i Mclaren je prošle godine bio s dva bolida na postolju, pa ostatak sezone nismo ni prismrdili postoljuvidc je napisao/la:toliko o tome da će lotus bit bolji od ferrarija...
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- ivancina
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Formula 1 team - Ferrari
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Uz splet okolnosti ste zavrsili na podijumu, da nisu odustali Hamilton i Vettel te da bije Ricciardo bio DQ nebite vi ni podij vidili. + Ferrari ima punu kontrolu nad svojom PU koja je razvijana također s njihovim dobavljacem goriva dok je mcLaren koristio slabi Mobil

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- ivancina
- Početnik
a da su schumija diskvalificirali u australiji imao bi 1 naslov manje, a hill jedan više, a da je alonso bio prvi vozač 2007. imao bi puno više naslova, a da baba ima k... bila bi deda....Uz splet okolnosti ste zavrsili na podijumu, da nisu odustali Hamilton i Vettel te da bije Ricciardo bio DQ nebite vi ni podij vidili.
imali ste i prošle godine pa opet niste bili sa dva bolida na postoljuFerrari ima punu kontrolu nad svojom PU koja je razvijana također s njihovim dobavljacem goriva dok je mcLaren koristio slabi Mobil
- F1NAC
- Moderator
Ti si se referirao na preformanse. Poanta mog posta je bila da nije bio mclaren toliko kompetitivan koliko mislis. za Ferrari se znalo da se napravila fundamentalna greska koja se tokom sezone nije mogla popravit(nasli su ocito problem zarazliku od vasih)
PEACE
PEACE

- ivancina
- Početnik
ni najmanje ne mislim da je mclaren bio kompetitivan. poanta svega je da dobar rezultat u australiji ne znači i dobru sezonu
- F1NAC
- Moderator
Pa za mene je dobro jer ima puni sporijih dijelova di je bitna trakcija i tu vidim da se upravljivost PU poboljsala

- F1NAC
- Moderator
Neznam dali je to zato jer je proslo puno vremena tijekom zime al nekako ove godine izgledaju aktivnije na treninzima nego prosle godine di su po 45 minuta u komadu znali bit u garazi

- vidc
- Veteran
prvi treninzi u sezoni. i zasad izgleda jako dobro. best of the rest bi za početak bilo zadovoljavajuće. do kraja sezone se nadam smanjenju zaostatka za mercedesom.
- F1NAC
- Moderator
Svi su u zadnjoj voznji popravili vrijeme po sektorima(ne racunajuc vettelov banzai wnb na gumama iz Q1) osim kimija koji je izgubio 3 desetinke u prvon sektoru u odnosu na prethodni krug. Bit ce tesko sutra s williamsom. massa hebeni starter. Vjerovatno ce pit odlucit ako se ne desi cudno nesto na startu

