Tobias Grüner AMuS
@tgruener
Ferrari, McLaren & Red Bull plan shorter nose for Melbourne - if they pass FIA crashtest.
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Samo 9 krugova za Vettela, problemi sa elekronikom, izgleda da je Vettel prenio baksuzluk iz Red Bulla u Ferrari.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Vettelu poprilicno glava strsi van

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
On je uvijek sjedio dosta visoko, samo što tu više upada u oči s ovom bijelom kacigom, nego je u RB-u s RB kacigom

- nikolaf1
- Početnik

Potpuno novi difuzor koji vise vuce na Red Bull stil. Stranice su prlicno otvorene, a u sredini se vidi interesantna solucija za generatore vorteksa. Ova slika je pposvijetljena pa se bolje vidi difuzor i ovo interesantno rjesenje.
FORZA FERRARI !!!
- F1NAC
- Moderator
Ti generatori vortexa su bili i na proslogodisnjembolidu. Makar sad mi to izgleda ljepse ukomponiranonikolaf1 je napisao/la:[ http://i.imgur.com/S4pbwhO.jpg ]
Potpuno novi difuzor koji vise vuce na Red Bull stil. Stranice su prlicno otvorene, a u sredini se vidi interesantna solucija za generatore vorteksa. Ova slika je pposvijetljena pa se bolje vidi difuzor i ovo interesantno rjesenje.

- F1NAC
- Moderator
Ti generatori vortexa su bili i na proslogodisnjembolidu. Makar sad mi to izgleda ljepse ukomponiranonikolaf1 je napisao/la:[ http://i.imgur.com/S4pbwhO.jpg ]
bump:
bump2:According to @omnicorse #Ferrari suffered of problems of data collection... from @LorenzoDL83
Ne cuje vise jako kao i prosle godine pištanje na kočenju

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
http://f1-insider.com/ferrari-vettel-im-roten-bereich/" onclick="window.open(this.href);return false;
ovo za snagu je po meni totalna glupost, ovi novinari se bave čitanjem misli, ako Ferrarijev updatovan motor iz 2015 ima manje snage od renovog motora iz 2014 onda mi nemamo o čemu dalje da pričamo. Ja ne vjerujem da je to istina.To compare the current Ferrari with his old Red Bull, Vettel was therefore "not fair". Anyone who knows him knows what that means: the red goddess still missing Grip and Power.
- Cuky
- Moderator
a možda se i pametno pokušao izvući iz komentara...jer znaš kako bi to bilo (ne samo kod njega nego kod većine)...
opcija A: Red Bull je bio lošiji od ovog Ferrarija - prijevod: Vettel je bio dobar samo kada je imao dobar bolid
opcija B: Ovaj Ferrari je lošiji od prošlog Red Bulla - prijevod: Alonso je čudotvorac, Vettel već traži isprike
opcija A: Red Bull je bio lošiji od ovog Ferrarija - prijevod: Vettel je bio dobar samo kada je imao dobar bolid
opcija B: Ovaj Ferrari je lošiji od prošlog Red Bulla - prijevod: Alonso je čudotvorac, Vettel već traži isprike
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
Nije neka tajna da je redbull u aero aspektu daleko napred. S tim da se nesmije zaboravit da razvoj ovog bolida je kasnio tj da su u zadnji tren odlucili mijenjat neke stvari na bolidu. treba sacekat kimija sutra. Ako on kaze da se PU bolje ponasa onda je to to. Bit ce veliki napredak ako su sanirali prijenos momenta na kotace. Tj ako je bolid mirniji na izlazu iz zavoja

- vidc
- Veteran
pitaju ga za usporedbu bolida koji je vozio u jednoj ekipi jednu cijelu sezonu s bolidom s kojim je odvozio 60 krugova u drugoj ekipi... totalno besmisleno. sumnjam da će dobit ikakav odgovor na to pitanje i na kraju sezone.
al očito svatko može danas bi novinar, bukvalno.
al očito svatko može danas bi novinar, bukvalno.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
ma i ja mislim da je on diplomatski odgovorio.
kolega @F1NAC
vjerujem ja da je aero Red Bulla bolji ali da renoov motor iz 2014 ima više snage od Ferrarijevog iz 2015 ja ne vjerujem a ti?
kolega @F1NAC
vjerujem ja da je aero Red Bulla bolji ali da renoov motor iz 2014 ima više snage od Ferrarijevog iz 2015 ja ne vjerujem a ti?
- F1NAC
- Moderator
Taj netko ko je izvukao da ima manje snage nego renaultov motor iz 2014 nije bas pri sebi. Ne vjerujen sigurno u to. Mislim da nam je ICE dobar ali da nam je ERS zadavao glavobolje. Gledajuc onaj video koji je objavljen na autosportovom forumu pokazuje da ne bolid relativno miran i bez wheelspina na izlasku iz zavoja sto je dobro ne? Definitivno se vidi pomak od prosle godiNe. Pitanje je koliko su drugi napredovali. I treba vidjeti long runove kad budu bili ali sto je vaznije treba vidjet kako je kimiju u bolidu.

