rekao je Sutil ako se ne varam da je brzina kojom je on izletio bila oko 150mph (ako se ne varam to je oko 180kmh) tako da je i Bianchijeva vjerojatno bila oko te brojkespeedy56 je napisao/la:Najbolje je uvesti rjesenje kakvo se koristi u Wecu kad su duple žute - na tom mjestu voziti pod pit limiterom
Bila je to velika brzina kad fali rool hoop, pravo cudo da nitko od sudaca nije stradao
Utrke 2014 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: VN Japana - Suzuka, 03/04/05 listopada 2014.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
150mph je približno 240 kmh...
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
EDIT: Smedley i Sutil kažu da je bila mala vodljivost na stazi da je bilo malo svjetla http://www.autosport.com/news/report.php/id/116183" onclick="window.open(this.href);return false;PitLaneTalk @pitlanetalk 17m17 minutes ago
No further news on Bianchi until tomorrow. Confirmed by Ferrari press release that he's not on life support. That's all we know. #F1

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- F1NAC
- Moderator
trebali bi stavit oko svih tih masinerija neke elemente koji mogu apsorbirati udarac. I izbjegavat suplji prostor koji je visi od nosa bolida.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Uz pretpostavku da su podaci na F1 timing appu točni (nekad zna zezati, smznuti se, kasniti...) Bianchi je imao max 213 tokom izleta, ali mi se čini da je uspio uporiti na cca 150kph
Edit:
Po očekivanju (kao i u Spa 2012.) ovo je opet pokrenulo rasprave o zatvorenim kokpitima ili nekim većim zaštitama za glavu.
Mislim da kod ovakvog udarca, takve sile da ne bi ništa promijenilo, ako je taj rool hoop otišao, otišao bi i taj komad karbona
Edit:
Po očekivanju (kao i u Spa 2012.) ovo je opet pokrenulo rasprave o zatvorenim kokpitima ili nekim većim zaštitama za glavu.
Mislim da kod ovakvog udarca, takve sile da ne bi ništa promijenilo, ako je taj rool hoop otišao, otišao bi i taj komad karbona

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Gary HartsteinIf indeed Jules is out of the OR, and if indeed he has been extubated and is breathing spontaneously by himself, then what is significant (in the absence of other specific medical information) is that this indicates how confident his surgeons and intensivists are that his neurological status is sufficiently stable to allow him that “luxury”. That would be really superb news.
Ako je točno što svi prenose da diše samostalno, proći će sve najbolje moguće.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Mislim da nisi u pravu. Uz još jedan dio koji može podnijeti udarac, moglo bi doći do boljeg raspoređenja sile i možda nebi poknuo niti kokpit.speedy56 je napisao/la:Uz pretpostavku da su podaci na F1 timing appu točni (nekad zna zezati, smznuti se, kasniti...) Bianchi je imao max 213 tokom izleta, ali mi se čini da je uspio uporiti na cca 150kph
Edit:
- speedy56
- Legenda
Moraš racunati da oko glave ne možeš stavljati nešto fiksno jer vozač mora ući i izaći, a kad moraju biti neka "vrata" moraju se lako skidati da bi vozač mogao izaći iz bolida u roku onih 3sec (ili kolko već). To već u startu onemogućuje neki čvrsti crash structure.
Ako i zbilja stavis nesto laksega mislim da ceš samo vozačima smanjiti vidljivost, jer kad se sudarci tom području dese obično su to jaki udarci (danas, da je Grosjean bio bliže Alonsa...) i onda pomaže jedino pravi crash structure.
Mislim da bi se vise mozda dobilo redizajniranjem sidepodsa i ovoga područja oko airboxa
Dalo bi se raspravljati kako srediti slucaj onoga sudara Schumi-Sutil u Abu Dhabiju 2010. kad bolid ide vozaču s prednje strane, jer baš nije najsretnije vozacu staviti nesto ispred ociju (iako je Fia i tako nesto testirala prije par godina u slučaju da kotač s nekog bolida padne)
Problem kod ovoga danas nije nesigurnost bolida, nego skup okolnosti koji su ga zabili u taj traktor gdje su sidepodsi otisli ispod traktora, a najviše je pretrpio rool hoop.
Pogledajte slike Perezovog bolida iz Monaca 2011., sličan sudar - bokom u barijeru, samo se on zabio u normalnu ravnu barijeru bez rupa (istina, tu su one gumene obloge pomogle), ali glava mu nije bila ugrozena jer je sve pokupio sidepod.
Ako i zbilja stavis nesto laksega mislim da ceš samo vozačima smanjiti vidljivost, jer kad se sudarci tom području dese obično su to jaki udarci (danas, da je Grosjean bio bliže Alonsa...) i onda pomaže jedino pravi crash structure.
Mislim da bi se vise mozda dobilo redizajniranjem sidepodsa i ovoga područja oko airboxa
Dalo bi se raspravljati kako srediti slucaj onoga sudara Schumi-Sutil u Abu Dhabiju 2010. kad bolid ide vozaču s prednje strane, jer baš nije najsretnije vozacu staviti nesto ispred ociju (iako je Fia i tako nesto testirala prije par godina u slučaju da kotač s nekog bolida padne)
Problem kod ovoga danas nije nesigurnost bolida, nego skup okolnosti koji su ga zabili u taj traktor gdje su sidepodsi otisli ispod traktora, a najviše je pretrpio rool hoop.
Pogledajte slike Perezovog bolida iz Monaca 2011., sličan sudar - bokom u barijeru, samo se on zabio u normalnu ravnu barijeru bez rupa (istina, tu su one gumene obloge pomogle), ali glava mu nije bila ugrozena jer je sve pokupio sidepod.

