Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ferrari na svojoj stranici otkrio f1 koncepT

slika
slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Koji je to qurac?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Buducnost f1 mozda :D
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Pa to bi bilo nešto najružnije u F1, onda može i Red Bull sa onim autom iz grand tourisma
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Meni izgleda kao simbioza bolida i sportskog auta. Evo šta na Gp1 kažu:

"Ferrari je na svojim internet stranicama objavio slike radikalnog F1 konceptnog bolida budućnosti. Talijanska momčad je u zadnje vrijeme nekoliko puta izrazila nezadovoljstvo aktualnim stanjem u sportu, a novi šef Maurizio Arrivabene tvrdi da Formula 1 treba revoluciju – u suprotnom bi broj gledatelja i navijača mogao biti još manji.
Ferrari veće promjene želi 2017., a danas su objavljene dvije slike radikalnog konceptnog bolida. Drugi detalji nisu otkriveni.
“Može li F1 bolid, osim što je tehnološki napredan, biti privlačan oku i agresivnog izgleda? Može li se ovo izvesti bez promjene trenutnog tehničkog pravilnika? Mi u Ferrariju vjerujemo da može. Minimalne promjene bolidu daju potpuno drugačiji izgled. Izazov je bio kreirati nešto što, ukratko rečeno, bolje izgleda”, stoji u kratkoj objavi iz Ferrarija.
Ovaj potez dolazi upravo na dan kada se F1 Komisija sastaje u Ženevi kako bi raspravila o promjenama pravila koje bi u narednim godinama rezultirale ponovnim uvođenjem širih bolida, većih i širih kotača te snažnijih motora s 1000 konjskih snaga."
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Ja neznam jel ovo može ikome biti ljepo? užas kako izgleda, sam izgled bolida je užas, u F1 niskoprofilne gume mi nikako nejdu, nisu to neki touring auti da imaju takve felge, uredu mi je da imaju šire gume, odlično je da bolidi budu širi, motori jači, mogli bi i stražnje krilo staviti niže i promjenit nos bolida te bi bolidi bili ljepši, ali ljepota i nije toliko bitna. Neka vrate staze sa pješčanim zamkama, koje kazne vozača kada napravi grešku, neka im maknu svu elektroniku, pa da vidimo kako ko vozi, neka im dopuste da se utrkuju i slupaju ako treba, a ne da kažnjavaju vozače za svaku pizdariju. Neka vrate utrkivanje, a ne ove štednje goriva, prestizanja uz DRS i ostale gluposti, neka se razvijaju motori konstantno do krajnjih granica kroz sezonu, da imaju novi motor na svakoj utrci, pa da vidimo kako i oni otkažu, kako vozač može izletit sa staze jer beton nije pored staze i biti će pravog utrkivanja, a ne ovoga sada
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ne vjerujem da će se išta slično pojaviti u F1. U doglednoj budućnosti. Ali gume&kotači... mogli bi. Navodno je izgledno 17 ili 18 cola i niskoprofilne gume. Što bi bilo ovo.
Samo neka se trkaju.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

ovo izgleda kao Le Mans bolid bez kupole
Michael is faster than you!!
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

@Kenny
sve to lijepo zvuči, ali povratkom na te stare "savršene" ideje bi F1 propala. Danas, kada se koristi minimalan mogući broj motora, guma, djelova...momčadi jedva spajaju kraj sa krajem. Kad bi se bolidi razbijali prilikom svakog izlijetanja, kada bi svaki vikend potrošili 2-3 motora po vozaču, kada bi trošili goriva kao nikad...tko bi si to mogao priuštiti? Osim Ferrarija, Mercedesa, RB-a i McLarena mislim da nitko...a čak ni ovo 4 nebi bili ludi tolike novce ulupavati u to kad mogu za puno manje novce ić u LMP1 u WEC-u.

Budućnost je efikasnost, sa malo postići puno...tim putem je krenula F1 i sa tog puta nebi trebalo skretati ako želimo da se natječe više od 3-4 momčadi.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ja volim ove motorcine i to al nikako previse downforcea. To nikako nece moc poboljsat show
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

svako riješenje ima pluseve i minuse, ali volio bih kad bi F1 pokušala ići smjerom koji idu Indy Car i njihova prateća serija (kao što je GP2 za F1) Indy Lights gdje većinu downforcea stvara podnica i difuzor bolida (ide se dosta na ground efekt) tako da kad prate bolid iza sebe ne gube toliko jer turbulencije koje nastaju na krajevima bolida ne utječu toliko na podnicu koliko utječu na krila. Istina, to su serije u kojima su bolidi isti pa ih se može optimizirati da lakše prate jedan drugog, ali opet je zanimljivo vidjeti koliko blizu mogu jedan drugome voziti u bilo kojim uvjetima (prava trkaća staza, ulica, oval).

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Također 18" kotaci su bzvz. ljepse su mi manje felge i masnije gume ko dosad
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:@Kenny
sve to lijepo zvuči, ali povratkom na te stare "savršene" ideje bi F1 propala. Danas, kada se koristi minimalan mogući broj motora, guma, djelova...momčadi jedva spajaju kraj sa krajem. Kad bi se bolidi razbijali prilikom svakog izlijetanja, kada bi svaki vikend potrošili 2-3 motora po vozaču, kada bi trošili goriva kao nikad...tko bi si to mogao priuštiti? Osim Ferrarija, Mercedesa, RB-a i McLarena mislim da nitko...a čak ni ovo 4 nebi bili ludi tolike novce ulupavati u to kad mogu za puno manje novce ić u LMP1 u WEC-u.

