Utrke 2014 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: VN Japana - Suzuka, 03/04/05 listopada 2014.

Post Postao/la dmarijon »

Ali kako svi šute ko zaliveni, to sve govori. p.s. a evo, krenulo je ipak: http://www.marca.com/en/2014/10/07/en/m ... 00132.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja se okrećem Sochi, čekam da netko temu otvori.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

@Bernardinac
Upravo se od direkcije utrke čeka kojom će se zastavom mahati. Ako se dogodi nezgoda koja je u dijelu staze za koji odgovaraš uzimaš jednu žutu zastavu i mašeš. Ukoliko je nezgoda u dijelu staze za koji odgovara postaja prije oni uzimaju jednu žutu i mašu, a ti uzimaš zelenu jer od tebe dalje nema opasnosti. Ukoliko trebaju suci u izletnoj zoni ukloniti bolid ili dijelove bolida uzimaš dvije žute zastave i mašeš njima ili zelenu ako opasnost nije u dijelu staze za koji odgovaraš nego prije tebe.

Ako treba SC na stazu to se radi tek po naputku direkcije utrke. Kada dođe obavijest da se na stazu pušta SC uzima se jedna žuta zastava i bijela tabela sa crnim ispisanim "SC" koja se drži zajedno sa zastavom. Taj se signal daje oko cijele staze, a ne samo na jednom dijelu. Ista stvar je i sa crvenom zastavom, tj. prekidom. Ne može jedan sudac na svoju ruku prekinuti utrku nego se dobije instrukcija od vodstva utrke i onda se isti signal pokaže oko cijele staze.

Nije u redu upirati prstom u nekog samo zato što netko treba biti kriv iako baš taj u kojeg upireš prstom nije niti u jednome pogriješio u obavljanju svoje dužnosti.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Cuky
Moderator
Moderator

VN Rusije, Sochi Autodrom - 10/11/12 Listopad 2014.

Post Postao/la Cuky »

slika

Voziti će se 53 kruga.

Gume koje će pirelli donijeti su Soft i Medium.

Onboard krug:

slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Pravilia, pravila ...@Cuki pa ti samo tumačiš pravila. Sve je to ok što ti kažeš ali nije ispravno u ovome slučaju.
Postoji ogromna sigurnosna rupa u tim pravilima!?
Ovo je prebrz sport da bi se čekalo minut i pol da se neko nakani da prekine utrku.
I ponavljan ponovo da je onaj kreten trebao da uzme crvenu zastavu i odmah prekinuti utrku nakon što je vidio šta se desilo sa Bianchiejem a ne čekati da još neko pogine na istom mjestu.
Ja bih to uradio. Prekršio bih neko nakaradno pisano pravilo jedne trkaće organizacije i mahao bih crvenom koliko god mog makar na kraju i izgubio posao ali ne bih mogao drugačije kad bi mi pred očima čovjek umirao i borio se za život.
Bi li pogriješio?
Ne!!
Utrka je svakako prekinuta minut i pol kasnije za koje vrijeme su svi vozači na gridu obišli još jedan krug i naravno se mogli naći u istom zidu i pod istim bagerom jer se mora nazvat Carlija i pitat ga:
Halo, halo, halooo jel Charli......daj te mi Charlija, brzo...
Nije Charli, ko ga treba? Nigel ovdje, šta se dereš?
Ma daj mi ga čovječe neko se zabio u bager ...
Uh, jel puno? Kako izgleda?
Ma čovječe nemam pojma gadno, možeš li ti prekinut utrku ovo izgleda jebeno?
Ne mogu ja, jbga, Charlie je glavni a on ti je na lokalu 5.
Nazovi centralu pa traži da te spoje sa lokalom br 5.....
E jbga ga.....

