Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la dmarijon »

Živo me zanima kakav će biti Kimi u odnosu na Vetela (iako možda imaju različite programe)
I neobično je to što Ferrari toliko forsira samu brzinu, a ostali rade na pouzdanosti itd... (je to sada meni deja vu ili smo o istom razgovarali prošle sezone=?.. )
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

dmarijon je napisao/la:Živo me zanima kakav će biti Kimi u odnosu na Vetela (iako možda imaju različite programe)
I neobično je to što Ferrari toliko forsira samu brzinu, a ostali rade na pouzdanosti itd... (je to sada meni deja vu ili smo o istom razgovarali prošle sezone=?.. )
pa logicno je ako im je gledat pouzdanost da ga vrtr malo agresivnije=dobra vremena?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Ok, ali zašto onda drugi tako ne rade
p,.s. viš, hami kaže kako sam vrte lagane kruigove da bi skužili druge stvari
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

pa svatko radi svoje...Ferrari provjerava nešto, Mercedes provjerava drugo (navodno testiraju drukčiji oblik ispuha)...zbog toga i nije baš zahvalno po vremenima i broju krugova na testovima nešto prognozirati...tko zna čime se tko zabavlja.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Compared to the F14T, Ferrari technicians think they've may earned 8 tenths from the chassis & more less equally by the engine #laRepubblica
To bi značilo da je Ferrari ubrzao bolid za 1,6s u odnosu na prošlu godinu.
Ja sam pokušao na neki način da izračunam koliki je bio zaostatak Ferrarija za Mercedesom, otprilike, gledao sam samo kvalifikacije, razmak između najboljeg plasiranog Mercedesovog bolida i Ferrarijevog bolida u kvalifikacijama, i nisam uzimao u obzir kvalifikacije koje su se vozile po mokrom, i dobio sam podatak da je procječan zaostatak Ferrarija u kvalifikacijama za Mercedesom bio oko 1.2s.
Ako na ove 1.2s dodamo i pretpostavku da je Mercedes ubrzao bolid za 1s (0.5 motor i 0.5 šasija) dobijamo 2.2s minus ovaj napredak Ferrarijvog bolida od 1.6s dobijemo da je zaostatak Ferrarija za Mercedesom 0,6s.
U Australiji zaostatak Ferrarija bi trebalo da bude 0,5-0,8s u svakom slučaju taj zaostatak za Mercedesom mora biti manji od 1 sekunde ako žele da ostvare planove da u zadnjem dijelu sezone ostvare koju pobjedu a to su izjavljivali i Marchionne i Arrivabene a i Allison je izjavio da se nada da će pri kraju sezone zatvoriti taj razmak koji imaju do Mercedesa.
Ovo je samo pretpostavka vidjet ćemo kakvo je stvarno stanje stvari. ;)
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

jel kimi odvrtio koji long run danas?
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

Bild newspaper said team chairman Niki Lauda accompanied Mercedes designers Andy Cowell and Aldo Costa to a trackside vantage point on Monday. "I wanted them to see just how fast the new Ferrari is going through the corners
Mercedesovi inzinjeri studiraju ponasanje SF15-T u zavojima.
Cowell je inace sef odjela za motore, pa vjerojatno osluskuje motor na kocenjima, ubrzanjima i pod punim opterecenjem te ponasanje bolida u tim uvjetima. A Costa je sef dizajnera i vjerojatno posmatra sveukupno ponasanje bolida, te aero grip koji bolid posjeduje.

