Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Novosti - Kolovoz 2014
To je mrtvi portal. Oni si zabrijavaju da ce preteć gp1. Lol formulino zvuci ko za dicu. A cim je Ferrari skupa s Alonsom gost njihovih objava onda ne sluti na dobro

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
A čuj, možda su dica ciljana publika, možda ih je najviše
A vidim, osim ferrarialonso - glavnina vijesti je: rekla kazala on rekao za njega ovaj opovrgnuo on priča on kaže...
Slabo činjenice i novosti.

A vidim, osim ferrarialonso - glavnina vijesti je: rekla kazala on rekao za njega ovaj opovrgnuo on priča on kaže...
Slabo činjenice i novosti.
Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Kad smo već kod portala... Zna netko dali se može Autosport+ uzeti na godišnju pretplatu?
I malo mi je čudan onaj cjenik - 1.13€ tjedno (*52 = 59€), 6.7€ mjesec (*12=80€)
Ne bi bilo više logike da je mjesečno jeftinije
Često naletim tamo na nešto kaj bi rado pročital, a nisam regan
I malo mi je čudan onaj cjenik - 1.13€ tjedno (*52 = 59€), 6.7€ mjesec (*12=80€)

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ja mislim da ne postoji tjedna pretplata kao takva (ono 1.13 je samo izračunato koliko te izađe kad uzmeš godišnju), zato ispada da je mjesec skuplji.speedy56 je napisao/la:Kad smo već kod portala... Zna netko dali se može Autosport+ uzeti na godišnju pretplatu?
I malo mi je čudan onaj cjenik - 1.13€ tjedno (*52 = 59€), 6.7€ mjesec (*12=80€)![]()
Ja sam već dugo pretplatnik. Godišnja pretplata za prvu godinu je tih 59, a svaka sljedeća 52eura (euro tjedno, što naplačuju za jedan tekst ako nisi pretplatnik). Idu Paypal, Visa, i još nešto.

- speedy56
- Legenda
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Ja sam pod istim imenom član i tog foruma,kao i ovde čitam sve u vezi F1 a ponekad i komentiram ponešto.Ali i na ovom forumu u yadnje 2-3 godine čitam bukvalno svaki post iako me nekad nema da napišem nešto i po nekoliko tjedana.
A za Alonsa i ferarija nisam toliko siguran da ih toliko poštuju,pošto ja sam jedan od tih koji navija za njih i se osećam kao manjina
A za Alonsa i ferarija nisam toliko siguran da ih toliko poštuju,pošto ja sam jedan od tih koji navija za njih i se osećam kao manjina
- F1NAC
- Moderator
Tamo ima puno "znalaca" kao na GP1 koji će ti "strucno" objasniti neke stvari na nacin on je los ne valja s argumentima npr "jer je jednostavno takav itd."gjoko-mkd je napisao/la:Ja sam pod istim imenom član i tog foruma,kao i ovde čitam sve u vezi F1 a ponekad i komentiram ponešto.Ali i na ovom forumu u yadnje 2-3 godine čitam bukvalno svaki post iako me nekad nema da napišem nešto i po nekoliko tjedana.

