Utrke 2015 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Vettel

Re: 2015 FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX 13/14/15 Ožuj

Post Postao/la wolfman »

King iCool je napisao/la:Opet nas čeka dosadna sezona. Ma divota...
ne brini borba za 3. mjesto će bit zanimljiva,a bome i za ulaz u q2 :biggrin:
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Nisi valjda očekivo drugačije?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Barry
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Barry »

ova razlika se ne moze ni za 10 godina skinut.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

1:26:3, malo je falilo da došu do 1:25
Hamilton objasnio...
Treba čuti izjave, malo je čak i preveliki razmak
Bottasa svake godine nešto u Melbourneu shebe, prošle godine zid, sad ovo. Bio bi p3 sigurno.
I Vettel i Raikkonen i Ferrari nisu oni iz 2014., vratilo se to u normalu. Šteta da nisu u isto vrijeme bili na istim gumama (prema istrošenosti) da je baš 1:1 usporedba. Blizu za sada.
Ricciardo spasio što se spasiti da. Praktički nije ni vozio pošteno do kvalifikacija
Sainz fino odvozio, ali mislim da bi i Verstappen ušao u q3 da nije imao ono. Kod Sainza mi se ne sviđa što je ponovio onaj spin u predzadnjem zavoju, al ajde, tek je prva utrka. Zanimljivo da Verstappen s manje iskustva manje grijepi za sad (bar je moj dojam takav)
Od ostalih Sauber i Force India na očekivanim mjestima, a o Mclarenu je sve rečeno

btw - dali bi mogao Raikkonen probati 1 stop sutra? Ima novi medium iz Q1
slika
wolfman
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

speedy56 je napisao/la: btw - dali bi mogao Raikkonen probati 1 stop sutra? Ima novi medium iz Q1
zar nemaju oba ferkana nove mediumke? ali čisto sumnjam da će probat neš takvog,merce nemogu dostić nikako a s williamsima su prebizu da se riskira masivno gubljenje vremena na prastarim gumama
speedy56
Legenda
Legenda

