Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
pospani gad
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Re: Novosti - Veljača 2015.

Post Postao/la pospani gad »

Uh,.... dobro izgleda, a evo i godište ( 28.5.1988. ):

http://www.gpupdate.net/en/photo-galler ... 9/#/260499" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.gpupdate.net/en/photo-galler ... 1/#/260501" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.motorsport.com/all/photo/mai ... /?a=463211" onclick="window.open(this.href);return false;

Fora, nema što. Lova će se na ovo lijepiti, na neki način.

Na službenim stranicama:

http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 16839.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A i u nas, našim rječnikom objašnjeno:

http://www.autosport.hr/iz-svijeta/form ... -formuli-1" onclick="window.open(this.href);return false;
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

pospani gad je napisao/la:Uh,.... dobro izgleda, a evo i godište ( 28.5.1988. ):

http://www.gpupdate.net/en/photo-galler ... 9/#/260499" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.gpupdate.net/en/photo-galler ... 1/#/260501" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.motorsport.com/all/photo/mai ... /?a=463211" onclick="window.open(this.href);return false;

Fora, nema što. Lova će se na ovo lijepiti, na neki način.

Na službenim stranicama:

http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 16839.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A i u nas, našim rječnikom objašnjeno:

http://www.autosport.hr/iz-svijeta/form ... -formuli-1" onclick="window.open(this.href);return false;
Znači 1 dan je mlađa od mene. milim da je prije kojih 3-4 godine bila u GP3 i bila je među najsporijima
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Dopuna pravilnika za 2016...promjene su u ljubičastoj/rozoj boji
http://www.fia.com/sites/default/files/ ... ATIONS.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Zanimljivo je da su sad u pravilniku stavili da svaki proizvođač koji želi homologirati novu verziju PU u razdoblju 2014-2020 mora to napraviti prije 28. veljače svake godine
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Jel to sada pomažu Hondi?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ne. U prvoj varijanti pravilnika je bilo da se PU mora homologirati do 28. veljače 2014. za korištenje u 2014. Ukoliko ne bi radili nikakve promjene na PU više ju nikada nebi trebali ponovo homologirati. Za ovu sezonu je FIA smatrala da su pravilnikom lijepo osigurali da svi moraju homologirati do 28. veljače ove godine PU za 2015. ako su radili promjene na njoj, no Ferrari je pametno zaključio da FIA nije promijenila 2014. u 2015. u pravilniku i da s toga imaju cijelu sezonu za razvoj PU. Sada je FIA u pravilnik ubacila da se nova PU mora počevši sa 2016. homologirati do 28. veljače ili tek onda iduće godine za novu sezonu.

Honda je za ovu godinu dobila rok za homologaciju do 2. ožujka, što je dan nakon zadnjeg dana testiranja, dok je u slijedećim sezonama u istom teritoriju kao i ostali.

Btw, Manor Marussia F1 Team je uvršten na entry listu za 2015. dok je Caterham i službeno otpao
Manor has been given a place on a ten-team entry list for this year’s championship by the FIA.

The updated entry list, issued today, includes Manor Grand Prix Racing Ltd which has taken over the entry previously used by Marussia. They will use Ferrari engines. The FIA also confirmed Will Stevens will be one half of their driver line-up, as the team announced earlier this week.

Their entry is listed as being subject to “full compliance with the 2015 technical regulations”. Stevens, who raced in the final round of 2014, must obtain a super licence.

Marussia was one of two teams which went into administration at the end of last season. The second, Caterham, has been dropped off the entry list.
http://www.f1fanatic.co.uk/2015/02/27/m ... am-vanish/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Joj da novi motori iduće sezone #-o ja skroz zaboravio. Drago mi je da imamo Marussiu i ove sezone, a Caterham nikad mi nije bio drag
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne odnosi se to na nove motore (jer ta promjena pravilnika nije dogovorena). To se odnosi na ove tokene koje imaju za razvijanje motora...Počevši sa 2016 ako žele iskoristiti neke (ili sve) tokene te promjene moraju biti napravljene i homologirane do 28. veljače i nakon toga nema promjena na PU do slijedeće sezone.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

