Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la vidc »

Alonso==Hamilton>Rosberg>Schumacher hehehe
ma zezam se...ja tvrdim da je Alonso kao vozač nekako konstantniji. Schumacher je znao odvozit spektakularne utrke ali je često znao napravit nekakvu glupost,pogrešku,lošu procjenu. Alonso nekako ima konstantu iz utrke u utrku iz sezone u sezonu vozi na jako visokom nivou... kad alonsa imaš u ekipi, u formuli ukupnog rezultata znaš da imaš vozača koji je bliže konstanti nego promjenjivoj varijabli... al imaš i hrpu drugih stvari koje stižu s njim kao npr. ogroman ego koji moraš milkit paunovim perjem da ne bi slučajno nešto izletilo pred novinarima,imaš puno jeftinog politikanstva a malo mudrosti i odmjerenosti. sve u svemu, mislim da Alonso nije ukupno gledajući neki bingo dobitak za momčad...
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Pa što više voziš na nož to ćeš i više grešaka radit, stvar je u tome da s ovim današnjim bolidima se stalno nešto štedi štede se gume, goirivo i kako tu može vozač da vozi na nož? u Schumacherovo doba se trebala cjela utrka vozit najbrže što vozači mogu i znaju, a sad se odvoji malo u prvom krugu i vozi lagano, pa je normalno da se tada s takvim vožnjama češće desilo da vozači naprane neke greške
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

najbolji je onaj koji ima najviše naslova e sad dali je isti i najtalentiraniji, najsnalažljiviji, najprilagodljiviji, najkorisniji za razvijanje tehničke strane bolida je opet drugi par rukavica.

Alonso ima prilično od nabrojanog i on je vozač kojeg želi svaki tim, to što svaki ima neke osobne mušice, prepotencije i dodatne zahtjeve mislim da nije na prvoj listi kriterija kod nekog tima uzimanja jednog vozača.

2008. Heidfield je bio jedini vozač sa završenim svim utrkama, što bi statistički mogli reći čovjek 100% ne griješi, poslušan, vrijedan itd...opet Kubica s odustajanjima je bio kandidat za naslov jedno vrijeme i Heidfield nije nikada bio izbor McL, Ferr itd...

Ovdje je tema Vettel pa vidim da postoji negiranje i nezadovoljstvo dolaska novog vozača što je i logično.
Vettel će možda duže od Kimi-a se prilagođavat bolidu, dok dođe vrijeme da prilagodi tim i razvije bolid po svome (ako uopće do toga dođe) proć će oho-ho vremena...

Na sreću pa su eto moje oči vidjele da Vettel vozi jednu sezonu s bolidom koji više nije dominantan (dok je njegov kolega uspio jedini ukrast 3 pobjede dominantnom bolidu, što znači da nije baš ni u sredini poretka s brzinom njihov bolid) a sad ću doživjet da prelazi u drugi tim koji vjerojatno opet neće biti dominantan a vjerojatno neće biti ni odredba vozač1 i vozač2 u tom timu što stavlja vozača u položaj da pokaže svoje kvalitete na početku navedene.

Ako bi Ferrari imao još jednog Kimia, McLarenovi vozači skupa s timom bi bili ispred njih. Alonso još nekako drži rupe nogama i rukama da se voda ne razlije. Je li Alonso toliko dobar ili Kimi toliko loš sad će očito doć vrijeme da i to vidimo.

Ja osobno dajem glas Alonsu DA ide dalje, Ferr nije uspio iz sezone u sezonu doživjet napredak a jedno vrijeme oko strategije je bilo grešaka koje su ga koštale možda i naslova.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

E vidiš ovo za gunđanje je isto tako bilo i kad se počelo pričat za Alonsa u Ferrariju, pa su se ljudi na njega naviknili, a tako će vjerovatno isto biti i sa Vettelom, a za Kimija ni najmanje nevjerujem da je loš, nego da mu bolid neodgovara, da Ferrari je više na strani Alonsa, ili nešto treće, prošlu sezonu je odlično vozio i nevjerujem da može zabotavit da vozi za 1 sezonu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ćale od Lewisa je napisao/la:najbolji je onaj koji ima najviše naslova e sad dali je isti i najtalentiraniji, najsnalažljiviji, najprilagodljiviji, najkorisniji za razvijanje tehničke strane bolida je opet drugi par rukavica.

Alonso ima prilično od nabrojanog i on je vozač kojeg želi svaki tim, to što svaki ima neke osobne mušice, prepotencije i dodatne zahtjeve mislim da nije na prvoj listi kriterija kod nekog tima uzimanja jednog vozača.

2008. Heidfield je bio jedini vozač sa završenim svim utrkama, što bi statistički mogli reći čovjek 100% ne griješi, poslušan, vrijedan itd...opet Kubica s odustajanjima je bio kandidat za naslov jedno vrijeme i Heidfield nije nikada bio izbor McL, Ferr itd...

