Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

F1NAC je napisao/la:
PitLaneTalk ‏@pitlanetalk 2m
Our sources confirm Ferrari PU is overweight and down on power. Problem is mechanical. Which is bad news because of engine freeze. #F1

PitLaneTalk ‏@pitlanetalk
Ferrari can improve power delivery and fuel consumption with software. BHP deficit to Mercedes unrecoverable though until 2015. #F
Ako se to ispostavi istinom toliko o tome da ne radimo avione nego motore. Imaju fiorano imaju la ferrari prototip za testirat sve i uspiju sklepat govno od pogonske jedinice. Cini mi se da bi i cosworth napravio bolje.
Drago mi je da je malo do izražaja došla mehanika (danas elektrika i šta sve spada unutra), da nije sva brzina bolida u jednom difuzoru ili ispuhu.

Ja neznam zašto vi Ferrarievci ponosno ističete taj svoj motor :D , koliko ja znam u modernijoj formuli (od 80tih) Ferrari nije imao neki najjači motor (ne gledam sad pouzdanost) već je to često pripadalo BMW-u, sada je to Mercedes.

U vrijeme Enzeta i dok nije bilo krila na bolidu je motor imao izuzetnu važnost, ne samo zbog snage nego i zbog balasta da bude bolid koliko toliko vozljiv. Tad nije bilo ni velika filozofija napravit motor kad su bili gotovo jednaki s jačim autima (u ferr slučaju).

Danas kad je sve 'zaleđeno' tolerancije ne smije bit, povratak turba na brigu stavlja inženjere za potragom izdržljivijih materijala i ne samo da je bitno koliko će snage dat takav motor nego možda važnije koliko će bit pouzdan.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
PitLaneTalk ‏@pitlanetalk 2m
Our sources confirm Ferrari PU is overweight and down on power. Problem is mechanical. Which is bad news because of engine freeze. #F1

Ferrari can improve power delivery and fuel consumption with software. BHP deficit to Mercedes unrecoverable though until 2015. #F
Ako se to ispostavi istinom toliko o tome da ne radimo avione nego motore. Imaju fiorano imaju la ferrari prototip za testirat sve i uspiju sklepat govno od pogonske jedinice. Cini mi se da bi i cosworth napravio bolje.
Drago mi je da je malo do izražaja došla mehanika (danas elektrika i šta sve spada unutra), da nije sva brzina bolida u jednom difuzoru ili ispuhu.

Ja neznam zašto vi Ferrarievci ponosno ističete taj svoj motor :D , koliko ja znam u modernijoj formuli (od 80tih) Ferrari nije imao neki najjači motor (ne gledam sad pouzdanost) već je to često pripadalo BMW-u, sada je to Mercedes.

U vrijeme Enzeta i dok nije bilo krila na bolidu je motor imao izuzetnu važnost, ne samo zbog snage nego i zbog balasta da bude bolid koliko toliko vozljiv. Tad nije bilo ni velika filozofija napravit motor kad su bili gotovo jednaki s jačim autima (u ferr slučaju).

Danas kad je sve 'zaleđeno' tolerancije ne smije bit, povratak turba na brigu stavlja inženjere za potragom izdržljivijih materijala i ne samo da je bitno koliko će snage dat takav motor nego možda važnije koliko će bit pouzdan.
ma mislim da njih vise hebe ta hibridna tehnika, to pohranjivanje energije putem kocenja i hranjenje MGU-H nego sam motor, cak mislim da bi motor V6 mogao bit dobar. Steta da nije Martinelli dao ruku u dizajnu, njegov V10 je bio strasan u ono doba.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

PitLaneTalk ‏@pitlanetalk 21 p
Ferrari will introduce 2nd generation PU in China along with larger brake duct inlets and sidepods. Slimmer bodywork planned for Spain.#F1

The team has been working on improving car balance at corner entry and exit today along with aero measurements and a new software test. #F1
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

onaj pogled i kad mu hebeš sve po spisku :biggrin:

slika
Alonsista hasta la muerte..
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Nije tad LDM gledal SD, nego nekog pored...kimnuli su međusmobno i onda je LDM otisel prema iza.
I like to race, not to do laps alone.
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

F1NAC je napisao/la:
PitLaneTalk ‏@pitlanetalk 21 p
Ferrari will introduce 2nd generation PU in China along with larger brake duct inlets and sidepods. Slimmer bodywork planned for Spain.#F1

The team has been working on improving car balance at corner entry and exit today along with aero measurements and a new software test. #F1
Ferrari will introduce 2nd generation PU
Kakva druga generacija PU?
Veći usisnici zraka za kočnice.....wow =D>
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

zonelsk je napisao/la:Nije tad LDM gledal SD, nego nekog pored...kimnuli su međusmobno i onda je LDM otisel prema iza.
Luka ugledao nekog beduina sa brdo love pa se ode ogrebat da pokušaju sredit PU.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Bernardinac je napisao/la:Veći usisnici zraka za kočnice.....wow =D>

