Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- pospani gad
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Re: Fernando Alonso
Sve u svemu, trebao je i prije napustiti momčad Ferrarija. Po meni, trebao je otići, nakon 2012.-e.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Molim te daj neki argument? Jedini ozbiljni protivnik rbu uz kvarljivi i slampavi mclaren. A Ferrari je goodinu kasnije samo poboljsao bolid i bio je to odlican bolid dok se nisu desile promjene u sezonipospani gad je napisao/la:Sve u svemu, trebao je i prije napustiti momčad Ferrarija. Po meni, trebao je otići, nakon 2012.-e.
Naravno Ferrari je tu najvise izgubio i jos puno njih a pogodovalo se red bullu i Mercu.
Zanima me samo zasto sad mercedes ne bude kolegijaln kao i ostale momcadi koje su dozvolile promjenu guma i donijeli mercedesu 2. Mjesto pa dozvole razvoj motora. Malo ciganski ako se mene pita

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Možda jer su se gume mijenjale radi sigurnosti (takve promjene tokom sezone su i dozvoljenje), a razvoj motora bas i nema veze s sigurnoscu
Iako se slazem, najvise su od te promjene profitirale momcadi koje su zavrsile 1. i 2. (Red Bull i Mercedes)
Iako se slazem, najvise su od te promjene profitirale momcadi koje su zavrsile 1. i 2. (Red Bull i Mercedes)

- F1NAC
- Moderator
Sigurnost my ass. Perezu se delaminirala guma u Korei koja je bila nakon promjena

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ko zna njemacki
Exklusiv – Fernando Alonso wird Honda-Angestellter!
Von Gerhard Kuntschik - 17.10.2014-09:11
Mit der Entwicklung des neuen Antriebsstranges ist Honda einen Monat hinterm Zeitplan, wird erklärt. Dafür sind die Japaner in der Personalplanung weit. Und Fernando Alonso ist absolute Chefsache.
Nachdem der ausgeschiedene Ferrari-Präsident Luca Montezemolo bestätigte, «Fernando Alonso verlässt Ferrari am Saisonende, weil er daran litt, in fünf Jahren keinen weiteren WM-Titel mehr gewonnen zu haben», ist der Weg des Asturiers vorgezeichnet: Er führt ihn weder in ein Auszeitjahr noch zu Audi in die Sportwagen-WM, sondern wie erwartet zu McLaren-Honda.
Alonsos Rückkehr zum Team, von dem er Ende 2007 im Unfrieden schied, wird vom neuen Motorenpartner gemanagt. Die Verhandlungen mit dem zweifachen Champion und seinem Manager Luis Garcia Abad führt der Vorstandschef der «Honda Motor Corporation», Takanobu Ito (61), höchstpersönlich. «Alonso ist absolute Chefsache», verrät ein Insider SPEEDWEEK.com.
Dies auch deswegen, weil Alonso mit seinem neuen Dreijahresvertrag mit kolportierten 105 Mio Euro Gage Angestellter Hondas und nicht McLarens sein wird – das britische Team wird nur die Nummer 2 der Chauffeure (Kevin Magnussen oder Jenson Button) beschäftigen.
«Hondas Projekt ist auf drei Jahre ausgelegt, in dieser Zeit will man den Titel gewinnen», sagt unser Informant, der anonym bleiben will. Die Verzögerung in der Entwicklung von Motor und Hybridsystem ist auf eine radikale Umkehr im Konzept zurückzuführen, da sich die Japaner ursprünglich an Ferraris Zugang anlehnten und nach den ersten Saisonresultaten die Vorzüge von Mercedes erkannten.
Doch ähnlich der Philosophie von Red Bull, lieber als Eigentümer denn als Sponsor aufzutreten, wird auch Honda alles daran setzen, bei McLaren zumindest die 25 Prozent von Langzeit-Boss Ron Dennis zu übernehmen – dies offenbar im Einklang mit dem Investor Mumtalakat aus Bahrain, der 50 Prozent hält (die restlichen 25 gehören Mansour Ojjehs TAG-Gruppe).
Und damit wird die Causa noch interessanter ...
«Wenn Honda die Anteile von Dennis übernimmt, werden die Japaner einen eigenen Mann einsetzen. Sie brauchen jemanden, der die Formel 1 durch und durch kennt, bei FIA und Ecclestone bestens vernetzt ist und möglichst eine Vergangenheit mit Honda haben soll», sagt der Insider. Ein Anforderungsprofil, massgeschneidert auf Gerhard Berger – der auf Anfrage vor dem Grand Prix von Russland noch erklärte: «Mit mir hat niemand darüber gesprochen.»
Doch der Informant sagt: «Senna lebt nicht mehr, Prost ist Persona non grata bei Honda, also bleibt als ehemaliger Honda-GP-Sieger nur Berger. Ausserdem haben die Japaner genau verfolgt, was er als Toro-Rosso-Chef erreichte. Und Berger war in Japan immer sehr beliebt.»
Wie ernst es Honda mit der Formel-1-Rückkehr ist, zeigen Rochaden: 150 Ingenieure arbeiten nun im Entwicklungszentrum Tochigi, einige wurden vom MotoGP-Team abgezogen, sogar einige Veteranen aus den 1980ern aus der Pension geholt. Und ein für China vorgesehenes Strassenmodell ist zwei Monate verzögert, weil Techniker zur Formel 1 umgeleitet wurden.
Für McLaren, behauptet der Insider, ist die Exklusivität des Honda-Deals nicht auf ewig zementiert: «Wenn McLaren am Saisonende in der Konstrukteurs-WM nicht im Spitzenfeld aufscheint, hat Honda das Recht, auch andere Teams als Partner zu wählen. Man sichert sich ab, so weit es geht.»
Alonsista hasta la muerte..
-
- Legenda
Slično, preneseno s "nepopularnog
" hrv f1 portala:

