Dani je napisao/la: Eto me. Ne znam tko moze dati manje od 8 ovoj utrci.
erm.. how about 90% prilicno objektivnih clanova foruma?

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
Dani je napisao/la: Eto me. Ne znam tko moze dati manje od 8 ovoj utrci.
Pa nije on kriv. Opet blatni Red Bull ima srece. Imali su losu strategiju. SC ih je spasio.gjoko-mkd je napisao/la:Cjiela njemačka štampa je danas popodne bila puna sa špekulacijama o nameštaljkama sa Rozbergovom bolidu.
Ipak hamilton je pokazao jačinu jednog vrhunskog vozača kada posle toliko pehova je pronašao snagu da ponovo uđe u bitku za šampionat.
Danas najveći luzer u taktici je Alonso.A šta bi mogao drugo osim se kockati sa slabim bolidom
Kao razlog toga ne puštanja zaostalih vozača "u rikverc" su (kad je to pravilo islo) navodili da bi onda backmarkeri imali vise benzina u tanku jer bi radili krug-dva manjezonelsk je napisao/la:I dalje mi nije jasna ta ideja da se puste ovi napred pa onda da ih love zta cijeli krug, zake ih odma ne puste iza. Nadam se da im nije sigurnost izlika (a drugi razlog fakat ne vidim ) jer onda ima je ok da pod punim brzinama za vrijeme utrke moraju propustati brze, a to ne mogu doi se voze "40" iza SC.
Sam razj,,, trku s tim..
Ful malo. Gume su hladne i nema bas nikakvog opterecenja toliko jakog za kojeg su te gume napravljene. Mozda par postodmarijon je napisao/la:Zanima me jedna stvar, nije mi nitko prije odgovorio. Zna li tko:
"jel zna tko u kojem postotku se troše gume iza sc-a u odnosu na pravu trku?"
gume se najviše troše prilikom vožnje kroz zavoje kada su pod velikim opterećenjem što od G-sile, što zbog toga što ju inercija pokušava izgurati prema vanjskom dijelu staze, a ona ipak drži cestu pa se opire i kreće u smjeru u kojem vozač želi da bolid ide. Isto tako, ovisno i pod kojim je kutom okrenuta lijevo ili desno kada vozač skreće isto ovisi koliko će trošenje biti. Kada voze iza SC-a voze puno manjim brzinama pa su i sile koje djeluju na gumu u tom periodu neusporedivo manje. Točan postotak je teško znati kada nemamo podatke kako se troši u kojem modu, a uz to potrošnja varira od bolida do bolida i od vozača do vozača, kao i od staze do staze. Još kad dodaš vanjske temperature, vlagu, tlak zraka i tlak pod kojim je guma napunjena jednostavno dolazimo do ogromnog broja varijabli od kojih svaka ima nekakav utjecaj na potrošnju gume.dmarijon je napisao/la:Zanima me jedna stvar, nije mi nitko prije odgovorio. Zna li tko:
"jel zna tko u kojem postotku se troše gume iza sc-a u odnosu na pravu trku?"
klizat ce sigurno ako voze 120 km/h jer nemaju aerodinamicki potisak. Iza Sc sigurno se manje trosi jos kad je hladna. Trebas uzet u obzir i da se staza hladi tako da ne djeluje neka jaka temperatura. jedino ako je neko hladno vrijeme i nisu optimalno zagrijane gume (govorim kad se normalnim tempom vozi) onda ce degradacija bit rapidna. Primjer proslogodisnja testiranja di su se gume prakticki mrviledmarijon je napisao/la:Da, ali ako je iza SC-a neće se (kao što i kažeš) trošiti "klizanjem" nego samo "gaženjem". Što je minimalno, ali je pitanje da li je više ili manje u odnosu na pravilno zagrijanu.
Iako trka ne počinje kasno, u 15:00 po lokalnom vremenu.FIA will discuss with Ecclestone to start Suzuka race earlier because of typhoon threat. Early darkness could become a problem.