15:10 In the wake of the mystery surrounding Fernando Alonso's crash in the previous Barcelona test, the FIA is pushing for teams to have to run special cameras in future to help with accident investigations:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da, to je u onom .pdf fajlu koji sam linkao gore...na prvoj stranici, pravilnik 27.2 b i c
b) For the purpose of accident analysis, each car must be fitted with a high speed camera which has been manufactured by the FIA designated supplier to a specification determined by the FIA. This should be fitted to the car during each Event and all tests which are attended by more
than one team, teams must use their best endeavours to ensure that it is in working order at all times. The camera must be fitted in accordance with the instructions of the FIA.
c) For the purpose of accident analysis, each driver must wear in-ear accelerometers which have been manufactured by the FIA designated supplier to a specification determined by the FIA. These should be worn by the driver during each Event and all tests which are attended by
more than one team, teams must use their best endeavours to ensure that they are in working order at all times.

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Drago mi je da je Marussia natrag, nadam se da će kroz neko vrijeme biti na čvrstom tlu, a ne da svako malo postoji opasnost ostanka na gridu
Rossi je danas potvrđen za Racing Engineering u GP2, dakle vrlo vjerojatno neće voziti.
Tako bi mogao biti drugi vozač?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

priča se da bi mogao Manor raditi uslugu McLarenu pa drugo sjedalo dati Magnussenu

slika
speedy56
Legenda
Legenda

S Ferrarijevim PU... teško, a i Croft upravo kaže da je razgovarao s par ljudi i dobio negativan odgovor

Btw- Renault bi trebao spucati 20 dev tokena do Melbourne, isti izvor
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a onda ništa...jer Marussia koristi Ferrarijev PU, ali još dok su sa Cosworthom vozili su imali neko tehničko partnerstvo sa McLarenom...McLaren im je prodavao ako se ne varam mjenjač i još neke komponente.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Bivši šef marketinga u Caterhamu objavio je na twitteru fotku pisma koje je Bernie poslao tadašnjem šefu Caterhama, a odnosi se na to za koga bi momčadi trebale osiguravati propusnice za grid (oni gosti koji dođu sa momčadima)
slika

Ovo je tekst ako vam se neda mučiti sa fotkom:
Dear Cyril

Please be reminded that where possible, grid access passes should be used for celebrities or people of note or as always, really glamorous ladies.

This is not so much a sporting matter but part of the show business of Formula One.

Best wishes

Bernie

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

E ja da imam koji milijuncic viska, ja bi otisao kod nas i po bosni nakupio pun autobus onih teskih cobana/seljacina i platio im vip padock upad u monte carlu sam da berni malo popizdi... Koji lik..
McLaren u <3
speedy56
Legenda
Legenda

Novi AMG GT S i C63 su novi sc, odn. mediciknski auto.
http://www.netcarshow.com/mercedes-benz ... afety_car/" onclick="window.open(this.href);return false;

Steta, uvijek sam volio cuti amgov 6,2 v8 biturbo :(
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Novi AMG GT S i C63 su novi sc, odn. mediciknski auto.
http://www.netcarshow.com/mercedes-benz ... afety_car/" onclick="window.open(this.href);return false;

Steta, uvijek sam volio cuti amgov 6,2 v8 biturbo :(
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

koncept baziran na mogućim novim pravilima za 2017
slika
slika

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Ovo sa nižim zadnjim krilom je mnogo lepše nego ovih današnjih kao ralice za sneg.

PS.Mislim da smo u Ožuljku,a ne Veljača :oo:
speedy56
Legenda
Legenda

Solidno izgleda, a pretpostavljam da velike reforme pravilnika ne bi bile potrebne
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da, ali postoji razlog zašto je krilo visoko i ružno. S ovakvim krilom ne bi se mogao voziti iza na 50 m udaljenosti.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

dmarijon je napisao/la:Da, ali postoji razlog zašto je krilo visoko i ružno. S ovakvim krilom ne bi se mogao voziti iza na 50 m udaljenosti.
Ne baš ;)

za 2009 su prednja krila napravljena široka, a stražnja uska kako bi se omogućilo da onaj dio prednjeg krila koji stvara downforce (jer je sredina pravilima jednaka za svih, neutralna) bude izvan područja na kojem operira stražnje krilo.

