Utrke 2014 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: VN Austrije, Red Bull Ring, 20/21/22 Lipanj 2014

Post Postao/la Cuky »

vidiš, ali ako smanjiš downforce (kao ove godine npr) onda dobiješ "buuuhuuu ovo je presporo, ovo više nije F1" komentare...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Znam. Tumačio sam upravo to na jednom drugom forumu.
U 2009. na dalje eri bolidu su prespori na ravnom, sad kad su brzi na ravnom i vozači ih voze (ne voze bolidi vozače) su prespori.

Mislim da bi se taj problem dao rijesiti onim širim gumama kaj je Pirelli predložio prije nekih mjesec dana
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

speedy56 je napisao/la:Znam. Tumačio sam upravo to na jednom drugom forumu.
U 2009. na dalje eri bolidu su prespori na ravnom, sad kad su brzi na ravnom i vozači ih voze (ne voze bolidi vozače) su prespori.

Mislim da bi se taj problem dao rijesiti onim širim gumama kaj je Pirelli predložio prije nekih mjesec dana
Di ih sad voze sad ih samo čuvaju, pa Hamilton je na ovoj utrci stisnio malo samo 2 kruga, po meni je da vozači voze utrke prije svih ograničenja, pa sjetite se samo borbe Alonsa i Schumija pola utrke su vozili, na nož, oni koji su pratili Hakkinena i Schumija, kako se tad vozilo, sjećam se da su nakon valjda svake utrke prikazivali gume na Ferrariju i MCMu kako su shebane skroz, znači gume se jesu hebeno puno trošile, ali nije bilo čuvanja ničeg, svaki krug se vozio na nož i to je meni utrkivanje, a ne ova sprdačina sad
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Nisam mislil na to, ovo je bilo u totalno drugom kontekstu, s ovim sam mislio da sad ima nekog preupravljanja pa vozaci kontriraju, nemoze se vise samo oderat po gasu na izlazu iz zavoja, vise izlijetanja ima i tih ostalih stvari.
Sjecam se da su u Australiji na Skyu na nekoj analizi (bio je i jedan vozač) komentirali kak sad vozaci glavom u zavoju dok ne zavrsi, prije su vec mislili o drugom dok prvi nije zavrsio (uzeli su kao primjer zavoje 3-4)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Pa kako bi onda tek pretekao kolegu u istom autu s istim ciljem a nije sekundu brži ni u jednom trenutku? ...ja bi isto bio frustriran gdje je boks bio jedina šansa za prolazak i tu šansu ti vlastiti tim ne ispuni.
pa ne stoji bas..
ako je prolaz kroz boks bio jedina sansa, upravo je tu sansu tim i pruzio, obzirom da je prvi isao u box sto je advantage.. jbga, nesretni pit, dal je kriv lewis zbog krivog pozicioniranja il je merc naredio mehanicarima da sabotiraju lewisa to je "manje" bitno..

lewis je pratkicki cijelu utrku vozio brze od rosberga (koliko god to cudno izgleda), ako se ne varam rosberg nije vozio krug ispod 1.13 valjda cijelu utrku.. dok je lewis imao puno brzih krugova kad je vozio iza..

e sad, zasto nije pokusao i napast i odvozit 3 kruga u kompletu brzih i zabit se negdje na kocenju ko sto se zabio masi (obzirom da je rosberg coastao mnoga kocenja) to mi neznamo.. meni se cini da utrkivanja u mercu vise nema, kad jedan (rosberg) cuva kocnice il stedi gorivo onda ovaj iza ne smije ic u attack mod.. lewis je imao u drugom djelu utrke i vise usparane corbe, barem prema grafici, pa nije to izgorio za prednost..

ovo sto pisete o manjku dfa i tezem pracenju bolida ne drzi vodu, da je na ovoj stazi tesko pretjecat - je.. prilicna razlika u bolidima, 2 prava zavoja, i puno toga u motoru.. svi su se veselili povratku a1 u kalendar, ja osobno nisam ni najmanje jer em sto staza od minutu krug nema sto radit u f1, em sto znam da staza nije interesantna za f1 utrku..

a najgore je zapravo sto je polovica sezone, puno se misli i gleda na motore, pa eto i na kocnice, vise nisu ni gume glavni faktor zapravo, sto god tko pricao..

