Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Koja je budala ovaj set up postavila za Spa.
Očekujem na Monzi da stavi prednje i stražnje krilo iz Monaca.
slazem se. Totalni šlemperaj
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

Domi je napisao/la:
Sanel je napisao/la:Zar nije ovo navodno Kimijeva omiljena staza na kojoj rastura? Čini mi se da ga opet Alonso rasturio.
:roll:
ne kužim čemu ovaj smajlić,komentar je na kvale di je alonso rasturio kimia,danas je bilo obrnuto
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

wolfman je napisao/la: ne kužim čemu ovaj smajlić,komentar je na kvale di je alonso rasturio kimia,danas je bilo obrnuto
Pa i nije,bez kazne neznam sta bi bilo
Alonsista hasta la muerte..
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Set up i ovo s Alonsom na startu. Mislim da slobodno mogu reći da su s tim i nekom čudno strategijom s Alonsom spušili podij

Btw: da, obrnuto rasturanje... s kaznom i vožnjom u prometu u bolidu kojega su SVI s kojima je bio u borbi prelazili na Kemmelu
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

29.08.2004

10 godina je prošlo. jesus. Da se skoro opet ponovi

slika
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

slika
Uz iskrene čestitke i želje da i dalje nastavi sa ovakvim uspjesima...ostao on vama još dugo u timu i nastavio istim cestama...sretan rođendan velikom dobrom vođi talijana...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
ivancina
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la ivancina »

slika
@F1NAC imate novi upgrade za domaću stazu :P
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ivancina je napisao/la:[ http://www.automopedia.org/wp-content/u ... r-fail.jpg ]
@F1NAC imate novi upgrade za domaću stazu :P
brzi nego vaš zbog male težine

slika
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Tu se varaš oko težine. Ovo je olakšana šasija od karbonskih vlakana i još jednog tajnog materijala stvorenog u laboratorijima DDR-a.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Hahah nas ima vise podignutu podnicu pa je efikasniji difuzor :D
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Dok se dvojica svađaju, treći... :)
Samo neka se trkaju.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Ako me google translate ne laze, ovdje:
Heisses gerücht in monza! Ist es montezemolos letzter GP als Ferrari chef?Geht er+nimmt mattiacci mit? dann soll ross brawn kommen.
pise da kruze glasine kako je ovo poslijednja utrka montezemola na celu ferrarija. Znam da je silly season u toku, ali ove godine se svi nesto suzdrzavaju od glasina, pa evo da pocnemo :)

EDIT: Tweet je od gospodjice Tanje Bauer sa Sky-a.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mrd je napisao/la:Ako me google translate ne laze, ovdje:
Heisses gerücht in monza! Ist es montezemolos letzter GP als Ferrari chef?Geht er+nimmt mattiacci mit? dann soll ross brawn kommen.
pise da kruze glasine kako je ovo poslijednja utrka montezemola na celu ferrarija. Znam da je silly season u toku, ali ove godine se svi nesto suzdrzavaju od glasina, pa evo da pocnemo :)

EDIT: Tweet je od gospodjice Tanje Bauer sa Sky-a.
malo kasnis. Prije mjesec dana se govorilo da ce zasjest na mjesto predsjenika Alitalie pošto će to bit produznica od arapa (etihad airwaysa koji je prije bio sponzor Ferrarija) i ti arapi zele Montezemola, ali Montezemolo je rekao da nema namjeru se maknut s mjesta predsjednika i rekao je koliko se sjecam da sam procitao da bi mogao imat neku ulogu u toj Alitaliji ali i dalje ce bit na celu Ferrarija
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Poglavica LdM hoće da bude doživotni predsjednik kao Tito, ne volim te doživotne predsjednike, bilo da su u pitanju doživotni predsjednici država, kompanija ili nečeg trećeg.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

jbg reci ca ces al cinjenica je da je sto se tice cestovnih automobila postavio Ferrari uvjerljivo na sam vrh. Iz godine u godinu radi ogroman profit. Malo šteka F1 tim al opet nije samo on kriv. Treba nac kvalitetne ljude. Makar mi je mrvicu zao da nije sad iskoristio neweyevu rastavu pa da ga više uzica da dođe al s druge strane volio bi da Allison mu pokaze zube tako da i mi imamo svog "Neweya". Šteta da je Byrne penzić :D
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Poglavica LdM hoće da bude doživotni predsjednik kao Tito, ne volim te doživotne predsjednike, bilo da su u pitanju doživotni predsjednici država, kompanija ili nečeg trećeg.
Koliko god nama poglavica LdM ne odgovara jer je licno odgovoran za stanje u kojem se Scuderia trenutacno nalazi ( njegov projekat potpuno talijanske momcadi je totalni out ), on radi sjajne stvari za Ferrari S.p.A... Kompanija iz godine u godinu ostvaruje rekordne dobiti od prodaje vozila, a modeli koji izlaze iz ove fabrike su vrh automobilizma u mnogim segmentima ( najnovije tehnologije, inovativni sustavi, luksuz, dizajn, brzina, motori ). U isto vrijeme, drzi se na ekskluzivnosti brenda jer se ne proizvodi vise od 7500 vozila godisnje, bez obzira na broj narudzbi. Npr. Porche je unisten brend bas zbog masovne proizvodnje i uvodjenja SUV modela Cayenne i sada Macan.. 160 000 vozila godisnje, ekskluzivnost je izgubljena i imati Porchea vise nije toliko ekstravagantno kao sto je bilo prije..

