2014?vidc je napisao/la:na osnovu čega to zaključuješ?
Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Novosti - Rujan 2014

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- vidc
- Veteran
Re: Novosti - Rujan 2014
pa ove godine je lako voziti bolide, barem tako tvrde vozači a kao što vidimo i F1 šefovi žele vozačima "otežat". to što vettel ima nekih drugih problema nema veze tim koliko su bolidi zahtjevni ili ne.
što se tiče same zahtjevnosti vožnje bolida, moje mišljenje je da nijedan bolid nije lako vozit ako imaš dopuštenje da ga 50-60 krugova zaredom voziš na rubu. štednja goriva, guma, motora, turbina, elektromotora, baterija itd. itd. sigurno ne vodi u tom smjeru.
što se tiče same zahtjevnosti vožnje bolida, moje mišljenje je da nijedan bolid nije lako vozit ako imaš dopuštenje da ga 50-60 krugova zaredom voziš na rubu. štednja goriva, guma, motora, turbina, elektromotora, baterija itd. itd. sigurno ne vodi u tom smjeru.
- F1NAC
- Moderator
NOVOSTI - Listopad 2014
jos losih vijesti. Andrea de Cesaris je poginuo na motoru.RIP 
EDIT: unatoc svim losim vijestima danas malo bih samo bacio na Vettel Alonso transfer. Postoji jedna luda mogućnost, a to je da je Honda ponudila veliku svotu obima i vezala ih za sebe ugovorom(ne McLaren). Recimo jos i da sliku koju su okacili na twitter brojevi neodoljivo bacaju na njihove brojeve. Mašti na volju bi se reklo

EDIT: unatoc svim losim vijestima danas malo bih samo bacio na Vettel Alonso transfer. Postoji jedna luda mogućnost, a to je da je Honda ponudila veliku svotu obima i vezala ih za sebe ugovorom(ne McLaren). Recimo jos i da sliku koju su okacili na twitter brojevi neodoljivo bacaju na njihove brojeve. Mašti na volju bi se reklo

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Re: NOVOSTI - Listopad 2014
ali bio je i komentar koji je išao uz tu fotku...pisalo je u smislu da je izložen bolid sa brojem 5 kojeg je vozio (neznam sad točno tko, zaboravih), uz pitanje da što znamo o bolidu sa brojem 14
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
John Surtees. Al opet zahebi ti komentar. kako se kaze: Slika govori vise od 1000 rijeciCuky je napisao/la:ali bio je i komentar koji je išao uz tu fotku...pisalo je u smislu da je izložen bolid sa brojem 5 kojeg je vozio (neznam sad točno tko, zaboravih), uz pitanje da što znamo o bolidu sa brojem 14

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?f= ... 50#p340229" onclick="window.open(this.href);return false;
I like to race, not to do laps alone.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS

Sky Sports F1 @SkySportsF1 4h4 hours ago
Former #F1 driver Andrea de Cesaris has died in a motorbike accident http://bit.ly/1s0FXBP" onclick="window.open(this.href);return false; #skyf1

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
zanimljiva ideja po pitanju sigurnosti...kako natjerati vozače da uspore gdje treba bez potrebe za SC
IZVOR - dailysportscarSo what is the alternative if the field needs to be brought under control?
We’ve written on these pages before about the Creventic organisation’s ‘Code 60′ system which, when there is an incident requiring the field to be brought under control, sees marshals posts display purple flags or lights requiring the field to reduce their speed to no more than 60km/h.
It’s been used safely and effectively for several years by Creventic, most notably at the Dubai 24 Hours, and I will admit that, before I saw it in operation in person, I was a major sceptic.
It is though universally respected, sensibly enforced (with a combination of visual observation, GPS data and lap time data) and, of course, the Race Director always has the opportunity, should the need arise, to utilise a safety car instead.
It’s advantages are clear: It is a simple procedure, it penalises nobody, and it allows racing to resume, in pretty much the same way it paused, when the ‘purples’ are withdrawn.
I’d like to see it trialled elsewhere, and so too would many competitors, some of whom suggest that it’s just possible perhaps that it suffers principally from the ‘not invented here’ attitude that can sometimes prevail with well established organisations.
Let’s hope that wouldn’t be the case for a measure that could have a positive impact on not just a race, but in overall safety terms too.

