Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la F1NAC »

McLaren se pridruzio Ferrariju i Redbullu u zahtjevu za odmrzavanje motora (problemi?)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

F1NAC je napisao/la:McLaren se pridruzio Ferrariju i Redbullu u zahtjevu za odmrzavanje motora (problemi?)
Uvijek bude problema, ima i ih i merc i htkjeli vi neke stvari izmjeniti ali ne zele, jer i dalje su bolji.

Honda nema kaj izgubiti, jer neznaju kakava im je PU na stazi u odnosu na druge (ove/sljedece god), s obzorom da sve momcadi imaju po godinu dana na stazi informacija o motoru, honda nema, i gotovo sigurno ce nac nesto sto bi valjdalo izmjeniti a onda ce im odmrzavanje pomoc.

Ak stanu na mercovu stranu, velke su sanse da ce ostati iza nih, a to im nije cilj.
I like to race, not to do laps alone.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Magnussen ipak nece vozit ove sezone ni na jednom treningu i testiranju
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

McLaren Honda MP4-30 biti će predstavljen 29. Siječnja
McLaren Soul ‏@McLaren_Soul 1h1 hour ago
#McLarenHonda The MP4-30 will be unveiled by Jenson Button and Fernando Alonso on Thursday 29th January at the MTC
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Mclaren je pitao fanove na twitteru za sugestiju boje, ovo je nakon svega
We’ve had everything from pink to green to white! It seems #McLarenOrange is an old favourite though.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ma bilo šta,samo da se maknu od silver/krom dosadnog sivila...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Hondi dozvoljeno nadograđivanje kroz sezonu. Al koliko citam nakon pocetka sezone nece imat 32 tokena za ispucat nego :
Friday's ruling will allow Honda to change a given amount of its engine calculated by the average of the number of tokens unused by the other manufacturers by the time of the first race in Australia on 16 March.
In the example given by FIA race director Charlie Whiting, and seen by BBC Sport, he writes: "If the three 2014 manufacturers have eight, seven and five unused tokens respectively at the start of the season, then the new manufacturer will be allowed to use six during the season (the average rounded down to the nearest whole number)".
Sto me navodi onda da ce se ipak moc nadograđivat kroz sezonu, i onda to mogu recimo homologirat u Brazilu kad ispucaju sve
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Da ,već je i oficijalno nadograđivanje tokom sezone.Honda će imati tokom sezone tokena koliko je prosek neiskorišćenih tokena od ostalih timova.

Na primer ako u Australiju Mercedes krene sa 22 tokena(10 ostaju),Ferari sa 26 tokena(6 ostaju) a Reno sa 30 tokena(dva ostaju),Honda će u toku sezone moći da iskoriste prosek od 10,6, i 2 a to je 18 tokena plus od one specifikacije koje će voziti u Australiju
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

gjoko-mkd je napisao/la:Da ,već je i oficijalno nadograđivanje tokom sezone.Honda će imati tokom sezone tokena koliko je prosek neiskorišćenih tokena od ostalih timova.

Na primer ako u Australiju Mercedes krene sa 22 tokena(10 ostaju),Ferari sa 26 tokena(6 ostaju) a Reno sa 30 tokena(dva ostaju),Honda će u toku sezone moći da iskoriste prosek od 10,6, i 2 a to je 18 tokena plus od one specifikacije koje će voziti u Australiju
Ne, prosjek je 6 onda :D ti si sve zbrojio :D
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Onda i one glasine da će Merc krenuti s 2014PU i onda oko Španjolske homologirati 2015PU padaju u vodu...

Ne kužim čemu onda ono pravilo da se može homologirati samo 1 specifikacija PU?
scarbs
From what CW has said, it suggsts teams can introduce new parts piecemeal through the year and not a complete pu homologation
al su ga zakomplicirali sve u 16...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ocito ne trebaju homologirat motor ako stave u sezoni recimo drugi turbo. Homologirat mogu samo jednom i to kad ispucaju sve tokene tj kad sj sigurni da je to to
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

PU koja nije homologirana se ne može koristiti u GP vikendu.

Ono pravilo o jednoj homologaciji (tako ga bar ja shvaćam) znači da u bilo kojem trenutku može biti homologirana samo jedna specifikacija PU, a ne može biti više specifikacija pa koristiti koju žele od njih. Homologiraju jednu i tu koriste dok ne homologiraju drugu.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Pa iz onog quotea od CW govori da Honda ima pravo na prosjecne neiskoristene tokene od ovih tri. Znaci potrose nesto do Australije i poslije jos potrose sto znaci vise od 1 specifikacije motora. Nema smisla quote onda
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

F1NAC je napisao/la:
gjoko-mkd je napisao/la:Da ,već je i oficijalno nadograđivanje tokom sezone.Honda će imati tokom sezone tokena koliko je prosek neiskorišćenih tokena od ostalih timova.

