EDIT: Jel ja to nevidim nigdje logo od Senne ili ga nema na bolidu?
Formula 1 team - Williams Racing [FW44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda

- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Formula 1 team - Williams
Istina, ali valjda svaki put opet iznenade s tim

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja
- Cuky
- Moderator

- Navijam za: Ferrari
ne vidim ni ja. Možda je sa druge strane nosa...ali to i nije trenutno toliko bitno jer je ovo samo 3D model, na pravom će bolidu vjerojatno biti kao i svih ovih 20 godina do sada
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- speedy56
- Legenda

- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ni onaj prošlogodišnji plavi render nije imao Senna logo (iako doduše taj nije imao nikakav logo)
Meni puno bolje izgleda ovaj novi nos od prošlogodišnjeg
Meni puno bolje izgleda ovaj novi nos od prošlogodišnjeg

-
nigel
- Navijam za: willams
najjači bolid ikada willams iz 1992
https://ryan.hellyer.kiwi/files/2009/08 ... 24x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://ryan.hellyer.kiwi/files/2009/08 ... 24x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cuky
- Moderator

Alex Lynn, aktualni GP3 prvak novi je razvojni vozač Williamsa. Na tom mjestu je naslijedio Nasra koji je otišao u Sauber. Lynn će raditi uglavnom u simulatoru, a dobiti će i priliku voziti FW37 na dvodnevnom testu koji će biti održan nakon VN Španjolske
http://www1.skysports.com/f1/news/12476 ... t-williams" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www1.skysports.com/f1/news/12476 ... t-williams" onclick="window.open(this.href);return false;

- Cuky
- Moderator

još jedan novi sponzor - Alpinestar
http://www.williamsf1.com/Team/Media/Ne ... -Apparel-/" onclick="window.open(this.href);return false;
Oni će Williams opskrbljivati kombinezonima, cipelama, rukavicama i donjim rubljem za vozače i ekipu u boksu
http://www.williamsf1.com/Team/Media/Ne ... -Apparel-/" onclick="window.open(this.href);return false;
Oni će Williams opskrbljivati kombinezonima, cipelama, rukavicama i donjim rubljem za vozače i ekipu u boksu

- nikolaf1
- Početnik

- Navijam za: Scuderia Ferrari
S obzirom da sam stariji clan ( prema broju postova na ovom profilu se ne bi reklo - *nikolaa je stari profil ) i s obzirom da svakodnevno pratim ovaj forum iako ne postam, ipak sada imam pravo da dam svoje osvrte na predstavljene bolide. 
Sta se radi narode?
Sto se tice Wiliamsa, bolid je izgledom ruzniji u odnosu na proslogodisnji samo zbog ovog nosa koji je zaista losije izveden nego proslogodisnji. Ali zakoni performanci ne trpe lijepa rjesenja. Ako ovako funkcionira, onda je tako najbolje. Oni su i ovaj put zadrzali filozofiju aerodinamike prednjeg kraja kojom zele sto vise podtlaka ispod nosa i sto vise zracne struje ispod nosa.. Dakle, zele dobar prednji aero grip i ovo rjesenje u tom pravcu ide.
Ostatak bolida je izuzetno slican proslogodisnjem. Filozofija se nije promijenila, vec cu samo manje izmjene napravljene u cilju rasciscavanja struje zraka ka straznjem dijelu bolida i difuzoru. Tu nalazimo usmjerivace zraka na sidepod-ovima iz druge polovice prosle sezone. Krila ce pretpjeti izmjene do prve utrke, to je skoro sigurno. Trazi se sto vise vremena u zracnom tunelu, pa se ceka zadnji momenat da se krila izrade i postave na bolid.
Dakle, bolid ne nudi nista novo. Ocekivana evolucija proslogodinjeg jako uspjesnog bolida. I logicno je bilo da ce ova momcad graniti osnovu koju imaju.
Sto se tice PU, tu je Mercedes i tu takodjer nema nicega novog. Ako su ostali na nivou performanci od prosle sezone, to ce opet znaciti prednost u odnosu na konkurente. Svakome je jasno da je Mercedes imao ogromnu prednost po tom pitanju i da je istu jako tesko dostici, a zamislite prestici. Medjutim, Mercedes je radio poboljsanja i oni su sigurno poboljsali uocene probleme na svojoj PU, ako ih je uopce bilo ( moze se govoriti o pouzdanosti pojedinih komponenti koje su pravile problem protekle sezone ).
Ocekujem Wiliams i ove sezone u vrhu u borbi za prva tri mjesta. Ono sto je dobro, ne treba mijenjati i ova momcad tim putem i ide.
Sta se radi narode?
Sto se tice Wiliamsa, bolid je izgledom ruzniji u odnosu na proslogodisnji samo zbog ovog nosa koji je zaista losije izveden nego proslogodisnji. Ali zakoni performanci ne trpe lijepa rjesenja. Ako ovako funkcionira, onda je tako najbolje. Oni su i ovaj put zadrzali filozofiju aerodinamike prednjeg kraja kojom zele sto vise podtlaka ispod nosa i sto vise zracne struje ispod nosa.. Dakle, zele dobar prednji aero grip i ovo rjesenje u tom pravcu ide.
Ostatak bolida je izuzetno slican proslogodisnjem. Filozofija se nije promijenila, vec cu samo manje izmjene napravljene u cilju rasciscavanja struje zraka ka straznjem dijelu bolida i difuzoru. Tu nalazimo usmjerivace zraka na sidepod-ovima iz druge polovice prosle sezone. Krila ce pretpjeti izmjene do prve utrke, to je skoro sigurno. Trazi se sto vise vremena u zracnom tunelu, pa se ceka zadnji momenat da se krila izrade i postave na bolid.
Dakle, bolid ne nudi nista novo. Ocekivana evolucija proslogodinjeg jako uspjesnog bolida. I logicno je bilo da ce ova momcad graniti osnovu koju imaju.
Sto se tice PU, tu je Mercedes i tu takodjer nema nicega novog. Ako su ostali na nivou performanci od prosle sezone, to ce opet znaciti prednost u odnosu na konkurente. Svakome je jasno da je Mercedes imao ogromnu prednost po tom pitanju i da je istu jako tesko dostici, a zamislite prestici. Medjutim, Mercedes je radio poboljsanja i oni su sigurno poboljsali uocene probleme na svojoj PU, ako ih je uopce bilo ( moze se govoriti o pouzdanosti pojedinih komponenti koje su pravile problem protekle sezone ).
Ocekujem Wiliams i ove sezone u vrhu u borbi za prva tri mjesta. Ono sto je dobro, ne treba mijenjati i ova momcad tim putem i ide.
FORZA FERRARI !!!
- F1NAC
- Moderator