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
A možda bi ga taj kokpit ubio (ili njegovi djelovi)....
Ovdje nije bio problem dizajna bolida/ monokoka i opcenito čvrstoča njegova nego činjenica da je udario u vozilo za koje se pretpostavljano da nikad nece udariti. A to vozilo ima dosta prostora "ispod sebe" da bolid otiđe pod njega.
Do te situacije nije trebalio doći, i to je glavni problem (IMO)...ili bolja zaštita tih vozila u smislu da mogu absorbirati udarce, (ko ograde ili gume) ili naci nacina da ne postoji nikakva mogucnost da bolid se zaleti u njega...
(jebote za par tisuca kuna se moze nabaviti ogroman kran koji nece morati na stazu, i nke stave svakog na jedan zavoj nece potrositi vise od 100 000 tisuca po utrci sto je za te te okvire i sigurnost zanemarivo malo.., a to je samo jedan od nacina).
Ovdje nije bio problem dizajna bolida/ monokoka i opcenito čvrstoča njegova nego činjenica da je udario u vozilo za koje se pretpostavljano da nikad nece udariti. A to vozilo ima dosta prostora "ispod sebe" da bolid otiđe pod njega.
Do te situacije nije trebalio doći, i to je glavni problem (IMO)...ili bolja zaštita tih vozila u smislu da mogu absorbirati udarce, (ko ograde ili gume) ili naci nacina da ne postoji nikakva mogucnost da bolid se zaleti u njega...
(jebote za par tisuca kuna se moze nabaviti ogroman kran koji nece morati na stazu, i nke stave svakog na jedan zavoj nece potrositi vise od 100 000 tisuca po utrci sto je za te te okvire i sigurnost zanemarivo malo.., a to je samo jedan od nacina).
I like to race, not to do laps alone.
- speedy56
- Legenda
Upravo to.zonelsk je napisao/la:A možda bi ga taj kokpit ubio (ili njegovi djelovi)....
Do te situacije nije trebalio doći
Današnji bolidi su nevjerojatno sigurni (kolko smo sudara vidjeli koji su zbilja gadno izgledali, a vozači su samo prošetali dalje), ali za situacije za koje su dizajnirani (prevrtanje, udarac u bilo koji dio), ali za ovo nisu dizajnirani i po meni je zato (možda teška riječ) besmisleno govoriti o zatvaranju kokpita i eksperimantiranja oko kaciga
Edit:
Slično i s Villotom, na stazi se smije biti ovakvih rupa gdje nos/sidepod "zaroni"

- vidc
- Veteran
najnovije vijesti su da ima krvarenje u mozgu i da je priključen na umjetnu respiraciju. moguće da će morat opet radit operaciju
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
F1NAC je napisao/la:trebali bi stavit oko svih tih masinerija neke elemente koji mogu apsorbirati udarac. I izbjegavat suplji prostor koji je visi od nosa bolida.
kao zaštita protiv podlijetanja odozada što svi cestovni kamioni i prikolice imaju već jako dugo
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Unfortunately we have very bad news.- RMC Sport saying Bianchi's condition has worsened, he's now been hooked on life support. #F1 #Formula1