Mozda stvarno ima istine u prikazanim performansama Ferrari-ja na dosadasnjim testovima. ;) Mada, opreza nikad dosta. Jos uvijek je rano. :)
FORZA FERRARI !!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nasao sam izjavu od Nasra na fbu al nemogu kopirat jer san na mobu di govori da su pu od proslogodisnjeg merca i sadasnje ferrarija jako slicne. (Vozio je za williams na testiranjima)
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ako su tvrdnje AMuS tačne da Ferrari planira kraći nos onda taj nos bi trebalo da počinje gdje su nosači prednjeg krila.
Ako ovaj nos Ferrarija skratimo do nosača prednjih krila Slika, mislim da on u tom slučaju ne bi bio legalan, bio bi visok a i taj prostor između nosa i krila oivičen nosačima krila je veliki. Vrh nos bi trebao biti niži.
Kolege @Cuky. @F1NAC, @nikola1 šta vi mislite o toj mogućnosti da Ferrari implementira kraći nos.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Mislim da bi trebali napravit onako prstic tipo red bull da bi zadovoljilo pravila. Jer recimo da ga sad prepilis do mjesta kojeg si naveo, povrsina bi bila prevelika kao i duzina bi bila mislim mrvicu kraca nego sto bi trebala
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Ne bi bilo to samo onako kračenje nosa,uz to ide i redizajn do mesta gde se spaja sa šasijom
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

gdje god da nos završava njegov vrh mora biti na visini na kojoj je i sada. To znači da ako je nos kraći pad sa vrha šasije na kraj nosa je strmiji. Po meni postoji nekoliko mogućnosti ako se ide na kraći nos:
1. solucija koju imaju Mercedes i Lotus (koje su jako slične jedna drugoj)
2. solucija koju ima Williams (niski široki nos sa malim prstićem da se zadovolji ona manja površina nosa)
3. solucija koju je odabrao RB

Za pretpostaviti je da će, ako idu na kraći nos, to biti slično Mercedesu i Lotusu. To je dosta slično njihovom prošlogodišnjem nosu, a i samo strujanje zraka oko nosa je sličnije ovome trenutnome nego da se ide na prst kao u slučaju RB-a i Williamsa.

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ako su tvrdnje AMuS tačne da Ferrari planira kraći nos onda taj nos bi trebalo da počinje gdje su nosači prednjeg krila.
Ako ovaj nos Ferrarija skratimo do nosača prednjih krila Slika, mislim da on u tom slučaju ne bi bio legalan, bio bi visok a i taj prostor između nosa i krila oivičen nosačima krila je veliki. Vrh nos bi trebao biti niži.
Kolege @Cuky. @F1NAC, @nikola1 šta vi mislite o toj mogućnosti da Ferrari implementira kraći nos.
Jos nekoliko medija govori o tome da Ferrari ide na soluciju sa kracim nosem i da je aerodinamika bolida upravo prilagodjena toj soluciji, samo se ceka da nos prodje crash test.
Mislim da ce Ferrari, ako od tog nosa bude bilo sto, otici u smjeru Mercedesa jer je ta solucija po aero efikasnosti najslicnija sadasnjem konceptu. Ako bi isli na soluciju koja je na Sauberu i Wiliamsu, to bi onda znacilo deblji vrh nosa, te potpuno drugaciju struju zraka ispod nosa. Sa solucijom koja je na Mercedesu, Ferrari dobiva vise zraka ispod nosa bolida, a sto je najbitnije, dosta cistiju struju zraka koja je sada djelomicno ometena sadasnjim vrhom nosa koji prelazi prednje krilo. Tim bi se struja zraka koja udara na nos bolida razdvojila dosta kasnije nego sto je sada, tako da bi pravilnija struja otisla ka podnici i difuzoru nego sto je sada slucaj. A to bi znacilo, efikasniji rad difuzora u krajnjoj liniji, sto znaci vise downforce-a.
FORZA FERRARI !!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

For what little it's worth at this time, Raikonnen told Finnish reporters the car feels much better to drive than last year and at no time during the test did Ferrari run low fuel for lap times, so that's definitely encouraging that they may be able to position themselves as best of the rest behind Merc.