Williams se malo podebljao. Kod martini znaka a i ovaj undercut ispod sidepodova je manje izrazen

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator

Steven, admin F1 Technical sajta je u Jerezu, a napisao je ovo na forumu
Pat Symonds told me earlier today that Williams' short nose proved more aerodynamically interesting, despite its increased complexity to get a crash structure into it. He said they did do simulations with longer noses but found short was the way to go for them.
He didn't want to go into specifics (sadly) but he confirmed that it's got to do with the flow structures coming off of the central FW section.

- Cuky
- Moderator

Tobias Grüner AMuS @tgruener
#F1 Williams probably change rearwing concept to single pillar mounting later this season, Pat Symonds told us

- F1NAC
- Moderator

Williams ima lcd ugrađen u sasiju

- Cuky
- Moderator

testirao je Bottas to na 2. danu testiranja u Abu Dhabiju nakon zadnje utrke. Čak je i sliku stavio na instagramu

- F1NAC
- Moderator

vidio sam da to, zanimalo me dal su zadrzali ili su kao i drugi

- Cuky
- Moderator

do sada svi viđeni bolidi imaju ovaj display, jedino još čekamo FI, ali su vjerojatno i oni promijenili (pošto su testirali novi volan krajem prošle sezone). Lotusov volan je čak gotovo identičan (boje gumbova su drukčije) onome generičkom kojeg je Codemasters u F12014 dodijelio svim timovima koji su koristili nove volane.

- F1NAC
- Moderator

- speedy56
- Legenda

- Navijam za: FAlonso ALotterer
- Kenny
- Legenda

Ja, ali sa druge strane nosa nije, koliko sam ja vidio neki drugi logo je tamo

- Cuky
- Moderator

koliko je meni poznato (možda sam u krivu) uvijek je sa jedne strane bio taj logo, a sa druge taj neki Williamsov logo (ne momčadi nego neke njihove udruge ili čega već)

- F1NAC
- Moderator

prosle godine bar koliko se sjecam s jedne strane je bio taj sennin S logo a s druge strane je bio logo povodom 20 obljetnice smrti

- F1NAC
- Moderator

- Cuky
- Moderator

i Williams popratio modu i počeo koristiti centralni nosač za zadnje krilo umjesto da ga pričvršćuju kroz bočne stranice na podnicu

- Cuky
- Moderator

malo kopiraju Kennedyja i napad na Mjesec...al simpatičan video

- Kenny
- Legenda

Zbog govora? nadadam se da će biti puno uspješnije od Američkog "sljetanja" na Mjesec

- zonelsk
- Veteran

- Navijam za: FA
A Amerikanci su neuspjesno "sletjeli" na mjesec?
I like to race, not to do laps alone.
- F1NAC
- Moderator

Lol pa vise paznje ima Susie nego vozaci....