Ma dobro je napravio. Em je faca, i uvažavaju ga. Očito. Em je novi izazovPrema pisanju Speedweeka, Fernando Alonso neće biti McLarenov nego Hondin zaposlenik! Bit će i na Hondinom platnom spisku, a McLarenova odgovornost će biti drugi vozač momčadi.
Pozivajući se na informacije koje su dobili od insidera u Japanu, Speedweek navodi da je Alonso Hondin glavni prioritet. Toliko im je važan da Alonsov menadžer, Luis Garcia Abad, pregovore vodi izravno sa izvršnim direktorom Honda Motor Corporationa – Takanobu Itom!
Navodno je dogovoren trogodišnji ugovor vrijedan 105 milijuna eura. Honda do kraja tog ugovora želi barem jedan naslov svjetskog prvaka.
U slučaju da već u prvoj sezoni McLaren ne bude u vrhu konstruktorskog poretka, Honda ima pravo promijeniti partnera. Speedweek to tumači kao nevjerojatnu posvećenost Japanaca uspjehu.
Razvoj njihovog V6 motora kasni mjesec dana, što je posljedica radikalne promjene filozofije. Hondini inženjeri su uvidjeli prednosti Mercedesovog koncepta koje žele primijeniti na svom motoru.
U njihovom razvojnom centru u Tochigiju već sada radi 150 inženjera. Dio su mobilizirali iz MotoGP-a, a Speedweek piše da su angažirali i nekoliko vlastitih veterana koji su na tijekom osamdesetih radili na F1 projektu.
Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ali ovo da će Alonso biti Hondin, a ne McLarenov zaposlenik mi teško drži vodu. Zašto.? Honda je partner koji priskrbljuje motore i brine se o održavanju istih. Za sve ostalo se brine ekipa mclarena. Ako je istina da honda kupuje 25% dionica mclarena od ron dennisa, tada bi se možda mogao zvati hondinim zaposlenikom ( iako je i to upitno ). Veseli radikalnost hondinih inženjera. Uostalom bolje kasniti mjesec dana i napraviti motor performansi bliskih mercedesu, nego imati sve na vrijeme gotovo ,a brzina ferrarija.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Honda ima pravo promijeniti partnera??? A koga ce opskrbljivat, mercedes ili ferrari???? Jedino mi red bull zvuci iole primamljiv, ali pitanje je kakvi ce i oni biti bez Neweya i prodromoua!
McLaren u <3
-
- Legenda
Nije ni važno da li bi to trenutno imalo smisla, nego samo da "ima to pravo". Tako su drugačije karte podijenjene.
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
-
- Veteran
Ako ce biti Alonso Hondin zaposlenik onda je bas to ono njegovo "when you see you will say it was obvious"
Mi mislili on ce kod Dennisa a on kod Honde...i bas je obvious
Mi mislili on ce kod Dennisa a on kod Honde...i bas je obvious