Garantiram da će pravilia biti promjenjena. Ovakve gluposti se ne smiju nikad više ponoviti.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ja i dalje mislim da ta zelena zastava nema veze s Bianchijev sudarom i ne bi nista promijenila.
Vozači dobro znaju da zelena zastava vrijedi tek nakon tog tornja i da tek onda mogu opet preticati ili voziti po gasu. Puno je price oko toga bila nakon Brazila 2012. i Vettela

I ponavljam, na volanu je vidio koja zastava je bila aktivna u sektoru gdje je imao incident (žuta).
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

@Bernardinac
Istina, pravila imaju svojih rupa i treba poraditi na popunjavanju istih, ali to ne opravdava optuživanje suca. On nije znao u tom trenutku da se Bianchi bori za svoj život, on kad je počeo mahati zelenom zastavom nije ni znao da će 10-ak sekundi kasnije netko još izletiti.

Također, ti bi krenuo mahati bez obzira što bi ostao bez posla? Bravo, hrabro od tebe. Ali znaš što bi sa time napravio? Samo bi napravio još više problema. Na jednom dijelu staze bi se mahalo sa žutim zastavama, na drugom sa zelenima a samo kod tebe sa crvenom. U ovako teškim uvjetima sa dva sudara, SC-om, medicinskim autom i hitnom pomoći te slabom vidljivošću ubacimo još i 3 različite zastave u krugu od 500-njak metara...kad već nismo dosta zbunjeni ajmo dodatno sve zakomplicirati. Zato postoji neka hijerarhija, zato postoje pravila kojih se svi imaju pridržavati. Ne zato da bi netko rekao "ja sam gazda" nego da bi se znalo tko ima koje dužnosti i tko može u kojem trenutku donositi odluke. Na primjedbu da su svi još jednom prošli tuda i mogli na istom mjestu stradati...istina jesu, ali su prošli vozeći se iza SC-a.

U redu, imaš svoje mišljenje...ali razmisli malo...stotine ljudi su oko staze raspoređene da bi se utrka uopće mogla održati i zamisli kad bi svi donosili odluke bez da se konzultiraju sa nadređenim. To bi ličilo na ništa, bio bi kaos na svakoj utci, bilo bi sudaca stradalih svaki vikend jer bi on na svoju ruku izletio na stazu pokupiti djelove umjesto da prvo sa vodstvom riješi da se pusti van SC pa da onda u sigurnijem okruženju može odraditi svoj posao - očistiti stazu. Zbog toga se odluke donose promišljeno, nakon što se kraće ili duže razmisli o posljedicama te odluke, nego po osjećaju...možda zato i ljudi koji su u nečem uspješni daju dojam bezosjećajnosti...jer odluke donose racionalno razmišljajući, a ne hirovito kako im se u toj sekundi osjeti.

I za kraj, tko kaže da nije i Bianchi sam kriv...izgleda da mnogi vozači, uključujući Bianchija i oba Caterhama, nisu poštovali duple žute zastave, a Kobayashi nije usporio ni kad je SC izašao
Seeing at what speed Bianchi was traveling at double waved yellow (in the wet) looks like the the biggest reason why this all happened. There are also reports that, for example, Ericsson was also driving too fast at that section.
When the SC came out and Hamilton was slowing down, Kobayashi was still on full speed.

for me it looks pretty clear it's not a question if they should have red flagged it earlier or bring out the SC (seeing Koba's pace, it didn't slow him down) but the disrespect of double waved yellow. The yellow was out for almost a lap when Bianchi crashed, so the team had more then enough time to inform Jules.

So, why didn't they respect the flags? is it to do with the 10th place in the constructors championship? the small teams are under enormous pressure not to finish last. Racing under yellow as fast as you can, can make a difference worth millions.

