Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
delmusa
Ja sam: Vozač
Navijam za: del racing bih

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la delmusa »

godi nama sam na ovom forumu... rijetko komentarišem- razlog- jedno je biti za volanom u race-drugo je tipkati i pametovati na jeftinoj tastaturi... čak šta više iza sebe imam bogatu racing karijeru...

ali ovo sto bahati vetel radi... žalosno za F1... sramno za današnje sudije u FIA !
da sam ikada bio njegov navijač ili sl... pljunuo bih na sve njegove titule-koje je apsolutno dobio silnim konstruktorskim prevarama nad konkurencijom- a dobrim dijelom svojom voznjom koja je u gro utrka toliko kontraverzna- zapravo jasna je za diskvalifikaciju-ali kako se to on provlači i koliko su mu svi naklonjeni- to je za mene nedokučivo...
poslije ove danasnje utrke...

vetelu bi trebalo oduzeti trkaču licencu...
kako je taj u kartingu vozio i kojom su to bahatosću stigli do F1 to samo oni znaju.. titule i voznje u F1 smo u gornjem pasusu dotaknuli...
mislim da je i nesretni weber, danasnji ricardo...daleko brži i kvalitetniji vozač !!

naime: treba postojati utrkivanje...treba voziti maxxx... često na rubu! ali postoji pravilnik !
danas je vetel najvecu grešku napravio u duelu s alonsom! taj termin se zove track race !
1. idealna linija
2. trkača linija.
i sada se nameče pitanje tko je koga onde ugrozio? ako su vetelovi točkovi- dok je alonsko bio u idealnoj liniji bili između alonsovog vozila- znaći da ga je gurao i oduzimao mu track za voženje ( i to na pravcu)
a broj dva- u toj poziciji nikako nije bio ispred alonsovog bolida da bi racing linijom mogao presječi idealnu liniju...
dakle ! ne razumijem te sudije... alonsova kazna za startno mjesto je ok ! ali ovo bih vettelu sudio...
previše su nijemci u ovom f1 velikom cirkusu nadojeni...

mozda je najbolje da je alonso bio glup ili tvrdoglav, da ne popusti, da su imali karambolažu...da je alonso poginuo i otpali neki dio, da je u gledalištu povrijedio ili usmrtio jos 10 osoba... to bi bilo pravo!
Zadnja izmjena: delmusa, dana/u 06 srp 2014, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

O čemu ti pričaš?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Domi je napisao/la:Niti sam njegov navijač, niti je moj dečkić, jednostavno volim vidjet dobru borbu al na konstantne jednostrane uvrede prema Vettelu navijača vozača kojeg su prijašnjih godina zvali Crylonso jednostavno imam potrebu odgovoriti. :)

Plakali su obojica, i plakat će, uživajte u ovakvim borbama jer jedino to može spasit današnju F1 kao što je i diglo dojam današnje trke.
Na nacin da nazivas vozaca Santanderskom prevarom? svaka cast. Inace da ti napisem nesto tipa ne se*i ili tako nesto dobit cu oept opomenu al zanimljivo ti nikako da je dobis sa vrijeđanjem vozaca i poticanjem na svađu. #-o Odi se divi Sebastianu. Ljubi njegova 4 trofeja i gledaj 4000 puta replay kako je on "pokazao" Santanderskoj prevari. :roll:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
delmusa
Navijam za: del racing bih

Post Postao/la delmusa »

evo upravo na rtl austria kai ebel intervjuiše vettela...
pravda se i gotovo plače vettel... kao njemu je alonso 2 x presjekao liniju u momentima kada ga je on vec pretekao na ulazu u krivinu...
hahahahahaaaa smiješno- brže uđe u krivinu i ode naširoko-logično da je alonso to iskoristio i kada je vec ispred njega- s racing linije uđe u idealnu ! to je po pravilniku dopušteno... zato i nije bilo kontakta i sl...
ali vettel je iz linije gdje je z agotovo pola bolida iza alonsa sjekao njegovu idealnu liniju... da ga alonso (iako u sendviču s gumama) nije pustio... to bi bilo loše.....

