Cuky je napisao/la:
@Vidc
Petronasovo gorivo ne treba provjeravati ništa posebno jer je sastav goriva propisan pravilnikom i u svakom GP vikendu se uzimaju uzorci iz svih bolida i provjeravaju.
hoćeš reć da svi koriste potpuno isti sastav goriva? sigurno je da postoje neke razlike i vjerojatno se može tu nešto pročačkat . al nebitno, to je bio jedan primjer.
Cuky je napisao/la:
EBD je zabranjen (barem onaj dio sa mapama) iz razloga što se kao išlo na štednju goriva, a momčadi su zapravo trošile ekstra gorivo kako bi pomogle aerodinamici. Pozicija ispuha je promijenjena, navodno, zbog sigurnosti jer da se bolid ponaša nepredvidivo prilikom otpuštanja gasa i gubljenja ispušnih plinova na difuzoru.
to su "razlozi". jedini razlog je bio taj da je Red Bull bio previše dobar u odnosu na ostale. točnije, Vettel je taj koji je briljirao s tim EBD-om, Webber se nije baš najbolje snašao u tome.
Cuky je napisao/la:
Gume za jednu sezonu su bile uvedene kako bi se povećao broj pretjecanja, umjesto da momčadi taktiziraju i pretječu se kroz boks.
ipak je u tom slučaju ostalo taktiziranje s količinom goriva tako da priče s boksovima ne drže vodu. trebalo je nekako zaustavit Ferrarijevu dominaciju pa se išli na ruku Michelinu.
Cuky je napisao/la:
Aktivni ovjes je na kraju 93. zabranjen, zajedno sa TC-om, LC-om, ABS-om i još nekoliko pomagala zato što su se navijači bunili da je previše utjecaj tehnologije, a premalo vozača. Također, bolidi su u to vrijeme kada su računala još bila poprilično skuplja nego danas, odjednom postali puno skuplji zbog sve te tehnologije u njima.
opet "razlozi". williams je bio ultradominantan i to je trebalo zaustavit.
istu stvar treba napraviti do kraja ove godine za 2017.
Naći jedan od razloga mercedesove dominacije pokušat ga pravilima zabranit. Prednost u aerodinamici nije toliko ključna i siguran sam da bi se red bull, mclaren i ferrari na tom polju mogli koliko toliko približit mercedesu.
ja nisam ni za kakve drastične promjene, ali čisto male dorade pravila koje će smanjit prednost mercedesa. kao što svi znamo, takve stvari su se uvijek radile i treba ih nastavit raditi.
@Kenny- nisu im se uvodila ograničenja ali su pravilima zabranjivane "cake" koje su im donosile ključnu prednost.
ova opcija s dodavanjem utega mi se ne sviđa nimalo.