- Cuky
- Moderator
nisam aerodinamičar, ali ove linije na koje su ostale u boji na Ferrarijevoj zadnjici mi se čine poprilično urednima

- F1NAC
- Moderator
Nema velikih separacija to je dobro. Proslogodisnji bolid je bio malk neuredniji od ovogodisnjeg

- nikolaf1
- Početnik

Od jutros naljepnice sponzora Claro su pomjereni na vrh bocnih usisisnika zraka. Izgleda da sponzor nije bio zadovoljan polozajem na bolidu, tj. na prednjem ovjesu jer nije bio uocljiv osim kada bi se bolid gledao iz vazduha.
Vettel je jutros odvozio vrijeme 1:21.8, te se poboljsao za 0.8 sec u odnosu na jucer. Vozio je stint od 6 letecih krugova u kojima je tempo bio 1.22, od toga dva kruga ispod 1.22, tj. 1:21.9, pa 1.21.8 i kasnije je popustio i vratio se do kraja stinta na 1:22.
Posmatraci na stazi govore kako je SF15-T mnogo bolji od prethodnika. Zvuk motora otkriva da ima mnogo vise snage od prosle specifikacije, a sam zvuk je mnogo cisci sto upucuje da su u odjeljenju za motore uskladili rad motora, turba i hibridnih sustava te da sada u paketu to izgleda prilicno dobro. Glede ponasanja na stazi, mnogi su saglasni da je bolid prilicno konstantan u zavojima, da nema izrazenog preupravljanja ili podupravljanja i nema doziranja gasa kroz zavoje ( sto je prosle godine bilo evidentno ) sto upucuje da dobro ponasanje na stazi i dobar grip. O svemu je previse rano komentirati, ali ovo su ti neki prvi utisci sa staze i prva vremena koja se ostvaruju sa ovogodisnjim bolidima.
Za ocekivati je da poslijepodne zapocnu sa programom long run-ova.
EDIT: Vettel je sada unaprijedio vrijeme i odvozio 1:20.9 ,skoro sekundu brze u odnosu na raniji izlazak. Radi se o stintu od 10 krugova na Medium gumama.
FORZA FERRARI !!!
- Cuky
- Moderator
sve ovo lijepo izgleda jučer i danas, ali protekle sezone i optimizam sa testova prije njih su me naučile da je dobro malo stati na kočnicu. Prošle sezone je npr. Raikkonen na prvom danu bio 7 desetinki brži od Hamiltona koji je bio drugi....pa smo vidjeli kako je sezona završila.

- F1NAC
- Moderator
ja sam naucio 2011. kad je Ferrari rasturao po testiranjima i onda dosla Australija i laganih sekundu i po iza Vettela

-
- Legenda
Da, ali prošle godine na prvom danu su vozili 1.27., tako da to uopće nije bilo relevantno. Ova vremena Vettela su ... više od dvije sekunde bolja od najboljih prošlogodišnjih. Ok... merc na prošlogodišnjim testovima nikad nije bio među prvima (jerez), ali opet...
I prvi put nakon dugo vremena da "promatrači" glasno hvale Ferrari.
I prvi put nakon dugo vremena da "promatrači" glasno hvale Ferrari.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
Svejedno, ja ne ocekujem nis veliko pa nek me iznenade. ovo izgleda dobro i sve, ali jucer sam naletio na ovo pa bas i nisam toliko optimisticniji
My brother in law was in Jerez today and he just told me that Ferrari engineers were running speed trap tests vs. Williams and, on all 4 measurements, the engineers came out shaking their heads in disbelief how (seemingly) bad the news was. Body language was bad.

- Cuky
- Moderator
i on je po promatranju inžinjera zaključio što oni misle? isto kao što su oni kvazinovinari jučer po Vettelovom nedavanju odgovora na to dali je bolji RB10 ili SF15-T zaključili da je SF15-T kanta

- F1NAC
- Moderator
mozda je psiholog. Ko će ga znati

- Cuky
- Moderator
ja mu vjerujem da ih je vidio kako vrte glavama u nevjerici...ali ako je vjerovati Kravitzu jučer je pun paddock u Jerezu bio inžinjera, šefova i mehaničara koji su bili u nevjerici kako Mercedes na prvom danu odvrtio 150+ krugova bez i najmanjeg kvara...a isto tako, možda su vrtili glavama u nevjerici jer je jedan od njih ispričao da mu je žena gunđala što već mora ić na put...ili im je taj dan ručak bio ne baš najbolji...ali on zna da su sigurno bili razočarani brzinom

-
- Navijam za: ferrari
Sauber je sigurno razlog više za optimizam kod Ferraria.
- Cuky
- Moderator
novi volan kod Ferrarija (najbolja fotka do sada)

- vidc
- Veteran
ja sam zadovoljan dosadašnjim tijekom testiranja. nije bilo nekih problema s pouzdanošću što znači da ovo što su dosad nadogradili/zamijenili na motoru nema nekih fundamentalnih pogrešaka i da imaju dobru bazu za daljnju nadogradnju...