Formula 1 Team Manor Racing Team

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Marussia F1 team

Post Postao/la Cuky »

Novo prednje krilo
slika
slika
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

ovi su stvarno doslovno shvatili pojam "kaskade".
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

kako su što shvatili neznam, ali ih je lijepo vidjeti da imaju ideje i mogućnosti u startu sezone donositi i male preinake na stazu umjesto štedljivo čekati da sakupe više promjena pa donijeti sve odjednom

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Marussia drivers aim to take advantage of weather conditions

The Sepang International Circuit threw up an all too familiar challenge today, with torrential rain arriving right on cue for the start of the crucial qualifying session. Marussia's Jules Bianchi ended the day in 19th position with a best lap of 2:02.702, while Max Chilton achieved a time of 2:04.388 and was 21st.

The Marussia drivers were among the first on track to capitalise on the improving conditions, although the intermediate tyre was still required. Timing is everything with the new ERS systems and with further rain on the horizon, the window of opportunity narrowed and both drivers missed out on the chance to improve their lap times. A red flag brought Q1 to a premature end as there was insufficient time to resume the session and complete a timed lap.

Max Chilton, #4, MR03-02, 21st: “A slightly frustrating qualifying session after having been on the pace all weekend. In those conditions, you get one chance to pull everything together at the same time and the only time I got a clear lap was the lap where I didn’t get any ERS. I also had traffic on my push lap, so it was a bit of a messy session all round, which is a shame as I felt quite confident with the car. We don’t yet know what tomorrow will bring but I’m prepared for any eventuality weather-wise and I think we have a car to take advantage of any opportunities.”

Jules Bianchi, #17, MR03-01, 19th: “I think it was a good qualifying session and one where we did not experience any issues with the ERS management, so this is positive. Now we have to work on the difficulties we experienced in the wet for the first time. The conditions were very changeable so timing was always going to be critical today. Now we will keep working for the race tomorrow, as I think we can achieve a good result if circumstances go our way and we make the best of everything.”

John Booth, Team Principal: “It was clear in FP3 this morning that the changes we had made overnight represented a positive step for Max, however with Jules we were not quite so on top of the car balance issues and he was more unhappy with the car than he had been in FP2. On his side of the garage we spent a lot of the morning stepping back through some of the changes but by the end of FP3 we had set up most of our systems for qualifying and we were reasonably happy that with some further changes we could improve the car balance. Qualifying obviously threw up a lot of challenges. We spent most of the 50 minute delay monitoring the radar and it was quite clear that the start of the session would be good for intermediate tyres, however with the potential for more rain we made sure we were out straight away at the start of the session.

"The timing of the laps is now far more crucial with the need to recharge the ERS system between push laps. While we didn’t quite manage this with Max, everything went to plan with Jules. In hindsight stopping one lap earlier for the second set of inters may have been of benefit, however I’m happy that the pit wall made the right calls today. Although the gap to Q2 is significant and there’s a feeling of disappointment within the team that we could have got more out of both cars, we are heading more and more in the right direction in terms of the way we are running this new car in varied conditions and sessions. Now we look forward to tomorrow, when we will be ready for any eventuality.”

IZVOR - F1Technical

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Novi nos kod Marussije (dolje) u usporedbi sa starim (gore)
slika

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Možda bi se mogli momci iz Marussije odlučiti malo riskirati pa pojačati razvoj ovogodišnjeg ili slijedećeg bolida s obzirom na opipljiv bonus u nagradi koji bi imali u odnosu na prošlu sezonu ako uspiju zadržati ovo 9. mjesto. A čak i ako budu 10. na kraju sezone dobili bi "samo" oko $3.5m manje nego za 9 mjesto
As I understand it, you get $35m for being a column 1 team. That is, a team that has finished in the top 10 twice in the last 3 years. Then, you get $14m in column 2 for 10th in the constructors. Notably, Marussia are actually 9th in the constructors just now (ahead of Sauber and Caterham). So if things were to stay as they are, they would receive $17.5m in column 2 instead.