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Ja zadovoljan, naravno drago mi je što sam bio u krivu kada sam prognozirao šanse Ferrarija.
Mada ako je postojala nada, bar kod mene, gdje bi mogli biti ispred Williamsa u kvalifikacijama prije Španjolske to je Australija, Massa malo ispred a i Bottas bi bio ispred da nije napravio grešku.
Ono što je danas bio problem kada je u pitanju Ferrari je pitwall, mnogo grešaka, čudnih odluka, u Q1 da se ide na soft gumama, ponovni nepotrebni izlazak Vettela u Q2, Kimi je valjde svoje prvo vrijeme u Q2 napravio na korištenim soft gumama, a pošto se u utrci starta sa gumama sa kojima si ostvario najbolje vrijeme u Q2 on je morao ponovo da izađe na novom softu u Q2, priča se da je Vettelov zadnji pokušaj u Q3 bio na korištenom setu soft guma , mnogo konfuzije, ja više nisam mogao tu zbrku sa gumama i da ispratim.
Dosta novih ljudi na Ferrarijevom pitwallu trkaći inžinjeri Riccardo Adami i Dave Greenwood, njihov šef Toni Cuquerella, ljudi koji treba da dođu Iñaki Rueda zadužen za strategiju bi trebao doći sljedećeg tjedna iz Lotusa, Jock Clear koji bi trebao da bude svima njima šef će doći u 8 mjesecu. Bojim se da i sutra ne bude grešaka i da se ne izvuče maksimalni potencijal tokom sutrašnje utrke.
Race pace u petak na FP2 je bio odlučan, izgleda da se nastavlja taj trend nježnosti prema gumama Allisonovih bolida, bez obzira koliko je Ferrari imao goriva simulacija race pace je bila dobra, ono gdje treba staviti znak pitanja jeste kako će se ponašati Ferrarijeva PU tokom utrke, 2014 je PU bila katastrofa tokom utrke, biće zanimljivo vidjeti koliko se PU poboljšala u tom segmentu. Neke glasine posle testiranja su bile da bi jača strana Ferrarija trebala da bude race pace u odnosu na kvalifikacije.
Nadam se da će start proći bez sudara, Massa je ispred tako da može "pokupiti" samo Mercedese
, a i za su Bottas i Ricciardo dva dobra vozača i manja je šansa da će oni uraditi neki glup potez kao što bi mogli uraditi Maldonado, Grosjean.
Edit
[quote]Kimi:
" car was great today, we should have been third today, last set of tyres didn't work as well as previous ones, I made a mistake on first corners that cost 0,3 seconds. It would have been easier to start from the third as we should have, wind today made driving very difficult."[/quote]
Naravno najbolje je kada vozač izvuče maksimum iz bolida i ne napravi grešku, mada opet je bolje kad vozač kaže je bilo još potencijala u bolidu ali da nije taj potencijal ostvaren njegovom greškom. Nadam se da će sutra Kimi u race pace biti odličan.
pogledaj ti njih dvojicu
https://pbs.twimg.com/media/CAC4O3AVIAEnvbn.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://pbs.twimg.com/media/CAC4PHqUkAAyFhw.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Mada ako je postojala nada, bar kod mene, gdje bi mogli biti ispred Williamsa u kvalifikacijama prije Španjolske to je Australija, Massa malo ispred a i Bottas bi bio ispred da nije napravio grešku.
Ono što je danas bio problem kada je u pitanju Ferrari je pitwall, mnogo grešaka, čudnih odluka, u Q1 da se ide na soft gumama, ponovni nepotrebni izlazak Vettela u Q2, Kimi je valjde svoje prvo vrijeme u Q2 napravio na korištenim soft gumama, a pošto se u utrci starta sa gumama sa kojima si ostvario najbolje vrijeme u Q2 on je morao ponovo da izađe na novom softu u Q2, priča se da je Vettelov zadnji pokušaj u Q3 bio na korištenom setu soft guma , mnogo konfuzije, ja više nisam mogao tu zbrku sa gumama i da ispratim.
Dosta novih ljudi na Ferrarijevom pitwallu trkaći inžinjeri Riccardo Adami i Dave Greenwood, njihov šef Toni Cuquerella, ljudi koji treba da dođu Iñaki Rueda zadužen za strategiju bi trebao doći sljedećeg tjedna iz Lotusa, Jock Clear koji bi trebao da bude svima njima šef će doći u 8 mjesecu. Bojim se da i sutra ne bude grešaka i da se ne izvuče maksimalni potencijal tokom sutrašnje utrke.
Race pace u petak na FP2 je bio odlučan, izgleda da se nastavlja taj trend nježnosti prema gumama Allisonovih bolida, bez obzira koliko je Ferrari imao goriva simulacija race pace je bila dobra, ono gdje treba staviti znak pitanja jeste kako će se ponašati Ferrarijeva PU tokom utrke, 2014 je PU bila katastrofa tokom utrke, biće zanimljivo vidjeti koliko se PU poboljšala u tom segmentu. Neke glasine posle testiranja su bile da bi jača strana Ferrarija trebala da bude race pace u odnosu na kvalifikacije.
Nadam se da će start proći bez sudara, Massa je ispred tako da može "pokupiti" samo Mercedese

Edit
[quote]Kimi:
" car was great today, we should have been third today, last set of tyres didn't work as well as previous ones, I made a mistake on first corners that cost 0,3 seconds. It would have been easier to start from the third as we should have, wind today made driving very difficult."[/quote]
Naravno najbolje je kada vozač izvuče maksimum iz bolida i ne napravi grešku, mada opet je bolje kad vozač kaže je bilo još potencijala u bolidu ali da nije taj potencijal ostvaren njegovom greškom. Nadam se da će sutra Kimi u race pace biti odličan.
pogledaj ti njih dvojicu

https://pbs.twimg.com/media/CAC4PHqUkAAyFhw.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: F2004_the_best_ever, dana/u 14 ožu 2015, 09:56, ukupno mijenjano 2 puta.
- F1NAC
- Moderator
Ma mislim da je bimo sve idealno za svaku momcad da bimo bili ispred williamsa. Kimi je izgubio 3 desetinke u prvom sektoru dok je Vettel u zadnjem pokusaju isao na koristenom setu iz Q1 i produzio u boks tako da je moglo puno bolje.bas me zanima ishod. Bravo za Ferrari odlican posao.
Forza Ferrari!

Ps. Vettel ima set friskih guma (option)
Forza Ferrari!

