FORMULA 1 team - Sahara Force India F1 Team [1991-2018]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: FORMULA 1 team- FORCE INDIA
pitanje dal ce uspit slozit kompetitivan bolid. Moguće da ce sad oni bit na zacelju poretka

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F1NAC
- Moderator
Ako uspe ove godine izgurat dokraja bit ce uspjeh. Za sljedecu je vec ?

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Force India pakira opremu za test u Barceloni...ovaj put pakiraju se prošlogodišnji bolidi

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Cuky
- Moderator
ovo je navodno VJM08

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Puno je čudnih stvari kod FI. Npr. pokrov bolida, šasije, je prepun reklama, sponzora, i to dobrano popunjen i s dobrim markama,.... a ono nemaju love!!!??? Niti imaju spreman bolid!!?? A od Marussie ( Manora ) žele uzeti dio financijskog kolača,..... Nešto je tu čudno.
I znam da ću zvučati naivno, ali pogle Mclaren, nema reklama sponzora, ali ulažu lovu i spremni su, spremaju se. Naravno, ovo nije dobar primjer jer je Mclaren F1 institucija, i mogao bi, godinama sam sebe financirati ( malo pretjerujem, ali,.... ), s obzirom na sve uspješna i profitabilna desetljeća u F1.
I znam da ću zvučati naivno, ali pogle Mclaren, nema reklama sponzora, ali ulažu lovu i spremni su, spremaju se. Naravno, ovo nije dobar primjer jer je Mclaren F1 institucija, i mogao bi, godinama sam sebe financirati ( malo pretjerujem, ali,.... ), s obzirom na sve uspješna i profitabilna desetljeća u F1.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- F1NAC
- Moderator
Ne treba znacit da imaju puno love. Kingfisher je od mallye, royalchallenge bi se isto moglo rec ( Vallya ima udio u kompaniji koja se bavi proizvodnjom alkoholnih pica i ostalih stvari) pitanjr koliko slim strca u njih. za mclaren stoji sve sto si rekao s tim da i Honda sad strca velike pare u njih.

- Cuky
- Moderator
istina, ima dosta reklama...ali Mallya je proteklih godina bio najveći sponzor ekipe (sa svojom aviokompanijom i nekoliko firmi koje proizvode alkoholna pića). No on je upao u probleme, Fly Kingfisher je propao i para je manje...drugi vlasnik momčadi, Sahara, također ima problema sa financijama, a oni zauzimaju praktički najvrijedniji komad površine bolida kada su naplate od sponzora u pitanju. Claro i Telmex sumnjam da plaćaju puno više od koliko je potrebno da bi Perez imao mjesto u momčadi.
McLaren nema puno sponzorskih oznaka po svom bolidu, no sigurno je mjesto na McLarenu puno skuplje naplaćeno od mjesta na Force Indiji. A uz to su i ona najvrijednija mjesta na bolidu još uvijek prazna i čekaju nekog tko je voljan olakšati svoju kasu.
Dodaj tome i da McLaren ima dosta stabilne prihode iz drugih područja: auto-moto elektronika (razne vrste displaya, kontrolnih jedinica i sl), cestovni auti...tako da čak i ako nemaju jačeg sponzora mogu preživjeti koju godinu.
McLaren nema puno sponzorskih oznaka po svom bolidu, no sigurno je mjesto na McLarenu puno skuplje naplaćeno od mjesta na Force Indiji. A uz to su i ona najvrijednija mjesta na bolidu još uvijek prazna i čekaju nekog tko je voljan olakšati svoju kasu.
Dodaj tome i da McLaren ima dosta stabilne prihode iz drugih područja: auto-moto elektronika (razne vrste displaya, kontrolnih jedinica i sl), cestovni auti...tako da čak i ako nemaju jačeg sponzora mogu preživjeti koju godinu.

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Uračunaj Cuky i da u Force Indii nikada nisu plaćali vozače nešto puno, dok je kod Mclarena ruga priča, a ovo si u pravu da zbog ovih stvari Mclaren isto dobro popuni budžet. Nego Mclaren predpostavljam da vjerovatno zaradi dobru lovu od toga što svi koriste ove njihove volane, a i elektroniku? ako je tako bilo bi mi logičnije da te stvari dobije da radi neki tim iz sredine poredka, ili sa dna da može ipak nekako da pokrpa svoj budžet

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- F1NAC
- Moderator
Vlasnik Sahare je u zatvoru( ne pustinje nego firme). kingfischer je sad alkoholno pice

