Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: NOVOSTI - Listopad 2014
je stvarno pametno...hajdemo lijepo nabiti troškove razvoja Ferrariju, Mercedesu, Renaultu i Hondi...pa kad tolike novce bace na razvijanje ovih turbaka ajmo ih onda ukinuti...da, pametno, stvarno pametno...senilac se počeo gubiti sve više i više
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Zato Bernie i zagovara treći auto. Okvirno: bodovi koji bi treći auto ostvario, ne bi bile uračunate u konstruktorske. Vozač 3. auta bio bi ili rookie (bez Gp iskustva) ili neki gost (H.Marko navodi kako bi Tony Stewart ili J.Johnson za Austin bili pogodak samo takav). a dodatne troškove tog auta bi "častio" Bernie (20-30mil po autu). Bernie je u pregovorima s Ferrarijem, McLarenom i Red Bullom, s tim da je Marko rekao da je Red Bull spreman. LINK

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
U Ferariju gost će biti Alonso 

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ako bude taj 3. Bolid i ako se ne boduje to ce bit cirkus samo takav. Bit ce onda rijetkost da ovi nisko bidzetni timovi dođu u prvih 10

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Možda bi trebalo razmisliti o nekom sistemu slično u MotoGP-u s open i factory klasama

- Cuky
- Moderator
nemoj predlagat da pogledaju u druge serije za ideje...znaš kako to obično završi: ono što u drugim serijama valja se ignorira, a ono što ne valja se uzme jer ako tamo ne valja možda ovdje hoćespeedy56 je napisao/la:Možda bi trebalo razmisliti o nekom sistemu slično u MotoGP-u s open i factory klasama

- F1NAC
- Moderator
neka spoje f1 i gp2 zajedno. Ogroman grid bi bio i dvije klase u jednoj
(jos gp2 ranije zavrsi
)

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Znači ta 4 tima bi mogla dobijat još više love od sponzora jer imaju 3 bolida na utrkama, a oni koji imaju manje love imali bi još više sranja. Ko bi bio taj gost u Abu Dabiju, Maleziji? neki šeici?gringo73 je napisao/la:Zato Bernie i zagovara treći auto. Okvirno: bodovi koji bi treći auto ostvario, ne bi bile uračunate u konstruktorske. Vozač 3. auta bio bi ili rookie (bez Gp iskustva) ili neki gost (H.Marko navodi kako bi Tony Stewart ili J.Johnson za Austin bili pogodak samo takav). a dodatne troškove tog auta bi "častio" Bernie (20-30mil po autu). Bernie je u pregovorima s Ferrarijem, McLarenom i Red Bullom, s tim da je Marko rekao da je Red Bull spreman. LINK

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
sve mi smrdi da čemo ovaj vikend gledat parkiranje nekih bolida nakon kruga zagrijavanja 

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Upravo to. Tu lovu su mogli dati za male timove. Znaci da se novaca ima.Kenny je napisao/la:Znači ta 4 tima bi mogla dobijat još više love od sponzora jer imaju 3 bolida na utrkama, a oni koji imaju manje love imali bi još više sranja. Ko bi bio taj gost u Abu Dabiju, Maleziji? neki šeici?gringo73 je napisao/la:Zato Bernie i zagovara treći auto. Okvirno: bodovi koji bi treći auto ostvario, ne bi bile uračunate u konstruktorske. Vozač 3. auta bio bi ili rookie (bez Gp iskustva) ili neki gost (H.Marko navodi kako bi Tony Stewart ili J.Johnson za Austin bili pogodak samo takav). a dodatne troškove tog auta bi "častio" Bernie (20-30mil po autu). Bernie je u pregovorima s Ferrarijem, McLarenom i Red Bullom, s tim da je Marko rekao da je Red Bull spreman. LINK
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Evo kako je raspoređen novac od FOM-a po timovima za 2013

-
- Legenda
- F1NAC
- Moderator
na omnicorse pisu da su se dogovorili celnici proizvođača motora i da bi se razvoj motora mogao produziti do 7. mjeseca 2015.
Zasad jos nigdje nije potvrđeno pa uzmite s rezervom
Zasad jos nigdje nije potvrđeno pa uzmite s rezervom

- Cuky
- Moderator
NOVOSTI - Studeni 2014.
@F1 Fanatic
It looks like 2014 will be:
• Sebastian Vettel's first ever win-less full season in #F1
• The first year in which both McLaren and Ferrari have failed to win a race since 1980.

- F1NAC
- Moderator
Re: NOVOSTI - Studeni 2014.
Da se nadovezem na seba. Misli san da ce nas demantirat ali ipak je bilo do bolida proslih sezona. Taj nema sanse da se snađe ako mu bolid nije najbrzi. Ferrarijeva kupnja ako zaista ide u Ferrari je jedna od gorih.

