Utrke 2014 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: VN Kine - Shanghai Intl. Circuit, 18/19/20 travnja 2014

Post Postao/la F1NAC »

dmarijon je napisao/la:Nisam toliko depresivan što se Ferrarija tiče. Puno brzih zavoja, što bi im moglo odgovarati. A možda su nešto u međuvremenu i popravili što se tiče max brzine.
Čak bi rekao da će biti: 1. merc, 2. red bull i ferrari.
ma nema šanse, ako nisu sredili dodavanje snage i ostale stvari ni brzi zavoji im ne pomognu, ima dosta sporijih djelova prije brzih zavoja koji ce ih unistit zbog "wheelspinova" tj lose trakcije. A i ako se nađu iza nekog zbog turbulentnog zraka ca si gume pojest a opet na ravnici ce ih samo nišanit.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

ak me dobro pamcenje sluzi, u kini hamilton uvijek odlicno vozi, a i mercedesu staza pase, 2010. rosberg 3. , 2011. rosberg bi se za pobjedu borio da nije imao premalo goriva u bolidu, pa je morao usporit, 2012. rosberg pobjedio i prosle godine ham. 3. bio... bojim se da ce ih ove god sve lewis za krug ostavit hahahha
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Mercedesu je 2010 jedino pomoglo da su ostali vani dok su ostali isli u box. Da je bio jos koji krug i to 3. bi izgubili
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

McLewis je napisao/la:ak me dobro pamcenje sluzi, u kini hamilton uvijek odlicno vozi, a i mercedesu staza pase, 2010. rosberg 3. , 2011. rosberg bi se za pobjedu borio da nije imao premalo goriva u bolidu, pa je morao usporit, 2012. rosberg pobjedio i prosle godine ham. 3. bio... bojim se da ce ih ove god sve lewis za krug ostavit hahahha
Džaba kad nezna uć u boks
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

2008. Pobjeda
2010. Drugi
2011. Pobjeda
2012. Treci
2013. Treci
E kenny izgleda da je naucio, od 7 nastupa na toj stazi ima cojek pet podija....
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ma ja sam bio ozbiljan kad sam napisao da nezna uć u boks :roll:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Kenny je napisao/la:
Ah,.... ovo budi uspomene,..... kako su obadvojica ovo zaslužili, i Ron, i Lewis,..... pogotovo Ron. Kako je veličanstveno i iskreno pokazao nemoć,.... preistinito i presmiješno,.... :lol: ....nisam se, dugo, ovako nasmijao,....... :lol: :lol: .... =D> Baš sam zloban,.... hehe,..... :vragolan:
No, dobro, što je bilo - bilo je,.....

Mislite, da će Ferrari ovu utrku uistinu loše proći SAMO, zbog te slabe max. brzine!? Znači, 9. i 10. mjesto zacementirano, ne mogu biti bolji od toga, jedino, mogu biti lošije plasirani? Ja ne mogu vjerovati, više nemam vjere u ovakav i ovaj Ferrari,... #-o ..... Fernando se hitno treba vratiti u Mclaren, pa kud puklo- da puklo.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

