Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la speedy56 »

Znači imamo više tokena za popravljanje onog krampa. Super :biggrin:
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

F1NAC je napisao/la:Znaci do spanjolske smo u deficitu. Super
Moje mišljenje je da će oni svakako biti u deficitu za Mercedesovom PU dok god ne bude velikih promjena, ono što je izvjesno posle ove vijesti je de će Ferrari bar do Barcelone biti sigurno iza Red Bulla, Williamsa i Lotusa.
U Maleziji, Kini i Bahreinu biće teško gledati Ferrari.
Ima li kakvih informacije o tome da li će Ferrari doći sa nekim aero updatom u Australiju.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Zašto si toliko siguran da će biti iza Red Bulla i Lotusa? - po čemu su to oni izgledali bolje od Ferrarija na testiranjima?
Nisi neki optimista hehe :D
Utrka može svašta donjeti, a Ferrari ima najjaču postavu na gridu.
Michael is faster than you!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:Znaci do spanjolske smo u deficitu. Super
Moje mišljenje je da će oni svakako biti u deficitu za Mercedesovom PU dok god ne bude velikih promjena, ono što je izvjesno posle ove vijesti je de će Ferrari bar do Barcelone biti sigurno iza Red Bulla, Williamsa i Lotusa.
U Maleziji, Kini i Bahreinu biće teško gledati Ferrari.
Ima li kakvih informacije o tome da li će Ferrari doći sa nekim aero updatom u Australiju.
Kolega nasao sam jedan tweet. Nadajmo se da je istinit :D
Ferrari in Melbourne with the same Power Unit of Barcelona. Word of F1ANALISITECNICA

EDIT:

po De La Rosi Ferrari jos nije pokazao pun potencijal
Pedro de la Rosa to Spanish media:

"Ferrari are in good form now. The car works well and the team completed a very good pre-season. It's clear they haven't shown everything they're capable of, they ran different fuel loads than the rest. However, the car reacted well to different set-ups and looked competitive. In Jerez they were very quick, then in Barcelona they held back a little, which was obvious. In the last week of December I was still testing the car in the simulator and I knew even then this would be a good car. Later on it became clear it was good on the track as well."
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kolega @Igor18
Red Bull apsolutno ništa nije pokazao od svoje brzine na testiranjima, takođe oni spremaju veliki aero paket koji se bazira na kratkom nosu bolida, imaju problema sa crash testovima pa nije izvjesno da li će se sa njim pojaviti u Australiji, ali i bez njega su ispred Ferrarija a sa tim paketom će biti značajno ispred Ferrarija.
Lotus se biti ispred Ferrarija do Barcelone, prije svega zahvaljujući Mercedesovom PU. Mercedes će značjno updatovati svoju PU za Australiju, iskoristit će većinu tokona, dok je Ferrari i onako planirao na početku da iskoristi manje tokena a izgleda da će iskoristiti još manje nego što su planirali.
Force Indija bi mogla predstavljati Ferrariju problem u Maleziji, Kini i Bahreinu, sjetimo se prošle godine nasutpa FI u Bahreinu.

kolega @F1NAC
na internetu se može svašta pročitati, važan je kredibilitet informacije, ja ipak više vjerujem Omnicorseu nego F1ANALISITECNICA
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Da al koliko znam omnicorse je pisao da ce ferrari na drugom testu imati novo krilo sto se nije ispostavilo tocno bas :D
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Hajd sve ovo i nekako...al da ce lotus bit ispred ferrarija. To je vec pretjerivanje.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Prošla godina je ipak bila neusporediva s ovom. Ove godine se stvari slažu donekle na mjesto.
Mislim da motor ipak nije dovoljan da Lotus baš bude ispred Ferrarija. Bez obzira da li pojačali motor dovoljno, već je i sama šasija kod ferrarija znatno napredovala.
A red bull je nepoznanica, slažem se.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:Hajd sve ovo i nekako...al da ce lotus bit ispred ferrarija. To je vec pretjerivanje.
Do Barcelone Lotus će biti bolji od Ferrarija.
Šasija Ferrarija je u ovom trenutku bolja od Lotusove ali ne mnogo ali je zato Mercedesova PU mnogo bolja od Ferrarieve PU.
U Barceloni sa poboljšanom šasijom i velikim updatem kada je u pitanju PU Ferrari će biti ispred Lotusa.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa i prošle su godine i McLaren i Force India bili pogonjeni Mercedesovom PU pa gdje su bili u odnosu na Ferrari?