- vidc
- Veteran
haha
pa naravno da je bilo do bolida. ferrari nek napravi najbolji bolid i vettel će bit prvak... ako ne napravi onda neće,ko što nije ni alonso.
pa naravno da je bilo do bolida. ferrari nek napravi najbolji bolid i vettel će bit prvak... ako ne napravi onda neće,ko što nije ni alonso.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
http://www.index.hr/auto/clanak/ruski-m ... 81911.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;Njemački poslovni magazin Wirtschats Woche potvrdio je krajem prošlog tjedna da je legendarna staza Nürburgring drugi put ove godine promjenila većinskog vlasnika; sada je to ruski milijarder milijarder Viktor Kharitotin

-
- Legenda
Treba mu dati bolid koji mu odgovara. Dovoljno da bude među najbržima. "dovoljno"...
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
ugašen je pitlane talk twitter account, onaj koji tvrdi cijelo vrijeme da je Alonso potpisao s McLarenom. Zadnji twit je bio da su ipak bili u krivu. Well well well
@pitlanetalk As promised, account will be deleted in case we were wrong about Alonso to McLaren. We were so it's time to go. #F1

- Cuky
- Moderator
Provizorna lista prijavljenih za slijedeću sezonu...na njoj se nalazi svih 11 momčadi koje nastupaju ove sezone
http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... -car-teams" onclick="window.open(this.href);return false;
Timovi doduše imaju nekih promjena u imenima...
Infiniti Red Bull Racing
Mercedes AMG Petronas Formula One Team
Scuderia Ferrari
Lotus F1 Team
McLaren Honda
Sahara Force India F1 Team
Sauber F1 Team
Scuderia Toro Rosso
Williams Martini Limited
Manor F1 Team
CF1 Caterham F1 Team
Promjene su...McLaren Honda umjesto McLaren Mercedes, Williams Martini Limited umjesto Williams Martini Racing, Manor F1 Team umjesto Marussia F1 Team i CF1 Caterham F1 Team umjesto Caterham F1 Team
http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... -car-teams" onclick="window.open(this.href);return false;
Timovi doduše imaju nekih promjena u imenima...
Infiniti Red Bull Racing
Mercedes AMG Petronas Formula One Team
Scuderia Ferrari
Lotus F1 Team
McLaren Honda
Sahara Force India F1 Team
Sauber F1 Team
Scuderia Toro Rosso
Williams Martini Limited
Manor F1 Team
CF1 Caterham F1 Team
Promjene su...McLaren Honda umjesto McLaren Mercedes, Williams Martini Limited umjesto Williams Martini Racing, Manor F1 Team umjesto Marussia F1 Team i CF1 Caterham F1 Team umjesto Caterham F1 Team

- Cuky
- Moderator
navodno RB i Ferrari dali do znanja FIA-i da nemaju ništa protiv toga da voze sa 3 bolida dogodine (tako kažu na Sky-u)
EDIT: Ispravak...ukoliko ih se bude tražilo da voze sa 3 bolida neće imati ništa protiv
http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... rs-in-2015" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: Ispravak...ukoliko ih se bude tražilo da voze sa 3 bolida neće imati ništa protiv
http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... rs-in-2015" onclick="window.open(this.href);return false;

- Dani
- Legenda
Propao pokusaj odmrzavanja motora.

-
- Legenda
Da,ali formulino kaže kako autosport kaže:
"Autosport piše kako će suparnici nakon ovog Mercedesovog poteza još više ustrajati na svojim zahtjevima, a sada su odlučni potpuno relaksirati i pravila za 2016., što isprva nisu planirali.
Autosport navodi i kako će njihovi zahtjevi dobiti zeleno svjetlo jer će imati većinsku podršku u Strateškoj grupi Formule 1 i F1 Komisiji."
"Autosport piše kako će suparnici nakon ovog Mercedesovog poteza još više ustrajati na svojim zahtjevima, a sada su odlučni potpuno relaksirati i pravila za 2016., što isprva nisu planirali.
Autosport navodi i kako će njihovi zahtjevi dobiti zeleno svjetlo jer će imati većinsku podršku u Strateškoj grupi Formule 1 i F1 Komisiji."
Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
Ja sam citao original clanak koji to ne spominje.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mercedes se sa punim pravom bori protiv promjene pravila oko odmrzavanja motora, oni su uložili najviše novca i vremena u V6 i sa punim pravom sada ubiru rezultate svoga rada. Nisu oni krivu što drugi svoj posao oko motora nisu uradili na pavi način ili što nisu uložili dovoljno sredstava u razvoj V6 motora.Dani je napisao/la:Propao pokusaj odmrzavanja motora.
Ono što mene nervira oko Mercedesa je to što oni kažu da se zbog troškova bore protiv odmrzavanja razvoja motora, a s druge strane u razvoj V6 motora su uložili koliko Ferrari i Reno zajedno tako da ta priča oko troškova kao izgovora protiv odmrzavanja razvoja motora je smješna.