Ovdje je tema Vettel pa vidim da postoji negiranje i nezadovoljstvo dolaska novog vozača što je i logično.
Vettel će možda duže od Kimi-a se prilagođavat bolidu, dok dođe vrijeme da prilagodi tim i razvije bolid po svome (ako uopće do toga dođe) proć će oho-ho vremena...

Na sreću pa su eto moje oči vidjele da Vettel vozi jednu sezonu s bolidom koji više nije dominantan (dok je njegov kolega uspio jedini ukrast 3 pobjede dominantnom bolidu, što znači da nije baš ni u sredini poretka s brzinom njihov bolid) a sad ću doživjet da prelazi u drugi tim koji vjerojatno opet neće biti dominantan a vjerojatno neće biti ni odredba vozač1 i vozač2 u tom timu što stavlja vozača u položaj da pokaže svoje kvalitete na početku navedene.

Ako bi Ferrari imao još jednog Kimia, McLarenovi vozači skupa s timom bi bili ispred njih. Alonso još nekako drži rupe nogama i rukama da se voda ne razlije. Je li Alonso toliko dobar ili Kimi toliko loš sad će očito doć vrijeme da i to vidimo.

Ja osobno dajem glas Alonsu DA ide dalje, Ferr nije uspio iz sezone u sezonu doživjet napredak a jedno vrijeme oko strategije je bilo grešaka koje su ga koštale možda i naslova.
da li je alonso stvarno vozač kojeg želi svaki tim? zašto npr. mercedes odmah sad ne prekine ugovor jednom od vozača i stavi ponudu ispred alonsa? sumnjam da bi odbio...ili zašto red bull nije htio dovest alonsa nakon što je vettel objavio da ide?
ja ne znam da li nas alonso i njegov budući tim prave budalama pa čekaju s objavom gotove stvari ili on još uvijek čeka da se nešto drugo rasplete?
a ovo sa strategijama koje su ga koštale naslova,davno prožvakana tema,više bodova je sam sebi izbio nego tim tom jednom lošom procjenom.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

vidc je napisao/la: da li je alonso stvarno vozač kojeg želi svaki tim? zašto npr. mercedes odmah sad ne prekine ugovor jednom od vozača i stavi ponudu ispred alonsa? sumnjam da bi odbio...ili zašto red bull nije htio dovest alonsa nakon što je vettel objavio da ide?
ja ne znam da li nas alonso i njegov budući tim prave budalama pa čekaju s objavom gotove stvari ili on još uvijek čeka da se nešto drugo rasplete?
šta znaš, možda ga je Mercedes pitao prije nego li su pitali Hamiltona na Schumievom odlasku. Logično je da usred sezone kad je bolid napokon brz, da neće si tim dozvolit prekidanje ugovora jednog od vozača da bi uzeli trećeg ako postoji obostrano zadovoljstvo u timu. Druga je stvar kad nekom ističe ugovor pa je još i osrednje vozio ili sam želi van pa postoje razne opcije.

Zanimljivo mi je ako rogati Dennis i rogati Alonso nisu 2007. našli u McL zajednički jezik da ga sad žele nazad i da će sad bit med i mljeko. Moguće je da će McL promjenit principe i stav ravnopravnih vozača, tj da će se max prilagodit Alonsu te da su mu obećali brda i doline. Drugačije ne vidim zašto bi se takav vozač vraćao u tim iz kojeg je otišao nezadovoljan.

Red Bull bi bio također jedan od logičnih izbora, auto je drugi najbrži. Renault radi punom parom isto ko i Ferr i Honda da nadoknadi snagu a šasija je sama po sebi već dobra. Sljedeće sezone neće oni bit daleko od postolja bez obzira na sve, a neće biti ni blizu sredine poredka 'tamo gdje im je i mjesto' - kako bi F1nac rekao :)
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ćale od Lewisa je napisao/la: šta znaš, možda ga je Mercedes pitao prije nego li su pitali Hamiltona na Schumievom odlasku. Logično je da usred sezone kad je bolid napokon brz, da neće si tim dozvolit prekidanje ugovora jednog od vozača da bi uzeli trećeg ako postoji obostrano zadovoljstvo u timu. Druga je stvar kad nekom ističe ugovor pa je još i osrednje vozio ili sam želi van pa postoje razne opcije.

Zanimljivo mi je ako rogati Dennis i rogati Alonso nisu 2007. našli u McL zajednički jezik da ga sad žele nazad i da će sad bit med i mljeko. Moguće je da će McL promjenit principe i stav ravnopravnih vozača, tj da će se max prilagodit Alonsu te da su mu obećali brda i doline. Drugačije ne vidim zašto bi se takav vozač vraćao u tim iz kojeg je otišao nezadovoljan.