Budućnost je efikasnost, sa malo postići puno...tim putem je krenula F1 i sa tog puta nebi trebalo skretati ako želimo da se natječe više od 3-4 momčadi.
Cuky za gume baš i nisam siguran da se koristi minimalan broj :biggrin: , ali da motori, bolidi se minimalno koriste, ali da bi to povećalo značajno troškove, ja sumnjam, troškovi svake sezone rastu i nakon tih svih ograničenja, kolika je cjena jednog ovog hibridnog s*ranja koje mora izdržat 4 utrke, a kolika je cjena pravog motora koji mora izdržat 1 kvalifikacije, ili 1 utrku? Ovo što uspoređuješ LPM i WEC jednostavno je to uvjek valjda i bilo jeftinije, a problem za F1 je ova šugava europa da im neda da reklamiraju duhan
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Cuky za gume baš i nisam siguran da se koristi minimalan broj :biggrin: , ali da motori, bolidi se minimalno koriste, ali da bi to povećalo značajno troškove, ja sumnjam, troškovi svake sezone rastu i nakon tih svih ograničenja, kolika je cjena jednog ovog hibridnog s*ranja koje mora izdržat 4 utrke, a kolika je cjena pravog motora koji mora izdržat 1 kvalifikacije, ili 1 utrku? Ovo što uspoređuješ LPM i WEC jednostavno je to uvjek valjda i bilo jeftinije, a problem za F1 je ova šugava europa da im neda da reklamiraju duhan

Gume se koristi minimalan broj jer je pravilima propisano koliko ih maksimalno kompleta guma dobiju za vikend. Da mogu koristiti više onda bi koristili više jer bi to značilo više vremena na stazi što bi značilo više podataka što bi značilo optimiziraniji setup.

Cjena jedne PU je ako se ne varam 10 milijuna $ što bi za cjelu sezonu bilo 40 milijuna $ po vozaču. Prethodni V8 motori su, ako se ne varam, bili oko 5 milijuna $ po komadu, što bi značilo također 40-ak milijuna $ po vozaču (smjeli su 8 komada koristiti). Naravno, to su okvirne cijene, različite su od proizvođača do proizvođača. Također, PU su skuplje sada nego što će biti za godinu-dvije ako se ne budu mijenjale. Razlog: troškove razvoja proizvođači nadoknađuju kroz prodajnu cijenu i nakon što se vrati uloženo cijena gotovog razvijenog proizvoda je niža.

Ne zabranjuje samo EU reklamiranje duhana. Nije dozvoljeno ni u SAD-u, Kanadi...tj. bilo gdje gdje si države mogu priuštiti tužbe od strane duhanskih kompanija koje se na sve načine pokušavaju boriti protiv zabrana reklamiranja. Mislim da je i dalje moguće reklamirati ih u državama poput Bahraina, Kine, Japana i sl...ali je problem što tamo gdje je zabranjeno ne smije biti ni na TV, pa tako ni na sportskim događajima koji su na TV.

Ali veći je problem što F1 jednostavno gubi gledatelje iz godine u godinu, a mjesta za naljepnice na bolidima su skupa. Radije će recimo Heineken sponzorirati LP koju gleda ogroman broj ljudi iz cijelog svijeta nego F1

Uglavnom...ako si slučajno zainteresiran da nastavimo raspravu o ovoj temi javi mi se na pm. Ovo nije baš za ovu temu (momčad Ferrari) pa da ne punimo sa off-topic postovima

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

ferrari opet - odmah agresivno.
Prošlogodišnji pole je bio 1,25... nešto.
Samo neka se trkaju.
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

1:25.232.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

danas se igraju malo sa senzorima po bolidu
slika

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Gianlu D'Alessandro @Gianlu_DAle ·
3 news:
- Marchionne personally called Vettel to persuade him to join Ferrari
- Ferrari engine for Manor
- Byrne is helping Ferrari
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

malo kasni covjek. Sve to smo znali prakticki :D, s tim da ce Manor imat motore iz 2014. tako je rekao Arrivabene. S tim da jos treba ugovor sastavit
+ LOL
Arrivabene also said atmosphere at Ferrari is such that "I saw Kimi smiling yesterday...I asked him: 'are you ok?!'"#skyf1#ssnhq
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Mocno svetiste
slika
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ferrari je pregovarao sa Mercedesom i uspio da smanji "gardening leave" za Jock Cleara sa 1 godine na 6 mjeseci.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nego.. Tu nesto ne stima :biggrin:

slika
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

#Ferrari will go on track with a new front wing tomorrow - #Omicorse
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Sto se danas dogodilo?2 sata prije kraja nista. Btw sljedeci tjedan je filming day s guttierezom
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

F1NAC je napisao/la:Sto se danas dogodilo?2 sata prije kraja nista. Btw sljedeci tjedan je filming day s guttierezom

Simone Resta: “Overall, over these past days, we have followed the planned programme, based on
development, on fine-tuning various components and strategy. We have also run aerodynamic
measurements based on components to be developed in the wind tunnel, along with hardware and setup tests, all while runing different tyre programmes. We had some planned stops in order to change components that had reached the end of their life cycle. We did a lot of practice starts, but we have not yet completed a race simulation, which is in accordance with our programme. The drivers said they have a good feeling with the car and the set-up work has served to improve that, as well as being carried out to adapt to the continually varying weather conditions”.
Odgovori