A što se omnicorsea tiče...što nisu oni pred 2-3 godine bili najavili Ferrarijev bolid sa krilima pokraj kokpita ispred jako smanjenih bokova?
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Zar nije Marca prva pocela s tim Jet Fighter Ferrarijem? :D.

Ja ne mislim da ce lotua bit ispred. Ljudi sa testiranja govore da je Lotus vrlo nervozan na kocenju i na izlazu iz zavoja
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Lotus je prosle godine imao isti motor kao red bull...a razlika medju njima bila nebo i zemlja. Mercedesov PU ce im donijet poboljsanje al da ce pretec ferrari...jako tesko. A i vozaci su im losiji poprilicno
dmarijon
Legenda
Legenda

Samo-sami-sebe još više mučimo :) Ne mogu vjerovati da to napokon počinje. Već idući tjedan dobit ćemo odgovor.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Lotus je prosle godine izgledao kao da ga je dizajnirao 5-godisnjak.
slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Pretjerujete sa ocjenama gdje je ko ali to je očigledno posljedica početka cirkusa. :)
Svi jedva čekamo, svi bi da znamo gdje je ko mada mislim da je bolje ovako.
Ima neke čari u ovoj neizvjesnosti.
Ferrari ne može biti gori od prošle godine ali meni će više biti zanimjivi odnosi snaga Seb-Kimi
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Novi clan

Pete May - Zytek to Ferrari, KERS/ERS Support.

Zytek inace surađuje s mercom za ERS
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
vidc je napisao/la:Hajd sve ovo i nekako...al da ce lotus bit ispred ferrarija. To je vec pretjerivanje.
Do Barcelone Lotus će biti bolji od Ferrarija.
Šasija Ferrarija je u ovom trenutku bolja od Lotusove ali ne mnogo ali je zato Mercedesova PU mnogo bolja od Ferrarieve PU.
U Barceloni sa poboljšanom šasijom i velikim updatem kada je u pitanju PU Ferrari će biti ispred Lotusa.
Svo postovanje kolega, ali ipak mislim da je degutantno dati toliko uvjerljivu prognozu, te sa toliko sigurnosti tvrditi prije pocetka sezone da ce Lotus biti bolji od Ferrari-ja i do kada ce to trajati, odnosno kada ce Ferrari napraviti i koliki upgrade sasije i motora, te koja je sasija bolja, Ferarijeva ili Lotusova.
Mnogo poznatiji strucnjaci, inzinjeri i dizajneri koji rade u F1 po 30 godina ne mogu sa ovolikom sigurnoscu reci gdje je ko ( osim za Mercedes za kojeg je jasno da je ispred, ali ne znamo koliko ), a ne mi ovdje... Dajte da pisemo malo realisticnije i normalnije postove. ;)
FORZA FERRARI !!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kolega @nikolaf1
ne znam u čemu je problem, ja sam rekao svoju prognozu, nikoga ne vrijeđam, ja ne kažem da sam u pravu, sačekajmo prve 4 utrke pa ćemo da vidimo ko je bio u pravu, ako sam bio u krivu, ja ću reći da je moja prognoza bila pogrešna. Mnogi griješe u procjenama, pa i sami vozači, jedne godine Button je rakao da Ferrari ima najbolji race pace, on je to zaključio posle testiranja ali kada je počelo utrkivanje nije se to ispostavilo kao tačno.

