Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Mislim da ove sezone Ferrari neće pobjediti ni na jednoj utrci, mislim da se to zadnji put dogodilo 1994.
Srećom imamo onaj podijum iz Kine. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

meni se sve čini da se Ferrari i McLaren imaju namjeru takmičiti jedni protiv drugih...kad je jedan u vrhu i drugi je tu negdje, a kad je jedan loš i drugi se trudi bit još lošiji
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
maric
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la maric »

Cuky je napisao/la:meni se sve čini da se Ferrari i McLaren imaju namjeru takmičiti jedni protiv drugih...kad je jedan u vrhu i drugi je tu negdje, a kad je jedan loš i drugi se trudi bit još lošiji
samo sto mclarenovi navijaci navijaju i za luju, a nama nasi crveni nikako da donesu malo radosti
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

navijaj i ti za luju pa ćeš se veselit :D

Ali jedna stvar je sigurna...ova naljepnica "ups" na boku Ferrarija savršeno opisuje njihove kreacije zadnjih godina :badgrin:

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

maric je napisao/la:
Cuky je napisao/la:meni se sve čini da se Ferrari i McLaren imaju namjeru takmičiti jedni protiv drugih...kad je jedan u vrhu i drugi je tu negdje, a kad je jedan loš i drugi se trudi bit još lošiji
samo sto mclarenovi navijaci navijaju i za luju, a nama nasi crveni nikako da donesu malo radosti
Samo da se ogradim, ja ne navijam više za Lojzeka...još jedna prodana duša :biggrin:
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

King iCool je napisao/la: Samo da se ogradim, ja ne navijam više za Lojzeka...još jedna prodana duša :biggrin:
da je Lojzo ostao u McL tko zna kad bi dočekao ponovo borit se za naslov isto ko i Alonso ako se ne makne iz momčadi naslova ove teme.

Ferrari trenutno ne obećava ničime da će ni sljedeće sezone bit top momčad, niti imaju najbolji motor niti šasiju. Naprotiv, kopiraju mečku u koracima....gdje će onda mečka bit do tad?
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

oprosti al reci mi sto je tocno kopirano od Merca?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:oprosti al reci mi sto je tocno kopirano od Merca?
Ma nije ti on mislio na ovogodišnji Mercedes....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

aha jer su kao i prije kopirali od njih. Right :biggrin:
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

pa testirali su nos koji je isti mercedesovom, a nebi se čudio da se sljedeće godine pojavi koncepcija mercove turbine i kompresora na Ferr i renaltovom motoru.
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ferrari cijelu 2014. vozi s ovim nosom, ono kaj je tebe zbunilo su glupi Talijasnki novinari i njihove nadogradnje koje donose 2sec po krugu

A Ferrari koristi sličan raspored turbine i kompresora kao i Mercedes, samo ne tako ekstreman kao kod Merca, odn. kod Ferrarija je taj raspored donio malo manje pakiranje, ali nije maknuo turbo rupu
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
pa testirali su nos koji je isti mercedesovom, a nebi se čudio da se sljedeće godine pojavi koncepcija mercove turbine i kompresora na Ferr i renaltovom motoru.
to su zasad samo nagađanja oko nosa, a za koncepciju turbine i tog, moze bit da kopiraju a opet moze bit da steka prijenos energije iz MGu-K na kotace
slika
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

speedy56 je napisao/la:Ferrari cijelu 2014. vozi s ovim nosom, ono kaj je tebe zbunilo su glupi Talijasnki novinari i njihove nadogradnje koje donose 2sec po krugu

A Ferrari koristi sličan raspored turbine i kompresora kao i Mercedes, samo ne tako ekstreman kao kod Merca, odn. kod Ferrarija je taj raspored donio malo manje pakiranje, ali nije maknuo turbo rupu
taj raspored nema veze s turbo rupom.
turbo rupu miče mgu-h
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ma nije to turbo rupa nego nemogu kontrolirat dodavanje snage na straznju osovinu, navodno je Alonsov (Ted Kravitz izvor) MGU-H davao previse energije zato su morali prije trke prepravit nesto, al to su nagađanja na osvnovu informacije koje je Ted dobio tj onaj popis ko je sto mjenjao.
slika
zizi
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la zizi »

F1NAC je napisao/la:ma nije to turbo rupa nego nemogu kontrolirat dodavanje snage na straznju osovinu, navodno je Alonsov (Ted Kravitz izvor) MGU-H davao previse energije zato su morali prije trke prepravit nesto, al to su nagađanja na osvnovu informacije koje je Ted dobio tj onaj popis ko je sto mjenjao.

to je drugi par rukava

ja sam samo ispravljao netočan navod (da citiram naše vajne zastupnike) :biggrin:

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

zizi je napisao/la: taj raspored nema veze s turbo rupom.
turbo rupu miče mgu-h
Mislim da to ipak smanjuje turbo rupu jer zrak ulazi direktno u kompresor i nema potrebe za hlađenjem tog zraka jer nema razmjene topline turbina>kompresor, pa je taj zrak na nešto većem tlaku nego bi bio da ga se hladi.
Tako sam ja shvatio kolko sam to čitao, i oni sigurno koriste Mgu-h za smanjenje turbo rupe, samo ga vjerojatno koriste malo manje za držanjne okretaja turbine nego Renault i Ferrari, nego tu energiju šalju ili direktno u Mgu-K (najidealnije jer nema gubitaka) ili spremaju u baterije
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo, da se malo maknemo od onog ispod kože na ono vidljivo...malo detaljnije pojašnjene promjene na stražnjem kraju. Za one kojima se neda sve čitat, u zaključku teksta stoji da su oba vozača izjavila kako je primjetno poboljšanje na stražnjem dijelu sa gripom i trakcijom, ali i da problemi sa konkurentnošću bolida i dalje nisu riješeni

slika
In an attempt to resolve its unstable rear end, Ferrari introduced a new rear wing assembly in the Spanish Grand Prix, following comparison tests during Friday's FP1 with the older twin pillar layout. On Saturday, both cars featured the displayed single pillar rear wing, a design including a curve around the exhaust pipe and a single, central pillar to provide support to the rear wing.