Ps. Vettel ima set friskih guma (option)

- Cuky
- Moderator
ja sam isto zadovoljan nastupom u Australiji do sada. Mercedes smo znali da je liga za sebe, a napredak u odnosu na ostatak grida je i više nego očit.
Na pitwallu je bilo danas čudnih odluka, istina...no zanimljivo je da su i svi ostali, osim Mercedesa, išli nakon prime još jednom na option gumama tako da Ferrari ima jedan nekorišteni set prime guma za utrku...ako planiraju ići na 1 stop možda računaju da bi u slučaju SC-a mogli u boks samo se presvući u nove gume i nastaviti dalje.
Ono što me brine je Massa...ja se ne sjećam ako je taj ijednom došao u Australiju a da nije imao sudar u T1 na startu utrke.
I da...sviđa mi se ovaj novi Kimijev inžinjer...Kimi napokon dobio nekog tko je, bar kada je komunikacija u pitanju, isti on...neznaš koji od njih dvoje u radio porukama iskrenije i izravnije govori ono što misli
Na pitwallu je bilo danas čudnih odluka, istina...no zanimljivo je da su i svi ostali, osim Mercedesa, išli nakon prime još jednom na option gumama tako da Ferrari ima jedan nekorišteni set prime guma za utrku...ako planiraju ići na 1 stop možda računaju da bi u slučaju SC-a mogli u boks samo se presvući u nove gume i nastaviti dalje.
Ono što me brine je Massa...ja se ne sjećam ako je taj ijednom došao u Australiju a da nije imao sudar u T1 na startu utrke.
I da...sviđa mi se ovaj novi Kimijev inžinjer...Kimi napokon dobio nekog tko je, bar kada je komunikacija u pitanju, isti on...neznaš koji od njih dvoje u radio porukama iskrenije i izravnije govori ono što misli

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Cuky
- Moderator
da malo usporedimo...

- F1NAC
- Moderator
tu su vec u 8 bili skoro na maksimumu 

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ovo me iznenadilo
Raikkonen s veći gurneyem i mokey seatom

Mislio sad da će biti obrnuta situacija, Vettel je lani u RB-u znao imati veći df paket od Riccija
Raikkonen s veći gurneyem i mokey seatom

Mislio sad da će biti obrnuta situacija, Vettel je lani u RB-u znao imati veći df paket od Riccija

- Cuky
- Moderator
Nekako mi se čini da su oni sigurni da su oni i Williams iza nedodirljivog Mercedesa, a ispred svih ostalih pa išli sa različitim konfiguracijama da u utrci provjere koja je bolja. Bolje si šanse za biti ispred Williamsa sa makar jednim bolidom podijeliti nego ići isto na oba sa pogrešnom idejom.

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Da bas to, cijeli ovaj vikend mi se cini da su splitali strategije. Jer jos uvije nisu sigurni kaj je bolje, sto je, ako pogledamo prijašnje godine odlicno, barem pokusavaju.
I like to race, not to do laps alone.
- F1NAC
- Moderator
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Burza rada zove mehanicara zaduzen za lijevu stranu, burza rada zove mehanicara zaduzen za lijevu stranu....

- F1NAC
- Moderator
Glupost sa pitstopovima. razocarenje veliko. 3.3 je puno. S onim cim sam zadovoljan je napredak Ferrarija. mogli bismo zapaprit mercu pri kraju.
Forzaaaaa !!!
Forzaaaaa !!!

- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
kakvi idioti u boxu, pa kad ce se to promjenit....inace Ferrari izgleda jako dobro, uvjerljvo najbolje od ostatka...pobjeda se moze upecat sam ak mecke ne zavrse, ili ako se mehanicari od ferraria presele u box mercedesa....
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Sta cete im zapaprit? Osigurana oba naslova?F1NAC je napisao/la:Glupost sa pitstopovima. razocarenje veliko. 3.3 je puno. S onim cim sam zadovoljan je napredak Ferrarija. mogli bismo zapaprit mercu pri kraju.
Forzaaaaa !!!

McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
McLewis je napisao/la:Sta cete im zapaprit? Osigurana oba naslova?F1NAC je napisao/la:Glupost sa pitstopovima. razocarenje veliko. 3.3 je puno. S onim cim sam zadovoljan je napredak Ferrarija. mogli bismo zapaprit mercu pri kraju.
Forzaaaaa !!!mercedes je ispred ferrarijadi je i bio... Samo je ferrari u ondosu na ostale napredovao...
Smanjit gap. 30 sekundi je 10 sekundi napred u odnosu na australiju prosle godine. s tim da smo u Abu dhabiju zavrsili 85 sekundi izA!!!
Nisam mislio da ce im zapaprit za naslov, al da ce sigurno priprjetit mozda kad se budu fajtali. da spucamo te tokene i budemo blizu bit ce odlicno

- Cuky
- Moderator
Ferrari izgleda da je preskočio sve...jedini problem je što je Mercedes preskočio i samog sebe i otišao još dalje nego što je bio prošle godine.
A vidim da neće kikserima u boksu bit lako, odmah nakon odustajanja Kimija mehaničar je došao na "razgovor ugodni" kod Arrivabenea
A vidim da neće kikserima u boksu bit lako, odmah nakon odustajanja Kimija mehaničar je došao na "razgovor ugodni" kod Arrivabenea

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Prošle godine je bio safety car u Melbourneu i kvalifikaciej su bile kišne, pa je pravi zaostatak bio malo skriven