odmah slijedi pitanje za alonsa.. alonso se nasmijao i rekao- vidio sam u retrovizoru gdje je... svatko tko je vidio- slagao bi da je bio ispred i da mu je dozvoljeno da to učini...jednostavno pred ulazak u desni zavoj popustio sam...
dalje...bla..bla 5 ili 6 mjesto nebitno...

vettel je za buduču generaciju dječaka u race sportu sramota i jad !
nesumljivo da vozi, nesumljivo da je veliki radnik u tom sportu...
no nije materijal s ovim čime se okitio...

to se sve više vidi iz utrke u utrku...
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Pa Alonso se skoro u Vettela zabio, ali ko ga hebe to je utrkivanje, a i već ste valjda svi dosadni i sami sebi sa omalovažavanjem Vettela
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

potez utrke... definitivno... još samo da je šutio tj.da nije cmizdrio... ali da je pokazao da ima muda pokazao je,isto kao i alonso,zato potez toliko i vrijedi
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Vettel: There aren't many drivers that I trust of having a hard & on the limit fight with them, but Fernando is clearly one of them.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

barem javno iskazuje poštovanje prema njemu dok Alonso još uvijek ignorira Vettela...
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

=D>
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Pljesak za koga? pretp vettela buduci da je u njegovoj temi?

Po meni je tu imal srece jer ga je spasil kimi koji nije bio sposoban ga zatvoriti i pomoc momcadskom kolegi nego je popusil dvije pozicije, da nije bilo kimija, alo bi ga presel.

tak da neznam cemu ovo...alu ok...ne vidimo svi isto ocito, ni na snimkama...
I like to race, not to do laps alone.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

zonelsk je napisao/la: Po meni je tu imal srece jer ga je spasil kimi koji nije bio sposoban ga zatvoriti i pomoc momcadskom kolegi nego je popusil dvije pozicije, da nije bilo kimija, alo bi ga presel.
tak da neznam cemu ovo...alu ok...ne vidimo svi isto ocito, ni na snimkama...
...da očigledno svi ne vidimo isto...Kimi ga je i pokušao zatvoriti samo što zna da se nije dozvoljeno baš šetati po stazi nekoliko puta...i ja se pridružujem pljesku za Vettela jer je jako lijepo izbjegao zamku u koju su ga željeli uvući Alonso i Kimi...al' dobro neka bude sreća ako je tako nekima lakše...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

kimi nije trebal sarat po stazi nego zatvori desnu stranu i to je sve, alonso bi odaradil ostalo s lijeve i vettel nema kamo...ali ok...

nije to nego je velemajstorska voznja vettela koja je pokorila dva ferraija i to na pravcu di je RB sporiji.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Meni prema postavljanjima na stazi izgleda kao da je to i bio plan (vjerojatno dogovoren preko radija) no Vettel jednostavno nije upao u to...nemojmo o velemajstorkoj, vanzemaljskoj i ne znam kakvoj maestralnoj...ovo je samo lijep potez...hmmmmmm a ako ću pokvareno razmišljati mogao je Kimi naglo prikočiti umjesto da je malo pustio gas (kako se meni čini - mislim da je tako htio dati prednost Alonsu)...no nema veze - različiti pogledi, ni prvi ni zadnji put...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Mogo je kimi zatvorit tu stranu i to je sve.

Vettel drugo nije ni mogao, bio mu je u slipu i imao je otvorenu cijeli desnu stranu, a s lijeve alonso, mogo je ili kocit ili desno..

tak da ni nije nista previse "spektakularno" napravio.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

kako otvorenu cijelu desnu stranu kad je morao izać na travu??
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Kimi je trebao od pocetka zatvarati desnu stranu, vetelu nebi palo na pamet ici desno nego bi vjerojatno drzao malo vise lijevu putanju i tu bi ferrariji puno vise profitirali..