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
došlo je do promjene pravila kada su nosevi u pitanju...uglavnom, ukoliko netko ne pronađe rupu u pravilniku nosevi bi trebali biti vrlo slični onima koje su Ferrari, McLaren i još nekolicina imali u razdoblju od 2000-2003
http://www.f1fanatic.co.uk/2014/09/03/e ... gulations/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.f1fanatic.co.uk/2014/09/03/e ... gulations/" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Novosti - Rujan 2014
http://www.autosport.com/news/report.php/id/115776" onclick="window.open(this.href);return false;
Interesantna ideja, ali bojim se oko realnosti njezine provedbe...
Interesantna ideja, ali bojim se oko realnosti njezine provedbe...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- mrd
- Profesionalni vozač
Re: Novosti - Rujan 2014
Nisam siguran kako se to moze sprovesti u djelo. Totalno ukidanje ok, ali samo ogranicavanje ne znam kako bi mogli regulisati pravilima, tu bi se naslo dosta rupa. Inace osobno nisam za ukidanje tem radia, jer sa stanovista tv gledatelja mi daje jos jednu dimenziju tom prijenosu.
Tuzno mi je sta sve danasnji lov na gledatelje cini od sporta. Cini mi se da jedino nogomet nema problema s tim.
Tuzno mi je sta sve danasnji lov na gledatelje cini od sporta. Cini mi se da jedino nogomet nema problema s tim.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
pa naravno da nogomet nema takvih problema jer:mrd je napisao/la:Nisam siguran kako se to moze sprovesti u djelo. Totalno ukidanje ok, ali samo ogranicavanje ne znam kako bi mogli regulisati pravilima, tu bi se naslo dosta rupa. Inace osobno nisam za ukidanje tem radia, jer sa stanovista tv gledatelja mi daje jos jednu dimenziju tom prijenosu.
1. otkad znam za sebe igra se 90 min
2. Za blagi faul je žuti karton
3. grubi faul crveni karton
4. NIKADA SE NISU MIJENJALA PRAVILA JER JE JEDNA EKIPA DOMINIRALA, da bi se njih zaustavilo i ucinilo sport zanimljivijim
5. jer je i dalje sastavni i glavni dio svega utrpati sto vise golova i doci tako do pobjede
da ne nabrajam ostale gluposti nadam se da kuzite poantu

McLaren u <3
- speedy56
- Legenda
Ja podržavam ideju, iako isto ne vidim kako bi moglo funkcionirati.
Možda ograničiti ukupan broj TR-a tokom utrke, ili ukupno vrijeme, pa malo više koristiti pit board, komplicirano je, jer u jednu ruku ima dosta onoga kaj je problem - kad inžinjeri vozačima govore kako da voze, a u drugu ruku tu su ovi komplicirani bolidi gdje malih milijun stvari može riknuti i ima isto tolko kombinacija koje bi vozači trebali prčati po volanu, a ne tiču se vozača nego inžinjera.
Možda više tih stvari prebaciti s volana na pit wall, pa bi inžinjeri radili svoj posao, a vozači svoj i nebi bilo tolko potrebe za TR-om. Problem u tom slučaju je mogući gubitak veze između pit walla i bolida
Možda ograničiti ukupan broj TR-a tokom utrke, ili ukupno vrijeme, pa malo više koristiti pit board, komplicirano je, jer u jednu ruku ima dosta onoga kaj je problem - kad inžinjeri vozačima govore kako da voze, a u drugu ruku tu su ovi komplicirani bolidi gdje malih milijun stvari može riknuti i ima isto tolko kombinacija koje bi vozači trebali prčati po volanu, a ne tiču se vozača nego inžinjera.
Možda više tih stvari prebaciti s volana na pit wall, pa bi inžinjeri radili svoj posao, a vozači svoj i nebi bilo tolko potrebe za TR-om. Problem u tom slučaju je mogući gubitak veze između pit walla i bolida

- mrd
- Profesionalni vozač
Naravno, niti Platini ne dere vlasnike i tv kuce. Hocu da kazem da sve ove novotarije ce da stvore kontra efekat. Mislim da svaki sport treba na neki nacin da se organski, svojim tempo razvija i na kraju zauzme svoje mjesto negdje sto se tice popularnosti, potrebnog uloga i potencijalne zarade. Formula 1 je krenula u tom smijeru, sada se samo srozava iz ciste megalomanije pojedinaca na vrhu.

