Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: NOVOSTI - Svibanj 2014.
Barilla kupila Monzu. Primenovanje u Barilla ring slijedi uskoro.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
F1NAC je napisao/la:Te armanini sindrom ze ?
A pušu neki vjetrovi ovuda po kvarneru...ki zna ča su možda donesli usput

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...da, da, a zavoji će se preimenovati u penne riggate, fusilli, farfaele, tortiglioni, rottele i normalno startno-ciljna ravnina će nositi naziv spagheti no5...
Cuky mislim da nitko nema neke velike ambicije braniti ove novije staze - neka ih siluju koliko i kako žele...sve se svodi na to da je protuprirodno neke iskonski legendarne staze/zavoje dirati...
Cuky mislim da nitko nema neke velike ambicije braniti ove novije staze - neka ih siluju koliko i kako žele...sve se svodi na to da je protuprirodno neke iskonski legendarne staze/zavoje dirati...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
ja sam isto protiv mjenjanja naziva staza i zavoja. Samo danas se više ništa ne poštuje ni vrednuje pa tako ni legende što je žalosno 
Mogla bi recimo Vindija kupit Grobnik pa da se zove staza: Cekin autodrom (ravnica: pohani file, zavoji: prsa, marinirana krilca, batak 1, batak2..)

Mogla bi recimo Vindija kupit Grobnik pa da se zove staza: Cekin autodrom (ravnica: pohani file, zavoji: prsa, marinirana krilca, batak 1, batak2..)

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Zagrebački postaje zagrebačka šnicla 1 i 2Ćale od Lewisa je napisao/la:ja sam isto protiv mjenjanja naziva staza i zavoja. Samo danas se više ništa ne poštuje ni vrednuje pa tako ni legende što je žalosno

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Toon
- Veteran
Momci niste mi nešto u formi...pa smo mi v Efropi ili ne...pa ne bi se valjda služili seljačkim hrvatskim jezikom...tada bi u obzir dolazile opcije Gavelino, Cordon blue, Marinato buffet, filletino ili umjesto zagrebačkog npr Agram schnicel...ccc...zato nam i je tak kad ne razmišljate europejski već ko balkanske seljačine... 

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Veli človek koji u avataru ima prekrižen ženski spol.Toon je napisao/la:Momci niste mi nešto u formi...pa smo mi v Efropi ili ne...pa ne bi se valjda služili seljačkim hrvatskim jezikom...tada bi u obzir dolazile opcije Gavelino, Cordon blue, Marinato buffet, filletino ili umjesto zagrebačkog npr Agram schnicel...ccc...zato nam i je tak kad ne razmišljate europejski već ko balkanske seljačine...

P.S. zaboravio sam da ne voliš ni konje.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
Crni dan za f1. Umro je Sir Jack Brabham. RIP

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
pa nije ni Belgijski jezik nešto naročito znan u svjetu (osim malom djelu francuza) pa smo se iz pristojnosti potrudili naučit kako se izgovaraju pojedini djelovi staze Spa Francorchamps (neke još uvjek neznam izgovorit).Toon je napisao/la:Momci niste mi nešto u formi...pa smo mi v Efropi ili ne...pa ne bi se valjda služili seljačkim hrvatskim jezikom...tada bi u obzir dolazile opcije Gavelino, Cordon blue, Marinato buffet, filletino ili umjesto zagrebačkog npr Agram schnicel...ccc...zato nam i je tak kad ne razmišljate europejski već ko balkanske seljačine...
Eto kad mi se balkanci se potrudimo prihvatit tuđe, naučit engl i trpit sve što nam se nametne onda nemamo dostojanstva i seljaci smo. Talijani neznaju beknut ni jedan drugi jezik, raspadaju se, ne prihvaćaju tuđe, ponašaju se bahato na tuđem terenu, svaki proizvod od auta do žvake kažu da je napravljen 'con passione'....pa se za njih ne kaže da su zadrte seljačine već ponosna i domoljubna nacija. Ja ipak mislim da u ovoj evropi postoji puno većih cigana od nas

- Kenny
- Legenda
Kad smo kod tog znaka šta je NO MA AM? vidim na googleu da je neka zajebancija od Al BundyaDani je napisao/la:Veli človek koji u avataru ima prekrižen ženski spol.Toon je napisao/la:Momci niste mi nešto u formi...pa smo mi v Efropi ili ne...pa ne bi se valjda služili seljačkim hrvatskim jezikom...tada bi u obzir dolazile opcije Gavelino, Cordon blue, Marinato buffet, filletino ili umjesto zagrebačkog npr Agram schnicel...ccc...zato nam i je tak kad ne razmišljate europejski već ko balkanske seljačine...

