kakvi jos u f1 nisu bili, il je vozac bitan kolko je bitna boja kacige..
pa to je upravo zato jer je su bolidi potpuno drugacije nego lani, stil voznje je potpuno drugaciji, pa su onda praktički svi na gridu rookiji... ove sezone ti neće baš pomoći iskustvo od prošlih sezona...
da je kevin debitrao prosle godine sigueno nebi završio prvu utrku tako visoko, jer jednostavno svi vozači su imali tisuce i tisuce km s tim bolidima, a on rookie, a sada prakrički ima isto odvožeih krugova ko i ostali, pa je u istom položaju kao i oni...
a druga stvar je da je definitivno riječ o velikom talentu, pa valjda ti nešto govori činjenica da su se riješili solidnog pereza jer su vjerovali da je kevin nešto posebno (i kako se stvari čine pogodili)...
Ćale od Lewisa je napisao/la:Znam da je Vettel uzeo naslov u Formuli BMW ali ista BMW škola nije prepoznala njegov talent već su ga držali kao test vozača skoro 3 godine te jedanput je vozio u SAD-u, startao 6. završio 9. pa su ga negdje na polovici sezone otpustili.

nešto si krivo shvatio i sve si krivo napisao, vidc ti je pojasnio gore... nisu ga oni otpustili lol, nego je on bio red bullovo dijete, njihov junior, i ovi u toro rossu su ga naravno uzeli...
bmw nije prepoznao njegov talent? lol, da, zato su ga i stavili da im bude test vozač sa 18 god, i odmah stavili u vatru kad se kubica ozlijedio...
a i ovo mi je dobro sta kazes da su ga 3 god drzali kao test vozaca... a sta su trebali po tebi, stavit ga odmah u f1 sa 17 god?
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

kako znate da su ovogodišnji bolidi lakši za vozit od onih iz 90-ih, 70-ih, 80-ih?
?
pa vjerujem vozacima na rijec :=
zadnje ti je evo lewis i button lani pricali kad su prodjirali sennin mcm.. razlika je do te mjere da kazu da ne bi oni imali muda sjest i odvozit utrku u tome..

a najbolji zapravo primjer su upravo ti rookie.. likovi odvoze jedan test, ono doslovno koji mjesec i par k km i u prvoj utrci odvoze ko po spagi..
to je jedini prije lewis napravio prakticki..

naravno da su laksi za vozit, sigurniji = manje brzine, bolje kocnice, vise gripa..
rFactor F1 HR server Info
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Armanini je napisao/la: ?
pa vjerujem vozacima na rijec :=
zadnje ti je evo lewis i button lani pricali kad su prodjirali sennin mcm.. razlika je do te mjere da kazu da ne bi oni imali muda sjest i odvozit utrku u tome..
jel ti ne citas il se pravis lud? :D govorim za ovogodišnje bolide, a ne prošlogodišnje...

i ako vjerujes vozacima na rijec onda si valjda vidio da na sve strane pričaju kolko su ovogodišnji bolidi teži za vozit od onih lani...
Armanini je napisao/la:a najbolji zapravo primjer su upravo ti rookie.. likovi odvoze jedan test, ono doslovno koji mjesec i par k km i u prvoj utrci odvoze ko po spagi..
to je jedini prije lewis napravio prakticki..
vec sam ti objasnio gore, čitaj...
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ćale Za Vettela se je BMW klao sa STRom kada je on 2007 počeo za njih da vozi, a ako je tako lako de mi objasni kako je Vettel bio toliko bolji od Bourdaisa 2008, uzeo pobjedu u STRu koji je bio kanta od bolida, Bourdais je ušao u F1 kao neko ko će bit heben vozač osvojio je 4, ili 5 prvenstava u Champ Caru u svi su pričali da je on velika nada u F1, a na kraju je brzo letio iz F1 i Vettel je bio bolji od njega
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la:Ćale Za Vettela se je BMW klao sa STRom kada je on 2007 počeo za njih da vozi, a ako je tako lako de mi objasni kako je Vettel bio toliko bolji od Bourdaisa 2008, uzeo pobjedu u STRu koji je bio kanta od bolida, Bourdais je ušao u F1 kao neko ko će bit heben vozač osvojio je 4, ili 5 prvenstava u Champ Caru u svi su pričali da je on velika nada u F1, a na kraju je brzo letio iz F1 i Vettel je bio bolji od njega
BMW se nije klao za Vettela već ga je pustio kad je STR pitao i ponudio mu ugovor da ide k njima.
STR nije bio kanta od bolida već je bio bolji od matične momčadi RB, 2007. sezone još su bili tu i tamo ali 2008. je STR bio bolja momčad i ispred RB-a po svemu.

Ne sjećam se kako je ulazio Bourdais u F1 ali za Vettela znam da je Dieter M. govorio da je taj mali veliki talent i nada i da će biti zvjezda F1 . Neosporavam njegov talent i naslove jer da je ostao u STR-u sve bi bilo isto ko sad ;)
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Kenny je napisao/la:Ćale Za Vettela se je BMW klao sa STRom kada je on 2007 počeo za njih da vozi, a ako je tako lako de mi objasni kako je Vettel bio toliko bolji od Bourdaisa 2008, uzeo pobjedu u STRu koji je bio kanta od bolida, Bourdais je ušao u F1 kao neko ko će bit heben vozač osvojio je 4, ili 5 prvenstava u Champ Caru u svi su pričali da je on velika nada u F1, a na kraju je brzo letio iz F1 i Vettel je bio bolji od njega
BMW se nije klao za Vettela već ga je pustio kad je STR pitao i ponudio mu ugovor da ide k njima.
STR nije bio kanta od bolida već je bio bolji od matične momčadi RB, 2007. sezone još su bili tu i tamo ali 2008. je STR bio bolja momčad i ispred RB-a po svemu.

Ne sjećam se kako je ulazio Bourdais u F1 ali za Vettela znam da je Dieter M. govorio da je taj mali veliki talent i nada i da će biti zvjezda F1 . Neosporavam njegov talent i naslove jer da je ostao u STR-u sve bi bilo isto ko sad ;)
Da bili su bolji od RBRa, ali je puno timova bilo boljih od njih i zato kažem da su kanta, ja se sjećam da nije sve išlo glatko između STRa i BMWa sa Vettelom
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Odgovori