Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Znaci Ferrari njezan na gumama. znaci nastavlja Allison iz Lotusa primjenjivat gradivo. Ukoliko budemo startali iza Williamsa ocekujem ako ne na startu prolaz kroz bokseve
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

According to Gazzetta Ferrari has tested a new powerful PU with Sauber which has only 30hp less than Mercedes. This PU will debut in May.

This new PU was used in last 2 days of winter testing in Montmelo. Ferrari PU has around 800hp to which atleast 20hp will be added with the first development. Also according to Gazzetta Mercedes PU makes around 840hp.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Kakav amaterizam Ferrarija... :x
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Zasada Ferrari stvarno lijepo izgleda... lagano kao da se stvarno sve više i više približavaju mercu. Još uvijek nemaju šanse po čistoj brzini, ali dobro izgleda.
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Kakav amaterizam Ferrarija... :x
nisam gledao treninge.šta je bilo?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:
Prijetnje koje potencijalno mogu da ti naškode ako možeš da ih eliminišeš, onda to treba da uradiš.
Za Ferrari je bilo važno da uradi simulacije kvalifikacija bez problema, da li su tu simulaciju mogli da ugroze različiti faktori, da, ali ako sagledamo realno najveća prijetnja da se prekine simulacija kvalifikcija dolazi od Manora i njihovih vozača, da li je tu prijetnju Ferrari mogao eliminisati, da, samo su trebali zatražiti da kad oni budu izašli da simuliraju kvalifikacije da Manor ne izlazi narednih 5 minuta, s obzirom na vezu Manora i Ferrarija ne vidim tu problem.
Takođe Ferrari nije trebao izaći po drugi put da simulira kvalifikacije jer su gume već bile gotove, medium ne mogu da izdrže čitav krug ako se pritiska do kraja, a Ferrari je već u prvom pokušaju skoro pola kruga pritiskao prije nego je morao da odustane zbog toga što je Manor izletio. Bolje da su te gume sačuvali za simulaciju race pace.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
vidc je napisao/la:
Prijetnje koje potencijalno mogu da ti naškode ako možeš da ih eliminišeš, onda to treba da uradiš.
Za Ferrari je bilo važno da uradi simulacije kvalifikacija bez problema, da li su tu simulaciju mogli da ugroze različiti faktori, da, ali ako sagledamo realno najveća prijetnja da se prekine simulacija kvalifikcija dolazi od Manora i njihovih vozača, da li je tu prijetnju Ferrari mogao eliminisati, da, samo su trebali zatražiti da kad oni budu izašli da simuliraju kvalifikacije da Manor ne izlazi narednih 5 minuta, s obzirom na vezu Manora i Ferrarija ne vidim tu problem.
Takođe Ferrari nije trebao izaći po drugi put da simulira kvalifikacije jer su gume već bile gotove, medium ne mogu da izdrže čitav krug ako se pritiska do kraja, a Ferrari je već u prvom pokušaju skoro pola kruga pritiskao prije nego je morao da odustane zbog toga što je Manor izletio. Bolje da su te gume sačuvali za simulaciju race pace.
Traziti od nekoga da ne izlazi na stazu jer ti nesto simuliras? Boze ovakvu glupost vec duze nisam cuo...
McLaren u <3
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

McLewis je napisao/la:
Traziti od nekoga da ne izlazi na stazu jer ti nesto simuliras? Boze ovakvu glupost vec duze nisam cuo...
A zašto ne :?:
Manor ionako samo kruži stazom, znamo u kakvoj su situaciji, plus naravno koriste Ferrarijeve motore, da koriste druge motore onda bi bilo neizvodljivo, plus u pitanju je najviše 5 minuta.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:
Kako je lako sjedit pred kompom i bit najpametniji u F1. Ja nerazumijem kad si svaki put pametniji od svih u Ferrariju, zašto im nepošalješ životopis i nepostaneš im novi tehnički direktor koji sve zna i nikad nebi napravio grešku, a i po potrebi bi svima naredio da nejdu na stazu kada je Ferrari na njoj ako je u brzom krugu, ili nešto simulira jer ako se desi da je još neko na stazi zajedno sa Ferrarijem, Ferrari se povlači iz F1
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:desi da je još neko na stazi zajedno sa Ferrarijem, Ferrari se povlači iz F1
Fulao si temu. Red Bull je par tema nize
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Očigledno je nekima ovdje neke stvari teško objasniti, mješaju babe i žabe, Manor se ne utrkuje oni testiraju, a pitanje je i da li testiraju, a s obzirom na odnos Ferrari i Manor ne vidim u čemu je problem, da su to tražili od Saubera ne bi bilo OK ali od Manora ne vidim problem.
To je moj stav i više na ovu teme neću polemisati tako i ako mi replicirate ja neću odgovoriti.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:
Kenny je napisao/la:desi da je još neko na stazi zajedno sa Ferrarijem, Ferrari se povlači iz F1