- Cuky
- Moderator
tako je...ako se dobro sjećam to je Bundy pokrenuo pokret nakon što mu je draga susjeda Marcy sa ženama iz kvarta uspjela ukinuti Psycho Dad seriju sa TV-a...NO MA'AM je kratica za National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

- Toon
- Veteran
Ćale meni je jako teško povjerovati da si ti mene ozbiljno shvatio ili ja ovako bedast pa ne razumijem poantu tvojeg...
Kenny, Kenny nikako od tebe muškarca napraviti
...ovaj metrosexualizam je jedno veliko zlo...ccc, ne bu to dobro završilo...
A konje volim, jako, posebno kobasice...slatkasto meso no da se jako dobro pripremiti, crveno,bez previše masnoče i kažu da je zdravije od svinjetine i teletine...
Kenny, Kenny nikako od tebe muškarca napraviti

"Žene – uvijek samo problemi s njima, ali bez njih ne mogu živjeti." tak je rekel onaj iz tvog avatara...Dani je napisao/la:Veli človek koji u avataru ima prekrižen ženski spol.
A konje volim, jako, posebno kobasice...slatkasto meso no da se jako dobro pripremiti, crveno,bez previše masnoče i kažu da je zdravije od svinjetine i teletine...
88 godina, trostruki, jedan od stvarno velikih...neka počiva u miru...F1NAC je napisao/la:Crni dan za f1. Umro je Sir Jack Brabham. RIP![]()
- F1NAC
- Moderator
....... NICE!!Toon je napisao/la: A konje volim, jako, posebno kobasice.

- Toon
- Veteran
eto, kad serviram ovakve stvari bolesnim, izopačenim i nastranim umovima poput tebe ili Danija...drugo nije bilo niti za očekivati nego da ćeš spojiti to sa nekom svojom perverznom maštarijom...F1NAC je napisao/la:....... NICE!!Toon je napisao/la: A konje volim, jako, posebno kobasice.
- F1NAC
- Moderator
Toon je napisao/la:eto, kad serviram ovakve stvari bolesnim, izopačenim i nastranim umovima poput tebe ili Danija...drugo nije bilo niti za očekivati nego da ćeš spojiti to sa nekom svojom perverznom maštarijom...F1NAC je napisao/la:....... NICE!!Toon je napisao/la: A konje volim, jako, posebno kobasice.

- Kenny
- Legenda
hahahaha, pa nemisliš valjda da sam među takvima, nego mogo bi zvat na te kobase kad ih napravišToon je napisao/la:Ćale meni je jako teško povjerovati da si ti mene ozbiljno shvatio ili ja ovako bedast pa ne razumijem poantu tvojeg...
Kenny, Kenny nikako od tebe muškarca napraviti...ovaj metrosexualizam je jedno veliko zlo...ccc, ne bu to dobro završilo...

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
ništa te nisam krivo shvatio nego kažem ne treba ništa mjenjat niti dirat stare nazive pa makar bili na mađarskom.Toon je napisao/la:Ćale meni je jako teško povjerovati da si ti mene ozbiljno shvatio ili ja ovako bedast pa ne razumijem poantu tvojeg...
.
Zašto bi se mjenjalo primjer na Grobniku nazivi kao Riječki, Zagrebački, ulaz u rupu itd (da bi nekim strancima bilo lakše izgovarat), iz nekog razloga su se ljudi toga dosjetili i učinili stazu značajnijom (dok prije spomenuti mađari imaju 10x bolju stazu pa samo broje zavoje).
Za nove Tilkeove staze me nije briga, to jesu samo brojevi dok staze poput Spa, Monze, Canade se ti nazivi nebi smjeli prevoditi/prilagođavati široj masi bez obzira tko ih kupi i koliko to bude u interesu za većom zaradom.

- Toon
- Veteran
...yep, mislim da se tu većina nas slaže...jedino Cuky malo bogohuli...Ćale od Lewisa je napisao/la: ništa te nisam krivo shvatio nego kažem ne treba ništa mjenjat niti dirat stare nazive pa makar bili na mađarskom.
Za nove Tilkeove staze me nije briga, to jesu samo brojevi dok staze poput Spa, Monze, Canade se ti nazivi nebi smjeli prevoditi/prilagođavati široj masi bez obzira tko ih kupi i koliko to bude u interesu za većom zaradom.
...ne mislim ja ništa, samo si mi nekako nedorečen ostao...ko fol muško a ne zna za znak i značenje...hmmmmmKenny je napisao/la:hahahaha, pa nemisliš valjda da sam među takvima, nego mogo bi zvat na te kobase kad ih napraviš

...a kobasice i meso (hrana F1NAC, hrana) kupujem (rijetko doduše)...sumnjam da bih sam mogao koknuti konja..."imam ja ljude za te prljave poslove"...
- Cuky
- Moderator
zanimljivost sa GP1
Na današnji dan:
22. svibnja 1961. godine održana je Velika nagrada Nizozemske na kojoj je pobjedu odnio Wolfgang von Trips, u nadmoćnom Ferrariju.
No, utrka je ostala upamćena po nečemu drugom. Naime, to je zasada jedina utrka u povijesti Formule 1 na kojoj se niti jedan bolid nije zaustavio u boksu.

