Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- zonelsk
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FA
Re: Formula 1 team - Ferrari
Mislim da su Eddie i Flavio i takvi predugo van F1 da bi mogli ili brzo pohvatali sve konce.
Ferrariju treba cvrsta ruka koja je upoznata sa trenutnom F1, Brown bi bio super ali nece. A nitko drugi mi ne pada na pamet osim paketa Horner -Newey (a njihj ce tesko dovest,) i k tome prvog ne mogu smislti.
Ferrariju treba cvrsta ruka koja je upoznata sa trenutnom F1, Brown bi bio super ali nece. A nitko drugi mi ne pada na pamet osim paketa Horner -Newey (a njihj ce tesko dovest,) i k tome prvog ne mogu smislti.
I like to race, not to do laps alone.
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
naletio sam na naslov (neznam točno gdje niti sam pročitao članak) da Ferrari želi dovesti trojac Brown - Bell - Newey
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- zonelsk
- Veteran
To bi bila dosta dobra kombinacija
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Jako.....to bi bila vec neka druga prica...Cuky je napisao/la:naletio sam na naslov (neznam točno gdje niti sam pročitao članak) da Ferrari želi dovesti trojac Brown - Bell - Newey
Alonsista hasta la muerte..
- Cuky
- Moderator
evo nađoh članak...uglavnom, more nagađanja
http://www.gp1.hr/ferrari-zeli-neweya-brawna-i-bella/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gp1.hr/ferrari-zeli-neweya-brawna-i-bella/" onclick="window.open(this.href);return false;

- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
Danas 20 krugova... pa dokle ce trajat ta agonija... pa ovo je pre strasno... ferrari ovako los nije bio od sredine 90ih... fala bogu da ferrari ne radi avione
... Mozda bi i alonso mogo pocet cugat sa kimiem, pa da im sezona ne prodje u totalnoj dosadi...
Eh

Eh
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
http://www.gptoday.com/full_story/view/ ... _and_Bell/Cuky je napisao/la:naletio sam na naslov (neznam točno gdje niti sam pročitao članak) da Ferrari želi dovesti trojac Brown - Bell - Newey
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Mali offtopic. Preporucan kupnju novog broja Top Geara. Poprilicab broj stranica posveceb Ferrariju 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Kimi nije valjda jedan test normalno odradio, danas 20 krugova jedva, a prošli test u Bahreinu vozio s oštećenom šasijom. Katastrofa, nije ni čudo da ima slabiji početak sezone. 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Off:...pih, ne moraš nas na to podsječati, pa svaki pravi muškarac je to kupio, napokon prava lektira...najbolja inspiracija za čitanje na WC školjci samo što listovi nisu dobre kvalitete za kasnije...šalim se naravno (doduše stoji mi časopis u WCF1NAC je napisao/la:Mali offtopic. Preporucan kupnju novog broja Top Geara. Poprilicab broj stranica posveceb Ferrariju

On:..promijenili ste šefa ali i dalje iste greške ponavljate...treba u toj momčadi i po nižim strukturama oplesti metlom...dileteanti!
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- zonelsk
- Veteran
Ferrariju treba cvrsta ruka s autoritetom. A toga u Italiji nemaju (ako je tocno da LDM samo talinane trazi)
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Onda uopce nije imalo smisla mijenjati Domenicalija kad ce samo doci drugi, mozda i gore

- F1NAC
- Moderator
Isprobavali su jucer neke "ekstremne" mape za kanadu pa je motor prdnuo

- F1NAC
- Moderator
aero nadogradnje odgođene do Austrije cini se. Baš super. za Kanadu se najavljuju mape motora koje bi trebale povecat ucinkovitost PU ali nisam optimistican s obzirom da su isprobavali to na testiranju pa je nakraju skurio motor. Za Monaco cini se da nece bit nis doneseno, jedino ce bit donesen paket koji donose sve momcadi a to su zatvorenija krila tj max downforce koji se koristi samo za tu stazu

- Cuky
- Moderator
pa budimo realni nadogradnje, bar one aerodinamičke, nema nekog smisla nositi u Monako. To je najspecifičnija staza gdje aerodinamika igra puno manju ulogu nego bilo gdje drugdje i nebi dobili realna saznanja jesu li nadogradnje pogodak ili promašaj.
Motor koji je skurio na testiranju vjerojatno i nije bio pretjerano nov. Moguće da je taj i odradio prvih 4-5 utrka.
A što se Kanade tiče, tamo bi isto mogli vidjeti specifične nadogradnje kada je u pitanju aerodinamika. Low-drag prednja i stražnja krila, možda neke sitne preinake na bokovima kako bi se još malo drag smanjio, moguće i novi difuzor koji bi trebao funkcionirati u paru sa manjim stražnjim krilom...
Motor koji je skurio na testiranju vjerojatno i nije bio pretjerano nov. Moguće da je taj i odradio prvih 4-5 utrka.
A što se Kanade tiče, tamo bi isto mogli vidjeti specifične nadogradnje kada je u pitanju aerodinamika. Low-drag prednja i stražnja krila, možda neke sitne preinake na bokovima kako bi se još malo drag smanjio, moguće i novi difuzor koji bi trebao funkcionirati u paru sa manjim stražnjim krilom...