Dobro si zaključio da ima neka sličnost između ova 2 tima, nije da nisu prjetili napuštanjem F1, a evo i post od prije početka F1
Kenny je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:kolega @ F1NAC
mislim da ne traba da se brineš, siguran sam de će ova ekipa koja je sada na čelu Ferrarija Marchionne - Arrivabene znati zaštiti interese Ferrarija, da je ostala stara ekipa LdM - Domenicali bilo bi problema za Ferrari.
Horner nikako da shvati da je njihova doba dominacija prošlo i da oni više nisu "mezimče" FIA-e.
Koga briga za interese Ferrarija? jedino su bitni interesi F1
Kenny je napisao/la:
Koga briga za interese Ferrarija? jedino su bitni interesi F1
Rukovodstvo Ferrarija i navijače Ferrarija.
Ja ne bih gledo F1 ukoliko ne bi učestvovao Ferrari.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:

Dobro si zaključio da ima neka sličnost između ova 2 tima, nije da nisu prjetili napuštanjem F1, a evo i post od prije početka F1
A što mislis di bi bio Mercedes da nije doslo do promjene motora? nebi ga bilo.
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Očigledno je nekima ovdje neke stvari teško objasniti, mješaju babe i žabe, Manor se ne utrkuje oni testiraju, a pitanje je i da li testiraju, a s obzirom na odnos Ferrari i Manor ne vidim u čemu je problem, da su to tražili od Saubera ne bi bilo OK ali od Manora ne vidim problem.
To je moj stav i više na ovu teme neću polemisati tako i ako mi replicirate ja neću odgovoriti.
Pa dobro. Ovdje su neki malo preostro usli sa opaskama.
Nerealno je ocekivati da ce Ferrari tijekom slobodnog treninga zatraziti od bilo koje momcadi da ne izlazi na stazu ili da se skloni sa staze, kako bi simulirali i testirali. To se apsolutno nikada nije desilo niti ce ni kod jedne momcadi. Ferrari je mogao prije tih 5 minuta zavrsiti simulaciju kvalifikacija, da su izasli ranije. Time bi izbjegli Manorovo izlijetanje sa staze i crvenu zastavu. Medjutim, program je bio takav. Nerealno je da se ima na umu moguce izlijetanje nekoga na stazi, te tako uskladi program rada. Svako moze izletjeti, pa se eto i Vettel izvrtio jer je previse pritiskao u tom momentu. Ferrari je uskracen za simulaciju zbog toga, ali je malo smijesno da se ocekuje da ce neko iz Ferrarija ili bilo koje momcadi zatraziti da se povuku sa staze ili izlaze sa staze jer postoji opasnost da ce stati na stazi i oni nece zbog toga moci zavrsiti svoj program.
Odnos Ferrari-ja i Manor-a je cisto tehnicko partnerstvo ( PU i mjenjac ) i nista vise od toga. McLaren i Manor imaju tehnicko partnerstvo u smislu razmjene tehnologija i proces dizajniranja, tako da bi po toj logici i McLaren mogao zatraziti da Manor ne izadje na stazu jer im treba puno kilometara zbog lose uradjene predsezone, tj. testiranja. I kada bi onda Manor zavrsio bilo koji program? Ti ljudi su jedva dovukli momcad na grid i to treba postovati.
FORZA FERRARI !!!
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la: A što mislis di bi bio Mercedes da nije doslo do promjene motora? nebi ga bilo.
Naravno da bi bio kanta, ali ti hoću reć samo da ni Ferrariju nije strano da prjete napuštanjem F1, a i da ima njihovih navijača koji to podržavaju
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: A što mislis di bi bio Mercedes da nije doslo do promjene motora? nebi ga bilo.
Naravno da bi bio kanta, ali ti hoću reć samo da ni Ferrariju nije strano da prjete napuštanjem F1, a i da ima njihovih navijača koji to podržavaju
Nebi bio kanta nego ih nebi ni bilo na gridu.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
Nebi bio kanta nego ih nebi ni bilo na gridu.
Istina, hebena politika, treba odma otjerat onog ko se počne bunit, zabranit vraćanje u F1 na 10 godina, da ti niko od prijatelja, obitelji, poznanika.... nemože napravit tim u F1, pa onda neka se buni ko ima muda
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kimi Raikkonen Onboard Malaysia GP 2015,
priikom simulacije race pace, obilaženje Kvyata uz pomoć DRS.

možda neku vrsta usporedbe bi smo mogli napraviti sa Alonsovim zaobilaženjem Hulkenberga, to je bilo negdje oko 50 kruga u utrci 2014
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

E ovo je amaterizam
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Amaterizam?

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ako da od strane kimija
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Kakav amaterizam Ferrarija... :x
Da
Vettela su poslali prvoga.. logično bi bilo da su i njega
Isto i s Mercedesom
Hamilton (P8) tells his team: "You got me out too far behind everyone man."
Ili ne... jer vozači u Ferrariju nemaju jednake uvjete :roll:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pa poslali su ih u razmaku od par sekundi...druga je stvar što su između kraja pitlanea i njihove garaže još 6 momčadi, normalno da će se netko ubaciti...

Izašli su i iz Mercedesa u isto vrijeme oboje...pa je Rosberg bio iza Vettela i Ricciarda, a Hamilton zaglavio iza Ericssona i Kimija

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Jao Cuky šta se trudiš, ovo su ti budući inžinjeri stratezi, tehnički direktori, dizajneri........ Ferrarija
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ma i Kimi je sjebo totalno ulazak u krug. Al hebiga nema srece
slika
Odgovori