- Cuky
- Moderator
Kingfisher je brand piva, Fly Kingfisher je bio avioprijevoznik. To su dvije različite firme, obje u vlasništvu VM-aF1NAC je napisao/la:Vlasnik Sahare je u zatvoru( ne pustinje nego firme). kingfischer je sad alkoholno pice
Kingfisher Airlines (poznatiji kao Fly Kingfisher) osnovan 2003. sa letovima je prestao 2012, a ugašen 2013
http://en.wikipedia.org/wiki/Kingfisher_Airlines" onclick="window.open(this.href);return false;
Vlasnik Kingfisher Airlinesa je bio United Breweries Group osnovan 1857., a uz Kingfisher Airlines vlasnici su i United Breweries firme koja proizvodi Kingfisher pivo
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Breweries_Group" onclick="window.open(this.href);return false;
McLaren je odprije već imao svoj odjel za razvoj elektronike koju su koristili na svojim cestovnim autima, bolidima u F1, a imali su i nekoliko partnera koji su koristili tu istu elektroniku. Oni su se javili na FIA-in natječaj i dobili ugovor po kojem su oni dobavljači elektronike i displaya za sve momčadi u F1. FIA je njih izabrala jer su imali iskustva sa time, imali su to spremno za dostavu po uplati i oni to dobavljaju.Kenny je napisao/la:ako je tako bilo bi mi logičnije da te stvari dobije da radi neki tim iz sredine poredka, ili sa dna da može ipak nekako da pokrpa svoj budžet
Sumnjam da ikoja manja momčad ima resurse kojime bi mogla izdvojiti na proizvodnju elektronike. Uglavnom su u prošlosti to radili Magneti Marelli i možda još koja firma koja se bavi proizvodnjom elektronike, a po specifikacijama koje bi momčadi naručile (zato su i različite momčadi imale različite displaye na volanu i sl. jer je svakome rađeno po njihovim specifikacijama. Rijetki su, poput npr. McLarena, imali resurse i iskustvo da sami rade na elektronici

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Ipak se nešto događa u FI:
http://www.motorsport.com/f1/news/hulke ... orce-india" onclick="window.open(this.href);return false;
Ili će se nešto drugo dogoditi:
http://paddocktalk.com/news/html/story-271703.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.motorsport.com/f1/news/hulke ... orce-india" onclick="window.open(this.href);return false;
Ili će se nešto drugo dogoditi:
http://paddocktalk.com/news/html/story-271703.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 

-
- Legenda
Zanimljivo:
http://www.mercedes-benz.com/en/mercede ... barcelona/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mercedes-benz.com/en/mercede ... barcelona/" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ovaj izgleda ko da ima 15 godina 

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- F1NAC
- Moderator
Bas me zanima koliko para su dobili od mercedesa za to.
mislim imas dva vozaca koja ti gnjile dobar dio godine i umjesto da konacno dobe real feel opet ovi stave ovog klinca. Ocito se trazi svaki moguci cent
mislim imas dva vozaca koja ti gnjile dobar dio godine i umjesto da konacno dobe real feel opet ovi stave ovog klinca. Ocito se trazi svaki moguci cent

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
vrlo vjerojatno su tak dogovorili jeftinije motore? da prezive sezonu?
I like to race, not to do laps alone.
- Cuky
- Moderator
Force India je objavila 3D render novog VJM08 bolida

Prvo testiranje u Jerezu su propustili, dok su prošla 4 dana testiranja u Barceloni odradili sa prošlogodišnjim bolidom. U petak bi, na 2. danu posljednjih testova, trebali po prvi puta voziti sa novim bolidom.

Prvo testiranje u Jerezu su propustili, dok su prošla 4 dana testiranja u Barceloni odradili sa prošlogodišnjim bolidom. U petak bi, na 2. danu posljednjih testova, trebali po prvi puta voziti sa novim bolidom.

- Cuky
- Moderator
VJM08 izašao na stazu po prvi puta

-
- Legenda
- Cuky
- Moderator
Označeno žutom bojom, donja vilica prednjeg ovjesa je kao kod Mercedesa i Ferrarija

Trenutno su jedina momčad sa starim LED displayem

Trenutno su jedina momčad sa starim LED displayem

- F1NAC
- Moderator
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- Cuky
- Moderator
pa tako oni te hladnjake postavljaju od kad su se pojavili grbavi nosevi 2012...lijepo ih objese na tu dasku od nosa što je bila naprijed i sigurni su da su uvijek na pravom mjestu

- speedy56
- Legenda
Onda nisam primjetio do sad. Istina, našao sam sliku iz 2014 i sličan je sistemCuky je napisao/la:pa tako oni te hladnjake postavljaju od kad su se pojavili grbavi nosevi 2012...lijepo ih objese na tu dasku od nosa što je bila naprijed i sigurni su da su uvijek na pravom mjestu
Znam da ih Ferrari postavi na pr. krlo, pa je cijev od hladnjaka do usisa u obliku S, alisu kod njih odvojeni, dok ih ovdje 1 mehaničar može samo nataknuti na nos, pa mi se ovo učinilo dosta praktičnijim

- Cuky
- Moderator
najbolja slika koju sam uspio naći...teško je naći fotku gdje ga guraju u garažu nakon vožnje...uglavnom je sve baš prije izlaska iz garaže ili pit-stop u utrci.
Valencija 2012:

Valencija 2012:

- speedy56
- Legenda