- Cuky
- Moderator
@speedy
nekad je bilo upravo to što si ti predložio (od 2000. do 2002. ili 2004) kada su vozači vozili, a inžinjeri su mogli iz boksa radio vezom mijenjati postavke bolida. To je kasnije zabranjeno baš kako bi se veća kontrola dala vozaču i kako momčad nebi mogla namjerno sabotirati jednog vozača u korist drugog za vrijeme utrke. Možda si čuo termin koji se koristio "two-way telemetry", dok je nakon zabrane ostalo slanje podataka od bolida u boks, ali osim radio veze sa vozačem zabranjeno je slanje podataka od boksa prema bolidu.
nekad je bilo upravo to što si ti predložio (od 2000. do 2002. ili 2004) kada su vozači vozili, a inžinjeri su mogli iz boksa radio vezom mijenjati postavke bolida. To je kasnije zabranjeno baš kako bi se veća kontrola dala vozaču i kako momčad nebi mogla namjerno sabotirati jednog vozača u korist drugog za vrijeme utrke. Možda si čuo termin koji se koristio "two-way telemetry", dok je nakon zabrane ostalo slanje podataka od bolida u boks, ali osim radio veze sa vozačem zabranjeno je slanje podataka od boksa prema bolidu.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Kao što sam prije rekao najveći problem je neprovedivosti kao i onaj cirkus s ukidanjem momčadskih odredbi i Alonso is faster than you što nije momčadska odredba nego izricanje činjeničnog stanja?!?
Isto kao i sada, kao sami bi morali brinuti o gorivu, i fino dogovore se prije utrke, ak moram štedit gorivo reci mi: Petar petru petlju plete i amen. Pa poslije nek FIA dokazuje šta je to značilo. Ukratko: budalaština kao i sve novotarije u F1.
Isto kao i sada, kao sami bi morali brinuti o gorivu, i fino dogovore se prije utrke, ak moram štedit gorivo reci mi: Petar petru petlju plete i amen. Pa poslije nek FIA dokazuje šta je to značilo. Ukratko: budalaština kao i sve novotarije u F1.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- speedy56
- Legenda
Haas kaže da će ipak raditi sjedište u UK
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3159 ... -it-needs/" onclick="window.open(this.href);return false;Haas also added that the team now plans to get its European base up and running in the UK.
"The next step is that we have to get our base together. Obviously Ferrari is based in Italy, we have our facilities in Kannapolis.
"We are probably going to need to have some kind of facility in the UK, in the southern part where all the other Formula 1 racers are. So, just the logistics of putting all of that together is the next challenge."

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Možda otkupe od neke ovogodišnje koja bi se povukla ( ctaerham ili marussia ).
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
-
- Legenda
Tko će se sjetiti, u prosjeku se svakih 7 - 10 godina uvijek iznova zavrti ta ideja. Sjećam se još 96., puno se kao o tome pričalo.
Al niš od toga, da.
Al niš od toga, da.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
Od singapura stupa nova zabrana na snagu. Nema vise instrukcija putem radija. Jeez s kojim sitnicama se brinu ti papani

-
- Legenda
- F1NAC
- Moderator
cim se britanac bori za titulu :
e moj MartinMartin Brundle
@MBrundleF1
I know there's some challenges ahead and things which need changing, but this is the best F1 season I've commentated on these past 18 years

- Armanini
- Svjetski prvak
martin se prodao ko zadnje govno vec odavno..
pred par sezona je jos bio kritican prema mnogim stvarima, sad sve opravdava, uljepsava i pokusava prikazati spektakularnim..
nekad mi je bio lik ok, al vec dosta vremena mi ide na jaja..
pred par sezona je jos bio kritican prema mnogim stvarima, sad sve opravdava, uljepsava i pokusava prikazati spektakularnim..
nekad mi je bio lik ok, al vec dosta vremena mi ide na jaja..
- speedy56
- Legenda
Dakle, detaljnije o novom TR-u
Ovo za temperaturu ok, treba imati feel za osjećaj
Tko ima minuticu može bacit oko na Charlijeve riječi link
ok po men, svie osim postavka ERS-a i mapa motoraNot allowed anymore: Info about tyres/brake condition, fuel consumption, engine maps, ERS mode, fuel mix, diff settings.
ok, iako je ovo s formacijskim krugom bio najmanji problem, vjerojatno će štrebatAlso not allowed: formation lap instructions to prepare race start - burnouts, gearbox sync, bite point, brake/tyre temps

Ovo za temperaturu ok, treba imati feel za osjećaj
Inače, ova pravila važe tokom cijelog vikenda i stanje s gorivom, kočnicama i gumama vozači mogu vidjeti na volanuStill allowed are informations & instructions regarding traffic, pit stop timing and team order
Tko ima minuticu može bacit oko na Charlijeve riječi link