Red Bull bi bio također jedan od logičnih izbora, auto je drugi najbrži. Renault radi punom parom isto ko i Ferr i Honda da nadoknadi snagu a šasija je sama po sebi već dobra. Sljedeće sezone neće oni bit daleko od postolja bez obzira na sve, a neće biti ni blizu sredine poredka 'tamo gdje im je i mjesto' - kako bi F1nac rekao :)
možda dennis više neće bit u mclarenu?
otkad je to zadovoljstvo u timu važnije od činjenice da u ekipi možeš imat najboljeg vozača današnjice???
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kako mislis rona vise nece bit. Lik ima 25 % udjela u dionicama mclarena
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

možda neće biti na poziciji šefa tima
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

navodno honda želi kupiti njegov udio što smatram lošom idejom. Bojim se da bi pohlepni Japanci mogli preimenovati mclaren u hondu i predstavljati je kao takovu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

A gle Dani već ih je prije kojih 12ak godina htjeo kupit Mercedes, pa nevidim razlog zašto bi se sad prodali Hondi, ide im bolje nego ikad prije, proizvode svoje aute, ovu sezonu voze bez ijednog sponzora tako da love imaju sigurno, prodavat se nekoj tamo Hondi i da nema više imena Mclaren u F1 nema smisla, a isto tako bi ta Honda bila možda cca 11 godina u F1 i onda se povukla iz F1, kao što se i Merc htjeo povuć iz F1 da nisu došli ovi V6 turbaci, kao što se BMW povuko, a htjeo je da kupi Williams. Ron Dennis ima samo 25% dionica Mclarena? zar nije prije par sezona kupio još neke dionice od Mercedesa i posto većinski vlasnik Mclarena
slika
KimiF@n
Navijam za: Kimi Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la KimiF@n »

Neka dođe Vettel u Ferrari, nemam ništa protiv iako mi nije baš drag. Uvijek sam bio navijač Ferrarija, a ne nekog vozača. Nisam ni Alonsa volio dok je vozio za Renault i McLaren pa mi je od 2010. bio najdraži vozač. Tako će biti i sa Vettelom.

Teško da će Ferrari ponovit sezonu bez pobjede, a teško je i da će Vettel ponoviti sezonu bez pobjede. I to je ono što jedva čekam. Kraj utrke, Vettel pobjeđuje u Ferrariju, idemo na podijum, a tamo prvo svira himna Njemačke pa onda Italije. Fale mi ta vremena.
slika slika slika slika slika slika

“Leave me alone, I know what I'm doing”
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

navodno bi Vettel trebao biti potvrđen od Ferrarija nakon utrke u Abu Dhabiju
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

to su rekli i za USA
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ali sad je priča da bi to valjda trebalo biti na Ferrarijevom partiju za kraj sezone koji će se održati u Abu Dhabiju nakon GP vikenda

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

a jak ce bit onda taj party.

Ugl. Ukoliko Vettel promjeni cijelu PU onda ce i u brazilu startat zadnji ( Pravilo govori da prva komponenta nosi 10 mjesta kazne i svaka sljedeca komponenta je 5 mjesta kazne)
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ne, ne mora
Should a driver use more than five of any one of the elements a grid place penalty will
be imposed upon him at the first Event during which each additional element is used.
Penalties will be applied according to the following table and will be cumulative :
Replacement of a complete power unit The driver concerned must start the race
from the pit lane.

The first time a 6th of any of the Ten grid place penalty.
elements is used.
Jednom se uzme pit lane start i to je to, zato i rade to ovaj vikend

Piše da kad se jedan 6. element koristi prvi put je 10mjesta, a kad se neki drugi 6. element koristi je 5mjesta.
Npr za 6. ICE bi sutra dobio 10, ali za 6. Mgu-k u Interlagosu 5
Ciklus se ponavlja s 7. elementom

Inače, vidim da nitko ne spominje da će odlaskom iz RB-a Vettel vrlo vjerojatno izgubiti i poziciju direktora performansi u Infinitiu :D
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Ludilo vožnja :D
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

kad je bal nek je maskenbal...
al dvije sekunde konstantno bit sporiji od ricciarda... za zabrinut se...
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

vidc je napisao/la:kad je bal nek je maskenbal...
al dvije sekunde konstantno bit sporiji od ricciarda... za zabrinut se...
onaj set mediumka ga je ubio,ovo na kraju je malo za šou :biggrin:
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Krenuo 30 cm iza ricciarda zavrsio 30 sekundi iza njega....
McLaren u <3
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Trebaće mi vremena da "svarim" Vettela u Ferrari-ju.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ja sam već svario,odavno.
mislim da će se savršeno uklopit u tim i nadam se da će skupa vratit trofej prvaka u maranello
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

slika
Vettel u Ferrarijevom boxu.
Fry mu obajšnjava:" Vidi Seb, ove godine Tombazis i ja smo rekli da motor nije važan, za sledeću godinu smo odlučili da u potpunosti izbacimo motor iz bolida ali ne brini ugradit ćemo ti pedale, pa ti pedaliraj." :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zanimljivo, Gerard Lopez je u Austinu rekao na presici da bi on odmah danas rekao Grosjeanu i Maldonadu da će dogodine pedalirati jer da će tako imati više novaca za razviti bolji bolid, al da sumnja da bi vozači bili presretni :D

slika
Odgovori