I Gazzetta piša da će Ferrari biti konzervativan kada je u pitanju motor u Austaliji.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

znaci 4 utrke sigurno za zaborav. Opet ce se desit Bahrain 2014 di su nas isprcali na ravnici. nadam se agresivnijem pristupu nakon spanjolske jer stvarno nismo u poziciji da budemo konzervativni
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Čovjek ima pravo da na forumu iznese svoje mišljenje. Drugo, ono što mi zvoni je što je F2004 spomenuo prije 7, 8 dana: bit ćemo sretni ako se jedan ferrari kval. u Q3.
Kao (sasvim moguće) triježnjenje nakon sjaaaajnih najava za vrijeme testova. Pogotovo prvih.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kolega @F1NAC
evo ja mislim da će Ferrari biti bliže Williamsu i Red Bull na prve 4 utrke sezone nego što je to bio tokom 2014.
Glavni krivci zašto je Ferrari u ovakvoj situaciji su poglavica LDM, Domenicali i Marmorini i dobro je što oni više nisu u Ferrariju.
Kada su usvajana ova pravila oko PU mislim da oni nisu zaštitili Ferrari takođe kad su već pristali na ova pravila nisu dovoljno uložili sredstava u razvoj PU. Ja vjerujem da kada bi se sada dogodilo da se dozvoli potpun razvoj PU između sezone da bi Ferrari napravio jednako dobro PU kao Mercedes ali sa ovim ograničenima u vidu tokena mislim da to nije moguće. Još jedna stvar kada su u pitanju ograničenja jeste i aerodinamika, Ferrari ima lošiju šasiju od Red Bulla i Mercedesa, međutim od ove sezone i na tom polju postoje ograničenja, smanjen je broj sedmičnih časova rada u aero tunelu, tako je i tu Ferrari u problemu kako da sustigne Mercedes i Red Bull.
Možda to smiješno zvuču ali FIA je napravila pravila tako da se zadrži status quo u F1.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ja računam na jednog vozača u top 5 u kvalifikacijama u najcrnijem scenariju. kakvo ispadanje u q2, šta vam je ljudi?

EDIT: čitam da razlika u snazi nije velika, kao i da će radije krenuti konzervativno u prvu utrku da vide koliko je ustvari mercedes ispred njih pa bi onda trebali bolje procijeniti isplati li se odmah riskirati s korištenjem tokena ili sačekat neko vrijeme da se upgrade-i dobro istestiraju pa onda kvalitetnije iskoristit tokene da se približe mercedesu. ako bude potrebno već u maleziji mogu napraviti upgrade i dobit na snazi, nije nužno da se mora čekat povratka u Europu. vjerujem da su u pitanju finese i da su najveći nedostaci PU od prošle godine ispravljeni.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

da al svaki upgrade ti znaci novu PU a mozes ih imat 4 najvise bez kazni. Tako da mislim da se vise isplati cekat upgrade u Spanjolskoj nego u Maleziji recimo sto bi znacilo automatski 2. utrka 2.PU
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

a gledaj,ferrari je kao i svi drugi osim mercedesa otpisao 2015.
uzet 5.motor pred kraj sezone i startat zadnji nije tolika drama pogotovo ako bolid bude solidan pa da se bez problema može doći do bodova.idealno bi bilo da u Australiji zaostatak za mercedesom ne bude prevelik pa da s ovom slabijom verzijom motora budu blizu podijuma
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:a gledaj,ferrari je kao i svi drugi osim mercedesa otpisao 2015.
uzet 5.motor pred kraj sezone i startat zadnji nije tolika drama pogotovo ako bolid bude solidan pa da se bez problema može doći do bodova.idealno bi bilo da u Australiji zaostatak za mercedesom ne bude prevelik pa da s ovom slabijom verzijom motora budu blizu podijuma
dobro al opet treba ciljat sto vece mjesto u konstruktorima zbog nagrade na kraju godine, a sa kaznama ce to bit tesko. Racunajmo na to da Williams vjerovatno nece prekrsit jer ce Mercedes bit ocito izdrzljiv. Treba vidit kako ce to izgledat u australiji. Samo da se u Bahrainu ne ponovi 2014.
slika
Odgovori