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Cuky je napisao/la:
For what little it's worth at this time, Raikonnen told Finnish reporters the car feels much better to drive than last year and at no time during the test did Ferrari run low fuel for lap times, so that's definitely encouraging that they may be able to position themselves as best of the rest behind Merc.
Pa ohrabrujuca izjava. Mene zadovoljava to sto su se oba vozaca jako brzo prilagodila bolidu i lako pronasla smjer u kojem treba setup podesiti. To se jednostavno nije moglo sa F14-T. To je vrlo ohrabrujuce. Izgleda da su napokon potrefili koncept koji je u svim podrucjima potencijal.
Cini se da Allison ipak nesto zna. :)
FORZA FERRARI !!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Gazzetta Raikkonen "The car goes where I want it." The long nose of the SF15-T will not change
1/2 #Gazzetta "The step forward seems obvious.Thanks to the new front suspension geometry, on which Byrne worked for months"
2/2 #Gazzetta " and thanks to the "rake" setup like RedBull, which favor downforce at the front. Things whereby Raikkonen thanks for"
#Gazzetta Raikkonen "This year the car goes where I want. Last year wasn't so.This car is definitely better than the last one."
#Gazzetta Raikkonen "In the winter we made a huge leap forward. The whole package has improved."
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

"Bolid" koji je drugog dana bio zvijezda testiranja u Jerezu, koji je najviše slikan i najviše pažnje privlačio toga dana je upravo sledeći "bolid" Slika. Kako je moćan =D> , inače ova "mašina" je Carlosa Slima, on bi trebao biti ovaj u crnom kačketu, i vjerovatno je Ferrari i promjenio mjesto natpisa "Claro" na bolidu između 1 i 2 dana da bi veliki gazda bio zadovoljan.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja osobno mislim da se Claro logo bolje vidio na ovjesu jer je ovdje iz bilo kojeg višeg kuta (a uglavnom su takvi na TV) sakriven ispod usmjerivača koji ide iznad bokova.
omicorse report that ferrari engine is not using variable length intake trumpets. They think that on a turbo engine the advantage is small for the additional weight and encumbrance it takes.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ako se ne varam oni su prvi to uveli kod v10. Ocito su upoznati s tehnologijom pa znaju sto rade.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fotograf Alex Galli, koji je bio na testu u Jerezu, kaže da nova boja na Ferrariju ne stvara refleksije, bolid je bolji za snimanje i slikanje, natpisi na bolidu mogu bolje i lakše da se uočavaju i čitaju u svim uslovima i voda i prljavština se manje zadržavaju na bolidu.
http://www.omnicorse.it/magazine/47677/ ... a-riflessi" onclick="window.open(this.href);return false;
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nesto kao nano premaz. Mozes vozit po blatu i kisi auto je i salje cist :D
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Glavni rivali Ferrarija bar u drugom dijelu sezone ako uzmemo u obzir očekivanja čelnika Ferrarija za drugi dio sezone, Red Bull - Horner i Williams - Bottas ismijavaju, nipodaštavaju Ferrarijeva vremena u Jerezu, u fazonu " pa Ferrari je i prošle godine bio najbrži u Jerezu pa znamo kakvu je sezonu imao". Moram reći da ovo nije tačno Ferrari - Kimi je samo prvog dana bio najbrži u Jerezu vozio 1.27 ali toga dana većina bolida je malo i vozila a Hamilton nije odvezao čitav prvi dan zbog tehničkih problema, mislim da mu je otpalo krilo ali nisam siguran. Kada se pogleda ukupno vrijeme testiranja u Jerezu Ferrari Kimi je bio na 5 mjestu, 1.5 s sporiji od Magnussena.
Moram reći da se meni i sviđa što Red Bull i Williams ne uzimaju kao ozbiljnog rivala Ferrari, ko zna možda se oni već u Australiji iznenade ali u negativnom kontekstu po njih a mi navijači Ferrarija se pozitivno iznenadimo ;) .
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

kad si ti optimističan onda mora da stvari izgledaju odlično :D

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Pa točno to i mene čudi. Mislim, oni su u F1, trebali bi biti pametniji od ovih usporedbi: " pa Ferrari je i prošle godine bio najbrži u Jerezu pa znamo kakvu je sezonu imao". Pogledajmo vremena. Ako hoće reći da se vremena sa testiranja ne trebaju uzeti preozbiljno, ovo ipak nije primjer.
Mislim da će biti dobra borba između ta tri tima ove godine.
Samo neka se trkaju.
Odgovori