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Nisam bio na netu par dana i citam postove, duple zute, zute, zelana kako god, da je safety car pusten tada na stazu, svima vozacima se javlja iz boxa da je na stazi , i svi ZNATNO USPORAVAJU, na kojem god dijelu staze bili.... Pusti ti i zutu i duplu zutu kad se on utrkuje a zna da ako vise uspori da mu ili onaj naprijed moze pobjec ili ga ovaj od iza sustici? Safety car je za takve stvari.... U silverstoneu se lrekida utrka radi popravka ograde na ravnici a ovdje samo zute? Charlie odstupi molim te .... Vrijeme ti je...
McLaren u <3
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Re: VN Rusije, Sochi Autodrom - 10/11/12 Listopad 2014.

Post Postao/la Alonso-champ »

Znali ko u koliko sati je trka i kvale?
Alonsista hasta la muerte..
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Evo jedan krug sa domacim vozacem (u igrici :) ): Daniil Kvyat’s Sochi hot lap

Termini:

Practice 1 Fri 08:00
Practice 2 Fri 12:00
Practice 3 Sat 10:00
Qualifying Sat 13:00
Race Sun 13:00
slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Cuky je napisao/la:@Bernardinac
Istina, pravila imaju svojih rupa i treba poraditi na popunjavanju istih, ali to ne opravdava optuživanje suca. On nije znao u tom trenutku da se Bianchi bori za svoj život, on kad je počeo mahati zelenom zastavom nije ni znao da će 10-ak sekundi kasnije netko još izletiti.

Također, ti bi krenuo mahati bez obzira što bi ostao bez posla? Bravo, hrabro od tebe. Ali znaš što bi sa time napravio? Samo bi napravio još više problema. Na jednom dijelu staze bi se mahalo sa žutim zastavama, na drugom sa zelenima a samo kod tebe sa crvenom. U ovako teškim uvjetima sa dva sudara, SC-om, medicinskim autom i hitnom pomoći te slabom vidljivošću ubacimo još i 3 različite zastave u krugu od 500-njak metara...kad već nismo dosta zbunjeni ajmo dodatno sve zakomplicirati. Zato postoji neka hijerarhija, zato postoje pravila kojih se svi imaju pridržavati. Ne zato da bi netko rekao "ja sam gazda" nego da bi se znalo tko ima koje dužnosti i tko može u kojem trenutku donositi odluke. Na primjedbu da su svi još jednom prošli tuda i mogli na istom mjestu stradati...istina jesu, ali su prošli vozeći se iza SC-a.

U redu, imaš svoje mišljenje...ali razmisli malo...stotine ljudi su oko staze raspoređene da bi se utrka uopće mogla održati i zamisli kad bi svi donosili odluke bez da se konzultiraju sa nadređenim. To bi ličilo na ništa, bio bi kaos na svakoj utci, bilo bi sudaca stradalih svaki vikend jer bi on na svoju ruku izletio na stazu pokupiti djelove umjesto da prvo sa vodstvom riješi da se pusti van SC pa da onda u sigurnijem okruženju može odraditi svoj posao - očistiti stazu. Zbog toga se odluke donose promišljeno, nakon što se kraće ili duže razmisli o posljedicama te odluke, nego po osjećaju...možda zato i ljudi koji su u nečem uspješni daju dojam bezosjećajnosti...jer odluke donose racionalno razmišljajući, a ne hirovito kako im se u toj sekundi osjeti.

I za kraj, tko kaže da nije i Bianchi sam kriv...izgleda da mnogi vozači, uključujući Bianchija i oba Caterhama, nisu poštovali duple žute zastave, a Kobayashi nije usporio ni kad je SC izašao
Seeing at what speed Bianchi was traveling at double waved yellow (in the wet) looks like the the biggest reason why this all happened. There are also reports that, for example, Ericsson was also driving too fast at that section.
When the SC came out and Hamilton was slowing down, Kobayashi was still on full speed.

for me it looks pretty clear it's not a question if they should have red flagged it earlier or bring out the SC (seeing Koba's pace, it didn't slow him down) but the disrespect of double waved yellow. The yellow was out for almost a lap when Bianchi crashed, so the team had more then enough time to inform Jules.