- F1NAC
- Moderator
Pitanje koliko toga će donest u Kanadu. nebi me cudilo da samo low drag profil prednja krila dofuraju i zadanje krilo koje je otvorenije i to je to nis kompleksnije tipo podnica difuzor itd. Do spanjolske sam bi u uvjerenju da bolid ima potencijala sa strane aerodinamike al nakon spanjolske neznam u kojem odjelu su losiji, mehanika ili aerodinamikaCuky je napisao/la:pa budimo realni nadogradnje, bar one aerodinamičke, nema nekog smisla nositi u Monako. To je najspecifičnija staza gdje aerodinamika igra puno manju ulogu nego bilo gdje drugdje i nebi dobili realna saznanja jesu li nadogradnje pogodak ili promašaj.

- Cuky
- Moderator
a gle...ovaj difuzor koji sad imaju sigurno neće kako treba funkcionirati sa manjim stražnjim krilom i vjerojatno nedostatkom sjedalice iznad ispuha. Trebat će prilagodit difuzor kako bi uz manju pomoć ostatka stražnjeg dijela mogao pružati slične performanse. Ta ovisnost je nešto manja sad kad nema donjeg stražnjeg krila, ali ona i dalje postoji.

- F1NAC
- Moderator
ma sjedalica je samo mrvica naspram svega. mogli bi razvit onaj dodatak iznad difuzora tzv"gourney flap" koji sigurno moze povecati ucinkovitost difuzora

- Cuky
- Moderator
sjedalica je sve samo ne mrvica...bar po onome što sam vidio po stranim forumima gdje su ljudi radili proračune, CFD analize i slično.
A što se gurney flapa na difuzoru tiče, on kod Ferrarija postoji...i to dvostruki, dok su u centru unutar dopuštenog raspona još 2 manja elementa sa svake strane središnje strukture bolida:

Iako ne vidim po čemu su ovo gurney flapovi...da, kad je krenu razvoj tog dijela počelo se sa gurney flapovima, malo krilce na rubu difuzora okomito na gornju površinu. No kroz godine se to razvilo u prava manja krilca.
A što se gurney flapa na difuzoru tiče, on kod Ferrarija postoji...i to dvostruki, dok su u centru unutar dopuštenog raspona još 2 manja elementa sa svake strane središnje strukture bolida:

Iako ne vidim po čemu su ovo gurney flapovi...da, kad je krenu razvoj tog dijela počelo se sa gurney flapovima, malo krilce na rubu difuzora okomito na gornju površinu. No kroz godine se to razvilo u prava manja krilca.

- F1NAC
- Moderator
a vjerovatno da se lakse skuzi u komunikaciji, jest da je to sad jos agresivnije se razvilo, a sjedalica vjerovatno kako se zadnji kraj s godinama oguljuje(tj FIA ga oguljuje) onda ima vecu ucinkovitost

- Cuky
- Moderator
sjedalica je najveću učinkovitost imala prije 2009 kada se nalazila doslovno priljubljena uz stražnje krilo i pomagalo ga u radu. Posljednjih godina se koristila da bi se bolje uskladilo strujanje zraka koje sa difuzora i donjeg stražnjeg krila ide prema struji koja napušta stražnje krilo. Ove godine se koristi uglavnom da bi bolje usmjerila (ne direktno jer ne smiju) struju ispušnih plinova koja dalje kontrolira kako strujanje koje napušta difuzor ide prema gore i surađuje sa strujanjem koje napušta stražnje krilo

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Kao što je bilo i za očekivati nakon prošlotjedne rasprave na ovom forumu oko prelaska Neweya ili nekog drugog u redove crvenih oglasili su se iz RB i odbacili svaku mogućnost da bi gospon Adrian otišao i izuzetno su skeptićni i oko onog ribolovca da se vrati među talijane...
LINK AUTOSPORT
...znači dečki nikaj od toga?...
LINK AUTOSPORT
...znači dečki nikaj od toga?...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Cuky
- Moderator
prednja strana Ferrarijeve PU

- F1NAC
- Moderator
oni su stavili u V hladnjak voda-zrak(water to air) tako da nema nikakvih slicnosti s Mercedesovim rasporedom MGU h TC i kompresor.
Za nas jos optimiste evo jedna vijest koja bi nas mogla razveselit
Za nas jos optimiste evo jedna vijest koja bi nas mogla razveselit

Ferrari ready to be more 'daring' with engine maps. Happy with the reliability of the new engines Ferrari is ready to take the engines to the next step with more agressive mappings. This will happen at the Canadian GP.