- Cuky
- Moderator
Upravo naletjeh na ovo...nije baš uz F1 vezano, ali jest uz staze. Možete vjerovati da je ovu stazu (Atalanta Motorsports Park) dizajnirao Tilke 

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Evo ja mogu...znam da je to staza za vikend zabavu amerima i sva je u "zelenom" od napajanja solarnim čelijama do ostalih kvazizelenih i ekoloških mudrolija...staza služi zaljubljenicima Atlante i bliže okolice za zabavu i okružena je (normalno) brojnim restoranima i hotelima - valjda tako oni zamišljaju odlazak u prirodu...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Cuky
- Moderator
znam, čitao sam po stazi...ali Tilke je poznat po svojim "parkiralištima", a zapravo kad mu ne odrediš koliko mora kvadrata biti izletna zona i da ne mora sve biti ravno može i on napraviti stazu koja, ovako na prvi pogled, izgleda zanimljivo

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...yep...ima Tilke sigurno fantastičnih ideja u svojoj glavi no rješenja mu moraju biti kompromisna...uz sva naša pljuvanja po njegovim stazama zaboravljamo ponekad da je on samo izvršitelj a nalogodavac je netko drugi...Cuky je napisao/la:znam, čitao sam po stazi...ali Tilke je poznat po svojim "parkiralištima", a zapravo kad mu ne odrediš koliko mora kvadrata biti izletna zona i da ne mora sve biti ravno može i on napraviti stazu koja, ovako na prvi pogled, izgleda zanimljivo
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- zonelsk
- Veteran
meh...ova staza izagleda ok samo zato kaj je dosta izražena elevacija....
sve ostalo bas tipicni tilkedrom (sudim samo porema ovoj slici)
sve ostalo bas tipicni tilkedrom (sudim samo porema ovoj slici)
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Uskoro gp Europe u Baku 
https://twitter.com/khpconsulting/statu ... 56/photo/1" onclick="window.open(this.href);return false;

https://twitter.com/khpconsulting/statu ... 56/photo/1" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- Cuky
- Moderator
i layout staze....

- KimiF@n
- Navijam za: Kimi Raikkonen
- Kontakt:
Nikako mi se ne sviđa ovaj "kockasti" dio. Nije to to.

“Leave me alone, I know what I'm doing”
-
- Legenda
Ne da nije to to, nego se bojim da mi mogla biti dostojna zamjena za Valenciju kao najlošiju stazu. Zaboravio sam već - kako to da su nju makli?
Samo neka se trkaju.
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Na Formula 1 Fans na Google+ sam nasel zanimlivu sliku koncepta kak bi mogla f1 izgledati za zatvorenim cockpit, ako bude tako ona nema straha jer meni izgleda odlicno.

Darkness rises when silence dies
- zonelsk
- Veteran
Uf.....takvo nešto bi bilo prekrasno....
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
meni izgleda ogabno, kao kad cigani na neku Dyanu naklapaju djelove traktora, bicikla i razno raznih šporeta.
Prije bi prihvatio rollbar ako već nešto mora bit oko glave. Rollbar bi se dao tako izvest da nebi cijev pokrivala vozaču vidno polje za razliku od nosača stakala koja je potom teško čistit dok se ne dođe do boksa (a što bi i oni stigli u 2.6 sec) osim ako to čudo nebi imalo i brisače
Prije bi prihvatio rollbar ako već nešto mora bit oko glave. Rollbar bi se dao tako izvest da nebi cijev pokrivala vozaču vidno polje za razliku od nosača stakala koja je potom teško čistit dok se ne dođe do boksa (a što bi i oni stigli u 2.6 sec) osim ako to čudo nebi imalo i brisače

- F1NAC
- Moderator
remetiš protok zraka s rollbarom tako da sumnjam da bi se slozili s timĆale od Lewisa je napisao/la:meni izgleda ogabno, kao kad cigani na neku Dyanu naklapaju djelove traktora, bicikla i razno raznih šporeta.

- Cuky
- Moderator
naspram ovom gore i oni grbavci iz 2012. su ljepotani

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ja još uvijek postavljam pitanje kako će vozači izaći iz toga u onih 3sec, uz uvjet da je to zbilja čvrsto i da pomaže kod sudara, a ne samo kao vjetrobran
Meni ovo gore ok izgleda, ali nisam siguran koliko je ostvarivo (ne radi krova)
Meni ovo gore ok izgleda, ali nisam siguran koliko je ostvarivo (ne radi krova)

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
F1NAC je napisao/la:remetiš protok zraka s rollbarom tako da sumnjam da bi se slozili s timĆale od Lewisa je napisao/la:meni izgleda ogabno, kao kad cigani na neku Dyanu naklapaju djelove traktora, bicikla i razno raznih šporeta.

čisto sumnjam da remeti išta više ko ovi špicasti nosevi na razno raznim bolidima. Oni također imaju nekakvu cjev iz nosa.
Evo primjera kako to izgleda na prototipima Radical, na F1 bi se to dalo puno ljepše upasat estetcki i funkcionalno. Dakle dovoljne su dvije cijevi samo mimo kacige koje bi se na vrhu spajale same u naopako slovo 'U' ili bi produžile dalje do usisnika i spajale se konstrukcijom kokpita. U svakom slučaju glava bi bila zaštićena. Jedino što bi se moralo napravit da se cjev odvaja na dolnjem ili gornjem djelu preklapanje za brzi izlaz.
Kod ovog primjera s vjetrobranom ne vidim druge solucije nego da naprave sistem sličan u MIG avionima da izbaci cjeli vjetrobran s krovom u pizdu m da bi vozač pobjego, ili će frajerski otvarat vrata ko na lamborghiniu.