A reci molin te. Ca je toliko bolje u mcmu od Ferrarija? Jedino motor je donekle dobar a i s njim su sporiji od Ferrarija. Stvarno mislis da ce honda sklepat neku mrcinu?a i ako sklepa opet se bas ne pokazuju u konstuiranju dobrog i kvalitetnog bolida. Zar mu se isplati opet trpit rona? Ja mislim da ne
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:A reci molin te. Ca je toliko bolje u mcmu od Ferrarija? Jedino motor je donekle dobar a i s njim su sporiji od Ferrarija. Stvarno mislis da ce honda sklepat neku mrcinu?a i ako sklepa opet se bas ne pokazuju u konstuiranju dobrog i kvalitetnog bolida. Zar mu se isplati opet trpit rona? Ja mislim da ne
Od 2007-2014 Mcl 34 pobjeda, Ferrari 29 (ak' sam dobro računal) a znamo da je i to puuno previše i neke su samo zahvaljujući umijeću FA...trpio bi on i crnog vraga ako će mu to donijeti titulu a ne samo "bezopasnog" RD...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Toon je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:A reci molin te. Ca je toliko bolje u mcmu od Ferrarija? Jedino motor je donekle dobar a i s njim su sporiji od Ferrarija. Stvarno mislis da ce honda sklepat neku mrcinu?a i ako sklepa opet se bas ne pokazuju u konstuiranju dobrog i kvalitetnog bolida. Zar mu se isplati opet trpit rona? Ja mislim da ne
Od 2007-2014 Mcl 34 pobjeda, Ferrari 29 (ak' sam dobro računal) a znamo da je i to puuno previše i neke su samo zahvaljujući umijeću FA...trpio bi on i crnog vraga ako će mu to donijeti titulu a ne samo "bezopasnog" RD...
da bis dosao do pobjede moras imat i pouzdan bolid, nabroji mi u tom periodu koliko je kašlja McL koliko Ferrari, a uz to vi ste imali Hamiltona ako ćemo tako. Gledaj sad kad ga nema di ste. E moj
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la: da bis dosao do pobjede moras imat i pouzdan bolid, nabroji mi u tom periodu koliko je kašlja McL koliko Ferrari, a uz to vi ste imali Hamiltona ako ćemo tako. Gledaj sad kad ga nema di ste. E moj
...ma i momčadski gledano smo tu negdje u tom razdoblju (normalno ako zanemarimo nepravednu kaznu 2007.) Mcl=1,2,3,2,2,3,5 Ferr=2,1,4,3,3,2,3 ukupno 18-18...a ove sezone prelazimo u vodstvo naspram vas garant :) ...samo sam se nadovezao na tvoju "sumnju" o tome da se Alonsu ne vraća natrag u Mcl- svi oni su spremni i dušu prodati za pobjedu a kamoli "zaboraviti" neki sukob...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

i onda se zbudis i shvatis da je sve to bi samo lip san
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

pospani gad je napisao/la:Mislite, da će Ferrari ovu utrku uistinu loše proći SAMO, zbog te slabe max. brzine!? Znači, 9. i 10. mjesto zacementirano, ne mogu biti bolji od toga, jedino, mogu biti lošije plasirani?

da je samo max brzina slaba još bi bilo dobro...bolid ima dosta understeera na ulascima u zavoj, oversteera kod izlazaka, a trakcija na ubrzanjima iz sporih zavoja je za plakati...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

@Cuky - jel' ima nešto što valja? :)

Inače na 'ajmo reći obaveznim konferencijama za novinare su za četvrtak najavljeni:Fernando Alonso, Esteban Gutierrez, Lewis Hamilton, Sergio Perez, Daniel Ricciardo i Adrian Sutil a ono zbog čega ovo tipkam su "gosti za petak": Yasuhisa Arai (Honda), Andrew Cowell (Mercedes), Pat Fry (Ferrari), Rob White (Renault), Charlie Whiting (FIA) - Charlie-u nije prvi puta no Arai me iznenadio, moglo bi biti zanimljivo ili poučno...
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Cuky je napisao/la:
pospani gad je napisao/la:Mislite, da će Ferrari ovu utrku uistinu loše proći SAMO, zbog te slabe max. brzine!? Znači, 9. i 10. mjesto zacementirano, ne mogu biti bolji od toga, jedino, mogu biti lošije plasirani?

da je samo max brzina slaba još bi bilo dobro...bolid ima dosta understeera na ulascima u zavoj, oversteera kod izlazaka, a trakcija na ubrzanjima iz sporih zavoja je za plakati...
Pa koliko ima Kina pravaca? Jedan jedini pravi. Brzina je manje bitna nego u Bahreinu koji je puno više zahtjevan što se snage tiče.
Tu downforce igra veliku ulogu.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

@Toon
Ima...dolazi do cilja čak i ako se pokvari odmah na startu (npr. u Australiji)...nije kao sva moderna tehnologija da ode jedna dioda i sve stane :D