So as things stand, Marussia are in line for $52.5m, while they received $14m last year. So a boost in income of $38.5m

slika

slika
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Kimi je mogao do postolja da ga ovaj panj nije zeznuo. kao da nije mogao cekat tunel ili neko ravnije mjesto ili izvest to kako spada
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

gotov chiltonov niz uzastopnih svršavanja
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Bas gledam izjavu chiltona. Lik je bedast i jos okrivljuje bianchija haha
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Bianchi je kriv što se Max frajer okrenuo i pobrao Bianchija lol

EDIT: I vidim da nigdje nije spomenuto, Chilton je dobio kaznu od 3 mjesta na gridu...ukoliko ne bude u mogućnosti odslužiti kompletnu u Austriji (dakle ako se kvalificira slabije od 19. mjesta) onda će mu se ostatak prenijeti na slijedeću utrku...samo ne vidim smisao u kažnjavanju čovjeka jer se okrenuo...bravo FIA =D> #-o

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ispuh u bolidu Marussije je jedini kod Ferrarijem pogonjenih momčadi koji ima toplinsku zaštitu koja toplinu (a time i energiju iskoristivu za pogon turba) zadržava unutar ispuha (Renault i Mercedes to imaju kod svih momčadi). Prednost je ponešto efikasniji rad turbine pošto može više energije iskoristiti za okretanje + manji zahtjevi za hlađenje jer se toplina zadržava u ispuhu, a ne širi se u prostor oko PU. Navodno Ferrari koristi Marussiju kao pokusnog kunića dok ne razviju to da bude dovoljno efikasno i pouzdano. Isto navodno, trebalo bi se pojaviti na bolidima Ferrarija i Saubera u Belgiji
slika

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Najs, jel imas ili ima negde info od cega je ta izolacija, (pretp da ce utjecat na povecanje mase bolida pa zato pitam).
I like to race, not to do laps alone.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

neznam točno od čega je. Znam da je RB dok su bili V8 motori svoj ispuh oblačio u štit od karbona, ali tada je to korišteno ne za zadržavanje topline unutra nego za poboljšanje aerodinamike unutar bolida kako bi drag bio što manji.

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

neki špekulišu sa Zircotec -om,ali mislim da nije to

http://www.zircotec.com/page/turbochargers/138
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

Alex Rossi umjesto Chiltona za Belgiju
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ipak Chilton vozi ovaj vikend
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Rossi je u bolidu sad na FP1...postoji neko nagađanje da će Chilton biti u bolidu za FP2, ali službeno je i dalje da cijeli ovaj vikend vozi Rossi

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

U Marussiji govore da su ok i da bi trebali sljedeće sezone bit na gridu, al neznam, da su tak dobro vjerojatno bi šutjeli
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3166 ... te-season/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nadam se da će uzeti ovu lovu za 9. mjesto u konstruktorima jer bi bila šteta da otiđu.
S tolko malo ljudi (imali su u Mađarskoj[?] popis svih zaposlenih na bolidu, ispostavilo se da je nekih 100-115 ljudi u tom timu i uz to s malim budžetom su još uvijek ispred Sauber i Caterham i ovogodišnji bolid zbilja izgleda ok (pogotovo prednje krilo, da je prefarbano i stavljeno na Ferrari ili Mclaren mislim da bi se uklopilo)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

možda je to bio samo odgovor na neke špekulacije da možda 3 tima neće preživjeti zimu. Znamo da su u financijskoj stisci Caterham, Marussia, Lotus, Sauber...

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Znam da je vrlo rano za pričati o tome, ali pošto je nerealno očekivati da će Bianchi biti u mogućnosti voziti slijedeći vikend u Sochiju, tko realno ima šansu za biti njegova zamjena? Službeni rezervni vozači Marussije su od početka sezone Alexander Rossi te od prošlog četvrtka Will Stevens. Također, u svojem razvojnom programu imaju još dva vozača: Rodolfo González i Tio Ellinas

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Nemoj ni ti mene krivo shvatiti, ali ako je istina da ima teske ozljede glave nema sanse da ce uopce voziti vise. Daj Boze da prezivi i da ima koliko toliko normalan zivot van utrka.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:Nemoj ni ti mene krivo shvatiti, ali ako je istina da ima teske ozljede glave nema sanse da ce uopce voziti vise. Daj Boze da prezivi i da ima koliko toliko normalan zivot van utrka.
Nažalost se s tobom dosta slažem, ovu sezonu nevjerujem da će vozit, ali se nadam da će moć da se vrati utrkivanju
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

bas steta :( takav jeben vozac i desi se ovakvo nesto. Hebem ti srecu :(
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dani je napisao/la:Nemoj ni ti mene krivo shvatiti, ali ako je istina da ima teske ozljede glave nema sanse da ce uopce voziti vise. Daj Boze da prezivi i da ima koliko toliko normalan zivot van utrka.
Nemam što krivo shvatiti...svjestan sam da će teško uopće voziti više, ne samo u Sochiju. Ali kako je Sochi slijedeća utrka i to odmah za tjedan dana zato sam napisao tako kako jesam.

slika
Odgovori