Nadam se da ovo nije istina.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Definitivno Whiting i ostali su napravili veliko sranje.Kenny je napisao/la:Ma hebeš žute zastave kada je već bilo malo svjetla, velike su brzine, a mala vidljivost, pitanje je jel Bianchi uopće vidio žute zastave, ajde bar nije kaciga uništena kako je neko ranije napisaoCaldor je napisao/la:Na F1 technicalu kažu da na tom dijelu stazu mahalo sa duplim žutima i da brzina nebi bila ništa manja sa SC-om. Ali meni se čini da to i nije baš jednako.F1NAC je napisao/la:nakon ovog ocekujem ostavku charlie whitinga. sve odgovorne na sigurnost na stazi treba poslat doma
Ok ako su i bile duple žute zastave prije zavoja br. 7., zašto se onda mahalo zelenom tačno u tom zavoju, tj.na mjestu gdje su oba bolida izletjela sa staze i to sa TORNJA?
Znači sa ISTAKNUTOG mjesta kako bi vozači mogli što ranije primjetiti zastavu i boju iste!?
Katastrofa su svi od reda a prije svega taj seninilni neodlučni starčić C.W.

Gdje se Jules B nalazio u trenutku Sutilovog izlijetanja sa staze? Zna li ko?
Meni se čini da ovi Japanci redari ulijeću na stazu kao srneća divljač pa me zanima koliko je prošlo od Sutila do Bianchia?
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera

Sauber Formula 1 driver Adrian Sutil has suggested worsening visibility may have contributed to Jules Bianchi's accident in the Japanese Grand Prix.
Bianchi suffered a severe head injury after crashing into a crane while it retrieved Sutil's Sauber, which had already gone off at Turn 7 and hit the barriers in the closing stages of Sunday's Suzuka F1 race.
Sutil, who was standing at the scene when Bianchi went off, said the fading light made it difficult to spot patches of standing water on the track as the rain worsened late in the race.
"It was quite difficult. In the end we got more rain and it was dark, so visibility was getting less and less and this corner was a tricky one the whole way through," Sutil said.
"In the end, when it got dark, you couldn't see where the wet patches were and that is why I lost the car and it really surprised me.
"It [Bianchi's crash] was the same as what happened to me - he had aquaplaning but just one lap later."
Williams performance chief Rob Smedley said the light at the end of the race was worse than at any grand prix he could recall.
"It was certainly very dark at the end," Smedley said.
"I would say in the 15 years I've been involved in Formula 1 races that was the darkest I've ever seen a race event.
"I have to say I was happy when the safety car came out.
"I didn't quite understand what the reason was at that point with what was going on, but I was happy that it came out so everybody could slow down."
Michael is faster than you!!
- Cuky
- Moderator
po meni poprilično realan pogled na situaciju u Suzuki

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ASnqrbMtnos#t=74[/youtube]
Na 1:11 Bianchi udara u viljuškar
Na 1:11 Bianchi udara u viljuškar
- vidc
- Veteran
o bože...ovo izgleda grozno. i malo je falilo da čovjek iza bagera nastrada.
na tornju iznad se vijoro zelena zastava i prije i poslije...tek pred kraj videa žuta zastava...
edit: video je uklonjen
na tornju iznad se vijoro zelena zastava i prije i poslije...tek pred kraj videa žuta zastava...
- Igor18
- Veteran
video je maknut, ima neko link?
Michael is faster than you!!
- Cuky
- Moderator
evo novi

- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Jeste li vidjeli onog kretena sa zastavom?vidc je napisao/la:o bože...ovo izgleda grozno. i malo je falilo da čovjek iza bagera nastrada.
Na 00:54 još su žute zastave, na 1:00 zelena....
To je ona jebena fanatičnost Japanaca.
Sutilov bolid nije ni iznešen na sigurno a onaj luđak je najmanje deset sekundi prije Bianchijevog udara zamjenio dvije žute i počeo mahati zelenom zastavom???
Zašto?

Nadam se da će fanatični mahač uskoro izvršit harakiri.
- Cuky
- Moderator
kada je bolid Sutila povučen malo unatrag prošlo se taj toranj sa kojeg je ovaj onda počeo mahati zelenom zastavom, dok je do tog tornja pravilima još uvijek vrijedila žuta zona (ona prestaje tek od onog mjesta na kom se pokaže zelena zastava). Tako da u tome ne vidim nikakvu grešku tog redara...uostalom, Bianchi je izletio već prije, a tu je udario u traktor.

- F1NAC
- Moderator
jesus koja reakcija, već je skinuto

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Igor18
- Veteran