@pospani gad
da...jedan pravi pravac koji je ujedno i najdulji pravac u sezoni...stvarno ohrabrujuće.
Ali napisao sam da ima i problema sa understeerom na ulascima u zavoje, te oversteerom na izlascima...to će se lijepo osjetiti u prvom zavoju, a i u onoj gusjenici prije izlaska na pravac što znači da će već u startu biti sporiji na pravcu. Pa Ferrari je u Maleziji većinu vremena gubio u srednjem sektoru u kojem je ona brza kombinacija 5-6 (čija je kopija u Kini, također u srednjem sektoru).
Napisao sam i da je trakcija na ubrzanjima za plakati, a zbog toga će se vrijeme gubiti na izlascima iz 3, 6, 9, 11, 14...po meni će Ferrari biti dobar jedino u zavojima 5 i 15, a optimist u meni kaže i u 16
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Cuky je napisao/la:@Toon
Ima...dolazi do cilja čak i ako se pokvari odmah na startu (npr. u Australiji)...nije kao sva moderna tehnologija da ode jedna dioda i sve stane :D

@pospani gad
da...jedan pravi pravac koji je ujedno i najdulji pravac u sezoni...stvarno ohrabrujuće.
Ali napisao sam da ima i problema sa understeerom na ulascima u zavoje, te oversteerom na izlascima...to će se lijepo osjetiti u prvom zavoju, a i u onoj gusjenici prije izlaska na pravac što znači da će već u startu biti sporiji na pravcu. Pa Ferrari je u Maleziji većinu vremena gubio u srednjem sektoru u kojem je ona brza kombinacija 5-6 (čija je kopija u Kini, također u srednjem sektoru).
Napisao sam i da je trakcija na ubrzanjima za plakati, a zbog toga će se vrijeme gubiti na izlascima iz 3, 6, 9, 11, 14...po meni će Ferrari biti dobar jedino u zavojima 5 i 15, a optimist u meni kaže i u 16
A kako to, da su u Maleziji, Williams i McLaren sa Mercedesovim motorima bili sporiji od Ferrarija, a u Bahreinu su bili brži od Ferrarija!!?? Ništ' mi nije jasno!!?? :!: :?: :!: :?:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

pospani gad je napisao/la:
Cuky je napisao/la:@Toon

@pospani gad
A kako to, da su u Maleziji, Williams i McLaren sa Mercedesovim motorima bili sporiji od Ferrarija, a u Bahreinu su bili brži od Ferrarija!!?? Ništ' mi nije jasno!!?? :!: :?: :!: :?:
zbog puno ravnih djelova kojima prethode dosta sporiji zavoji
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Cuky je napisao/la:...po meni će Ferrari biti dobar jedino u zavojima 5 i 15, a optimist u meni kaže i u 16
:biggrin:
Znaš da je Ferrakri u qurcu kad Cuky ovo nariše :)
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Da li se tko sjeća, kada su bile zadnji put kišne kvale u Kini? Tj. da li su ikada bile kišne kvale? Znam, da su bile kišne utrke, ali kvalifikacije,..... :-k
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ja dobro pamtim 2006. kad se među bolide s michelin gumama nekako ugurao jedino Michael Schumacher s Bridgestonkama... i dan poslije ostvario svoju zadnju pobjedu u f1 fantastičnom vožnjom na polu mokroj stazi
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Danas je padala kiša, ovo je slika s Williamsove šetnje stazom, prije nekih 5h, dakle u vrijeme FP1
slika

A evo i ovo, nisam znao gdje da postam, tko iskoristio kolko dijelova PU
slika
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

smoga ko u priči, vide ti ljudi sunce uopce :D
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

speedy56 je napisao/la:
Cuky je napisao/la:...po meni će Ferrari biti dobar jedino u zavojima 5 i 15, a optimist u meni kaže i u 16
:biggrin:
Znaš da je Ferrakri u qurcu kad Cuky ovo nariše :)
:D Baš sam to pomislio. Kad vječiti Ferrari optimist ovako misli znak je da stvarno nije dobro.
Ostajem jedini Ferrari optimist na ovom forumu ... 8)
Samo neka se trkaju.
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

@speedy56

Što znači ovo kod Kamuija, da je potrošio ES 3 i CE 4?

@dmarijon

Vidit' ćemo već sutra, koliko tvoj optimizam i vjera u bolide Ferrarija ima pokrića. U subotu, još ima nade za njih, jer će biti cijeli dan kiša, u Shanghaiju.
Zaključano