Postoji razlog zašto su tako veliki...isprobavali su danas ono što su Williams i RB prošle 2 sezone povremeno probali: šuplju prednju osovinu kroz koju se izbacuje zrak van kako bi se smanjile turbulencije oko kotača
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ispadamo amateri u pm!!! OdluCili su testirat s kimijevom sasijom i sad su otkrili da je ostecena i gotov test za ferrari. Hebo ih pas nesposobne
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

hihi, a ludih pastara..
koji fail od sezone..
rFactor F1 HR server Info
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ne kužim zašto opće voze s Kimijevom šasijom
Alonso vozi, a ne Kimi, a i ta šasija je imala ono dizanje na zadnja 2 kotača i još su govorili da su nešto mijenjali iza
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zato jer za testiranja smiju imati samo jedan bolid (pravila su takva)...oni su odabrali da će oba dana voziti sa Kimijevom iako je ta ista oštećena...ali jbg, vjerojatno je opet tunel loše kalibriran :^o
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Jep, znam pravila, ali mi nije jasno zašto su došli do zaključka da je bolje voziti s šasijom s kojom je Kimi napravioradio stunt s kakvim bi mogao biti s Top gearom u Areni sad kod nas, ajde još da je Kimi i vozio, ali Alonso 2 dana vozi tuđi auto. (po takvoj logici će Raikkonen u Španjolskoj 2 dana voziti Alonsovu šasiju). Jedva čekam neku izjavu da mi pojasne zašto su odvrtili 10% Mercedesovih kruga danas
slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

French media reports Raikkonen's chassis was broken all weekend in Bahrain after hitting the kerb in FP1. Team noticed today.
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

BREAKING NEWS: Flavio Briatore rumored to replace Stefano Domenicali at Ferrari. Ross Brawn also on the list.

:badgrin:
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Jedan s mudima, jedan s mozgom, koje god, bolje je od ove tetkice.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

a Ferrari sam smatrao za ozbiljnu ekipu. U vrijeme kad nema testova, na početku jedne nove ere F1 oni naprave ovakav propust. Nevjerovatno.
Ovakav propust u vrijeme Schumachera i kompanije nebi se ni u snu mogao dogoditi. Ovi se ponašaju ko potpuni amateri.
Michael is faster than you!!
speedy56
Legenda
Legenda

PitLaneTalk je napisao/la:Luca di Montezemolo gave Domenicali until Spain to fix the problems. PU also suffers from incompatibility between MGU-K and MGU-H. #F1
Ono gore od kolege je sito s PLT-a

To je logičan korak, vidi se da nešto ne štima s Domenicallijevim vođenjem i da treba nekoga maknuti, ovi dva su logični nasljednici, Brawn sam po sebi, a Briatore zato što je kombinacija njega, Allisona i Alonsa dala fine rezultate. Problem s njim bi možda mogao biti kaj bi bilo malo smiješno da nakon Singapura sjedne na to mjesto, ali mislim da bi LdM nakon svega pojeo tu šljivu i da nije bio u momčadi uopće, Brawn ima neko iskustvo s Ferrarijem
Također sam za, svejedno koji od njih dvojice.
Zna netko, ili ima ideju tko bi možda osim ove dvojice mogao preuzeti to mjesto, netko mlađi?
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:
PitLaneTalk je napisao/la:Luca di Montezemolo gave Domenicali until Spain to fix the problems. PU also suffers from incompatibility between MGU-K and MGU-H. #F1
Ono gore od kolege je sito s PLT-a

To je logičan korak, vidi se da nešto ne štima s Domenicallijevim vođenjem i da treba nekoga maknuti, ovi dva su logični nasljednici, Brawn sam po sebi, a Briatore zato što je kombinacija njega, Allisona i Alonsa dala fine rezultate. Problem s njim bi možda mogao biti kaj bi bilo malo smiješno da nakon Singapura sjedne na to mjesto, ali mislim da bi LdM nakon svega pojeo tu šljivu i da nije bio u momčadi uopće, Brawn ima neko iskustvo s Ferrarijem
Također sam za, svejedno koji od njih dvojice.
Zna netko, ili ima ideju tko bi možda osim ove dvojice mogao preuzeti to mjesto, netko mlađi?
Brawn ne vjerujem da će preuzet jer njemu je vise F1 pun kufer na odmoru je covjek . Ferrari je trebao dovesti Boulliera cak umjesto Domenicallija on je dosta dobar u vođenju, al šipak
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Obicno se kaze da je kufer spreman za put ako se ukaze prilika za veliku zaradu.Stari lisac brown je nasetio da je stanje u ferariju jako lose vec nekoliko godina,i po meni sa ovim `odlaskom` samo dize sebi cjenu.

htio bih da vjerujem u ovo, nego da vidim Brijatorea za koga mislim da se nebi snasao u sadasnju F1 kao i Shumaher pre nekoliko godina
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

That's big news coming out of Maranello! Domenicali has resigned according to reports.
didn't see that comming...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

navodno nasljednik bi mu trebao bit Marco Mattiacci predsjednik i CEO Ferrarijeve produznice u Sjevernoj Americi
slika
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Bilo je i vrijeme. :)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
speedy56
Legenda
Legenda

Autosport
Stefano Domenicali has stepped down as team principal of the Ferrari Formula 1 team.
Sad je samo pitanje, ako će taj Mattiacci dobiti to mjesto, kaj je zapravo Ferrari dobio tom zamjenom. Ovaj nema iskustva u motorsportu uopće, Domenicali je barem u Ferrariju bio već jako dugo. Nadam se da će ipak Flavio ili neko takav dobiti ovo

------------
However the decision to quit was Domenicali’s and he was not pushed out by Montezemolo, who wanted the 48 year old to continue, according to well placed sources in Italy.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Totalni raspad u Ferrariju trenutno.bas me zanima ishod pozicije
slika
Odgovori