Ferrari previously ran two pillars with fairly long chords connecting to the bottom of the rear wing base plane. In a straight line with a head on wing there isn't much of an issue, but with crosswinds or when the car is in yaw, the pillars were blocking airflow, a particularly unwanted effect on the low pressure side of the wing as it creates turbulence where the pillars meet the horizontal plane and hence also reduced downforce. Instead, the new design has a small swan neck attachment on the upper side of the rear wing and a much smaller chord, similar to Red Bull's single pillar mounting.

Along with this change, the team also had new rear wing endplates with curved louvres that provide a seamless attachment to the movable flap of the rear wing. It's a tiny change, but one that could help the flow reattach to the rear wing once the DRS flap is closed again. It's not clear whether that was or is still an issue with the F14 T, but it certainly has been at several teams in the past.

Following the Spanish Grand Prix, both drivers noted there was a notable improvement on the car, but with both struggling with oversteer, tyre wear and traction, the problems with the car are still far from over.

IZVOR - F1Technical

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:
turbo rupu miče mgu-h
Mislim da to ipak smanjuje turbo rupu jer zrak ulazi direktno u kompresor i nema potrebe za hlađenjem tog zraka jer nema razmjene topline turbina>kompresor, pa je taj zrak na nešto većem tlaku nego bi bio da ga se hladi.
Tako sam ja shvatio kolko sam to čitao, i oni sigurno koriste Mgu-h za smanjenje turbo rupe, samo ga vjerojatno koriste malo manje za držanjne okretaja turbine nego Renault i Ferrari, nego tu energiju šalju ili direktno u Mgu-K (najidealnije jer nema gubitaka) ili spremaju u baterije
oni mogu slat energiju drito u MGU-K ako misle odmah iskorisit energiju tj dodatno ojacaju MGU-K, ili šalju u baterije za kasniju upotrebu. po meni nema veze koliki je razmak između MGU-H i turba itd. Jer MGU-h je spojen drito na osovinu turba. Mislim da Ferrari steka kod softwerske kontrole te jedinice
slika
zizi
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la zizi »

speedy56 je napisao/la:
turbo rupu miče mgu-h

ustvari, tu si u pravu. zrak prolazi kroz manje cijevi i to donekle smanjuje turbo rupu. neke egzaktne brojke još dugo nećemo vidjeti, ali rekao bih da to nije ni izbliza dovoljno bez uporabe mgu-h

i mercedes ima hladnjake za zrak. prednost je što su manji nego kod drugih motora

kako stvari stoje, ne vidim kako će se ferrari i renault izvući iz zaostatka za mercedesom. nadam se da će honda nešto naučiti iz viđenog i stići to primijeniti na svom motoru :D

F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

opet smo uspili uprskat dobar dio dana testiranja. Good job Ferrari.
Ferrari will not get him [Kimi] out before the afternoon. Mechanics have disassembled the car to fix the PU
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Palo mi na pamet koga su mogli uzeti u tim kao nasljednika Štefeka. Eddie Jordan bi bio idealan. Krivo mi je kaj je honda skupa sa fordom uništila tu odličnu ekipu. On je sa limitiranim resursima supijevao pobjediti bar hondu, williams i druge respektabilne i bogatije ekipe. Pored toga je Irac, idealan za ferrari.

Mentor
A host of drivers owe their breaks to Eddie as a champion of young talent. Drivers who have won Grands Prix who have driven for Eddie include world champions Damon Hill, Nigel Mansell, Michael Schumacher and Ayrton Senna, while Jean Alesi, Rubens Barichello, Thierry Boutsen, Giancarlo Fisichella, Heinz-Harald Frentzen, Johnny Herbert, Eddie Irvine, Roberto Moreno, Ralf Schumacher, Jarno Trulli and John Watson also drove in Jordan cars.

Formula One
Jordan founded Jordan Grand Prix in 1991 hiring the respected Gary Anderson as Chief Designer. The team quickly gained its respect and punched above their weight on a number of occasions during the season. Jordan gave Michael Schumacher his Formula 1 debut in the team's debut season. After one race for the team, Schumacher was lured away to rivals Benetton.

In 1998 the team achieved its best ever result when drivers Damon Hill and Ralf Schumacher finished first and second at the Belgian Grand Prix. In 1999, Jordan achieved their F1 zenith when Heinz-Harald Frentzen became a genuine contender for the championship, ultimately finishing third, the best placing ever of a Jordan driver and accumulating two race wins along the way. He was leading the European Grand Prix, but retired because of electrical problems. Had he won the race, Frentzen would have been within a point of the championship lead with two rounds remaining.

Kaj vi velite?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Po meni prestar..

Uzeo bi nekog iz vec postojeceg kadra, Alisona ili Frya i dao ima sve ovlasti i 2 god da sloze bolid...ako to ne prođe, dao otkaz svima ( i to im sad najavio).
I like to race, not to do laps alone.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

neznam, ako bi vec nekog stranca zvao LDM onda bi to bio Brawn i siguran sam da bi ga nekako namamio da ga zeli. Samo ja mislim da se on drzi jos one od 2008 a to je da zeli da Talijan vodi tim.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

A šta je sa Briatoeom? prije se pričalo da će on u Ferrari
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

koliko sam čitao on je odbio mogućnost povratka u F1

slika
Odgovori