Mislim da je onaj iz 96. ipak lošiji.F2004_the_best_ever je napisao/la:F14T je možda i najgori bolid u povjesti Ferrari-ja, motor loš, šasija loša, tyre management loš, top speed loš, trakcija loša, ni start više nije tako dobar, na ovom bolidu ništa ne valja.
Pojavile su se informacije da Ferrari u Njemačkoj ima problema sa pregrijavanjem i da zato otvori na zadnjem dijelu bolida moraju da budu veći i da zbog toga gube oko 0.3 s po krugu.
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Formula 1 team - Ferrari
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
jedini brzi bolid je prakticki bio williams onda + ima pobjede sto ovaj bolid ove godine sigurno nece imat, osim ako se ponovi neki indianapolis 2005.Dani je napisao/la:Mislim da je onaj iz 96. ipak lošiji.F2004_the_best_ever je napisao/la:F14T je možda i najgori bolid u povjesti Ferrari-ja, motor loš, šasija loša, tyre management loš, top speed loš, trakcija loša, ni start više nije tako dobar, na ovom bolidu ništa ne valja.
Pojavile su se informacije da Ferrari u Njemačkoj ima problema sa pregrijavanjem i da zato otvori na zadnjem dijelu bolida moraju da budu veći i da zbog toga gube oko 0.3 s po krugu.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F1NAC
- Moderator
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Užas...
Ostavili Alonsa vani na prastarom softu da radi 1:24, dok su ga Vettel i Hamilton lovili 3sec/krugu i onda na 3 kruga stari ss
S Kimijem neznam šta je bilo. Startao je na softu, možda su ga isto ubile te SS
Ostavili Alonsa vani na prastarom softu da radi 1:24, dok su ga Vettel i Hamilton lovili 3sec/krugu i onda na 3 kruga stari ss
S Kimijem neznam šta je bilo. Startao je na softu, možda su ga isto ubile te SS

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
:S btvz...odmah kad je vetel usel po soft trebali i oni.. i bio bi ispred vet...:S
EDIT: ili bi vidjeli opet dobar dvoboj.
EDIT: ili bi vidjeli opet dobar dvoboj.
I like to race, not to do laps alone.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Ferarijeva PU je neviđeno sranje.
- F1NAC
- Moderator
Ja mislin da je Enzo ziv da bi otriska Di Montezemola ca si dopusta ovakav sleemperaj u ekipi

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Ferrari-jeva šasija je sigurno lošija od Red Bull-ove, Mercedes-ove i Williams-ove, imati u najboljem slučaju četvrtu šasiju na gridu je za Ferrari-jeve standarde loše, za Sauber bi to bila odlična šasija ali za Ferrari je to loša šasija. 

- speedy56
- Legenda
RB sigurno ima najbolju šasiju, zato su i tamo gdje jesu s tim Renaultovim motorom, Mercedes ima bolju takodjer, ali za Williams nisam bas siguran. Jer ako je Ferrarijeva PU "neviđeno sranje" zašto im je trebalo 10 utrka da nas predju u konst. poretku? Istina, Massa je imao DNF-ova, ali 75% ovih Ferrarijevih bodova je skupio 1 vozač.F2004_the_best_ever je napisao/la:Ferrari-jeva šasija je sigurno lošija od Red Bull-ove, Mercedes-ove i Williams-ove, imati u najboljem slučaju četvrtu šasiju na gridu je za Ferrari-jeve standarde loše, za Sauber bi to bila odlična šasija ali za Ferrari je to loša šasija.
Williams ima dosta mali drag (i ne previse DF-a, pogledaj koliko taj auto zna plesati) i kratke brzine, pa im odgovaraju duge ravnice (jer taman uspiju dodji do kraja 8.) i stani-kreni staze, a i zbog toga malo troše pa tu ustede koju kilu mase. Oni po meni najbolje koriste taj Mercov motor (od ovih kupaca)
Vec se 5. put ponavlja u ovoj temi da je problem PU, tocnije turbina. Veca turbina bi trebala riješiti 80% problema, ostalo je do elektronike, jer ako to ne srede bolid ce jos vise plesati i jesti gume
Meni nije jasno kaj je s tim ljudina koji odredjuju strategiju. Manje-više su to isti ljudi ko i proslih godina koji su u utrkama znali vuci vrlo dobre poteze (imali su i lapsuza nekoliko, ali nisu jedini).
U kvalifikacijama ni prije ni sad nisu znali vuci prave poteze. Silverstone 2012., Spa 2013., Monako 13, Silverstone 14... Vecina kvalifikacija u kisnim uvjetima zadnjih godina s greskama Ferrarija