Nisam mislil na to, ovo je bilo u totalno drugom kontekstu, s ovim sam mislio da sad ima nekog preupravljanja pa vozaci kontriraju, nemoze se vise samo oderat po gasu na izlazu iz zavoja, vise izlijetanja ima i tih ostalih stvari.
da jasno, to je, samo ono sto je kenny malo krivo protumacio, a zapravo mu je dobra poanta - ebes zahtjevnost kad ne voze blizu limita..
a i preupravljanje im je kudikamo lakse za uhvatit jer imaju "malu" pomoc momenta.. pa svako malo su pod"90 stupnjeva" pa se izravnaju ko iz sale (neki :) ..
da ne bude zabune - jasno da je sad zabavnije za gledat kako voze i da ima sad puno pimplarenja po gasu, nije vise taj i taj zavoj ta i ta brzina, vec prakticki mogu bit 3 brzine u situaciji.. samo je drek sto su toliko limitirani svime ostalime..
i jos gore je sto imas feeling da je granica tako malena, da se donesu tek minimalne promjene i otvori tek toliko, utrke bi bile odlicne.. al kao da za inat naprave ovakvo stanje, dok cijeli f1 svijet, fanovi i struka, vide da ne valja i zele promjene..
rFactor F1 HR server Info
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

"sjećam se da su nakon valjda svake utrke prikazivali gume na Ferrariju i MCMu kako su shebane skroz, znači gume se jesu hebeno puno trošile, ali nije bilo čuvanja ničeg, svaki krug se vozio na nož i to je meni utrkivanje, a ne ova sprdačina sad"

Ovo je bilo odlično, ali to je ipak bilo nešto skroz drugo. Danas je to jednostavno teoretski neizvedivo. Gubio bi 3 - 4 sekunde po krugu da voziš tako, kako treba. I ja se nadam najavi širih guma. Smanjila bi se potrošnja a i povećao meha nički grip.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

VN Velike Britanije, Silverstone - 4/5/6 Srpanj. 2014

Post Postao/la Cuky »

slika

Rezultati 2013.
slika
slika
slika

2014
Tyres - Hard (prime, orange) and Medium (option, white)

2013
Tyres - Hard (prime, orange) and Medium (option, white)
Polesitter - Lewis Hamilton (1:29.607)
Winner - Nico Rosberg (Medium - Hard - Hard - Hard)

Pole 2013

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: VN Velike Britanije, Silverstone - 4/5/6 Srpanj. 2014

Post Postao/la F1NAC »

Hamilton mora ovu dobit da prekine krizu,u protivnon ce bit belaja
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

yep, slazem se u potpunosti :=

ako ovo lujo ne dobije, potpisao je predaju..
samo ca s druge strane - jos teze ce mu bit tu, jos veci pritisak, jos veca ocekivanja, a on nekako ni bas tip za pritisak..
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

osim ako mu bolid neobjašnjivo crkne... :p (palim)
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

dmarijon je napisao/la:osim ako mu bolid neobjašnjivo crkne... :p (palim)
Ne ne ne, to ce mu crknit u njemackoj, da njemacki vozac, sa njemackom momcadi pobjedi u njemackoj neometano ;)
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Hamilton ima ponovo težak zadatak i pritisak postaje ogroman. Sad mora uzet pole i pobjedu drugačije neće stići nadoknaditi zaostatak. Uspjelo mu je nadoknaditi 25 sad mora 29, 5 čistih pobjeda što nije mala stvar osim ako Rosberga ne izda bolid.
Više nije dovoljno bit najbrži već je potrebno i puno sreće. Ako se ponovi još koje odustajanje naslov pada u vodu što bi značilo da bi naslov mogao uzeti i vozač poput Heidfielda u ovakom bolidu ako bi ga u svakoj trci samo doveo do cilja.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Budimo realni, Mercedesu su jedina prijetnja sami sebi ,mogu od starta do finisha vozit u cruise modu . Ako im eventualno jedna pobjeda promakne opet je velika razlika u bodovima. Jako tesko ce bit za Hamija, samo da mu se ne desi 2011 i da ga shebe pritisak
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la:
Da, i?