So, why didn't they respect the flags? is it to do with the 10th place in the constructors championship? the small teams are under enormous pressure not to finish last. Racing under yellow as fast as you can, can make a difference worth millions.
Hahaha koji si demagog. Ti jednostavno voliš raspravu pa bilo kakva da je. Iz šupljeg u prazno i obratno. =D>
Tebe kao da FIA plaća da ih braniš i kad neko glavu izgubi sbog njihovih debilnih pravila.
Kažeš da tog tipa sa br 12 ne treba napadati je on po tebi nije znao da se Bianchi bori za život nakon onakog mega udara?
Obzirom da ja smatram da je taj tip debilan možda si i upravu.
Možda se njemu to što je bolid podletio pod bager sa npr. 160KM/h odigao bager od par tona pola metra u zrak, zarotirao isti za 90 stupnjeva, odbio roll bar, učinilo kao sitnica?
Pa šta si ti prvo pomislio kad si vidio video?
Pa cijela tribina koja je udaljena preko 100 metara je u tom trenutku vrisnula od prizora.
Iskreno ja sam odmah pomislio da Julesu nema spasa. :cry:
Taj sudac na br 12 je samo 10 metara od mjesta nesreće tj. znači da je vjerojatno izgledalo i zvučalo još strašnije jer on je ČUO udar a ne samo VIDIO kao mi na videu.

Sad jedno pitanje za tebe koji se razumiješ u ova pravila zastave, sudije, sektori, i ostalo:
Ako je ona osmatračka "kućica" br 12 mjesto odakle marshal(sudac) promatra ono što se dešava na stazi, koji je konkretno zadatak tog suca na tornju? Po položaju te "lovačke čeke" izgleda da je postavljena tako da ti promatrači imaju slobodno vidno polje u oba pravca staze,(dolazni i odlazni)?
Šta konkretno radi taj sudac na tornju kad npr. neko izleti sa staze prije njegovog tornja?
Jel on zove toranj br11 da mu kaže da se tu pred njegovim tornjem izvrtio pa nek on na br11 počne mahati žutim zastavama, a on će zelenim jer nije prešao u njegovu zonu ili pak zove Charlije?
Šta je uopće zadatak suca sa osmatračnice?
Smije li on mahati žutom zastavom ako se neko razbije pred njegovim nogama a ne pređe u njegov sektor?
Kada pričaš o nadređenima i donošenju odluka:
Ko donosi odluku da kad neko izleti sa staze pa redari počnu mahati žutim zastavama?
Jel se zove nadređene(Charlije) pa im se kaže da je bolid taj i taj izletio, pa oni onda kažu maši žutom itd., ili ima neko odgovorno lice u liku nekog marshal-a uz ogradu i redare, koji ima ovlasti da odmah počne da maše a tek poslije obavijesti Charlije?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

slika
Dvije DRS zone.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Bernardinac zakomplicirao si skroz.MIslim da je to cuky lijepo objasnio.A kao prvo ta zastava i nije toliko bitna jer svi oni na volanu imaju signalizaciju.Ako trebamo tražiti krivca za nesreću onda je to onaj koji nije poslao SC na stazu.
...put u raj nije posut ružama...
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Joj trola majko mila.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ono što sam prije rekao, sad se na ovim videima vidi još bolje - bit će ih posvuda oko staze. Tu će rubnici biti samo za ukras. Mislim da će biti užasno puno priče tko je izašao sa staze tko nije.
ova druga drs zona, ravnica s dva blaga zavoja, nadam se da bi ona mogla biti i zanimljiva. Izgleda dovoljno duga za pretjecanja + što je nakon oštrog zavoja. (na singapuru drs nije baš vrijedio)
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Bernardinac je napisao/la:Hahaha koji si demagog. Ti jednostavno voliš raspravu pa bilo kakva da je. Iz šupljeg u prazno i obratno. =D>
Tebe kao da FIA plaća da ih braniš i kad neko glavu izgubi sbog njihovih debilnih pravila.
Ne volim raspravu kakva je da je, ali kad netko optužuje nekog bez da je taj napravio išta krivo onda moram na to upozorit. Kao što sam ti već rekao, da je taj tip išao na svoju ruku mahati sa nekom od zastava samo bi još veću pomutnju uveo u cijelu situaciju. FIA je skupina pametnih, ali isto tako i glupih ljudi. Da su svi pametni puno bi stvari u današnjem motosportu (ne samo F1 bilo drukčije).