- F1NAC
- Moderator
Francuska definitivno OUT a azerbajdzan je rjesena stvar i dogodit ce se sljedece godine (izvor Bernie)

- Cuky
- Moderator
Haas ipak neće dogodine ući u F1 nego 2016. Kaže da im je 7 mjeseci do početka nove sezone jednostavno premalo da se pripreme kako treba. Isto tako rekao je da još ništa nije potpisano, ali da su jako blizu potpisa ugovora sa Ferrarijem za PU. Dallara bi trebala biti konstruktor bolida.
http://www.grandprix.com/ns/ns28137.html" onclick="window.open(this.href);return false;?
http://www.grandprix.com/ns/ns28137.html" onclick="window.open(this.href);return false;?

- Cuky
- Moderator
NOVOSTI - Lipanj 2014.
IZVOR - F1TechnicalNew F1 fuel flow meter under development
Formula One may see the introduction of an entirely new specification of fuel flow meter by the end of the 2014 season in an attempt to resolve the accuracy issues that continue to plague teams.
In light of the turnaround in the regulations that limit the fuel consumption of Formula One cars, 2014 also saw the introduction of FIA mandated fuel flow meters to make sure that flow does not exceed 100kg per hour, at any point in time during a race.
F1's supplier Gill produced a flow meter which didn't entirely comply with the governing body's requirements. Although the company improved the accuracy by the time of the winter testing and the first race, teams were not delighted with that and kept relying on their own tools. When Red Bull breached the rules in the Australian GP, Daniel Ricciardo's podium finish was stripped.
Since then the situation calmed down, but the FIA want to further increase the accuracy and therefore plans to introduce a new device. Racecar Engineering has found the new flow meter is being developed by Sentronics, a partnership of three British companies and led by Managing Director Neville Meech, previously Gill Sensors’ lead motorsport engineer.
“Hyspeed approached me after I started Reventec with funding for a new sensor project. Being based at Mikina made it easy to bring them on board to handle manufacturing, and the final piece of the technical puzzle was put in place when we teamed up with Polyhedrus, who brought a cutting-edge approach to the electronics element.”
The new device will be named as FlowSonic which will be available to different series. It will have three versions, the best one will be supplied to F1 and WEC, the one from the mid-range to IndyCar, DTM and SuperGT and the basic one will be used in touring car and GT championships.
The flow meter aimed for F1 and WEC was designed under two principles: firstly it should have weighted the least and it should have provided high reliability. To reach their targets the company's engineers concentrated on using the least amount of materials. The device weighs in at around only 250 gram, half the FIA maximum.
The development work finds itself in its last phase. Both bench and track testing are already under way. The company reportedly intends to present its product to the FIA and other sanctioning bodies over the course of the next months.

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Re: NOVOSTI - Lipanj 2014.
Hmm, Forca Rossa, jel to i Ferrari dobija sestrinsku ekipu?FIA grants entry to Romanian FRR F1 project
The FIA is understood to have finally granted an entry to the Romanian-backed FRR F1 Team project, although no official announcement has been forthcoming.
The FIA’s last public reference to the bid came on April 11, when the World Motor Sport Council granted an entry to Gene Haas but said it was “in the process of conducting further investigations for Forza Rossa,” using the name that forms part of the official FRR identity.
For reasons unknown this extra vetting process dragged on for more than six weeks. However, the governing body appears to have finally acknowledged last week that the project is financially viable.
While Haas has admitted that a 2015 start is highly unlikely FRR is believed to still be aiming for next year, despite the entry delay making life a lot tougher than it would be had it been granted alongside that of Haas on April 11.
However, FRR has a lot more elements in place compared to Haas. It is planning to use a Renault power unit, while the car will be built and run by a team put together by former Force India and HRT boss Colin Kolles at his base near Munich.
Front man for the project is Ion Bazac, a qualified doctor and former Romanian health minister. The 45-year-old has a number of business interests and is the country’s Ferrari importer, under the name Forza Rossa.
Bazac is also the president a consortium of private and state funded investors whose motive is to promote the interests of Romania, and who have the support of the government. Indeed, the Romanian sports minister met with the FIA early in the bid process.

- F1NAC
- Moderator