Kimi se vozio po sredini, kada je vetel bio vec jako blizu poceo je zatvarati sto je bilo prekasno..a vettel je samo produzio pored njega.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

onda bi vettel prošao s unutrašnje strane i još bi lakše mu bilo...ovako je morao ići skroz s vanjske strane zavoja a alonso je išao s unutrašnje čime je imao kraći put za preć. kimi je uradio koliko je mogao,mogao je još jedino sudar izazvat,a malo mu je falilo na kočenju :D
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

pa zapravo i nebi, jer puno prije nego je kimi bio u prici alonso je vec bio u boku sa vettelom i mogo je drzat putanju i vetel nebi mogao prema njem, osim ga izgurat ili napravi kontakt.

kimi je prekasno zatvarao desnu stranu i to je vetel iskoristio.. i dosta nespretno od kimija, oceival sam i ocekujem puno vise..

Lijepo izgleda, ali u bi napravili gotovo svi vozaci na gridu, ajde da ne pretjerujem top deset vozaci i zato mi to mi nije neki ekstra potez.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zonelsk je napisao/la:pa zapravo i nebi, jer puno prije nego je kimi bio u prici alonso je vec bio u boku sa vettelom i mogo je drzat putanju i vetel nebi mogao prema njem, osim ga izgurat ili napravi kontakt.

kimi je prekasno zatvarao desnu stranu i to je vetel iskoristio.. i dosta nespretno od kimija, oceival sam i ocekujem puno vise..

Lijepo izgleda, ali u bi napravili gotovo svi vozaci na gridu, ajde da ne pretjerujem top deset vozaci i zato mi to mi nije neki ekstra potez.
hm...znači alonso je trebao čuvati da vettel ne može kimiju izleti na lijevu stranu i usput preteći ga a kimi na vrijeme zatvorit desnu? to bi vjerojatno upalilo, ali mislim da je teško izvodivo bez dogovora i plana...
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

ok moguce, ali opet..alonso je vec imal pokrivenu lijevu stranu, kimi je mogel ili izaci lijevo ili desno, lijevo bi znacilo blokiranje alonsa, desno vettela..ovako je odabral nista i izgubil dvije pozicije.

mozda nebi proslo, ali kimi to nije probal. s druge strane, vettel je dosta straightforward odradil svoje. imal je brzinu zbog slipa, otisel di je mogel

da je cak vettel i odlucil proci lijevo (pod uvijetom da je kimi skroz desno), kimi se ima pravo vratii u trkacu putanju sto bi znacilo da je opet u prednosti i imal bi vise sanse, ovak je napravil nista....a sobzirom di je alonso vec tada bil tesko da vi se vettel ugural između njih..

EDIT: i vjerujem da bi jos koji zavoj/krug vidli dobru borbu između tri prvaka sa dosta slicnom bolidima (prednos ferarija na ravnici i rba u zavojima) ...a ovak nista...lik je bil promatrac i jos skoro skucal vettela na kocenju...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pa dobro,odabrao je blokirat stranu na koju je vettel već krenuo tj. desno. da je odmah zatvorio desno, vettel bi možda imao vremena i prostora ići lijevo ako ga alonso baš ne bi stisnuo da ne može nigdje....
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

nebi se slozio, mislim da bi imao manje prostora.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Vettel je ovdje imao sreće da je kimi popustio. Onaj koji ti ostavlja tako malo mjesta za ulaz on ti diktira putanju do kočenja što ovdje nije bio primjer. Vettel je počeo sužavat putanju Kimiu a nije bio još uvjek ispred. Neznam koliko vidi na taj retrovizor ali da se Kimi nije pomicao u ljevo i pazio na Alonsa još, ponovila bi se Turska 2010.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

I'm going home hahahahahahahaahahahah koji lik :DDDDDDDD
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

Domi je napisao/la:Vettel je prije 1. SC-a bio 2. , a izašao kao 11., ne može se ne priznat da je tu izgubljeno nesretno jako puno vremena.
da ne spamamo u Riccievu temu...da al to je bila nesreća,da nije otišao široko i izvrtio se bio bi na Rosberg strategiji i moglo se do podija ;)
Odgovori