Bernardinac je napisao/la:Kažeš da tog tipa sa br 12 ne treba napadati je on po tebi nije znao da se Bianchi bori za život nakon onakog mega udara?
Obzirom da ja smatram da je taj tip debilan možda si i upravu.
Upravo tako, on nije znao. Znao je tek onaj koji je došao do kokpita i pogledao unutar kacige kakva je situacija. Misliti da je netko u životnoj opasnosti nije isto što i znati da je netko u životnoj opasnosti. Odluke se ne donose na principu "mislim da je tako" nego "znam da je to i to". Uostalom, ovi koji su bili odmah doletjeli do bolida su imali radio veze, kontaktirano je vodstvo utrke, poslani SC i MC na stazu...sve po uhodanim postupcima u toj situaciji.

Bernardinac je napisao/la:Možda se njemu to što je bolid podletio pod bager sa npr. 160KM/h odigao bager od par tona pola metra u zrak, zarotirao isti za 90 stupnjeva, odbio roll bar, učinilo kao sitnica?
Pa šta si ti prvo pomislio kad si vidio video?
Pa cijela tribina koja je udaljena preko 100 metara je u tom trenutku vrisnula od prizora.
Iskreno ja sam odmah pomislio da Julesu nema spasa. :cry:
Taj sudac na br 12 je samo 10 metara od mjesta nesreće tj. znači da je vjerojatno izgledalo i zvučalo još strašnije jer on je ČUO udar a ne samo VIDIO kao mi na videu.
Prvo, taj je traktor u zraku držao bolid koji je najteži na gridu, a suprotno na drugom kraju je dobio udarac koji ga je pomaknuo. Svatko tko zna imalo fizike zna da je puno lakše podignuti jedan kraj bagera koji je sa druge strane opterećen popriličnom masom nego bagera koji je neopterećen. Cijela tribina je vrisnula, ja sam zažmirio, zvučalo je na videu (u stvarnosti sigurno i više) grozno. Ali kao što sam već rekao, to što smo mi mislili ili osjetili nema nikakvog utjecaja na određeni postupak koji se u slučaju nezgode događa. Unošenje veće pomutnje u želji da se pomogne samo odmaže kompletnoj situaciji i zato treba ostati pribran, zadržati osjećaje pod kontrolom i racionalno donijeti odluku.