LdM ovoj kompaniji zaista treba jer je odlican biznismen i covjek koji ima autoritet. Eto, pokrenuo je stvari u Scuderiji...doveo je jos jednog biznismena na celo momcadi, pa cemo vidjeti sto ce od svega biti. Ja licno smatram da ce long-term Mattiaci uraditi dobre stvari za ovu momcad...
FORZA FERRARI !!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

sljedece sezone sve ovisi na motoru. bilo bi lijepo kad bi mogli kako u LaFerrari opet metnut motor i da vrte krugove i da nađu kvalitetne suradnike vezano za hibridnu tehnologiju. Bez motora smo nigdje, na polju aerodinamike se jos da dostić zaostatak sto je kod nas poznato od 2009, al kad motor zasteka mos ga j****.

Navodno je Mattiaci pozvao ostale tehnicke direktore i Bernija da razgovaraju o malo blazoj homologaciji. Posto do 28.2 vec moraju imat spreman motor i mogu promjenit ako se ne varam 48 posto pogonske jedinice ostalo ne. Bitno je promjenit turbinu i sklepat nekako taj MGU-H koji steka kod nas i MGU-k posto harvesting kod Ferrarija ocito steka.
slika
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

nikolaf1 je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Poglavica LdM hoće da bude doživotni predsjednik kao Tito, ne volim te doživotne predsjednike, bilo da su u pitanju doživotni predsjednici država, kompanija ili nečeg trećeg.
Koliko god nama poglavica LdM ne odgovara jer je licno odgovoran za stanje u kojem se Scuderia trenutacno nalazi ( njegov projekat potpuno talijanske momcadi je totalni out ), on radi sjajne stvari za Ferrari S.p.A... Kompanija iz godine u godinu ostvaruje rekordne dobiti od prodaje vozila, a modeli koji izlaze iz ove fabrike su vrh automobilizma u mnogim segmentima ( najnovije tehnologije, inovativni sustavi, luksuz, dizajn, brzina, motori ). U isto vrijeme, drzi se na ekskluzivnosti brenda jer se ne proizvodi vise od 7500 vozila godisnje, bez obzira na broj narudzbi. Npr. Porche je unisten brend bas zbog masovne proizvodnje i uvodjenja SUV modela Cayenne i sada Macan.. 160 000 vozila godisnje, ekskluzivnost je izgubljena i imati Porchea vise nije toliko ekstravagantno kao sto je bilo prije..

LdM ovoj kompaniji zaista treba jer je odlican biznismen i covjek koji ima autoritet. Eto, pokrenuo je stvari u Scuderiji...doveo je jos jednog biznismena na celo momcadi, pa cemo vidjeti sto ce od svega biti. Ja licno smatram da ce long-term Mattiaci uraditi dobre stvari za ovu momcad...

uništen:?:

doista bih volio da u hrvatskoj imamo puno tako "uništenih" robnih marki. svima bi nam bilo bolje

porsche nikada nije težio velikoj ekskluzivnosti. osnovni model su uvijek proizvodili u relativno velikom broju, a povremeno bi izašao kakav "limited edition" model u ograničenom broju
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
speedy56
Legenda
Legenda

Kako su pričvršćeni ovi gurney flapovi za zadnje krilo?

Gledam na onboardu Kimija, došao je u boks (nisu ga ni gurali u garažu) i mehaničar ga je samo skinuo
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

zizi je napisao/la:
nikolaf1 je napisao/la:

uništen:?:

doista bih volio da u hrvatskoj imamo puno tako "uništenih" robnih marki. svima bi nam bilo bolje