-
- Legenda
Istina, I to, a i već mjesec dana naglašava da zna šta radi. Sad su se kockice posložile.
I ful mi je drago da je Honda odlučila raditi turbinu a la merc
I ful mi je drago da je Honda odlučila raditi turbinu a la merc
Samo neka se trkaju.
- ivancina
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Bas me zanima kako ce to funkcionirat u mclarenu sto se tice jednakosti vozaca
hocemo li cuti fernando is faster then you
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
sve ovisi tko će mu biti "kolega" - a plus svi ovdje pišete o tome kao gotovoj stvari...ja bih ipak pričekao još neko vrijemeivancina je napisao/la:Bas me zanima kako ce to funkcionirat u mclarenu sto se tice jednakosti vozaca

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- speedy56
- Legenda
Ok, ovo je već ludo
https://twitter.com/burn/status/525602666567962624" onclick="window.open(this.href);return false;

https://twitter.com/burn/status/525602666567962624" onclick="window.open(this.href);return false;

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Reko je da neće vozit bolid sa MErcovim motorom koliko ja znam

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Kenny je napisao/la:Reko je da neće vozit bolid sa MErcovim motorom koliko ja znam
Je, rekao je,.... rekao je i da će do 2016. ( 2019. ) voziti za F1 momčad Ferrarija.
Bila bi fora, da osvoji još koje prvenstvo sa "Renaultom".

Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 

- Kenny
- Legenda
Ispravka Renault Mercedesompospani gad je napisao/la:Kenny je napisao/la:Reko je da neće vozit bolid sa MErcovim motorom koliko ja znam
Je, rekao je,.... rekao je i da će do 2016. ( 2019. ) voziti za F1 momčad Ferrarija.
Bila bi fora, da osvoji još koje prvenstvo sa "Renaultom".![]()

- speedy56
- Legenda
Ma rekao je, ali nije u tome štos
Ovi su jedan od glavnih Lotusovih sponzora i uredno fotošopiraju foktu i stave na net, kad si zadnji put to vidio?
Ime? Enstone team, jer kolko ja znam oni s pravim/Chapmanovim Lotusom nemaju veze
I nemoj zaboraviti da je ta sprdačina od tima s svim mogućim financ. problemima, Kimijevim i Allisonovim odlaskom jedina uspjela nešto napraviti po pitanju Red Bulla krajem prošle sezone
Ovi su jedan od glavnih Lotusovih sponzora i uredno fotošopiraju foktu i stave na net, kad si zadnji put to vidio?

Ime? Enstone team, jer kolko ja znam oni s pravim/Chapmanovim Lotusom nemaju veze
I nemoj zaboraviti da je ta sprdačina od tima s svim mogućim financ. problemima, Kimijevim i Allisonovim odlaskom jedina uspjela nešto napraviti po pitanju Red Bulla krajem prošle sezone

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Službeno ime momčadi je od 2012. Lotus F1 Team. S time da je čudna stvar u svemu tome da je Lotus tu zapravo uvijek bio samo kao sponzor, počevši sa sezonom 2011 kad se momčad zvala Lotus Renault GP gdje je Renault bilo ime momčadi, a Lotus naslovni sponzor (nešto kao što je Infiniti to sad kod RB-a ili kao što je Marlboro prije svih zabrana bio sastavni dio Ferrarijevog imena - Scuderi Ferrari Marlboro). Trenutno je smiješna situacija da Lotus nije vlasnik momčadi niti plaća ikakve novce za sponzorstvo, ali momčad nosi njihovo ime...Lotusu odgovara jer dobivaju promociju (makar ove sezone ne baš neku) za koju ne plaćaju ni centa, a momčadi (kojoj nitko nezna ime) odgovara jer se kite slavnim imenom iz povijesti sporta što im olakšava pribavljanje sponzora. Vlasnici momčadi su inače uredno istaknuti na bokovima - Genii CapitalKenny je napisao/la:nego koje je ispravno ime za tu sprdačinu od tima?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Kenny
- Legenda
Znam to Cuky, više je to ovako bilo pitanje jer se zovu Lotus a nisu Lotus, ali hvala na objašnjenju
Speedy znam da su bili dobri prošle sezone, ali su mi sprdačina baš zbog tog imena, a Chapmanov lotus se zvao Team lotus, a ovo ima par naziva
Speedy znam da su bili dobri prošle sezone, ali su mi sprdačina baš zbog tog imena, a Chapmanov lotus se zvao Team lotus, a ovo ima par naziva