Bernardinac je napisao/la:Sad jedno pitanje za tebe koji se razumiješ u ova pravila zastave, sudije, sektori, i ostalo:
Ako je ona osmatračka "kućica" br 12 mjesto odakle marshal(sudac) promatra ono što se dešava na stazi, koji je konkretno zadatak tog suca na tornju? Po položaju te "lovačke čeke" izgleda da je postavljena tako da ti promatrači imaju slobodno vidno polje u oba pravca staze,(dolazni i odlazni)?
Šta konkretno radi taj sudac na tornju kad npr. neko izleti sa staze prije njegovog tornja?
Jel on zove toranj br11 da mu kaže da se tu pred njegovim tornjem izvrtio pa nek on na br11 počne mahati žutim zastavama, a on će zelenim jer nije prešao u njegovu zonu ili pak zove Charlije?
Šta je uopće zadatak suca sa osmatračnice?
Smije li on mahati žutom zastavom ako se neko razbije pred njegovim nogama a ne pređe u njegov sektor?
Za divno čudo sve te kućice su u vidokrugu jedna druge tako da sa obje pozicije imaju pogled na prostor između njih. Onaj koji je prije mjesta nesreće MORA mahati žutom zastavom istog trena jer na taj način upozorava sudionike na opasnost koja je ispred na stazi. Ako su ljudi na stazi (suci, vozač koji izlazi iz bolida) onda onaj koji je na poziciji prije mjesta nesreće MORA mahati sa dvije žute zastave jer na taj način upozorava sudionike utrke da je ispred na stazi opasnost koja uključuje i ljude na stazi/pored staze i napominje vozačima da uspore i budu spremni na zaustavljanje. Ovaj na poziciji nakon mjesta nesreće maše zelenom zastavom kojom signalizira sudionicima da je staza dalje sigurna za normalnu utrku. Dat ću ti primjer Brazila 2003. kada su se Webber i Alonso razbili na ulazu u startnu ravninu: Sudac koji je prethodio mjestu nesreće mahao je odmah sa 2 žute zastave jer je po stazi bilo puno smeća, dva bolida i suci koji su jurili pomoći Alonsu. Malo dalje, nakon mjesta nesreće mahala je zelena zastava. Tek nakon pola minute - minutu je došla direktiva da se utrka prekida i tada su i te duple žute i zelena zastava zamijenjene crvenim zastavama.

Bernardinac je napisao/la:Kada pričaš o nadređenima i donošenju odluka:
Ko donosi odluku da kad neko izleti sa staze pa redari počnu mahati žutim zastavama?
Jel se zove nadređene(Charlije) pa im se kaže da je bolid taj i taj izletio, pa oni onda kažu maši žutom itd., ili ima neko odgovorno lice u liku nekog marshal-a uz ogradu i redare, koji ima ovlasti da odmah počne da maše a tek poslije obavijesti Charlije?
Kao što sam ti gore napisao, odluku o mahanju žutim i zelenim zastavama donosi sudac u skladu sa pravilima. Onaj prije mjesta nesreće signalizira opasnost i upozorava sudionike da pripaze tako što maše jednom ili dvije žute zastave, onaj nakon mjesta nesreće maše zelenom čime signalizira da je staza dalje sigurna. Nakon toga se signalizira vodstvu utrke ima li potrebe za SC-om, postoje i videosnimke koje vidimo i mi i vodstvo utrke (koje ima pristup i kadrovima koje mi ne vidimo) i ako se donese odluka da se pusti SC onda se uz žutu zastavu izvjesi i oznaka "SC".

SC je trebao biti poslan na stazu kada su pušteni suci da uklone Sutilov bolid ako ni zbog čega onda zbog kombinacije kiše i slabe vidljivosti zbog kasnog vremena. Ali za SC nije odgovoran sudac sa pozicije 12 nego onih par tulipana koji u odijelima sjede u udobnim stolicama i donose odluke.

slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Sve jasno kolega. ;)
Ali za SC nije odgovoran sudac sa pozicije 12 nego onih par tulipana koji u odijelima sjede u udobnim stolicama i donose odluke.
Sve čisto do Bianchievog udarca.
Marshal sa br 12 je taj koji se čuje sa tulipanima i kojeg isti ti tulipani pitaju o težini i karakteru nesreće na tom mjestu i uz pomoć ostalih video pomagala donose konačnu odluku za SC i sl.
Marshal sa br.12 je kad je vidio nesreću Bianchija u kombinaciji sa već postojećom situacijom (Sutilov bolid, redari oko bagera i sl.) je morao odmah istaknuti žute zastave, izvjestiti tulipane i tražiti SC, SC jer je situacija dramatična pod njegovim nogama.
To da on kao nije znao šta je sa Bianchijem to je nebitno. Jel Bianchi mrtav, jel mu samo fali jedna trepavica naravno da ne zna gledajući sa tornja ali uzimajući u obzir da pred svojim nosom ima situaciju od dva bolida nekoliko redara u životnoj opasnosti itd da je gledao stravičan udar pa logično je da on kao marshal automatski trebao istaknuti minimalno žute zastave.
On je taj odgovorni za taj dio staze koji mora odmah reagirati izvjestiti direkciju o kršu i lomu i vjerojatno stradalim, i žutim zastavama označiti.
A ne i dalje mahati zelenim. Bez obzira što je nakon njegovog tornja sve čisto. Kreten.
Laku noć i oprostite na čiranju svih vas.
Jednostavno me izluđuje ova aljkavost i funkcioniranje svih tih FIA pravila. :x
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Bernardinac, razbacivanjem riječima "kreten" i "idiot" zabavljaj se na nekom drugom mjestu!
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Možda bi trebalo razmisliti o postavljanju ovakvih kranova kao u Monte Carlu oko staza.
Da, s njima se ne može baš dići bolid koji nije izletio blizu barijere, ali pošto ih se najviše slupa u barijere bi moglo dosta smanjiti broj izlaska ovih bagera/traktora na stazu
slika

Problem su parice...
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

E o tom sam vozilu ja govorio ali nikak da nađem sliku. Ne kuzim kakav problem? Lova? Neka Spa ima oko 7 km ( bubam bezveze) brzina tog vozila moze biti 20-30 km/h po mom misljenju dovoljna su 4-5 takva za spa, za madarsku 2ili 3 . Ako to ne mogu osigurati onda neka ni ne organiziraju utrku. Uostalom fia da je pametna iznajmljivala bi ih organizatorima koji ih nemaju.
Problem bi mogli biti jedino putevi koji bi morali biti dovoljno siroki za to vozilo ali to ne bi trebao biti nerijesiv zadatak.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 09 lis 2014, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

što je najbolje imali su jedan takav kran u Japanu. Nalazio se između 2 Degner zavoja sa njihove unutrašnje strane i mogao je dohvatiti bolide koji su bili tu ili uz ogradu sa vanjske strane 130R...znači kojih 500m (i manje) od mjesta gdje su se razbili Sutil i Bianchi. U petak je na FP2 o tom kranu pričao Brundle kad je standardno šetao oko staze. Rekao je da je kod Degner zavoja, objasnio da tu imaju taj kran i da se sad seli 10-20m uzbrdo na ulazak u 130R

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Znaci losa organizacija. Ili bi cak se usudio reci nedostatak mudrosti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo ovdje se taj kran veliki vidi na 0:33 u gornjem desnom kutu slike

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

današnja presica...

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

http://zippy.gfycat.com/LightheartedDes ... lfrog.webm" onclick="window.open(this.href);return false;

Kevin umalo isto kao i Bianchii Sutil. Vidi se jedna mala nakupina vode nepravilnog oblika + shit pirelli gume = katastrofa
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

F1NAC je napisao/la:http://zippy.gfycat.com/LightheartedDes ... lfrog.webm

Kevin umalo isto kao i Bianchii Sutil. Vidi se jedna mala nakupina vode nepravilnog oblika + shit pirelli gume = katastrofa
uvjeti su već bili za wet gume samo što se bližio kraj trke i malo tko se usudi prvi probit led i otić u boks da vidi koliko će bit brži a kako se bližio kraj nitko nije previše smanjivao brzinu i prilagođavao se uvjetima na stazi.

Intermediji na kojima su svi bili su već dosta voženi na polu-suhoj stazi i tako reć dali su svoje. Vozači su u jednu ruku (skupa s pitom) sami riskirali ostankom na stazi (ovaj moj stav ne opravdava ono što se desilo u 130R ali i tamo je vjerojatno se poklopilo dosta od navedenog jer vozači neadekvatnim gumama riskiraju izlijetanje)
slika
Zaključano