porsche nikada nije težio velikoj ekskluzivnosti. osnovni model su uvijek proizvodili u relativno velikom broju, a povremeno bi izašao kakav "limited edition" model u ograničenom broju
Po tvome, Porche je uvijek tezio da bude brend poput VW ili SKODE... S obzirom na put kojim idu, doci ce do toga. Kao polovnjak Cayenne uopste nije skup, u rangu ostalih luksuznijih SUV-ova tipa ML ili X5/X6.. Ako je filozofija Porche-a uvijek bila da postanu kao VW, pa i Mercedes i BMW onda je to okej. Porche je donedavno vazio za marku koja je bila u redu ekskluziviteta tipa Lamburdzinija i Ferrarija. Medjutim, sada je samo profit u igri i to je filozofija VAG grupe koju ne treba osudjivati, jer ljudi su tu da naprave pare. Samo je steta sto je Porche postao brend koji masovno proizvodi, jer je na taj nacin unistena jedna ikona automobilizma.
S obzirom da sam bio naklonjen toj marki ( kao i Ferrari-ju ) i znam podosta o njima, sada isto tako znam da ovo vise nije Porche... Ali takav je trend, sta da se radi.
Ja se izvinjavam na off topic... Zaista, vise necu diskutovati na ovu temu. ;)

Inace, sve vise glasina se pojavljuje da Montecemolo napusta predsjednicku poziciju u Ferrari-ju i da ce se to objaviti u nedjelju. Navodno Mattiaci preuzima njegovu ulogu, dok na mjesto sefa Scuderie dolazi Ross Brawn.
FORZA FERRARI !!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa uglavnom su ili lijepljeni ili sa manjim vidama pričvršćeni...nije neobično da se to skida nabrzaka
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

difuzor za Monzu
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Zašto ova u Ferrariju (ona koja snima izjave vozača) mobitelom snima mehaničare dok rade na bolidu?
Bilo je i u Spa tako i uvijek na Kimijevom bolidu
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

nikolaf1 je napisao/la: Koliko god nama poglavica LdM ne odgovara jer je licno odgovoran za stanje u kojem se Scuderia trenutacno nalazi ( njegov projekat potpuno talijanske momcadi je totalni out ), on radi sjajne stvari za Ferrari S.p.A... Kompanija iz godine u godinu ostvaruje rekordne dobiti od prodaje vozila, a modeli koji izlaze iz ove fabrike su vrh automobilizma u mnogim segmentima ( najnovije tehnologije, inovativni sustavi, luksuz, dizajn, brzina, motori ). U isto vrijeme, drzi se na ekskluzivnosti brenda jer se ne proizvodi vise od 7500 vozila godisnje, bez obzira na broj narudzbi. Npr. Porche je unisten brend bas zbog masovne proizvodnje i uvodjenja SUV modela Cayenne i sada Macan.. 160 000 vozila godisnje, ekskluzivnost je izgubljena i imati Porchea vise nije toliko ekstravagantno kao sto je bilo prije..
Baš da je Ferrari vrh u svim segmentima nebi se složio, pogotovo što se tiče luksuza, najnovije teh. i inovativnosti. Još nikada koliko je meni znano nisu imali auto što se kaže 'ispred svog vremena', dok je Porš to imao više puta.

Porš nije uništen brend zbog masovne proizvodnje već želi svoja vozila ponuditi i u onim klasama gdje Mercedes ili BMW nije dovoljan (meni se takvi modeli ne sviđaju samo tko me pita, gledaju svoju profit). Porš je donedavno imao više od 50% udjela vlasništva nad VW koji drži skoro 50% svjetske autoindustrije i kamiona pod sobom.

Fiat već duže dovodi Ferrari i Alfu na prodaju a šta misliš tko je prvi kupac? ...isti onaj koji već ima 91% talijanskog dizajna a onih 9 će preuzet kad stari Giugiaro ode.

A meni je porsche ekstravagantno vidjet na cesti uvjek, pogotovo kad vidim starijeg čiču u 911. Jer to je auto kojeg voziš u svim vremenskim uvjetima i za sve potrebe. To kupuju ljudi koji znaju što žele u životu bez potrebne reklame 'cuore sportivo' jer kad izađu na slavni Nurburgring Nordschliefe onda se vidi tko je cuore sportivo po vremenima kruga, koliko se nalazi Porsche-a i kojih do prvog ultra superiornog Enzeta.

Danas ultra sportski auto nije problem napravit, gdje su bili Pagani, Gumpert Apollo, Koenigsegg prije 15tak godina?
Eto danas su ispred Ferraria ako ćemo gledat ekstravagantnost. Eto pa i Rimac je preko noći napravio auto koji će po performansama uništit sve navedene, daj 1milijon$ i imat ćeš drugi na svjetu najekstravagantnije vozilo :)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Mene kod Ferrarija fascinira kako uspiju uvijek elegantno poslagat interjer. Ima puno elektronickih dodataka al opet je poslozeno da nije toliko kicasto za razliku od paganija. Koji klinac misle s onim svemirskim izgledom. Wtf.
slika
Odgovori