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Znam da je off-topic, ali čisto da završimo ovu kratku zavrzlamu...evo Kenny, htio sam ovo prepričati svojim riječima ali bi se pogubio ja dok bih pisao i ostali dok bih čitao...uglavnom, prebacivanje licenci na ime sa jednog na drugog na trećeg na stotog...
Following the 1994 collapse – but before the end of that season – the rights to the name Team Lotus were purchased by David Hunt, brother of former F1 champion James Hunt. In 2009, when the FIA announced an intention to invite entries for a budget-limited championship in 2010, Litespeed acquired the right to submit an entry under the historic name. Lotus Cars, the sister company of the original Team Lotus, distanced itself from the new entry and announced its willingness to take action to protect its name and reputation if necessary. When the 2010 entry list was released on 12 June 2009, the Litespeed Team Lotus entry was not one of those selected. In September 2009, reports emerged of plans for the Malaysian Government to back a Lotus named entry for the 2010 championship to promote the Malaysian car manufacturer Proton, which owns Lotus Cars. On 15 September 2009 the FIA announced that the Malaysian backed team Lotus Racing had been granted admission into the 2010 season. Group Lotus later terminated the licence for future seasons as a result of what it called "flagrant and persistent breaches of the licence by the team". A little over 1 year later, on September 24, 2010, it was announced that Tony Fernandes (Lotus Racing) had acquired the name rights of Team Lotus from David Hunt, marking the official rebirth of Team Lotus in Formula One. Then on December 8, 2010, Genii Capital and Group Lotus plc announced the creation of "Lotus Renault GP", the successor to the Renault F1 Team that would contest the 2011 FIA Formula One World Championship. The announcement came as part of a 'strategic alliance' between the two companies and at the time meant there would be two teams running as Lotus that season. Although neither had any physical links to the pre-1994 Team Lotus Formula 1 team, only Fernandes's "Team Lotus" had the name, while Lotus-Renault was backed by Group Lotus plc.
On 23 December 2010, the Chapman family released a statement in which they unequivocally backed Group Lotus in the dispute over the use of the Lotus name in Formula One, and made it clear that they would prefer that the Team Lotus name did not return to F1.
On 27 May 2011, Mr Justice Peter Smith finally made his verdict public in High Court, giving permission to Tony Fernandes to naming his F1 team Team Lotus after purchasing the rights to the name from previous owner David Hunt. Added to that, Group Lotus are entitled to race in F1 using the historic black and gold livery and have the right to use the Lotus marque on cars for road use. In summary, the 2011 Formula One season had two teams running the Lotus name with Group Lotus entitled to use the name "Lotus" on its own while Fernandes's team used "Team Lotus".
In 2012, Lotus-Renault GP was given the rights to the Lotus name and was renamed Lotus F1, whereas Fernandes's team was renamed Caterham F1 following his purchase of Caterham Cars.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- vidc
- Veteran
ima li kakvih vijesti vezano za njegov angazman sljedece godine?
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Da, vijest je da nema vijesti hahahvidc je napisao/la:ima li kakvih vijesti vezano za njegov angazman sljedece godine?
McLaren u <3
-
- Veteran
Pa sad u Austinu bi trebao McLaren potvrditi Alonsa a Ferrari Vettela...vidjećemo hoćeli biti šta od toga...vidc je napisao/la:ima li kakvih vijesti vezano za njegov angazman sljedece godine?