izrazito neukusan pokusaj trolanja..

jako ruzno za vidjet i ubija sav kredibilitet..
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ili pokazuje kako funkcionira svijet formule 1 unutar timova s obzirom da neki ovdje još uvijek gaje iluzije da nije moguće jednome vozaču svoga tima malo poremetiti bolid. Prost ( hondina lutrija s motorima ) i Alonso ( fia-ini suci na vn brazila 2007. ) su dokaz nevjernim Tomama. Ružno je vidjeti i konstantno pljuvanje po Hamiltonu. Prvo kako ne zna čuvati gume- dokazao da bolje čuva od Rosberga, a prije toga i od Buttona. Drugo , da se ne zna prilagoditi pravilima- ova godina sve to opvrgava, a baca novo svijetlo na neke nedodirljive svetinje ( vozače ). Pozdrav.

Nico Rosberg sees nothing wrong in him and Mercedes Formula 1 team-mate Lewis Hamilton keeping information back from each other, despite their bosses' concerns about a lack of transparency.

Mercedes motorsport boss Toto Wolff suggested after the Austrian Grand Prix that the team risked its overall form suffering because its drivers were withholding information or disguising theirtrue pace in practice.

But Rosberg, who bounced back from being knocked off the front row by Williams to win at the Red Bull Ring, reckons that there is little to worry about in what is happening between him and Hamilton.

"It is all open," said the German, who leads the drivers' championship by 29 points from Hamilton.

"The data, everything, is open. It is just sometimes you are not going to put it on the table and say: 'look, here is what I have done.'

"If I find a little bit of an advantage somewhere then I am not going to tell everybody about it, I will keep it to myself. There are little bits and pieces."

Despite some flashpoints off track this year especially at the Spanish and Monaco Grands Prix, Rosberg and Hamilton's rivalry has not boiled over in to an on-track clash yet.

And Rosberg is adamant that the pair have a good enough understanding of what the team wants from them for matters not to get out of control.

"In the background we are racing for the Silver Arrows and everything is free, because as a team we need to be strong," he said.

"We are strongest when we work together and we do work together. And it will continue to be like that.

"But at the same time we are fighting each other so when we can get a bit of an advantage over the other we will take it."

Tek toliko da se vidi tko je timski igrač i koga tim štiti.

Par dana prije se oglasio veliki vođa:
MANAGING DRIVERS IS KEY

Wolff said it would be crucial for Mercedes to manage Rosberg and Hamilton "in the right way", to ensure they do not hold things back from the team in order to try to beat one another, amid suggestions that the pair have been aborting practice laps to avoid revealing their true performance level before Q3.

"We just need to keep the transparency level where it is and not become in-transparent," Wolff added.

"It's clearly becoming very competitive, and the longer we go into the season the more competitive it's going to get.

"Transparency is all about exchanging views and learning from each other.

"We have to look very carefully at it. We don't want to keep the lap that shows how capable the car is until the final qualifying, because we need to understand where we can improve the car.

"I'm not saying this has happened, we just don't want to see any sandbagging and aborted laps when we need to learn about the car.

"The drivers' main agenda is winning the drivers' championship; our agenda is about winning the constructors' championship and making sure one of the drivers wins the drivers' championship, so maybe first we need to win the constructors' championship and then we can unleash them."

Vrijeme je da Lewis stopira telemetriju Rosbergovom taboru.

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Kaj sve neće tolerirat Rosbergu ove godine...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Kaj je Hamiltonu prdnul opet motor kaj je samo 14 krugova napravil samo u FP2?
Darkness rises when silence dies
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Da. I to čim je izašao iz boksa. Ponovo je imao "peh".

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a sad su i kvarovi namjerni? ovo je već presmiješno, nadmašili ste čak i Alonsove fanove

slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Cuky je napisao/la:a sad su i kvarovi namjerni? ovo je već presmiješno, nadmašili ste čak i Alonsove fanove
cek malo ja nisam gledal FP2 i sam sam pital u cem sam pretjeral
Darkness rises when silence dies
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne...to je bio odgovor na Danijev post.

slika