wolfman je napisao/la:
speedy56 je napisao/la: btw - dali bi mogao Raikkonen probati 1 stop sutra? Ima novi medium iz Q1
zar nemaju oba ferkana nove mediumke? ali čisto sumnjam da će probat neš takvog,merce nemogu dostić nikako a s williamsima su prebizu da se riskira masivno gubljenje vremena na prastarim gumama
Imaju, oba su bili na softu u Q1, ali je Raikkonen na FP pokazao više konstantnosti i opet može čuvati gume (kao u Lotusu), mislim da Vettel baš i ne (kao RB prošle sezone). Vidjet ćemo sutra
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Australija, Q
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Šta reć?
Zaostatak Masse zaista zastrašujuć!
Čak i ako se uzme odličan nastup LH i loš NR svejedno je to prosječno oko sekundu sporiji bolid (a to je 2. najbrži!)
Sreća da Merc nije Ferrari šta se tiče momčadskih odredbi, inače bi prvenstvo bilo gotovo sutra.
Od ostalih, Vettel, Ferrari i Sainz meni najugodnija iznenađenja. Koliko god da se pričalo da je Ferrari napravio korak naprijed, nisam vjerovato dok ne vidim :D.
Mislim da će Alonso dva put razmislit dal će vozit u Maleziji :D.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Slash je napisao/la:Šta reć?
Zaostatak Masse zaista zastrašujuć!
Čak i ako se uzme odličan nastup LH i loš NR svejedno je to prosječno oko sekundu sporiji bolid (a to je 2. najbrži!)
Sreća da Merc nije Ferrari šta se tiče momčadskih odredbi, inače bi prvenstvo bilo gotovo sutra.
Od ostalih, Vettel, Ferrari i Sainz meni najugodnija iznenađenja. Koliko god da se pričalo da je Ferrari napravio korak naprijed, nisam vjerovato dok ne vidim :D.
Mislim da će Alonso dva put razmislit dal će vozit u Maleziji :D.
Sačekajmo sutra da vidimo kakvo nam je iznenađenje pripremio Ferrari, ugodno ili neugodno, sutra je utrka, najvažnije je tada biti dobar.
Optimistički mode
Ferrari ima najbolji tyre management-Allisonova zasluga, PU se drastično popravila kada je u pitanju nastup u utrci, simulacije race pace u petak je bila sa punim tankom goriva, Ferrari ima znatno bolji race pace od Williamsa.
Pesimistički mode
Ferrari nema dobar tyre management, PU se nije puno popravila kada je u pitanju nastup u utrci u odnosu na 2014, prilikom simulacije race pace u petak bilo je pola tanka goriva, Wiliams ima bolji race pace.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Može li neko da mi pomogne u vezi pravila sa gumama :?:
Koliko sam ja shvatio svaki tim prije kvalifikacija dobija 5 setova novih guma, 3 seta mekših guma i 2 seta tvrđih guma, timovi koji se plasiraju u Q3 dobijaju još jedan set mekših guma, takođe timovi koji su se plasirali u Q3 moraju startati u utrci na gumama na kojima su ostvarili svoje najbolje vrijeme u Q2 , jesam li u pravu ili u krivu :?:
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Solidne kvale, nije loše (osim depresivnog razmaka). Najzanamljivije je gledati nove nade. Sainz mi se u ovo malo čini najbolji, ali i verst i Nasr dobri. (čuo sam da je verst komentirao svoju grešku, ali nisam je vidio). Torro rosso iznad očekivanja, red bull jako (i čudno) podbacio. Kao da su iz nekog razloga stišali snagu motora, tako su mi djelovali.
FI preloše, tim više što su oni poznati da ne ulažu tokom sezone u razvoj koliko i drugi. Sauber z sve probleme, nije loše.
Mclaren - pozitivno će biti gledati napredak, ako se treba tražiti nešto dobro - mislim da je to to. Mislim da će se razvijati od trke do trke lavovskim koracima. Bitz će zanimljivo - koliko.
Ferrari, prva stepenica potvrđena. Dalje ćemo vidjeti sutra. Nadam se da će imati bolji RP od williamsa.
Zanimljiva borba u sredini i drugom djelu sredine - netko je to dobro primjetio. + borba za drugo mjesto.
Mislim da će biti zanimljivo. Vjerojatno neće kamera imati puno šta raditi na Mercedesima. To je mana u dominaciji.
Ako izuzmemo Mclaren, F1 najveće razočaranje.
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda

Speed trap
http://www.fia.com/sites/default/files/ ... ap_V01.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Williams po starome prvi, Mercedes je stavio više DF-a, Ferrari napredovao, Lotus se preporodio, Renault opet na dnu, a Mclaren, kad se sve uzme u obzir i nije tako loš (unutar 20kph Bottasa, a jedva su 7. koristili)
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Sutra ce ja mislim samo mercedesi biti u istom krugu, ostali mogu slobodno razvijat bolid za 2016.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Može li neko da mi pomogne u vezi pravila sa gumama :?:
Koliko sam ja shvatio svaki tim prije kvalifikacija dobija 5 setova novih guma, 3 seta mekših guma i 2 seta tvrđih guma, timovi koji se plasiraju u Q3 dobijaju još jedan set mekših guma, takođe timovi koji su se plasirali u Q3 moraju startati u utrci na gumama na kojima su ostvarili svoje najbolje vrijeme u Q2 , jesam li u pravu ili u krivu :?:

ako se ne varam momčadi dobiju 3 seta option guma i 4 seta prime guma....u petak još za prvih pola sata P1 dobiju ekstra set prime guma, a oni koji uđu u Q3 dobiju ekstra set option guma
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Ukratko o gumama:

1. dvije specifikacije (tvrđa i mekša) te eventualno inetrmediji i full weet
2. kroz vikend smiju koristiti 13 setova guma od toga 7 tvrđih (prime) i 6 mekših (option) setova
3. jedan od prime setova se smije (mora) koristiti isključivo u prvih 30 minuta Practice one i vratiti se dobavljaču prije Practice two
4. još jedan dodatan set prime guma se mora vratiti prije P2 a prije P3 se mora vratiti po set od svake komponente guma
5. to ostavlja vozače na 9 setova guma od kojih su 4 prime i 5 option
6. normalno da tu nismo gotovi već se prije kvalifikacija mora vratiti još jedan set od svake komponente pa ostaju na 7
7. nastavak kompliciranja: jedan set option guma se smije koristiti isključivo u Q3 (normalno ako su se kvalificirali) te se taj set mora vratiti. Jedan option set se smije koristiti za vrijeme utrke (za one koji nisu ušli u Q3)
8. oni koji su ušli u Q3 moraju nastupati na startu na gumama iz Q2 i to na onima na kojima su imali najbolje vrijeme

ostatak kompliciranja se odnosi na kišne uvjete -

evo pa si sad odgovarajte tko što smije a tko ne - ovo nije prijevod pravila već moj opis istih...tj moje natuknice koje sam počeo izvlačiti za ovo godinu...nema na čemu!
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Koji nered je ova nova stranica. Nemogu nac nigdje pod rezultatima recimo vremena po sektorima. Misli neko uzet F1Access? 20 funti godisnje izgleda primamljivo
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda

F1NAC je napisao/la:Koji nered je ova nova stranica. Nemogu nac nigdje pod rezultatima recimo vremena po sektorima. Misli neko uzet F1Access? 20 funti godisnje izgleda primamljivo
Ja bih uzeo ako bi nas se skupilo pa uzeli odjednom, 200kn nedam, prosle sezone sam dao cca 12 baksa i to jedva za nesto sto je 2013 bilo besplatno
Pitanje samo dali se to moze tako
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mislim da nebi moglo odjednom sto bi uglavnom bila poanta. Vjerovatno bi registrirali multiacc(sjecam se Ogamea :biggrin:). Nego san gleda video najave i izgleda fora samo da 20 funta je malo previse
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

NE dam pare ak mi ne daju trial verziju. Da ne bi platio pa ispadne da šteka i zajebava ko aplikacija ona za android lani koja je dno dna bila.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

zar nije pisalo da do pocetka 4. mjeseca tamo negdje je trial verzija?
slika
speedy56
Legenda
Legenda

F1NAC je napisao/la:zar nije pisalo da do pocetka 4. mjeseca tamo negdje je trial verzija?
Do ponedjeljka nakon Malezije - 13.4

Ma mislio sam da skupimo npr nas 3-4 tih 200kn, jedan uzme i podijeli user i pass. Ali ne znam kako će se to ponašati kod appa (tek će se u 4. mjesecu moći vidjeti) pa sam zato rekao da je pitanje kako bi to bilo.
Inače, jedan kolega je na gp1, prije god-dvije imao viška ono za gledati Motogp, dao je user i pass na PP i bez problema su ljudi gledali, nadam se da bi i ovo funkcioniralo
Htio sam pitati na autosport forumu, ali nešto mi ne prihvaća account
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ja sam za ako se moze naravno
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Ovo je ipak F1 pa čisto sumnjam da će se moći lagano varati..vjerojatno će ograničiti broj uređaja koji mogu biti spojeni na jedan acc u isto vrijeme...s obzirom da se da na rate (20-ak kn mjesećno) ja isto razmišljam uzeti -čisto onako tih 20 ne osjetim mada mislim da im trenutno nešto ne radi tj ne funkcionira im još jer mi odbija dvije kartice (ne da mi ih autorizirati) a nemam problema s njima...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

šta se točno dobija s tim F1acessom?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Sutra dizanje u 5:15. Težak je život f1 fanova...
p.s. može vjeverica link u inbox? hvala
Samo neka se trkaju.
Zaključano