Ne, prosjek je 6 onda :D ti si sve zbrojio :D
:smijeh:
speedy56
Legenda
Legenda

Vjerojatno u tom slučaju smatraju Hondu kao "novog proizvođača", zbog toga smo i imali ovu halabuku oko njihovih tokena i homologacije. Ako sljedeće godine netko uđe u F1, taj bi po takvome trebao imati prosjek nepotrošenih tokena Merca, Fer, Renaulta i Honde.

A pravilo kaže...
2. A manufacturer may homologate no more than one specification of power unit.
Prema ovome nema razvoja tokom sezone. Pojaviš se s 2015PU i to je to, dakle da - citat je krivi, no taj je citat od danas (17.1), a pravilnik su od 8.1., pa bi mogli kroz par dana vidjeti novi tweak pravilnika koji bi objasnio situaciju o kojoj Charlie priča, točnije
From what CW has said, it suggsts teams can introduce new parts piecemeal through the year and not a complete pu homologation
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa pravilo kaže ono što sam ja gore napisao: možeš imati homologiranu jednu specifikaciju PU. Ne možeš imati homologirane različite specifikacije istovremeno (pa da npr. jedna momčad koristi specifikaciju iz 2014., druga koristi prvu specifikaciju iz 2015. a treća koristi najnoviju).

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Ja sam shvatio da se tokom cijele godine može homologirati samo jedna PU (dakle započeti s starom PU, homologirati 1 novu i voziti s njom ostatak sezone, to je to), a ne da svako malo updateaš PU, trošiš tokene i homologiraš iznova (jer u tom slučaju se radi o više PU kaj ne paše s onim "no more than one") pa na kraju imaš tokom 2015 3 različite specifikacije PU
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

to sam i ja mislio. Al onda vidim ovo od CW, veli da ce Honda imat prosjecan broj neiskoristenih tokena od ovih 3. Sto znaci da ce ovi nesto promjenit al ako promjene moraju onda homologirat, a u pravilu se samo jednom moze homologirat. a onda im jos ostaju ti neiskoristeni tokeni
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

speedy56 je napisao/la:Ja sam shvatio da se tokom cijele godine može homologirati samo jedna PU (dakle započeti s starom PU, homologirati 1 novu i voziti s njom ostatak sezone, to je to), a ne da svako malo updateaš PU, trošiš tokene i homologiraš iznova (jer u tom slučaju se radi o više PU kaj ne paše s onim "no more than one") pa na kraju imaš tokom 2015 3 različite specifikacije PU

imaš 3 različite specifikacije u toku godine, ali kada jednu homologiraš ona prethodna je povijest, više se ne može koristiti i opet ostaješ na samo jednoj.

pravilo kaže: "Proizvođač ne može homologirati više od jedne specifikacije", što znači da proizvođač ne može doći kod FIA-e sa dvije specifikacije i obje homologirati, pa koristiti onu koja se kroz godinu pokaže bolja. Može homologirati jednu, a ako ovu koju je koristio prije želi vratiti natrag mora opet nju homologirati umjesto nove.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Nisi me shvatio...
Kuzim tvoju pricu da je u bilo kojem trenutku homologirana samo 1 PU i jedino se ta moze koristiti kod svim momcadi koji koriste tu PU.
Ja govorim (a pretpostavljam i Finac) o ukupnom broju homologacija tokm cijele godine, dakle npr, homologira se Pu 2015a, 2015b i 2015c. Koristit ce se samo ova zadnja, kao sto si rekao, ali to su 3 gomologacije ("no more than one specification of power unit")
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ali nigdje ne piše da ne smije biti više homologacija kroz godinu, nego samo da ne smije biti homologirano više specifikacija...o tome ti ja pričam.

Da FIA nije kiksala sa datumom u pravilniku to bi onda imalo savršeno logike:
1. do tog i tog datuma moraš homologirati PU
2. smiješ imati homologiranu samo jednu specifikaciju

Smisleno da smislenije ne može biti.

Ali sad nema ograničenja datumom (jer je FIA kiksala), al smisao ovog da smiješ imati homologiranu jednu specifikaciju je i dalje identičan: u bilo kojem trenutku samo je jedna specifikacija, al kako nemaju rok do kad moraju onda mogu po želji homologirati nove specifikacije.

To je ono kako ja shvaćam ovu zavrzlamu...možda sam ja u pravu, možda si ti...a možda je i nešto što nikome od nas nije palo na pamet (ipak je to F1, FIA i Bernie)...tako da, ostaje nam čekati da počne sezona i vidimo kako će stvari po tom pitanju ić

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ja sam krivo ocito procitao na f1 technical. Jer sam mislio da se Appendix 4 odnosi na to da se moze homologirat samo jednom u godini i to kad tebi pukne posto nije datum određen. Ako stvarno onda nije definirano da se mora samo jednom homologirat onda je sve razumljivo.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ovo se pojavilo na twitteru kao vrlo dobra mogućnost kako bi McLaren mogao biti obojan u 2015
slika

A pojavila se i lagana sprdnja na račun Honde i Buttona
slika

slika
speedy56
Legenda
Legenda