Visoko gore je podignuto kako bi se smanjio utjecaj glavnog krila, donjeg krila (onog zabranjenog prošle sezone) i difuzora jednog na drugog te se time smanjila efikasnost, tj. downforce. Ona krila prije 2009. su bila efikasnija baš zato što su bila jako blizu difuzoru i dizajnirana su tako da difuzor pomaže krilu, a krilo difuzoru.

EDIT: Također, ako neki od modova čita ovo, možete premjestiti od mog posta sa slikama pa do kraja u novu temu za ožujak?

slika
Cuky
Moderator
Moderator

NOVOSTI - Ožujak 2015

Post Postao/la Cuky »

Do VN Kine momčadi moraju FIA-u obavijestiti na koji način će na više mjesta u sustavu nakon homologiranog senzora mjeriti protok goriva. Navodno su neke momčadi uspjele napraviti vodove za gorivo tako da u trenutcima manje potrebe za snagom se nakupi neiskorišteno gorivo. Zatim kad je potrebnija veća snaga kroz senzor prolazi maksimalna dopuštena količina goriva (znači bolid je legalan) ali se kasnije tome doda ta mala zaostala količina nepotrošenog goriva te se dobije kratkotrajno povećanje snage. To je bar teorija...funkcionira li to u praksi? Vjerojatno da...FIA dakle od momčadi traži da u sustavu poslije senzora za protok (koji se nalazi u spremniku) postave dodatne senzore kojima će se u telemetriji moći iščitati protok goriva.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/118066" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Re: NOVOSTI - Ožujak 2015

Post Postao/la zizi »

Cuky je napisao/la:Do VN Kine momčadi moraju FIA-u obavijestiti na koji način će na više mjesta u sustavu nakon homologiranog senzora mjeriti protok goriva. Navodno su neke momčadi uspjele napraviti vodove za gorivo tako da u trenutcima manje potrebe za snagom se nakupi neiskorišteno gorivo. Zatim kad je potrebnija veća snaga kroz senzor prolazi maksimalna dopuštena količina goriva (znači bolid je legalan) ali se kasnije tome doda ta mala zaostala količina nepotrošenog goriva te se dobije kratkotrajno povećanje snage. To je bar teorija...funkcionira li to u praksi? Vjerojatno da...FIA dakle od momčadi traži da u sustavu poslije senzora za protok (koji se nalazi u spremniku) postave dodatne senzore kojima će se u telemetriji moći iščitati protok goriva.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/118066" onclick="window.open(this.href);return false;

moralo bi. motori su ograničeni protokom goriva, a ne tlakom turba.

trebali bi mjeriti protok prije injektora da to spriječe
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
speedy56
Legenda
Legenda

Re: NOVOSTI - Ožujak 2015

Ako se dobro sjećam, RB je nakon Melbournea 2014. govorio da je prema podacima s injektora, protok goriva bio unutar 100kg/h, dakle postoji način da se dođe do te brojke.
Mogli bi uvesti standardizirane injektore (kad se već priča o standardnoj PU.. ovo bi bila mala beba za to) s kojih bi jasno mogli vidjeti vrijednosti

Problem bi bio ovo:
5.10.1
The pressure of the fuel supplied to the injectors may not exceed 500bar. Only approved parts
may be used and the list of parts approved by the FIA, and the approval procedure, may be
found in the Appendix to the Technical Regulations.
Merc i Ferrari su na 500, Renault na manje (mislim da 250), za Hondu se još ne zna (ili ja ne znam. ali isto vjerojatno 500), pa bi tu bilo malo natezanja

Inače, ako je to istinita priča, radi se o ilegalnoj stvari
5.10.5 Any device, system or procedure the purpose and/or effect of which is to increase the flow
rate after the measurement point is prohibited.
slika
Zaključano