-
- Legenda
Po meni, ovo što je speedy napisao je daleko najpreciznija analiza koju sam u duže vrijeme pročitao. Svaka čast.
Živo me zanima (ako se obistini... ) kako će Ferrari izgledat dogodine s motorom ravnopravnim Mercedesovom.
Živo me zanima (ako se obistini... ) kako će Ferrari izgledat dogodine s motorom ravnopravnim Mercedesovom.
Samo neka se trkaju.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Moraš uračunat i koliko je Williams imao greški sa strategijom, Massa je samo 4 utrke završio u bodovima, a Bottas je 1 odusto, pa uzmi u obzir da ima nešto i u tomespeedy56 je napisao/la: ali za Williams nisam bas siguran. Jer ako je Ferrarijeva PU "neviđeno sranje" zašto im je trebalo 10 utrka da nas predju u konst. poretku? Istina, Massa je imao DNF-ova, ali 75% ovih Ferrarijevih bodova je skupio 1 vozač.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- speedy56
- Legenda
Stoji i to (imao je Bottas i grid kazni u Australiji i Maleziji) i baca moj primjer u vodu, ali bit cijele price je bila Ferrarijeva uzasna i Williamsova odlicna šasija kaj mi jednostavno ne stoji. Tesko je uspoređivati ovako s različitim motorima i sve se svodi na razlicita mišljenja, a 100 ljudi-100 čudi moje misljenje je da to s šasijama baš i nije tako

- F1NAC
- Moderator
Ja ne razumijem taj njihov razvoj ove sezone. Testiraju jedno i onda ostave cijeli vikend u garazi pa za 4 utrke opet testiraju to (recimo krilo iz spanjolske, onda krilo bez gurneya odiza) imam filing da je ovaj bolid jedan veliki nered i da su apsolutno zgubljeni sa razvojem(Fry pogotovo), nadam se da ce Allison imat veci utjecaj od Tombazisa na bolid za sljedecu godinu. Misljenja sam da se nije bas snasao Tomba s ovim pravilima od 2009 nadaljespeedy56 je napisao/la:Stoji i to (imao je Bottas i grid kazni u Australiji i Maleziji) i baca moj primjer u vodu, ali bit cijele price je bila Ferrarijeva uzasna i Williamsova odlicna šasija kaj mi jednostavno ne stoji. Tesko je uspoređivati ovako s različitim motorima i sve se svodi na razlicita mišljenja, a 100 ljudi-100 čudi moje misljenje je da to s šasijama baš i nije tako

- F1NAC
- Moderator
Ferrari dodao generatore vortexa na difuzor, redbull style

- F1NAC
- Moderator
Ferrari dodao generatore vortexa na difuzor, redbull style

- speedy56
- Legenda
- F1NAC
- Moderator
Alonso told Autosprint that the team is focusing solely on 2015 from now on, which will send F14T into struggle for the rest of the season. This, however, contradicts what J. Allison said earlier that the two projects [2014 and 2015] are faring well together simultaneously.

- F1NAC
- Moderator
Sramota.1 44 Lewis Hamilton 11:38:07 315.7
2 19 Felipe Massa 11:21:53 313.7
3 6 Nico Rosberg 11:09:07 312.7
...
20 7 Kimi Räikkönen 11:56:46 305.5
21 14 Fernando Alonso 11:31:23 305.3
22 17 Jules Bianchi 12:01:03 304.2

-
- Legenda
Vjerojatno su žrtvovali brzinu da bi "na silu" napravili što veći downforce za ovu stazu. Ako su vremena po krugovima solidna, a šta sad.
p.s. a možda je i samo do motora
p.s. a možda je i samo do motora
Samo neka se trkaju.
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Oooo...je.....vam ma... nesposobnu i sa vasom strategijom...Fking marusija....
I like to race, not to do laps alone.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Katastrofa, bome ni kimi nema bas srecezonelsk je napisao/la:Oooo...je.....vam ma... nesposobnu i sa vasom strategijom...Fking marusija....
Darkness rises when silence dies
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Ovim debilima na pitwallu svima otkaz, majko mila 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- speedy56
- Legenda
Ovo je dijelom i njegova krivica, nije baš bio neki krug, 7 desetinki sporije od Alonsa, ali svejedno,
za Ferrari

- F1NAC
- Moderator
Gledajuc danasnje kvale i krug Alonsa bar vise nije onoliko fajta sa zadnjicom kao u FP al ostaje cinjenica da bolid understeera cim takne gas. Nesto kao kad na fwd autu napucas gas i ode nos drito. Izgleda kao da ovjes nije dovoljno grub